Der bliver knald på, når Serie A-sæsonen 2018/2019 skal rundes af i weekenden. Programlæggerne har villet det således, at de har placeret alt, hvad der kan kravle og gå af kampe med en snert af betydning og placeret dem søndag klokken 20.30, mens alle øvrige kampe er fejet af vejen til den tid.

Det vil sige, at vi får fire kampe lørdag og søndag uden den store motivation hos nogle af holdene, hvorefter det brager løs med seks kampe simultant fra søndag klokken 20.30, hvor vi skal have fundet de to Champions League-deltagere udover Juventus og Napoli og den sidste nedrykker, der skal følge Frosinone og Chievo ned i Serie A.

Set fra et bettingsynspunkt er spændingen dog bredt jævnt ud over hele weekenden. Oddsene har naturligvis fanget, hvor motivationen ligger i de vigtige kampe, mens det værdimæssigt snarere er interessant kigge på de kampe, hvor ingen af holdene har noget at spille for. Kan Bologna eksempelvis fortsætte sin flotte formkurve og drille Napoli? Kan Sampdoria sikre Capocannoniere-titlen til kaptajn Quagliarella med et resultat mod Juventus og hvad med Frosinone – Chievo – kampen mellem Serie A's med afstand to dårligste (og allerede nedrykkede hold)?

Frosinone - Chievo

Spilles lørdag d. 25/05 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Vi begynder netop med det kommende Serie B-opgør mellem bundpropperne Frosinone og Chievo. Ingen af de to har niveauet til den bedste række, og således er det næppe et opgør, der kan hidse mange op. Matchuppet er også meget tæt, hvilket markedet indikerer.

Løse spiltanker: Frosinone til odds 2,50 hos Bethard (nu odds 2,55)

Men jeg synes alligevel, at Frosinone har været det bedre hold gennem hele sæsonen og også fortjent hentet flere point end Chievo. Selvom de aldrig rigtigt var tæt på at sikre overlevelse, kæmpede Frosinone bravt, og jeg tror sagtens, vi kan se et hjemmebanepublikum, der møder op og giver pæn opbakning til den sidste Serie A-kamp i byen i mindst et år. Jeg synes, Frosinone skal være en smule større favorit og tager derfor Frosinone-sejr til odds 2,50 hos Bethard.

Bologna - Napoli

Spilles lørdag d. 25/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Det ser pludselig spændende ud for Bologna, hvis de kan holde på træner Sinisa Mihajlovic (og et par lejesvende) til næste sæson. De spiller efterhånden en gang fodbold, der kan konkurrere med den øverste halvdel af tabellen. I sæsonafslutningen tager de så imod Napoli, der længe har lignet et hold, der glæder sig til ferie.

Løse spiltanker: Bologna +0,5 til odds 2,02 hos Unibet (nu odds 2,09 hos Bethard)

Alt i alt har jeg svært ved at se, hvorfor Napoli skal være relativt pæne favoritter på udebane i en kamp som denne, hvor ingen har noget at spille for, og Bologna er i god form. Det er selvfølgelig første kamp, hvor Bologna ikke har noget at spille for, og Napoli har været uden motivation i et længere stykke tid, hvor kun spillet, men ikke resultaterne i samme omfang har haltet, men jeg synes nu alligevel, Bologna +0,5 til odds 2,02 hos Unibet er pænt.

Torino - Lazio

Spilles søndag d. 26/05 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Svær kamp at på om. Der er ikke noget på spil, efter Torino i seneste runde snublede og dermed ikke længere kan nå Europa League. Jeg ville ellers have fin tiltro til Torino i en kamp mod Lazio, der er sikret netop Europa League via Coppa Italia-sejren, men jeg har svært ved at komme med kvalificeret bud på Torinos mindset efter skuffelsen. Jeg holder mig derfor fra kampen, der oddsmæssigt er sat meget lige.

Sampdoria - Juventus

Spilles søndag d. 26/05 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Juventus har gang i en fornuftig afslutning på sæsonen til trods for, at de har sikret sig mesterskabet for længe siden. De har således reddet et par fine point på hjemmebane, selv efter mesterskabet var i hus, men man kan så mistænke dem for, at den sidste motivation er lagt i at gå ubesejret gennem sæsonen på hjemmebane. På udebane er det blevet til et par nederlag, og måske Sampdoria kan give dem et sidste et. 36-årige Fabio Quagliarella kan meget vel kalde sig Capocannoniere (Serie A-topscorer) efter kampen, så forvent i hvert fald, at han kommer toptunet og i afslutningshumør – omend Ronaldo nok gør det samme for Juve.

