Der er fortsat enormt hård konkurrence om fjerdepladsen, men samtidig også en konkurrence, der tilsyneladende kalder på gummiben, og derfor er det stadig AC Milan, der ser ud til at løbe med den sidste Champions League-plads.

Juventus har udsat den tidlige mesterskabsfejring af et par omgange, men nu ser det ud til at blive. Lørdag møder Juventus rivalerne fra Fiorentina (der dog har det mere stramt med Den Gamle Dame end den anden vej rundt; se Baggio-affæren fra 90'erne), og her kan de zebrastribede med et enkelt point fejre det ottende mesterskab i træk foran egne fans. Oplagt på trods af tirsdagens Champions League-fiasko.

Med mesterskabet snarligt afgjort – om det så bliver denne weekend eller endnu en udskydelse – kan fokus altså atter rettes mod kampen om den fjerde og sidste Champions League-plads og den tætte bundstrid. AC Milan sidder fortsat på fjerdepladsen, selvom de har mødt hård konkurrence fra flere hold, der dog bliver ved med at snuble i helt utrolig grad.

Lazio havde ellers et par matchbolde til at overtage pladsen, men de er blevet forvaltet ekstremt skidt med pointtab til SPAL og Sassuolo, hvorefter det altså i weekenden blev til et nederlag til netop AC Milan. Mandag aften kunne Atalanta så komme á point med Milan, men også de snublede i helt utrolig grad. Expected Goals på 4,91 ifølge InfoGol, og alligevel formåede Atalanta ikke at putte bare en enkelt bold ind bag Empoli-målmand Dragowski (det kan være rekord), og dermed er Milan fortsat alene på fjerdepladsen. 

Derudover skal vi som nævnt huske at holde et vågnet øje med bunden. Seks runder resterer, og Empoli på den første nedrykningsplads har kun maksimum seks point op til SPAL Parma, Genoa, Udinese og Bologna. Frosinone skal fortsat bruge et stort mirakel, og så skal vi selvfølgelig også huske at sige tak for kampen til Chievo, der nu officielt rykker ned i Serie B. Måske det åbner for et par gode spots på deres modstandere i de kommende runder?

Bemærk: Onsdag aften spiller Lazio – Udinese en udsat kamp, der bringer alle hold op på 32 spillede kampe. Den kamp bliver dog ikke behandlet i denne optakt, andet end med et par ord under Lazio og Udineses kampe.

Parma - AC Milan

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 12:30. Se mere info i vores matchcenter.

Kiggede man på milanesernes kampprogram for blot et par uger siden, lignede denne kamp mod hjemmesvage Parma ikke nogen stor udfordring. Men nu er Parma pludselig kommet i problemer, og de skal bruge point for at være helt sikre på en ny sæson i Serie A. Det afspejler sig dog også i oddset, hvor AC Milan med odds cirka 1,8 er gjort til pæne favoritter, men samtidig med chance for, at de snubler.

Empoli - SPAL

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Empoli har hårdt brug for point, men SPAL kan ikke tillade sig at tabe til bundrivalen, der i så fald vil mindske afstanden de to hold imellem til tre point – og nok så vigtigt vil Empoli med en sejr være bedre indbyrdes, hvilket potentielt kan blive en faktor. Der er derfor tale om noget af en gyser. Empoli skal selvfølgelig være favoritter i kraft af hjemmebanen, og odds 2,1 virker meget fair sat. Jeg lurede på SPAL +0,5, men jeg har virkelig svært ved at vurdere chancerne for uafgjort. 

Cagliari - Frosinone

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Med otte point til stregen kan Cagliari faktisk allerede være reddet en ny sæson. På den baggrund kunne et motivationsbet på Frosinone være interessant, men tre point her vil nærmest med sikkerhed give Cagliari overlevelse, og de er så hjemmestærke, at jeg ikke tør gå Frosinones vej. Der er dog mulighed for, at Frosinone kan bide fra sig i jagten på det mirakel, det vil være med overlevelse, men det tager oddsene også højde for. Cagliari-sejr kan fås til odds 2,05, og det virker fair sat.

Bologna - Sampdoria

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Spændende spot. Løbet er ikke helt kørt for Sampdoria endnu, der kan håbe, at Coppa Italia-slutspillet arter sig således, at syvendepladsen i ligaen giver europæisk adgang, og så er de inden for rækkevidde med nuværende to point op til Torino. Bologna har dog også stadig alt at spille for med nuværende to point ned til stregen. Jeg har ikke megen interesse i de nuværende 1X2-odds dog. Her er Bologna gjort til favoritter til odds cirka 2,25. 

Løse spiltanker: Begge hold scorer til odds 1,81 hos Unibet

Til gengæld kan jeg godt lide, begge hold scorer til odds 1,81 hos Unibet. Sampdorias spil flyder mere på udebane, end man har set længe, og Quagliarella kan så småt dufte Capocannoniere-titlen, men jeg tror samtidig, de får svært ved at holde et meget motiveret Bologna fra fadet på hjemmebane.

Genoa - Torino

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Ligesom tilfældet med Parma og Milan kunne dette opgør for at par uger siden udpeges som en efter omstændighederne oplagt mulighed for tre point for Europa League-jagende Torino, men det virker ikke længere så givet, da hjemmestærke Genoa pludselig kun har fem point ned til stregen. Torino ligger placeret på den måske/måske ikke Europa League-givende syvendeplads med tre point op til næste placering. Jeg har virkelig svært ved at udpege, om de har, hvad der skal til for at stække Genoa den nuværende situation. Det virker utrolig tæt, hvilket odds også afspejler. Der er heller ikke den store værdi at finde i O/U-linjerne, hvor linjen er nede på 2,25.

