VM 2014: Vi har kigget på nogle af de mange odds på det brasilianske landshold ved sommerens slutrunde. Læs vores tipstanker og kom gerne med inputs og spilforslag.

VM 2014 i Brasilien nærmer sig med raske skridt, og bookmakerne har allerede en masse odds på begivenheden. Hvem udtages til trupperne, hvem vinder åbningskampen, hvem vinder Gruppe A, hvem vinder slutrunden, hvem bliver topscorer? Etc.


Her på BetXpert er vi ved at kreere en stor VM-optakt med dybdeborende, taktiske analyser af de 32 landshold. Vi satser på at kunne søsætte første halvdel af optakten 5. maj, og anden halvdel følger så 1-2 uger senere.

Men i mellemtiden vil vi gerne sætte yderligere gang i debatten om markedets mange VM-spil. I denne artikel kigger vi specifikt på det brasilianske landshold. 

Brasilien: Tipstanker

Hvordan går det for det brasilianske landshold?

Bedste odds Bookmaker
Vinder VM 4,20
Tonybet
Vinder Gruppe A 1,25 Bet365
Går videre fra Gruppe A 1,05 Bet365

Landstræner Felipe Scolari har en fremragende trup og en effektiv spillestil. Big Phils defensive organisation krydret med offensiv fantasi fra Oscar og Neymar bør bære langt, måske hele vejen. Men har brasilianerne den helt rigtige centreforward til at afslutte tryllerierne, og kan de leve op til mediernes og tilskuernes forventninger?

Jeg har svært ved at se Seleção Brasileira kikse kvalifikationen til 1/8-finalen, men faktisk ser Gruppe A ikke helt nem ud. Mexico har tidligere drillet de gulblusede og kan måske gøre det igen. Cameroun med Samuel Eto'o vil nok spille på kontra ud fra en meget kompakt midtbane og et stædigt forsvar. Og Kroatien har nogle interessante våben – fra Modric til Olic – der kan gøre ondt. 

1/8-finalen (umiddelbart Holland, Chile eller Spanien) ser også drilsk ud...

Åbningskampen

Brasilien Uafgjort Kroatien

1,30

5,50 12,00
NordicBet
Bet365
Bet365

Kroatien må undvære Bayern-topscorer Mario Mandzukic i 12. juni-åbningskampen mod Brasilien der er tung favorit. Men måske kan kroaterne alligevel drille værtsnationen med en stædig defensiv krydret med kontraangreb. Der er i hvert fald farlige våben i Real Madrid-spilfordeler Luka Modric og den aldrende, men stadig lynhurtige, Wolfsburg-angriber Ivica Olic. Balkan-offensiven råder såmænd også over brasilianske Eduardo der skiftede statsborgerskab i 2002.


Hvad synes du - er der værdi i oddsene til åbningskampen?

Argentinsk værdi over for Brasilien?

Som værtsland og nationen med verdens største fodboldtalentproduktion, er Brasilien naturlig favorit til at vinde slutrunden. Men jeg er tæt på at se værdi i et h2h-spil på at Argentina - den sydamerikanske rival og turneringens næstfavorit - når længere end de lokale helte.

Når længst: Brasilien Argentina
1,72 2,22

Brasilianerne har fordel af hjemmebane, men Messi og Co har hvad der ligner en noget nemmere lodtrækning. Den argentinske gruppe, med Bosnien, Nigeria og Iran, ser noget svagere ud end Gruppe A, og i 1/8-finalen ser den forventede argentinske modstander også mere overkommelig ud.

 

Som forventet vinder af Gruppe F skal Argentina op mod nr 2 i Gruppe E, og det ventes at blive Schweiz. Et godt hold, bestemt, men umiddelbart ikke i klasse med de hold der i Gruppe B (Spanien og Holland) der umiddelbart kæmper om at møde (eller rettere, undgå) Brasilien i 1/8-finalen.

Hvis de begge når så langt, i hver deres turneringshalvdel, er der i øvrigt lagt op til en dramatisk finale mellem de to sydamerikanske naboer og rivaler. Alt i alt skal brasilianerne nok være favoritter til at nå længst, men hvor meget mindre end 50 procents chance skal Argentina have?

 

Neymar versus Messi

Altså mulig argentinsk værdi over for Brasilien. Til gengæld synes jeg at Neymars målscorer-odds ser mere fristende ud end Messis. Argentina-stjernen scorer mange mål for Barcelona (omend ikke helt så mange i denne sæson som ellers), men for landsholdet har han "kun" nettet 37 gange i 83 kampe. Neymars statistik er bedre: 30 mål i 47 kampe, og han scorede hattrick i marts-kampen mod Sydafrika (mens Messi og Argentina var målløse mod Rumænien).


Scorer flest mål: Neymar Messi
2,25 1,60

Hvad med Neymar som VM-topscorer - er der værdi?

 

Her er en topscorer-checkliste man kan bruge for at se om en given spiller er en potentiel topscorer: VM 2014 Topscorer 

 

Og her er top-oddsene:

Topscorer ved VM 2014

Bedste odds Bookmaker
Messi 9,00
Ronaldo 15,00
Neymar 15,00

Værdi har der i hvert fald været i et andet Neymar-spil:

Neymar over 3,5 mål til odds 2,31 hos Unibet*

Se Frank Pilantras analyse: Antal VM-mål: Neymar Over 3,5 mål

Oddset er dog faldet til 2,10 hos Unibet*, hvormed værdien bør være væk. Har du forslag til alternative Neymar-spil?

Hvem udtages?

Det skal blive spændende at se om det gamle verdensklasse-trekløver Ronaldinho, Robinho og Kaká (der i alt har leveret 89 landskampsmål) kommer med til slutrunden for det brasilianske landshold. Sentimentalitet og Scolari går ikke just hånd i hånd, så hvis de gamle offensiv-hoveder skal med, skal de gøre sig fortjent til det.

Når de det? Ingen af dem blev udtaget til marts-træningskampen mod Sydafrika. Kaká og Ronaldinho har dermed været ude i kulden siden marts 2013, mens Robinho trods alt var med i november. Men Robinho er ikke fast starter hos Milan til daglig - det er Kaká der viser opadgående form og måske kunne være et frækt bud på en trupudtagelse.

Udtages til den brasilianske slutunde-trup

Odds fra 
Ronaldinho 9,65
Robinho 5,00
Kaká 7,45
Pato 6,95
Lucas Moura 2,17

Hvad med Alexandre Pato? Den lynhurtige og kun 24-årige frontløber der efter nogle år i Milan (særdeles succesrige i begyndelsen, men så blev han ramt af skader) nu er i Corinthians. Han var ikke med i truppen mod Sydafrika, men var fast bestanddel i truppen i sidste års træningskampe (dog ikke Conf Cup) og kom på banen fem gange (fire gange som indskifter), så han er næppe langt fra Scolaris tanker. Kampen om angrebspladserne er dog hård.

Det er kampen om fløjpladserne også, og Lucas Moura ser ud til at få sorteper på højrekanten hvor Scolari foretrækker Hulk, og hvor Willian fra Chelsea ligner næste mand i hierakiet. Det hjælper heller ikke Lucas at han ikke er fast starter hos PSG. Men jeg har alligevel været fristet af oddset for trup-udtagelse af den hurtige og driblestærke fløjspiller der var med til Confederations Cup (dog kun som indskifter) sidste sommer. Fra 5,25 er det dog nu faldet til 2,17 - og så er værdien vel pist væk. Nogen der er faldet over et godt odds på at Lucas IKKE udtages?