Det øverste af toppen og det nederste af bunden synes afgjort i Serie A, men alt derimellem bidrager til en utrolig spændende afslutning. Flere spændende spot venter i den femtesidste runde af sæsonen.

Juventus er fortjent blevet kåret til mestre for ottende år i træk, og Chievo rykker lige så fortjent ned i Serie B. De to ting står klart, mens kun mirakler kan stå til hinder for, at Napoli bliver nummer to, Inter nummer tre, og at Frosinone følger Chievo med ned i Serie A.

Derudover er intet afgjort i årets Serie A. De europæiske pladser er kastet i grams blandt en del hold, og særlig kampen om fjerdepladsen ligner noget, der kommer til at blive neglebidende spændende til allersidste fløjt. Det samme gør sig gældende med den tredje og sidste nedrykningsplads.

Det skaber en række interessante spot forud for 34. spillerunde. Atalanta truer nu AC Milan meget alvorligt i kampen om fjerdepladsen, og Gattusos milanesere ligner langt fra et hold, der er stabilt nok til at køre føringen på den Champions League-givende fjerdeplads hjem. 

Det samme kan i den grad siges om Lazio, der har gang i et par alvorlige gummiben. De lå længe med en kamp i hånden og med alle muligheder for at snigløbe sig til fjerdepladsen, men april har udviklet sig til en horribel måned for romerne kulminerende med et nederlag til allerede nedrykkede Chievo i weekenden – på hjemmebane. Chievos blot anden sejr i denne sæson! Og ikke nok med det så må Lazio undvære en af holdets vigtigste spillere i Sergej Milinkovic-Savic i den næste kamp, som er en svær en af slagsen ude mod Sampdoria. Opsummeret: Hvad der tidligere var en mulig Champions League-plads ligner nu mere og mere en placering helt udenfor europæisk kvalifikation for Lazio.

Det har til gengæld åbnet kampen om Europa League-billetter yderligere. Også her venter et par interessante spot.

Bologna - Empoli

Spilles lørdag d. 27/04 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Bundgyser hvor Empoli er på en meget svær opgave mod formstærke Bologna, som skal besejres, hvis det skal rykke noget for Empoli, der lige nu ligger placeret i farezonen på 18. pladsen med fire point op til Udinese på den anden side af stregen og yderligere et til netop Bologna. Uafgjort vil derfor være ganske godkendt for hjemmeholdet, der sagtens kan spille på omstillinger og måske kun via den vej se sit snit til en sejr til slut, hvis kampen viser sig at blive lukket og tilbagetrukket. Bologna på hjemmebane skal være pæne favoritter, og det afspejler sig også på oddsmarkedet, hvorfor jeg holder mig fra kampen. Det er ligeledes svært at spå, om der kommer mål, hvilket priserne også afspejler.

Roma - Cagliari

Spilles lørdag d. 27/04 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Set over en bred kam har Roma fået det ud af skiftet til den gamle ræv Ranieri, som de kunne have håbet. Der har indfundet sig resultatmæssig stabilitet på holdet, der stadig er i spil til en Champions League-billet, og selvom spillet stadig ikke flyder, er det rigelig forlangt for holdet, der har haft en svingende sæson. Dog er en sejr hjemme mod Cagliari krævet for at holde toget kørende på skinnerne, og det er ganske forståeligt, at Roma er store favoritter. Nærmest alene ved hjælp af hjemmebanen har Cagliari haft en fin sæson, og selvom formen er fin, er det svært at se sardinerne komme blæsende mod hovedstadsholdet.

Inter - Juventus

Spilles lørdag d. 27/04 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Derby d’Italia. Inter kan på ingen måde være utilfredse med at skulle møde et måske mesterskabstømmermændsramt Juventus på nuværende tidspunkt, og under normale omstændigheder ville det da således også se skævt ud, at Inter er favoritter mod Italiens med længder mest dominerende hold, men her er det helt korrekt. Inter skal stadig holde AC Milan stangen i kampen om tredjepladsen, og her vil tre point mod Juventus være et kæmpe skridt mod en fornuftig sæsonafslutning.

Løse spiltankter: Inter til odds 2,5 hos bwin

Vi har set Juventus stille reservespækket op, selv i ugerne op til mesterskabet blev endegyldigt afgjort, og meget tyder på, at de bare gerne vil have sæsonen afviklet stille og roligt. Et nederlag ude til Inter vil ikke være nogen katastrofe, og set i lyset af at uafgjort ikke rigtigt er noget, nogen af holdene kan samle megen motivation omkring, synes jeg, odds 2,5 på Inter-sejr hos bwin er pænt.

Frosinone - Napoli

Spilles søndag d. 28/04 kl. 12:30. Se mere info i vores matchcenter.

Frosinone bider fra sig, men det ser ud til at være for lidt og for sent. Med 10 point op er miraklernes tid forbi, og nu møder de så tilmed et Napoli, der har nytvungen motivation. Efter først Europa League-exit til Arsenal og nu et nederlag til Atalanta skal Napoli selvfølgelig sikre sig andenpladsen for holde æren i behold. Forspringet til Inter er nede på seks point og alt andet end tre point i udkanten af Rom vil være uacceptabelt. Det afspejler sig dog også i oddset. Jeg har svært ved at se Frosinone gøre meget ved et Napoli-hold, som Ancelotti bør have redskaber til at sætte ordentlig op i den nuværende situation.

