Tilfældigheder tilsmilede Brøndby i topkampen i Herning, og de blå-gule har nu overhånden i kampen om guldet. Kombinationsstærke FCK kan ligne et godt spil mod Horsens, mens AGF hjemme kan sejre hjemme mod Hobro. Læs denne uges Superliga-klumme. 

Endnu en Superliga-runde er færdigspillet, og det betyder en ny Superliga-klumme om, hvad vi har lært, mens vi ser frem mod weekendens runde. I klummen vil vi udvælge nogle pointer og tendenser fra seneste og den kommende runde - ikke nødvendigvis fra alle rundernes kampe - og se, om det kan føre til mulige spilidéer.

Vi vil ligeledes gerne høre jeres input. Har I gjort jer nogle tanker igennem ugen om ting, som slog jer i forhold til weekendens kampe, så byd gerne ind, så vi kan få en god debat op at køre som optakt til den kommende runde.

I denne uge kigger vi tilbage på topkampen i Herning, hvor tilfældigheder tilsmilede Brøndby. Derudover kigger vi frem mod næste runde, hvor FCK kan storsejre hjemme mod Horsens, mens AGF ligner et god spil i mandagskampen.

Stor overhånd til Brøndby i kampen om guldet – men sejren var ikke fortjent

Endnu en gang var vi vidner til en fed topkamp, da FC Midtjylland og Brøndby IF krydsede klinger i Herning. Jeg argumenterede i sidste Superliga-klumme for, hvorfor jeg mente, at Brøndby skulle være favoritter i denne kamp trods udebane. Det var dog bestemt ikke et Brøndby-hold, som var bedst i 1. halvleg, hvor FCM i høj grad lykkedes med deres game plan.

Ser man bort fra Kamil Wilczkes 2-1-mål, så synes jeg, at det var en af de dårligste halvlege, som jeg har set fra Brøndby i meget lang tid. Man forsvarede sig helt håbløst på begge FCM-mål, hvor man i mine øjne tog alt for let på tingene. Paulus Arajuuri taber en duel, som han aldrig må tabe ude på sidelinjen, mens man på det andet mål er alt for passive, hvor Benedikt Röcker slet ikke kommer ned i en position, hvor han kan lukke det flade indlæg.

FC Midtjylland lykkedes især med at få sat Gustav Wikheim i scene med nogle af de her bolde ned bag og på siderne af midterforsvarerne, som jeg skrev om i seneste klumme. Der kunne han udnytte sin fart og gode 1 vs. 1-evner til at få Brøndby-forsvaret på glatis. Man ramte ligeledes også træværket to gange med fine forsøg.

Stort set hele Brøndby-holdet lignede nogle spillere, som løb rundt med frøer i støvlerne for hold nu op, hvor var det mange dårlige berøringer, pasninger og beslutninger. Der skal man selvfølgelig også rose FCM for en god indsats uden bolden, hvor man især fik lukket midten ned. Så skulle man så tro, at pladsen ville være på siderne, når FCMs backs centrerede, men når kvaliteten på bolden var så dårlig for Brøndby, som den nu var, så er det svært.

Jeg så dog også et FCM-hold, som muligvis ikke kunne holde den fysiske distance i anden halvleg i en kamp, som blev spillet i et meget højt tempo. Her tror jeg bl.a., at det kom Brøndby til gode, at de er vant til at spille i et højt tempo og løbe flere kilometer pr. kamp. I anden halvleg så vi et FCM-hold, som de sidste 25 min ikke formåede at have så mange af de her aflastningsangreb, hvilket betød, at man kom meget langt tilbage at stå på banen.

Dernæst fik to udskiftninger også særlig betydning. Stærke Bubacarr Sanneh måtte gå ud med krampe/skade, men Besar Halimi gjorde en forskel fra bænken. Sanneh havde været rigtig stærk og vundet nærmest alle hans dueller kampen igennem, og det giver uro, når man skal skifte i bagkæden. Halimi fik fundet nogle gode rum, og han var med til at holde tempoet højt. Det siger også lidt om Brøndbys bredde, at de bare kan skifte de spillere, som løber mest og sætte samme kvalitet ind.

Der er ingen tvivl om, at Brøndby har nuppet første sæt i kampen om guldet og ligger i en rigtig god position især med tanke på, at man har en 10 mål bedre målscore. Det betyder, at man nærmest har 4 point ned til FCM. Det var dog ingen fortjent sejr i Herning. Expected goals i kampen lød 1,26 – 1,11 i en lige topkamp, og det var også mere tilfældigheder, som var afgørende i denne kamp. Brøndby skabte ikke for alvor de her store chancer i åbent spil, men var særdeles effektive på de chancer, de havde.

Horsens kan komme i menneskehænder i Parken

FCK leverede endnu en god præstation i rækken, da de onsdag slog AaB med 2-1 hjemme i Parken i en kamp, hvor niveauforskellen på banen var større, end det resultattavlen viste efter de 90 minutter. FCK skabte en del chancer, og jeg synes især holdets venstreside blev sat i gode positioner af både dem selv og af holdet. Defensivt gav man ikke det store væk, hvis man ser bort fra det drop, som Stephan Andersen laver på AaBs mål.

Horsens leverede også en god præstation hjemme mod FC Nordsjælland, hvor de virkelig fik lagt et fysisk tryk på de unge drenge med en masse dødbolde, hvor Horsens altid være have en fordel qua holdets størrelse kontra FC Nordsjælland. Derudover så holdte man ellers et stærkt offensivt hold som FCN fra mange chancer.

