FCN bør have gode muligheder for at kunne gøre ondt på Horsens i Farum. Brøndby er fortjent favoritter i guldkampen, men er værdien i virkeligheden på FCM? Derudover kan Silkeborg igen få det svært mod Lyngby. Læs denne uges Superliga-klumme.

Endnu en Superliga-runde er færdigspillet, og det betyder en ny Superliga-klumme om, hvad vi har lært, mens vi ser frem mod weekendens runde. I klummen vil vi udvælge nogle pointer og tendenser fra seneste og den kommende runde - ikke nødvendigvis fra alle rundernes kampe - og se, om det kan føre til mulige spilidéer.

Vi vil ligeledes gerne høre jeres input. Har I gjort jer nogle tanker igennem ugen om ting, som slog jer i forhold til weekendens kampe, så byd gerne ind, så vi kan få en god debat op at køre som optakt til den kommende runde.

I denne uge ses der nærmere på, om Brøndby egentlig er for store favoritter i guldkampen mod FC Midtjylland. FC Nordsjælland kan komme tilbage på sporet mod Horsens, mens Silkeborg igen kan få det svært mod Lyngby.

Skal Brøndby være så store favoritter mod FCM?

Brøndby kan tage et kæmpe skridt mod guldet i kampen mod FC Midtjylland, når de mandag byder dem velkommen på Brøndby Stadion. Brøndby kommer til kampen med en pokalfinale i benene fra torsdag, mens FC Midtjylland har en hel uge til at forberede sig til kampen. Der er ingen tvivl om, at Brøndby skal være favoritter, men skal de virkelig stå i 1,70-1,75 mod holdet på andenpladsen?

Først og fremmest så lever Brøndby egentlig udmærket med uafgjort i denne kamp, da man dermed kan holde forspringet på 3 point ned til FCM, og da man samtidig vil have en målscore på +9 med kun to kampe yderligere at spille, så vil man være rigtig godt stillet inden kampen mod Horsens ude og AaB hjemme, hvor der er stor sandsynlighed for, at én sejr vil sikre dem mesterskabet.

Som jeg skrev inden kampen mod FCK i seneste klumme så, har man spillet mange ret lige kampe mod de øvrige top 4-hold i slutspillet, hvor man har dog alligevel har formået at hente sejrene i kampene. I weekendens kamp mod FCK var det heller ikke fordi, at man leverede noget imponerende spillemæssig præstation, hvor FCK var noget bedre i 1. halvleg. Brøndby havde dog nogle store chancer og burde også have vundet, hvis man ser på expected goals fra kampen.

Til denne kamp er man så uden Simon Tibbling, som har været en af de faste spillere på 8’er-positionen, hvor han har set rigtig stærk ud i hans præstationerne. Det er selvfølgelig et tab, selvom Lasse Vigen har leveret nogle rigtig stærke præstationer de seneste par kampe.

Der er dog ingen tvivl om, at Brøndby har været det stærkeste hold gennem denne sæson, og selvfølgelig skal de også være pæne favoritter mod FCM, da jeg også vurderer dem som et bedre hold. Men et odds på 1,70-1,75 på Brøndby i denne kamp er bestemt ikke noget, som jeg finder interessant, og det får mig til at sætte spørgsmål ved, om der kan være værdi den anden vej.

FCM har sågar igen fået Paul Onuachu tilbage fra en skade, og han kom på måltavlen senest. Som i sidste kamp så kan FCM få nogle muligheder ved, når de erobrer bolden, at spille direkte på siderne eller i bagrum, hvor Brøndbys midterforsvarere har deres svagheder. Det lykkedes de også med i det modsatte opgør i Herning, hvor begge mål kom efter sådan en situation.