SPAL - Genoa

Spilles søndag d. 28/04 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

SPAL har fundet formen på det rigtige tidspunkt og har nu faktisk overhalet netop Genoa. Genoa ligger med fem point ned til stregen og SPAL med meget komfortable ni point. Meget peger i retning af et motivationskryds, men det har markedet i den grad taget højde for. Således er oddset på krydset helt nede i 2,80, hvilket man ikke ser ofte andet end på det her tidspunkt af sæsonen. Jeg holder mig fra kampen.

Chievo - Parma

Spilles søndag d. 28/04 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Jeg må stille mig noget undrende over, at Parma ikke er gjort til større favoritter. Der er ikke den store forskel på Parma ude og hjemme, og hvis det endelig skulle være, så gør Parma det bedre ude end hjemme. Chievo er allerede nedrykket, og selvom det ikke forhindrede dem i at overraske og vinde ude over Lazio i weekenden, så er det ikke noget, jeg synes skal give så meget tillid til Chievo, som det er tilfældet her.

Parma til odds 2,5 hos Bethard

Tre point vil næsten endegyldigt sikre Parmas tilværelse i Serie A. Oddset på krydset er dykkende, men jeg har virkelig svært ved at se Chievo stille sig tilfreds med et enkelt point i den nuværende situation – de kan som bekendt ikke bruge det til noget som helst. Jeg tager Parma til odds 2,5 hos Bethard.

Sampdoria - Lazio

Spilles søndag d. 28/04 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Sampdoria møder Lazio på et meget fordelagtigt tidspunkt for genovesene, der skal bruge en sejr for at holde liv i en spinkel chance for en Europa League-billet. Lazio er ramte - særligt efter fadæsen mod Chievo i weekenden - og romerne spiller tilmed Coppa Italia-semifinale mod Milan i midtugen.

Løse spiltankter: Sampdoria til odds 3,05 hos Bethard

Sampdoria kan til tider ramme magiske aftener hjemme på Marassi, og mod et Lazio-hold i den nuværende forfatning og uden Milinkovic-Savic tager jeg gerne Sampdoria-sejr til odds 3,05 hos Bethard.

Torino - AC Milan

Spilles søndag d. 28/04 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Endnu en spændende kamp som ingen af holdene kan tage for givet – og hvor uafgjort ikke rigtig vil være brugbart for nogen andre end de holds konkurrenter i tabellen. Milan møder hård konkurrence til fjerdepladsen fra Atalanta (á point), Roma (et point bag) og så netop Torino, der er sølle tre point bag Milan. Og nok så utroligt kan Torino faktisk overhale Milan med en sejr. Den omvendte kamp endte nemlig 0-0 i Milano, og med en sejr til Torino har holdene samme pointantal, men med Torino som bedst indbyrdes. Mazzarri i Champions League? Det er ikke udelukket. Der er dog taget ganske fint højde for det i oddset, der afspejler en tæt kamp med få mål. Det er jeg enig i.

Atalanta - Udinese

Spilles mandag d. 29/04 kl. 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Atalanta kommer lige fra en særdeles stor skalp, hvor det velspillende Bergamo-hold vendte en Napoli-føring på San Paolo til en utrolig vigtig sejr, der holder Champions League-drømmene i live hos Gasperinis veloplagte tropper. Nu venter Udinese, der indtager 17. pladsen med fire point ned til stregen. Dette er ikke en kamp, hvor Udinese kan forvente at få meget med hjem, og jeg synes, det er fair sat, at Atalanta er gjort til store favoritter. Jeg kunne overveje Atalanta -1,5 til odds cirka 1,95, men foreløbig holder jeg mig fra det, da Udinese er ved at spille sig i form på det helt rigtige tidspunkt.

Fiorentina - Sassuolo

Spilles mandag d. 29/04 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Du finder næppe to hold, der er mere i ingenmandsland end Fiorentina og Sassuolo. Der er hverken nedrykning eller europæisk i udsigt, og selvom de ikke matematisk er sikret mod nedrykning, så ser et motivationskryds heller ikke særlig oplagt ud. Også på trods af Fiorentinas helt absurde 16 uafgjorte i 33 Serie A-kampe denne sæson. De mange krydser ligner således mere end statistisk besynderlighed end noget, der taler om et hold, der er svære at nedbryde. Fiorentina er således et utroligt målrigt hold, både målt på det, de selv scorer, og det, de lukker ind, hvilket bemærkelsesværdigt mange 3-3-kampe fortæller i et tydeligt sprog.

Løse spiltankter: Over 2,5 mål til odds 1,87 hos bwin

Her er det så til gengæld, jeg synes, det bliver interessant. Over 2,5 mål kan fås til odds 1,87 hos bwin, og den tager jeg. To hold, der på sine værste dage hører til blandt ligaens dårligste og mest uerfarne defensiver og samtidig uden det store at spille for kan sagtens skabe lidt fart over feltet uden store disciplin bagtil.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 2
Netto-overskud: -1
Tilbagebetalingsprocent: 50 % 

Cagliari – Frosinone: Over 2,5 mål (2,15 Betfair Sportsbook) TABT (1-0)
Napoli – Atalanta: Over 3,0 mål (2,04 bet365) VOID (1-2)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 3
Netto-overskud: -1,12
Tilbagebetalingsprocent: 62 %

Bologna – Sampdoria: Begge hold scorer (1,81 Unibet) TABT (3-0)
Udinese – Sassuolo: Udinese (2,5 bet365) TABT (1-1)
Juventus – Fiorentina: Over 2,25 (1,88 Bethard) VUNDET 2-1)

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 34
Netto-overskud: -0,82
Tilbagebetalingsprocent: 98 %

Løse spiltanker
Antal & indsats: 43
Netto-overskud: 7,28
Tilbagebetalingsprocent: 116 %