Med fire runder tilbage ser al spænding i Serie A ud til at være koncentreret om fjerdepladsen og den sidste Champions League-billet. Atalanta er ny førstebejler, og AC Milan kan være på vej ud i en krise. Er det farvel til Gattuso, og er Milans kvaler noget, der kan findes værdi på?

Det har ligget i luften længe, og i weekenden gik den ikke længere for AC Milan, der efter en ny skuffende indsats, denne gang mod veloplagte Torino, endelig blev smidt ud af top fire og tog sig en ordentlig rutsjetur ned i tabellen til en nuværende syvendeplads.

Nyt hold på fjerdepladsen og dermed med Champions League-udsigt er Atalanta, der oven i købet har udsigt til en fænomenal sæson med en Coppa Italia-finale, der også venter i horisonten. De kan dog langt fra vide sig sikre i top fire-kapløbet, der er det helt store resterende spændingsfelt i Serie A. Atalanta ligger med fire runder tilbage på 59 point, mens Lazio nede på ottendepladsen har 55 point. Og netop de to hold mødes i den kommende runde. 

Milan, der bare aldrig rigtigt er lettet under Gattuso, møder formstærke Bologna, der er meget tæt på at sikre sig overlevelse. Bunden er ellers ved at konsolidere sig, så det skal være spændende at se, om motivationen begynder at fise ud for en række hold, eller om nedrykningsstregen stadig afskrækker så meget, at vi fortsat ser Bologna og SPAL køre på. De kan begge sikre sig matematisk overlevelse i den kommende runde, mens Frosinone kan rykke ned og Empoli enten kan tage sig et stort skridt mod overlevelse eller nedrykning. Sæt derfor også kryds i kalenderen ved toscaner-derbyet søndag middag.

Juventus - Torino

Spilles fredag d. 03/05 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Derby della Mole, hvor al motivation er at finde hos Torino. Juventus har fejret mesterskabet og skal bare have sæsonen lukket uden nogen store skader, men Torino kan øjne Champions League, hvis de får sat en solid slutspurt ind i de sidste fire kampe. Og så kommer Mazzarris tropper lige fra en fornem sejr over AC Milan, hvor de gjorde alt det, de er bedst til under netop Mazzarri: Lukkede af bagtil og gjorde arbejdet færdigt oppe foran.

Løse spiltankter: Torino +0,75 til odds 1,97 hos Bethard (nu odds 2,01 hos bet365)

De seneste 10 møder hedder otte Juventus-sejr, en enkelt uafgjort og en Torino-sejr tilbage i 2015. Nu bør chancen for et Torino-resultat dog være større end længe. Jeg synes, odds 1,97 på Torino +0,75 hos Bethard er flot betalt.

Chievo - SPAL

Spilles lørdag d. 04/05 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Det er bemærkelsesværdigt, hvordan Chievo pludselig bider fra sig, selvom de for længst er sikret nedrykning. En sejr over Lazio blev i seneste runde fulgt op af uafgjort mod motiverede og udestærke Parma. Nu kommer formstærke SPAL så forbi Verona, og de må også være motiverede. En sejr sikrer endegyldigt det formstærke hold fra Ferrara en ny sæson i Serie A.

Løse spiltankter: SPAL -0,25 til odds 2,05 hos Bethard

Det kan synes farligt at gå imod Chievo efter de seneste resultater, men jeg tager alligevel SPAL -0,25 til odds 2,05 hos Bethard. Jeg synes ikke, Chievo har spillet sig ud, og de to resultater var snarere resultat af ekstremt skuffende præstationer fra Lazio og Parma.

Udinese - Inter

Spilles lørdag d. 04/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Udinese ligner et hold, der er ved at geare op til den hæsblæsende afslutning, hvor de i de sidste tre kampe møder Frosinone, SPAL og Cagliari. De har stadig fire point til stregen og dermed lidt at give af mod Inter, der kommer i fin form og stadig med noget at spille for. Tredjepladsen er nemlig stadig ikke sikret for Spalletti og co., der dog ikke ser ud til at få problemer med at tage bronzen hjem. Derfor er odds cirka 1,75 også fair sat for Inter-sejr mod Udinese.

Empoli - Fiorentina

Spilles søndag d. 05/05 kl. 12:30. Se mere info i vores matchcenter.

Ligesom Juventus – Torino har vi her at gøre med et derby med en væsentlig motivationsforskel. Fiorentinas sæson er ovre, særligt efter de blev ekspederet ud af Coppa Italia-semifinalen af Atalanta, mens Empoli er i en hård kamp for overlevelse. Der er fire point op til stregen og fire kampe tilbage. Fiorentina svinger meget og er slet ikke kommet i gang under Montella. Senest illustreret ved et 0-1-nederlag hjemme i Firenze til Sassuolo.

Løse spiltankter: Empoli til odds 2,3 hos Bethard (nu odds 2,35)

Alt i alt synes jeg, motivationsforskellen og Fiorentinas nuværende niveau er nok til at finde værdi i odds 2,3 på Empoli-sejr hos Bethard. Det bliver fortsat svært at overleve for Empoli, men de får ikke mange bedre chancer for at få sat en sidste slutspurt ind. Efter Fiorentina venter Sampdoria, der heller ikke ser ud til at have meget at spille for til den tid.