Løse spiltanker: Sampdoria +0,5 til odds 2,05 hos Bethard (nu odds 2,04)

Sampdoria er gode hjemme på Marassi, hvor publikummet driver dem frem, og jeg synes, Juventus er blevet gjort til for store favoritter i et motivationsløst opgør som det her. Selvom Sampdoria formentlig må undvære førstemålmand Audero og den danske stopper Joachim Andersen, kan jeg godt se dem tage point fra Juventus ofte nok til, at jeg finder værdi i Sampdoria +0,5 til odds 2,05 hos Bethard.

Cagliari - Udinese

Spilles søndag d. 26/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Den første kamp med noget på spil – eller hvad? Her kan det nemlig blive en anelse speget. Hvis Udinese taber, Genoa samtidig vinder over Fiorentina og Empoli slår Inter, vil vi stå i en situation, hvor Udinese, Fiorentina og Genoa alle har 40 point. Og her er det indbyrdes regnskab, som man går efter ved pointlighed i Serie A, en rodet affære. I så fald vil Genoa indbyrdes være bedre end Fiorentina, der til gengæld vil være bedre end Udinese, der dog er bedre end Genoa. Og så har vi balladen. 

Det logiske vil være, at man derefter går efter målscore, men taler vi så stadig indbyrdes målscore eller overordnet målscore? Da jeg ikke lige umiddelbart kan finde præcedens for en sådan trevejssituation, og ikke kan finde tydeligt svar noget sted, tør jeg ikke konkludere, at det bliver tilfældet. Men hvis den indbyrdes målscore træder i kraft bør Udinese allerede være sikret. Det skyldes, at Udinese – hvis Genoa vinder over Fiorentina – ikke kan få den dårligste målscore i den lille "miniliga" de tre hold imellem. Udinese har hentet fem point mod Genoa og Fiorentina og har en målscore på 5-4 i de kampe. Genoa har to point og en målscore på 2-4, Fiorentina fem point og en målscore på 2-1, og så mødes Genoa og Fiorentina altså i sidste runde. Vinder Genoa 1-0 har Genoa en målscore på 3-4 og Fiorentina på 2-2, og så er Fiorentina bedst. Vinder Genoa 2-0 har de en målscore på 4-4 og Fiorentina har 2-3 og så er Genoa bedst.

Forvirret? Under alle omstændigheder har vi at gøre med en ikke særlig sandsynlig situation. Når jeg ikke er helt sikker på scenariet og reelt ikke ved, om Udinese allerede er sikret, ville det dog være ganske dumt at spille på noget som helst. Jeg holder mig derfor fra kampen og vender for en god ordens skyld tilbage i kommentarfeltet, når jeg har et mere klart svar på, hvordan nedrykningsscenariet ser ud med eller uden Udinese.

Inter - Empoli

Spilles søndag d. 26/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Videre til en situation, der er noget mere klar. Begge hold skal bruge en sejr for at være sikret sine mål, ellers skal de have gevaldig hjælp fra de øvrige hold. Inter er faldet til fjerdepladsen og har kun et enkelt point ned til bysbørnene AC Milan, der død og pine vil have den Champions League-plads. Vinder Inter, skal de i Champions League og så har sæsonen været OK. Men de får utvivlsomt hård modstand fra Empoli, der, hvis ikke de vinder, skal sætte sin lid til, at Fiorentina vinder over Genoa. Ellers rykker Empoli ned. 

Løse spiltanker: Empoli +1,25 til odds 2,00 hos Bethard

Situationen gør kampen meget svær at forudsige, og derfor er jeg overrasket over, at Inter er så store favoritter, som tilfældet er. Selvfølgelig skal de være favoritter, men jeg tror dog stadig, at Empoli kan hænge i langt hed ad vejen. Jeg tager Empoli +1,25 til odds 2,00 hos Bethard.

Roma - Parma

Spilles søndag d. 26/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Efter en dårlig formkurve formåede Parma endelig at sikre sig overlevelse i seneste runde mod Fiorentina – det eneste hold, der for tiden virker mere håbløse end Parma. Med overlevelsen fejet af vejen kan Parma gå tilbage til de svingende præstationer uden konsekvenser, og det meste tegner da også til, at Roma løber med den her. Godt nok ser Romas situation en anelse kedelig ud efter et par dumme pointtab. Ekstremt meget skal flaske sig, hvis de skal bytte Europa League for Champions League, men så længe, de har chancen, skal de selvfølgelig gå efter den. Roma skal dog vinde med fem mål over Parma og samtidig håbe, at Inter taber hjemme til nedrykningstruede Empoli. Og nåh ja, så skal AC Milan samtidig tabe ude til SPAL. Men intet af det ændrer ved, at Roma, om de så bare har en flig af motivation, skal være store favoritter hjemme mod Parma, hvilket også gør sig gældende.

