Første runde efter opdelingen af Superligaen blev spillet i påskedagene, hvor Brøndby leverede en af de bedste halvlege i Aalborg, som man slog sikkert med 3-0. FCK snuser til 3. pladsen, mens resultaterne flaskede sig for AGF, der lagde en smule afstand til Silkeborg.

Endnu en Superliga-runde er færdigspillet, og det betyder en ny Superliga-klumme om, hvad vi bl.a. lærte af den netop spillede runde, mens vi ser frem mod weekendens. I klummen vil vi udvælge nogle pointer eller tendenser fra weekendens runde - ikke nødvendigvis fra alle rundens kampe - og se, om det kan føre til mulige spilidéer til den kommende runde.

Vi vil ligeledes gerne høre jeres input. Har I gjort jer nogle tanker igennem ugen om ting, som slog jer i forhold til weekendens kampe, så byd gerne ind, så vi kan få en god debat op at køre som optakt til den kommende runde.

I denne runde rettes fokusset mod den ene af de to grupper, som spiller om at undgår nedrykning, hvor AGF tog et skridt mod overlevelse, mens Silkeborg smed sejren hjemme mod Helsingør. I mesterskabsspilet leverede Brøndby en meget overbevisende halvleg i Aalborg, mens FCK nu for alvor ånder FCN i nakken i kampen om 3. pladsen.

Silkeborg under pres

Silkeborg og FC Helsingør sparkede runden i gang efter landskampspausen i en kamp, der bød på noget af et comeback for sjællænderne, som var nede med 2-0. Helsingør fik dog bragt lidt håb tilbage ved et mål lige inden pausen, hvor Christian Lønstrup kunne foretage nogle ændringer, som blev afgørende for holdet.

Man gik fra 4-backkæden med, hvor man egentlig spillede med 4 normale stoppere til en 3-5-2-opstilling. Det gjorde man bl.a. for at forsøge at lukke mere ned for Vladimir Rodic, som nærmest gjorde, hvad der passede ham i første halvleg, og hvis nogen besøger Jysk Park en af dagene i den kommende uge, så kan man passende lige se, om Martin Fisch stadig står og snurrer rundt nede på kunstgræsset.

Når det så er sagt, så synes jeg egentlig, at det var ret utroligt, at Silkeborg formåede at tabe denne kamp. Man var det klart bedste hold i første halvleg, hvor Helsingør ikke selv skaber det store uden hjælp fra Silkeborg-fejl. Der er ingen tvivl, om at Lønstrup skal have cadeau for de taktiske ændringer, som han lavede i pausen, hvor han bl.a. bragte Felipe Tontini ind på 10’eren, men Silkeborg skal være skuffede over ikke at få point her. Det viser expected goals for kampen også.

Ligeledes må Peter Sørensen tænke, at det var nogen ærgerlige mål, som Silkeborg lukkede ind i kampen. Især på et af målene, hvor en lang bold bliver farlig ud af ingenting er virkelig ikke imponerende forsvarsspil, og man sidder lidt med følelsen af, at Silkeborg har rigtig svært ved at spille til nul.

Perfekt AGF-weekend 

Pointtabet til Silkeborg formåede AGF at udnytte søndag, da de tog til Hobro og hentede 3 point med hjem til Århus. Jeg havde selv anbefalet et spil på under 0,75 mål til halvleg her på siden, mens jeg selv også var ude på under 2,5 til odds 1,78 hos en toneangivende licensløs bookmaker.

Jeg sidder stadig med følelsen af, at begge spil var rigtig gode selvom de ikke gik hjem på baggrund af oddsudviklingen og kampens forløb. I 44. minut af en første halvleg, hvor der har været lidt halve chancer til begge hold, valgte Emannuel Sabbi at sparke bolden op i hjørnet uden for feltet. Det samme valgte Tobias Sana så at gøre for AGF i første minut af 2. halvleg, mens tredje mål var et dumt straffespark begået af Jonas Damborg. Så sidder man lidt med følelsen af, at marginalerne har været imod én.

Slut med at ærgre sig. Jeg synes egentlig, at jeg så en meget lige kamp, hvor AGF igen så ganske solide ud defensivt, mens Hobro var ganske gode på bolden i store perioder af første halvleg, hvor man flyttede kuglen godt. Hobro formåede dog aldrig rigtigt at blive farlige, og jeg har stadig mine tvivl overfor holdets offensiv. Som jeg tidligere har nævnt i disse klummer, så synes jeg, at Hobro er for afhængige af På Kirkevold, som i mine øjne overpræsterede i efteråret. Forskellen i denne kamp var effektivitet og kynisme, hvor Tobias Sana i den grad fyldte benzin på selvtillidstanken med sit hattrick.