Jeg synes dog, at FCM har haft en tendens til at have problemer mod hold, som ligger et hårdt og højt aggressivt pres, da man ikke er lige så stærke på bolden til at spille sig ud af presset. Der er heller ingen tvivl om, at Brøndby har overhånden head-2-head, hvor man har vundet alle fire indbyrdes kampe i denne sæson, men med tanke på at man egentlig lever fint med uafgjort, hvis man når dertil sidst på kampen, så synes jeg måske, at et handicap-spil på FCM kan være interessant.

Skal værdien i realiteten findes på FC Midtjylland i guldkampen?

Brøndby er fortjent favoritter i guldkampen mod FCM, men skal Alexander Zornigers tropper virkelig stå i odds 1,70-1,75? Brøndby kan i realiteten leve fint med uafgjort, og man er uden Tibbling. Skal værdien findes på FCM i denne kamp?

Denne her gang vender det for FC Nordsjælland – klassisk matchup-bet

Vi skal til det igen med Horsens, som på udebane skal møde et af de andre tophold. Jeg har tidligere plæderet for, at man bare skal vente til, at Horsens skal til Farum, for der kommer de til at få ørerne i maskinen. Nu er det så blevet tid, og det her er et af de matchup, som jeg har ventet på gennem slutspillet.

Vi kan starte med at kigge lidt på Horsens tidligere resultater på udebane mod holdene fra top 4. 4-1 senest i Parken mod et FCK-hold, der er noget bedre end dem, som havde problemer med Horsens i efteråret. Her var FCK særligt skarpe på omstillingerne, hvor de fik flyttet bolden hurtigt, og hvor Horsens simpelthen ikke kunne følge med. 5-1 i Brøndby, hvor man blev spillet ud af brættet, 6-0 i Farum, 4-2 i Herning og 2-0 mod Brøndby i efteråret.

Man kan i hvert fald allerede nu måske se en tendens med, at Horsens har det svært mod de store hold på udebane. Tager man FCM ud af ligningen, som har en lidt anden spillestil end de øvrige mandskaber, så har Horsens det rigtig svært mod hold, som er gode til at flytte kuglen hurtigt.

Det kommer også til at blive tilfældet på fredag i Farum, hvor en hurtig og knivskarp bane vil give FCN de bedste vilkår for at spille hurtigt rundt om Horsens. Gæsterne vil ikke komme til at få muligheden for at komme i pres, da FCN kommer til at flytte bolden så hurtigt, at de store og fysisk tunge Horsens-spillere simpelthen ikke kan følge med.

FCN vil både have evnerne til at skabe den ene chance efter den anden i etableret spil, men også på omstillingerne, hvor de har lynhurtige spillere i Ernest Asante, Jonathan Amon, Godsway Donyoh (hvis han får spilletid igen), Mathias Rasmussen etc. En anden ting, der er værd at nævne, er, at Horsens ikke har kvaliteten til at stå dybt og forsvare sig gennem en hel kamp. Det er Horsens ikke dygtige nok til, ligesom FCN er for gode på bolden.

På team news-fronten er Horsens med sikkerhed uden midtstopperne Mads Juel Andersen og Delphin Tshiembe, der har karantæne. Det rykker nok Mathias Nielsen ned i midterforsvaret. I målet har Jesse Joronen været ude med knæproblemer, og er der den mindste tvivl med ham, så vil han nok ikke risikere noget med tanke på hans FCK-skifte til sommer.

Skal man kigge på, hvad der selvfølgelig taler imod spillet, så er det, at Horsens er enormt stærke på dødbolde, hvor FCN formentlig er det dårligst forsvarende hold på dette punkt i Superligaen. Det er bestemt ikke her, at holdet har sine forcer med de mindre fysisk stærke spillere.

Derudover har FC Nordsjælland ikke haft det bedste slutspil, hvis man ser på resultaterne, hvor man er blevet overhalet af FCK i kampen om tredjepladsen. Det er blevet til nederlag i begge kampe mod FCM og Brøndby samt i Parken mod FCK. Præstationen i kampen mandag mod FCM var bestemt ikke prangende, hvor man i første halvleg var rigtig sløje. Man løftede sig dog en smule i anden halvleg.

