I denne uge spilles der ligesom i sidste uge to turneringer på ATP 250-niveau, men teltpælene hives op fra Europa til Kina, som er vært for begge turneringer. Èn spilles i Chengdu og én spilles i Shenzhen. Det er ikke noget overdådigt felt, der mønstres denne uge, men spillere som Goffin, Zverev, og Thiem har dog meldt deres ankomst i det kinesiske.

Chengdu, Kina

Niveau: ATP 250

Underlag: Udendørs hard court

Forsvarende mester: Karen Khachanov

Tre af sidste års fire semifinalister er at finde i årets turnering og har dermed en pæn portion point at forsvare. Det drejer sig om Khachanov (forsvarende mester), Ramos-Vinolas (tabende finalist) og Troicki (semifinalist). Khachanov og Ramos-Vinolas er seedet som henholdsvis 3'er og 2'er i den nederste del af lodtrækningen, hvorfor de sidder over i første runde, mens Troicki er useedet og havnet i øverste halvdel sammen med førsteseedede Thiem og fjerdeseedede Rublev.

Troicki har ikke været meget værd i år, men der var bedring at spore i den forgangne uge, og jeg kunne godt se ham vinde et par kampe her, før han formentlig kommer op mod en uoverstigelig hurdle i kvartfinalen mod Thiem. Basiliashvili og Fritz er dog ingen let lodtrækning inden et evt. møde med Thiem for den iltre serber, der kan se frem til endnu en lille rutchetur ned ad ranglisten, hvis ikke han vinder et par kampe her.

Thiems lodtrækning er temmelig let, men spørgsmålet er, hvor han står nu, hvor han kommer direkte fra Laver Cup indendørs i Prag, hvor han dog kun var i aktion en enkelt gang (fredag i sejr over Isner). Kan der være en anelse omstillingsvanskeligheder fra indendørsunderlaget og den inspirerende stemning til en lille halvtam affære i Chengdu?

Rublev, seedet 4, er havnet i en endnu lettere fjerdedel, men Rublev har ikke rigtigt ramt niveau, efter han blev kørt godt og grundigt over af Nadal ved US Open. Han tabte til Fucsovics i Davis Cup forrige weekend, og jeg tror ikke, han kommer til at lægge touren ned, som mange nærmest insinuerede efter hans fine US Open. Han skal nok komme på et tidspunkt, men jeg er ikke sikker på, det er nu. I kampen om en semifinaleplads fra Rublevs fjerdedel har jeg en smule mere fidus til Leonardo Mayer, som er seedet 8 og har en svær kamp mod den nykårede mester, Gojowczyk, fra Metz i første runde. Det bliver ikke en let omstilling for tyskeren, og jeg tror, Mayer bliver for stor en mundfuld for ham.

I nederste halvdel står Khachanov og Ramos-Vinolas til et semifinaleopgør, og hvor Ramos-Vinolas' fjerdedel ser meget overkommelig ud med Sugita som den umiddelbart værste konkurrent til en semifinaleplads, så kan der blive anderledes kamp om det i Khachanovs fjerdedel, hvor både Edmund, Tomic, Struff og Donaldson befinder sig. For ikke at glemme det græske stjernefrø, Tsitsipas, der har toppet juniorverdensranglisten og er kval'et ind her i fornem stil.

Det mest interessante spilobjekt finder jeg i Ramos-Vinolas til odds 15,00 hos Bet365*. Jeg tror ikke, han kan slå Thiem i en finale, og jeg er egentlig heller ikke så begejstret for hans form, men hans lodtrækning er virkelig god, og odds 15,00 er ikke tosset, når han har noget, der minder om en spadseretur til kvartfinalen, hvor Sugita kan vente. Udover Ramos-Vinolas synes jeg, at der kan ligge et spændende spil i Lu til odds 11,00 hos Bet365*. Også han har fået en fin lodtrækning og optræder vel nærmest på hjemmebane under disse forhold, hvor han ikke få gange har haft succes på challengertouren. 

  

Shenzhen, Kina

Niveau: ATP 250
Underlag: Udendørs hard court
Forsvarende mester: Tomas Berdych

Mens der i Chengdu er en del gengangere fra sidste års turnering, så er der i Shenzhen ikke deltagelse af en eneste af sidste års fire semifinalister, Berdych, Gasquet, Bellucci og Tipsarevic. I stedet har vi Alexander Zverev i aktion som turneringens helt store favorit fulgt op af en lige så klar næstfavorit i David Goffin. 

Zverev har fået en rigtig fin lodtrækning, hvor der er potentiel revanchemulighed mod Darcis i anden runde. Darcis slog Zverev i Davis Cup i Tyskland sidste år, og mon ikke Zverev godt kunne tænke sig at få den plet vasket delvist væk, hvis de to ender op mod hinanden igen. Zverev står til et semfinalemøde mod sin bror, men Mischa trak sig i Metz i sidste uge, og jeg har ikke fornemmelsen, at brødreopgøret bliver en realitet. Dolgopolov ligner umiddelbart det mest seriøse bud på en semifinalist i stedet.

I nederste halvdel ligner det en meget let vej for Goffin til finalen. Lorenzi er seedet til at stå overfor belgieren i semifinalen, og italieren bør i sådan et opgør ikke udgøre nogen særlig trussel for Goffin. I stedet kunne man forestille sig, at portugisiske Sousa, der leverede udmærket mod Tsonga i Skt. Petersborg, booker plads i semfinalen. Jeg kan ikke rigtigt komme med noget kvalificeret bud på, hvem der skulle sende Goffin ud i den nederste fjerdedel, og i det hele taget har jeg meget svært ved at se, hvordan Goffin, der spiller godt pt. ikke skal nå finalen, hvis han vel at mærke er motiveret og klarer omstillingen fra indendørs i Metz smertefrit.

Odds 5,00 hos Bet365* på Goffin er egentlig udmærket betalt, selv om jeg ikke regner ham som favorit mod Zverev i en evt. finale. 5,00 vil dog være rigtigt fint at sidde med dér, og skulle man blive lidt usikker, når Zverev står på den anden side af nettet, kan man altid gå ud i pænt plus, eftersom Zverev mod Goffin aldrig kan blive sat til 85/15 af bookmakerne.