Fiorentina - Genoa

Spilles søndag d. 26/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Så har vi balladen. Det er gået helt galt i Fiorentina, der reelt ikke har haft noget at spille for længe. Men det var, fordi man troede, at det i det mindste ikke kunne gå galt i bunden, men nu står vi her. Fire 0-1-nederlag i træk og 13 kampe uden sejr. Taber Fiorentina til Genoa, vinder Empoli ude over Inter og får Udinese point mod Cagliari, ja, så skal Fiorentina en tur ned i Serie B. For Genoas vedkommende sikrer en sejr dem i de fleste scenarier overlevelse. Uafgjort kan også være nok, men det kræver, at Empoli taber til Inter. Uafgjort sikrer uanset andre resultater overlevelse til Fiorentina, og nok af den grund er oddset på krydset dalet meget i løbet af ugen. Den er nu helt nede i 2,50, selvom det vil være meget risikabelt af Genoa at spekulere i krydset. Jeg har flirtet lidt med Genoa til over odds 4,00, da Fiorentina har et ungt hold (et af Europas yngste) og er så rådvilde, at jeg godt kan se dem falde helt igennem i en vigtig kamp som denne. Og nok så vigtigt er træner Montella ikke på sidelinjen, da han fik karantæne efter et vredesudbrud i weekenden. Det fortæller meget godt, hvordan det står til i Firenze. Jeg er dog fortsat i tvivl, om det er nok til værdi, og jeg holder mig foreløbigt væk.

SPAL - AC Milan

Spilles søndag d. 26/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

SPAL har været en af sæsonens overraskelser og holdt et stabilt højt niveau sammenlignet med det, man kunne forvente af dem. Derfor kan de potentielt godt drille AC Milan på hjemmebane, men trods Milans konstante ustabilitet, skal milaneserne være klare favoritter i en kamp, hvor SPAL ikke har andet end æren at spille for, og Milan med en sejr kan tage Champions League-pladsen, hvis Inter taber point til nedrykningstruede Empoli, eller Atalanta taber point til Sassuolo. Ikke noget helt utænkeligt scenarie, og et scenarie, der vil vende Milans sæson fra fiasko til succes. AC Milan-sejr ligger i 1,56 og det, synes jeg, er fair sat.

Atalanta - Sassuolo

Spilles søndag d. 26/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

En sejr mod ustabile Sassuolo, og så er Atalanta sikret Champions League-deltagelse for første gang i klubbens historie – og tager oven i hatten en bronzemedalje. Det er noget af favorabel position at stå i for Gasperini og co. Men der er et par ting, der driller. Atalanta har stadig pokalskuffelsen mod Lazio frisk i erindringen og brugte i weekenden mange kræfter på kampen mod Juventus, der også endte i en mindre skuffelse, da man længe så ud til at skulle løbe med tre point, men kun kom afsted med et enkelt. Derudover spilles kampen rent faktisk på Sassuolos hjemmebane, selvom det på papiret er Atalanta, der er hjemmehold. En del af Atalantas hjemmebane er under renovation og derfor spiller holdet sine to sidste hjemmekampe på Sassuolos bane, Mapei Stadium. Alt sammen skal dog ikke ændre på, at vi har et Atalanta-hold, der er snublende tæt på en kæmpe skalp og blot skal overvinde et ikke imponerende Sassuolo-hold for at nå dertil.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 3
Netto-overskud: -1,19
Tilbagebetalingsprocent: 60 % 

SPAL – Udinese: Begge hold scorer (1,81 Cashpoint*) VUNDET (3-2)
Sassuolo – Roma: Roma (1,64 NordicBet*) TABT (0-0)
Empoli – Torino: Under 2,5 mål (2,01 Betsafe) TABT (2-1)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 7
Netto-overskud: 0,7
Tilbagebetalingsprocent: 110 %

Genoa – Cagliari: Under 2,5 mål (1,9 bet365*) VUNDET (1-1)
Chievo – Sampdoria: Sampdoria (1,91 Bethard) TABT (0-0)
Parma – Fiorentina: X (3,30 Jetbull) TABT (1-0)
Empoli – Torino: Under 1,0 mål i 1.halvleg (2,05 bet365*) VOID (1-0 1H)
AC Milan – Frosinone: AC Milan vinder til nul (1,83 Bethard) VUNDET (2-0)
Juventus – Atalanta: Atalanta +0,25 (1,87 bet365*) HALVT VUNDET (1-1) 1,435
Lazio – Bologna: Bologna +0,25 (2,07 bet365*) HALVT VUNDET (3-3) 1,535

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 50
Netto-overskud: - 8,08
Tilbagebetalingsprocent: 83 %

Løse spiltanker
Antal & indsats: 59
Netto-overskud: 7,08
Tilbagebetalingsprocent: 112 %