FCN kan storsejre på kunstgræsset mod tunge Horsens

Jeg har stor tro på FCN i dette her matchup, hvor jeg ser FCN have rigtig gode muligheder for at skabe masser af chancer ved at flytte bolden hurtigt mod Horsens' tunge spillere. Horsens er stærke på dødbolde, men "Gule" har haft det svært mod top 4-holdene på udebane. Hold øje med FCN -1 AH

OBS: Denne artikel er skrevet mandag aften, hvor de toneangivende licensløse bookmakere endnu ikke er åbnet med odds. Jeg har derfor ikke valgt at udlægge ovenstående boks som tips, da også Bet365* mangler at komme med odds.

Silkeborg under stort pres – jeg kigger igen mod Lyngby

Uha Silkeborg! Et, kontroversielt vil nogen måske mene, straffe reddede klubben for at stå i en meget presset situation inden returkampen på kunstgræsset i Silkeborg. Silkeborg har simpelthen så store problemer offensivt, hvor man slet ikke skaber nok chancer, og man er i høj grad afhængige af, at Vladimir Rodic og Jens Martin Gammelby, rammer noget, som kan blive farligt.

Jeg kan virkelig ikke se, hvilken spiller i truppen, hvor man bare ved, at der kan komme et mål fra, når man virkelig har brug for det. Man mangler i høj grad en angriber med mål i støvlerne, hvor man har prøvet lidt forskellige konstellationer. Senest med Davit Skirtladze, men manden er jo ikke decideret målscorer. Bag ham har man spillet med Magnus Mattsson, som har et stort potentiale, men han mangler noget kvaliteten og slutprodukt i mine øjne. Derudover har man spillet med Mikkel Vendelbo, som jo ikke er en spiller, der går ind og bidrager voldsomt offensivt.

Dermed står man lige pludseligt med et problem, da men simpelthen ikke har særlig mange målscorere på banen. Der er dog ingen tvivl om, at man har en fordel af, at man slutter hjemme på kunstgræsset, hvor man føler sig godt til rette. Man har nemlig været langt bedre på hjemmebane i denne sæson. Desuden får man også Ibrahim Moro tilbage fra karantæne, som kan ligge og rydde op på den centrale midtbane.

Lyngby stillede vel med det mest erfarne hold, som man har kunne samle sammen i foråret, og jeg synes egentlig, at man så rimelig solide ud, og man leverede i mine øjne den bedste defensive præstation i lang tid.

Da jeg kiggede Lyngby-vejen i weekenden, var det med meget stor vægt på Silkeborgs offensive problemer, og at jeg synes, at de var gjort til for store favoritter. Nu står et Silkeborg-hold, som har store offensive problemer, i odds 1,70-1,75 i en afgørende nedrykningskamp, og det er ikke fordi, at de har overbevist mig om, at det er fortjent, at de skal være så store favoritter.

Derudover må vi ikke glemme, at Silkeborgs måske bedste spiller i denne sæson, Jens Martin Gammelby, fik plantet et spark et lidt uheldigt sted på Jeppe Kjær. Et situation som dommeren har meddelt, at han ikke har set, og som Lyngby senere har indberettet, hvilket meget vel kan betyde, at han kan ende med en karantæne, hvis man spørger betting-eksperten og tidligere dommer Benjamin Leander. Det vil være et kæmpe minus for Silkeborg.

Lyngby kan overraske i Silkeborg

Jeg synes personligt, at Silkeborg er gjort til for store favoritter i dette opgør. Man har set tandløse ud offensivt og med en mulig karantæne til Gammelby, kan man igen få svært ved at skabe chancer. Hold øje med oddset på Lyngby +0,75 AH.

OBS: Denne artikel er skrevet mandag aften, hvor de toneangivende licensløse bookmakere endnu ikke er åbnet med odds. Jeg har derfor ikke valgt at udlægge ovenstående boks som tips, da også Bet365* mangler at komme med odds.