FC Nordsjælland fik ikke det overtag på bolden, som man ved, at de er i stand til. Men banen manglede lidt kvalitet, og så gav det Horsens bedre muligheder for at lukke FCN ned og gøre det til en kamp på deres præmisser.

Hvad er det så, der gør, at jeg tror, at Horsens vil få det rigtig svært i Parken? Som jeg skrev efter kampen mod Brøndby, hvor Horsens blev spillet baglæns ud af Brøndby Stadion, så har Horsens det svært imod hold, som kan flytte bolden hurtigt på græsset. Det kræver først og fremmest også en god og hurtig bane, hvilket ikke bliver et problem i Parken.

Horsens har det nemlig svært, når der bliver spillet hurtigt rundt om de store fysiske spillere, og i min verden så har de ikke kvaliteten til at stille sig ned i et lavt pres og forsvare sig mod de bedste hold på kuglen i Danmark. Her ville FCK også lægge et hårdt tryk med en masse indlæg, hvor man har stærke spillere som Jonas Wind og Federico Santander. Derudover har man rigtig dygtige kombinationsspillere som Rasmus Falk, Robert Skov og Viktor Fischer.

Det gør, at jeg tror, at vi kan få en kampbillede, hvor Horsens vil få utrolig svært ved at lukke ned for de her dygtige og hurtige mellemrumsspillere. Det kommer simpelthen til at gå for stærkt for midtbanespillere som Simon Okosun, Bjarke Jacobsen ogg Mikkel Quist (hvis han spiller).

Vi så i kampene mod Brøndby ude (5-1) og FC Nordsjælland ude (6-0), at AC Horsens har problemer i de her kampe mod de bedste hold på udebane. Vi får formentlig også et FCK-hold at se, som gerne vil udfordre Horsens højt på banen, og når Horsens samtidig ikke er specielt gode på bolden, så kan det også ende med, at Horsens kommer til at mangle nogle af de aflastningsangreb, som især var tilfældet, da Brøndby tidligt afgjorde kampen på Brøndby Stadion.

Det skal med, at Horsens spillede med en 3-backkæde i kampen mod FCN, formentlig for at matche FCNs wingbacks. Det er ikke noget, jeg som sådan forventer, sker igen, men skulle det ske, så vil det give mulighed for overtal på siderne for FCKs backer og kanter.

Man skal selvfølgelig have respekt for Horsens dødbolde, hvor de gule scorer et hav af mål. De vil selvfølgelig også få disse i denne kamp og med tanke på FCKs udfordringer den seneste tid på dødbolde, kan det godt ende med at skabe muligheder for Horsens.

FC København - AC Horsens: FCK -1,5 AH til odds 2,07 hos Bet365*

FCK har set stærke ud i foråret, og man har bygget på i begge ender af banen. Horsens er farlige på dødbolde, hvor FCK har lukket mål ind den seneste tid, men FCKs hurtige kombinationsstærke spillere kan gøre ondt på Horsens, der har tabte 6-0 og 5-1 ude til henholdsvis FCN og BIF.

AGF bør være pæne favoritter i kampen mod Hobro

Hobro festede mandag i omklædningen efter sejren i kampen mod Silkeborg som et hold, der havde nået sit sæsonmål for denne sæson. Klubben reddede sig nemlig, da man ikke kan hentes af Silkeborg. Dermed skal Hobro spille de her kampe om, at ende på 7. pladsen, og det lignede ikke et super motiveret Hobro-hold, der tog til Silkeborg torsdag og tabte med 2-0. 

Særligt holdets anden halvleg har træner Thomas Thomasberg være ude at kritisere, hvor han bl.a. påpegede, at holdet så presset ud både fysisk og mentalt, ligesom man lignede et hold, som gerne ville i omklædningen i kampens sidste 40 min. Selvom første halvleg var bedre for holdets side, så skabte man ikke meget mere end en Pål Kirkevold-afslutning, som krøb udenom stolpen.

Nu skal man så en tur til Aarhus, hvor AGF har to dages ekstra hvile i benene. Thomas Thomasberg har også udtalt, at både fysisk og mentalt så er der spillere, som trænger til en pause, så det bliver spændende at se, om han kan finde på at rotere til denne kamp. Helt sikkert er det, at man er uden vigtige Jonas Damborg på den defensive midtbane, der er ude med karantæne. Et stort tab, da man ikke har en erstatning i truppen på samme niveau. Jeg kunne godt forestille mig, at Frans Putros erstatter ham.

AGF spillede en mindre god kamp i Helsingør, men alle kampe deroppe er svære grundet banens håbløse tilstand. I denne kamp sparede man Mustafa Amini, som virkelig har præsteret på et højt niveau, der er klar til kamp igen.

Pilen har i høj grad peget den rigtige vej for AGF. Defensivt ser man rigtig solide ud, mens man offensivt bygger mere og mere på med Tobias Sana som kreatør.

AGF - Hobro: AGF-sejr til odds 2,05 hos Unibet*

AGF ligner i den grad et hold med pil den rigtige vej, og man ser solide ud defensivt. Hobro, der har noget holdets sæsonmål, har farlige Pål Kirkevold, men nordjyderne har to dages mindre hvile, og måske er motivationen større hos AGF hjemme på Ceres Park. Læs analyse her.