En kampagne målrettet mænd, der bruger for meget tid på at bette og for lidt tid på at følge med i VM fodboldfesten, er på alle målbare parametre den mest succesfulde kampagne, Center for Ludomani nogensinde har søsat. Et centralt ben i kampagnen "Kom ud af spillet og ind i kampen" er en kort video om en ung mand, der bruger så meget tid på at bette, at han glemmer alt omkring sig.

En ung mand sidder i en sofa og stirrer ind i sin telefon. Forgæves forsøger hans kæreste at fange hans opmærksomhed. Klip til næste scene. Parret ligger i sengen, og setuppet er det samme. Kæresten har iført sig en klaphat, men den unge mand har for travlt med sin telefon. 

Og uanset om hun slår på tromme, mens han er på toilettet, eller klæder sig selv og hele lejligheden i rødt og hvidt under Danmarks kamp mod Frankrig, løfter han dårligt blikket fra skærmen. Han har nemlig travlt med at finde det næste gode væddemål.

Videoen om den unge mand, der bruger så meget tid på at placere væddemål på sin telefon, at han glemmer at nyde sine omgivelser og den fest, VM er, er blevet set næsten 75.000 gange på Center for Ludomanis Facebookside. Det gør den dermed til den mest sete kampagnevideo, Center for Ludomani nogensinde har stået bag.

Det oplyser forebyggelseschef, Lars Hausted, til BetXpert.

Slog alle rekorder efter to uger

Hver gang, Center for Ludomani søsætter en kampagne, opretter centeret en særskilt hjemmeside til kampagnen. I dette tilfælde www.udafspilletindikampen.dk, hvor man kan se den korte video og tage en test af sine spillevaner for at finde ud af, om man har et problem med spil. 

Og også hjemmesiden har fået flere besøg, end Center for Ludomani havde drømt om.

"Vi har haft forebyggelseskampagner i seks år, og af alle de kampagner, vi har kørt, er denne her den, der har leveret bedst på alle målbare parametre. Vi har haft som mål, at folk skulle ind og tage vores sportsbettingtest på kampagnens hjemmeside, og allerede efter 14 dage havde siden fået flere besøgende, og testen var blevet taget flere gange, end ved nogen anden kampagne, vi har haft," siger Lars Hausted til BetXpert. 

Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge kampagnen har kostet, men konstaterer, at det "nærmest er ingenting" - især sammenlignet med, hvor mange penge spiludbyderne almindeligvis bruger på reklamer.

Forebyggende budskaber skal gentages

Med et relativt smalt budget var Center for Ludomani nødt til at være selektive i sin udvælgelse af, hvilke kanaler kampagnen skulle køres via. Helt oplagt var et stort reklamespot inden Danmarks første kamp mod Peru, som blev vist på TV2, men istedet valgte Lars Hausted og hans kollegaer at bruge annoncekronerne på at sprede budskabet ud over flere kampe på TV2 Play.

Den 30 sekunder lange video har ligget som en såkaldt pre-roll inden flere af VM-kampene, og man har som seer ikke kunnet klikke sig væk fra den - ikke ulig det, man ofte oplever, når man vil se en video på Youtube.

"Vi ved, at forebyggende budskaber som vores har godt af at blive gentaget. Så i stedet for at betale dyrt for eksempelvis at blive vist en enkelt gang eller to på en hovedkanal ville vi hellere fordele det ud så bredt som muligt. Hvis vi kun bliver vist en eller måske to gange, er det langt fra sikkert, at vi ville få det udbytte, vi sigtede efter," siger han.

Af andre årsager til kampagnens succes nævner Lars Hausted, at Center for Ludomani har fået taletid i flere store, landsdækkende medier, ligesom en bred Facebook-kampagne har lokket flere til at se videoen på sociale medier.

Kampagnen blev skudt i gang ved VMs første kamp mellem Rusland og Saudi-Arabien, og den slutter, efter sidste boldberøring ved VM-finalen er taget søndag den 15. juli. Du kan læse mere om kampagnen og tage Center for Ludomanis sportsbettingtest her.