Sassuolo - Frosinone

Spilles søndag d. 05/05 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Et nederlag til Sassuolo og Frosinone er endegyldigt tilbage i Serie B. Sassuolo har dog intet at spille for, og selvom de kommer med en ubesejret stime på fem kampe, så er det ikke imponerende, hvad vi ser fra De Zerbis tropper. Sassuolo er gjort til store favoritter, og det virker en anelse overilet.

Løse spiltankter: Frosinone +0,75 til odds 2,02 hos Bethard (nu odds 2,03)

Det ser ud til, at Frosinone vil dø med støvlerne på og give den det allersidste, selvom overlevelse er urealistisk. Under alle omstændigheder har jeg svært ved at forstå den store favoritværdighed til Sassuolo. Frosinone +0,75 kan fås til odds 2,02 hos Bethard, og den tager jeg. 

Parma - Sampdoria

Spilles søndag d. 05/05 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Svær kamp at spå om. Sampdoria er hægtet af i Europa-kapløbet, og Parma har længe ligget i ingenmandsland, men kan pludselig ikke vide sig sikker med otte point ned til stregen. Ikke desto mindre taler oddsene også et sprog om en meget lige kamp. Smal favoritværdighed til Sampdoria, hvilket jeg godt kan gå med til, da de trods alt har nogle gode præstationer at bygge videre på, mens Parma ser ud til at være gået i stå. Jeg holder mig fra kampen.

Lazio - Atalanta

Spilles søndag d. 05/05 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Rundens klart mest interessante opgør. Atalanta har overtaget fjerdepladsen og har udsigt til Champions League, men kun hvis man holder dampen oppe i de sidste fire kampe. Lazio er et af de hold, der truer med kun fire point op til Bergamo-mandskabet. Samtidig er Lazio presset efter et par store missede chancer og lige nu en placering, der ikke giver adgang til Europa League. Og så er kampen en smagsprøve på den Coppa Italia-finale, der venter om to uger. Lazio er gjort til små favoritter på hjemmebanen, og den pris, synes jeg foreløbig, er fair sat. Odds 3,75 på uafgjort kunne friste, men det er alligevel svært at gætte på, om det er noget holdene – især Lazio – vil stille sig tilfredse med i en så tæt subtopstrid.

Genoa - Roma

Spilles søndag d. 05/05 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Genoa er i frit fald og skal til at passe på, at Empoli under stregen ikke får sat en slutspurt ind. Genoveserne har seks point ned til stregen og spiller slet ikke så stabilt, som da Prandelli først kom til. Omvendt har Ranieri fået banket noget stabilitet ind i Roma. Spillet er slet ikke helt oppe at ringe, men Roma har stadig et solidt skud på fjerdepladsen og Champions League-fodbold med en nuværende femteplads og ét point op til Atalanta. Roma skal være pæne favoritter, men det er sjældent nemt på Marassi. Derfor ser odds cirka 2,00 på Roma også fair ud.

Napoli - Cagliari

Spilles søndag d. 05/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Napoli ser ud til at få kørt en på mange måder halvskuffende sæson sikkert i havn. Andenpladsen er tæt på sikret og ser ud til at komme endnu tættere på mod udesvage Cagliari, der alt i alt har haft en godkendt sæson på den nuværende 11. plads. Ikke noget sindsoprivende matchup, hvor Napoli er kæmpefavoritter.

AC Milan - Bologna

Spilles mandag d. 06/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Hvad nu, Gattuso? Milans spil er igen kørt skævt under en træner, der tidligere har nydt stor status som spiller, og nu ser Champions League-fodbold ud til at glide de tidligere giganter af hænde i 11. time. Tre point skal på tavlen mod Bologna, der dog ankommer i god form og med muligheden for at sikre endelig overlevelse. Og det er så her, det bliver interessant.

Løse spiltankter: Bologna +0,75 til odds 2,02 hos Bethard (nu odds 2,03 hos bet365)

Lige nu ligner et hold som Bologna en tricky modstander for AC Milan. Derfor er jeg overrasket over den store favoritværdighed til hjemmeholdet. Mihajlovic kan sagtens spille sin tidligere klub et puds. Jeg tager endnu en +0,75-variant, denne gang Bologna +0,75 til odds 2,02 hos Bethard. Og jeg ser også fin værdi i en række øvrige Bologna-varianter.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 4
Netto-overskud: -2,07
Tilbagebetalingsprocent: 49 % 

Roma – Cagliari: Begge hold scorer (1,83 bwin*) TABT (3-0)
Frosinone – Napoli: Over 2,75 mål (1,85 bet365*) TABT (0-2)
Chievo – Parma: Parma (2,5 Cashpoint*) TABT (1-1)
Atalanta – Udinese: Atalanta -1,5 (1,93 bet365*) VUNDET 2-0

Løse spiltanker
Antal & indsats: 3
Netto-overskud: -3
Tilbagebetalingsprocent: 0 %

Inter – Juventus: Inter (2,5 bwin*) TABT (1-1)
Sampdoria – Lazio: Sampdoria (3,05 Bethard) TABT (1-2)
Fiorentina – Sassuolo: Over 2,5 mål (1,87 bwin*) TABT (0-1)

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 41
Netto-overskud: -5,89
Tilbagebetalingsprocent: 85 %

Løse spiltanker
Antal & indsats: 46
Netto-overskud: 4,28
Tilbagebetalingsprocent: 109 %