Der er blevet sagt farvel til én af de mere spændende Davis Cup-weekender, og i den kommende uge skal vi lidt ned på jorden igen, når der spilles to ATP 250-turneringer i Metz og Skt. Petersborg. Det er ikke mange af tourens stjerner, vi skal have i spil, men fire spillere fra top 20 har meldt deres ankomst med Carreno-Busta og Goffin i Metz og Bautista-Agut og Tsonga i Skt. Petersborg.

  

Metz, Frankrig

Lucas Pouille er forsvarende mester og kommer direkte fra Davis Cup-succes med det franske landshold. Spørgsmålet er, hvordan han tackler omstillingen både mentalt, hvor han har været under et gevaldigt pres for at spille for Yannick Noahs mandskab i Davis Cup-finalen, men også fysisk, hvor han nu skal gå fra grus til et hurtigt indendørsunderlag. Pouille er seedet 3 og sidder over i første runde sammen med de tre andre topseedede spillere, Carreno-Busta (1), Goffin (2) og Muller (4). 

Carreno-Busta viste ved de netop overståede US Open-mesterskaber, hvor han nåede semifinalen, at han ikke kun mestrer at spille på grus, og selv om han kun er 17/17 i karrieren indendørs, så har han også indendørs været med klar pil op i løbet af sin karriere på touren. Sidste år vandt han titlen i Moskva, og selv om det ikke er blevet til de helt store skalpe for verdens nummer 10, så ser det ud til, han er godt på vej. Jeg tvivler på, han har niveauet til at vinde i dette felt, men man skal aldrig sige aldrig, for både Pouille og Goffin kommer altså direkte fra Davis Cup-grus.

Spanieren har fået en voldsom lodtrækning med et forventet opgør mod Mahut (alternativt Dustin Brown) i sin første kamp (anden runde). Både Mahut og Brown spiller godt indendørs, og Mahut har haft sine klart bedste resultater i netop disse indendørsturneringer i Frankrig, hvis vi lige ser bort fra hans hærgen på græsset i hollandske Hertogenbosch gennem årene. Vinderen af dette opgør møder formentlig Mischa Zverev i kvartfinalen.

I samme halvdel befinder Pouille sig, og heldigvis for ham har han et par dage at restituere sig på ovenpå Davis Cup-triumfen, hvor han i parentes bemærket tabte fredagens single mod Lajovic i fire sæt. Derudover er han så heldig at være blevet velsignet med et noget større lodtrækningsheld end Carreno-Busta, selv om en kvartfinale mod Gilles Simon, der har vundet titlen i Metz to gange, kan blive en ganske tæt affære.

I modsatte halvdel er Goffin og Muller seedet til at møde hinanden i semifinalen, men først og fremmest skal Goffin lige komme sig ovenpå det krævende Davis Cup-opgør mod Australien, og dernæst skal han som nævnt omstille sig fra grus til indendørsunderlaget i Metz. Derudover har han ingen let lodtrækning, eftersom han risikerer at løbe ind i franske spillere hele vejen igennem turneringen. Benneteau i anden runde, Paire i kvartfinalen og Gasquet i semifinalen, hvis franskmændene præsterer som de plejer at gøre i de her små 250'ere på hjemmebane.

Muller og Gasquet kommer nok til at udkæmpe slaget om en semifinaleplads fra deres på papiret lette fjerdedel. Muller har fordel af bye i første runde, mens Gasquet har fordel af hjemmebanen. Ingen af dem virker specielt formstærke pt., men Gasquet kommer dog direkte fra en challengertitel fra Polen... på grus. 

Outright-markedet er ikke tilgængeligt endnu, men jeg kan umiddelbart ikke anbefale spil i retning af hverken Pouille, Goffin eller Gasquet, når de alle kommer direkte fra grus. Det kan være en svær omstillingsproces, som kræver en del motivation som minimum. Det kunne man måske forvente, at særligt Pouille som forsvarende mester har, men jeg tør ikke gamble på det.

Værdi i overraskelse af Gilles Simon?

En overraskelse kunne måske ligge og lure i den franske veteran, Gilles Simon, der har vundet titlen i Metz to gange (2010 og 2013), var i finalen i 2015 og i semifinalen sidste år. Hans lodtrækning er god, og hvis så Pouille ovenikøbet ikke er på 100 procent, så kan der meget vel vente en overraskelse i kvartfinalen. En semifinale mod Carreno-Busta skræmmer på ingen måde. Simons form er frygtelig, men det her kunne måske være en turnering, hvor han får bøtten vendt, og jeg kan i hvert fald godt give ham 5% chance for sin tredje titel her.  

Skt. Petersborg, Rusland

Om muligt et endnu mindre stjernespækket felt i denne normalt så stemningsforladte turnering i Skt. Petersborg. Tsonga er med her som feltets ubetinget største navn, og hvorfor han ikke spiller i Metz, som han har vundet tre gange i karrieren, i stedet, har jeg ingen anelse om. Udover andenseedede Tsonga har vi Bautista-Agut (1), Fognini (3) og Mannarino (4) på de andre topseedede pladser, der autmatisk giver en bye i første runde.

Bautista-Agut har fået en fremragende lodtrækning, og meget skal gå galt, hvis ikke han for tredje år i træk skal komme i semifinalen som minimum. Han står til at møde Fognini i semifinalen, men italieren, der leverede en frygtelig skandaløs optræden ved US Open, har jeg ingen fidus til her. Det har jeg til gengæld til Philipp Kohlschreiber, der har vundet 11 af sine seneste 13 kampe på touren og har et normalt godt tag på indendørsturneringerne i Europa. Jeg holder ham umiddelbart som pæn favorit til at gå videre til et semifinaleopgør mod Bautista-Agut, selv om meget underligt kan ske i disse små turneringer uden mange tilskuere på lægterne.

I nederste halvdel skal Tsonga forsøge at finde indendørsrytmen ovenpå en meget tiltrængt succesweekend i Davis Cup-turneringens tegn. Tsonga skaffede Frankrig en finaleplads ved at besejre Djere og Lajovic, og selv om det næppe er navne, der får menig mand til at falde af stolen, så er det længe siden, Tsonga har haft nogen form for succes, og netop sådan noget som Davis Cup kan måske få sparket ham i gang igen.

Mannarino, seedet 4, har været velspillende længe og kan være en seriøs bejler til at gå videre til finalen fra nederste halvdel, og han bør som minimum spille sig videre fra et estimeret kvartfinaleopgør mod Lorenzi. Af andre spillere, jeg har noteret mig her, skal Coric og Medvedev nævnes. Coric er oppe mod Struff, der kan have Davis Cup-tømmermænd efter tyskernes sejr i Portugal, og Medvedev har fordel af hjemmebane og må med den lodtrækning være motiveret for at skabe et resultat denne uge.

Det er svært at spå om ret meget her, for jeg er virkelig i tvivl om, hvilken motivation spillerne kommer med. Desuden er der tvivl om, hvor Tsonga står efter Davis Cup-weekenden. Skulle jeg skyde fra hoften på en vinder, så må det næsten være Bautista-Agut, der ikke har været i aktion i Davis Cup og har gode meritter i Skt. Petersborg. Kohlschreiber er måske et mere interessant spil til odds 7,00 hos Bet365* end de 3,75, man får på Bautista-Agut hos samme bookmaker, men det er en lidt svær afvejning, fordi vi endnu ikke kender spillernes motivation i denne turnering.