Lazio - Chievo

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Der er ikke så meget at rafle om. Lazio skal vinde over allerede nedrykkede Chievo, og det siger oddset da også med sølle odds 1,2 på hjemmesejr. Jeg kunne være fristet af Lazio -2,0, men de har bare været så utroligt skuffende i de seneste tre kampe, der kunne have givet dem en Champions League-matchbold. I stedet roder Lazio nu rundt i Europa League-land. De har dog en udsat kamp mod Udinese onsdag aften, der også død og pine skal vindes. Meget kan afhænge af den kamp. Skuffer Lazio ikke endnu en gang, synes jeg en klar sejr over Chievo ser attraktiv ud til de nuværende priser. Men formår de ikke at køre Udinese over, stoler jeg fortsat ikke på romerne. 

Udinese - Sassuolo

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Udinese er rullet godt ind i nedrykningsdyndet, mens Sassuolo med otte point ned ikke er sikret noget, men de ligner et hold, der skal spille Serie A igen næste sæson. Udinese har en udsat kamp ude mod Lazio onsdag aften, men måske de stiller op i den på 80 % for derefter at give den gas mod Sassuolo i weekenden.

Løse spiltanker: Udinese til odds 2,5 hos bet365

Jeg synes i hvert fald Udinese-sejr til odds 2,5 hos bet365 er meget pænt. Udinese skal være meget mere motiverede end til tider ugidelige og svingende Sassuolo og kun en overraskelse i midtugen kan ændre på det.

Juventus - Fiorentina

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Et enkelt point mod Fiorentina, og Juventus kan officielt kalde sig mestre for ottende sæson i træk. Jeg tror ikke, der er noget, der kommer i vejen for, at netop det sker – selv ikke kæmpeskuffelsen mod Ajax i Champions League tirsdag. Det er selvfølgelig svært at vide, hvad miseren kommer til at betyde for Juventus, og hvordan de reagerer. Det har således heller ikke afspejlet sig i oddsene. 

Løse spiltanker: Over 2,25 mål til odds 1,88 hos Bethard

Jeg anser det dog ikke for helt usandsynligt, at det kan betyde, at Fiorentina kan prikke lidt til de zebrastribede. Der er desuden ikke mange hold, Fiorentina hellere vil vinde over end Juventus. Set i det lys synes jeg, odds 1,88 hos Bethard for over 2,25 mål ser meget attraktivt ud.

Inter - Roma

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Selvom spillet sjældent sidder der, formår Roma alligevel at skrabe point sammen. Sådan er det under tilbagevendte Ranieri, og sådan har det egentlig været det meste af sæsonen. Nu venter så Inter på udebane, og i en utrolig tæt strid om både Champions League- og Europa League-billetter kan Roma ikke tillade sig at smide kampe, selv ikke en svær opgave som denne. Inter sidder nemlig heller ikke trygt nok på tredjepladsen til at hvile på laurbærrene. Jeg holder mig foreløbigt fra kampen, hvor Inter er gjort til odds 1,8-favoritter. Jeg har haft et øje på under 2,5-linjen, der kan fås et stykke over odds 2,00, men jeg er endnu ikke helt sikker.

Napoli - Atalanta

Spilles mandag d. 22/04 kl. 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Vi runder påsken af med en sand Serie A-lækkerbisken. Napoli præsterer lige akkurat det, der skal til for at tage andenpladsen, men så heller ikke mere i Serie A i år. De har torsdag aften returopgøret i Europa League mod Arsenal, og kun en meget stor overraskelse vil forlænge napoletanerens liv i den turnering. Atalanta kommer lige fra en helt utrolig kamp mod Empoli, hvor jeg ikke rigtig kan sætte ord på, hvad der skete. Kampen endte 0-0, selvom alle Expected Goals-modeller foreskrev, at Atalanta burde havde vundet med 4, 5 eller sågar seks mål. Sådan et scenarie får vi næppe at se lige foreløbigt.

Løse spiltanker: Over 3,0 mål til odds 2,05 hos Bethard

Jeg tror sagtens, vi kan få en del mål at se i Napoli. Atalanta er i mere nød efter point end hjemmeholdet, der dog sjældent skuffer stort på hjemmebane. Atalanta er derfor presset frem på banen, og det kan sagtens skabe en meget underholdende kamp. Jeg tager over 3,0 mål til odds 2,05 hos Bethard.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):

Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 2
Netto-overskud: -0,19        
Tilbagebetalingsprocent: 90 % 

Milan – Lazio: Over 2,5 mål (2,00 bet365*) TABT (1-0)
Fiorentina – Bologna: Bologna +0,5 (1,81 bet365*) VUNDET (0-0)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 3
Netto-overskud: -1,07
Tilbagebetalingsprocent: 65 %

SPAL – Juventus: X (3,3 betfair Sportsbook*) TABT (2-1)
Torino – Cagliari: Torino (1,88 NordicBet*) TABT (1-1)
Sassuolo – Parma: Parma +0,75 (1,93 bet365*) VUNDET 0-0

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 32
Netto-overskud: 0,18
Tilbagebetalingsprocent: 100 %

Løse spiltanker
Antal & indsats: 40
Netto-overskud: 8,4
Tilbagebetalingsprocent: 121 %