Godt øje til AGF mod Silkeborg

AGF, i stærkeste opstilling, imod Silkeborg, som har den startende centrale midtbane fra Helsingør-kampen i karantæne, da Casper Sloth og Ibrahim Moro er ude. AGF kan for alvor lægge afstand til SIF, som har lignet et hold med pil ned i længere tid. 

Brøndby stemplede overbevisende ind i mesterskabsspillet 

Søndag aften skulle Brøndby for første gang i aktion i mesterskabsspillet, og det var med en af de mest overbevisende halvlege fra Brøndbys side i denne sæson.

Særligt uden bolden sad holdets pres lige i skabet, og det formåede AaB slet ikke at spille sig ud af. Vi kan hurtigt blive enige om, at AaB ikke spiller nogen god første halvleg, men en stor del af dette skal tilskrives Brøndby, som hele tiden formåede at stresse AaB og lokke dem i de fælder, som man ikke skal falde i mod Brøndby. Zorniger og co. vil rigtig gerne have modstanderne til at spille bolde ind centralt i banen, hvor man er godt polstret med mange spillere. Den fælde faldt AaB i flere gange i første halvleg, og det gjorde Brøndby ekstra farlige.

Brøndby lukkede fuldstændig ned for AaB’s ellers dygtige offensiv-spillere , Kasper Kusk, Edison Flores og Yann Rolim. Alle tre spillere er bedst i mellemrummene, og når Brøndby formåede at stresse AaB så meget, at de bolschestribedes kvalitet på kuglen var alt for dårlig, så blev AaB aldrig farlige i 1. halvleg.

Og så skal vi lige huske, at denne stærke præstation var uden to af holdets vigtigste defensive spillere, da Benedikt Röcker havde karantæne, og Christian Nørgaard først kom på banen midt i anden halvleg. Derudover viste Brøndby endnu engang, hvor stærke man er på omstillinger med Johan Larssons mål. Holdet har nu scoret hele 21 mål efter omstillinger.

I 2. halvleg kørte Brøndby lidt på autopilot, hvor man naturligt gik lidt ned i tempo, da man allerede havde afgjort kampen inden pausen. Man har en pokalkamp mod SønderjyskE torsdag aften, så man formåede ligeledes at spare både Teemu Pukki pg Hany Mukthar en smule.

Med tanke på FCM's præstation tirsdag aften, så er der ingen tvivl om, at Brøndby ser stærkere ud end midtjyderne på nuværende tidspunkt. Alligevel formår FCM at hente en masse point, men på baggrund af præstationerne, så skal man nok være varsom med at hoppe på FCM den kommende tid.

FCK snuser til 3. pladsen

I Parken kan FCK med deres mål dybt inde i overtiden for alvor snuse til 3. pladsen, som FC Nordsjælland på nuværende tidspunkt indtager. Hjulmands drenge er nu kun tre point foran Solbakken og co., som virkelig ligner et hold på vej i den rigtige retning nu.

Jeg sad med følelsen af, at FCK var, måske ikke klart, med i den grad det bedste hold i denne kamp. FC Nordsjælland skabte ikke det helt store kampen igennem, mens FCK særligt i anden halvleg for alvor viste holdets kvaliteter.

FCK lagde et tungt pres på FCN i anden halvleg, hvor der var meget få aflastningsangreb fra de unge drenges side, og det betød, at FCK bare kunne sende det ene angreb efter det andet afsted. Her lignede man det gamle FCK-hold, som for alvor lagde modstanderen under pres i feltet med det ene indlæg efter det andet til de stærke angribere, og når man samtidig har Viktor Fischer, der kan afgøre kampe på egen hånd, så er man svære at holde fra chancer i sådan en kamp.

Men det er vel også at forvente, at FCK bør være et bedre hold end FCN? Når man ser ned over de to trupper, er der en markant forskel på rutine, markedsværdi, landskampe m.m. Man kan ikke forvente, at FC Nordsjælland med denne trup spiller sig i top 3, når Brøndby og FCM har så gode sæsoner, som de har og FCK for alvor er ved at finde sit rette niveau.

FCN er det fjerdebedste hold i Superligaen lige nu, men se hvilke spillere de sender i spil fra bænken. Mikkel Damsgaard på 17 år samt Andreas Skov og Nicklas Strunck på 18. Så er det altså svært at vinde medaljer, når man ser de øvrige holds trupper og bredde.