Endnu en uge er gået, og nu mangler vi kun to runder af den indeværende Serie A-sæson. Det spidser til i bunden, mens det stadig er lige så spidst, som det har været længe i kampen om de sidste europæiske pladser – inklusiv dem til Champions League.

Kun to uger resterer af Serie A-sæsonen 2018/2019, men alligevel kan man tælle mere end en håndfuld hold, der stadig ikke ved, om de kommer ud af sæsonen med succes eller fiasko.

Det står klart efter en knap så begivenhedsrig runde med så få overraskelser, at det nærmest er en overraskelse i sig selv. Hvis vi skal opsummere, så kender vi allerede mestrene (Juventus), sølvvinderne (Napoli) og to nedrykkere (Chievo og Frosinone). Inter er snublende tæt på at sikre sig sin Champions League-billet, hvilket efterlader den sidste plads i top-4 til en kamp mellem Atalanta (65 point), AC Milan (62 point) og Roma (62 point).

Torino ser ud til at må tage til takke med Europa League, men kan også ende helt udenfor de europæiske placeringer – det samme er tilfældet for Lazio. Sidstnævnte sikrede sig dog en plads i Europa League ved at vinde pokalen onsdag aften. Europa-ræset kompliceres yderligere ved, at Atalanta, der er i CL-pole position, har det klart sværeste program med Juventus i weekenden på bagkant af en opslidende Coppa Italia-finale, der har trukket tænder ud i midtugen. 

Og så er der bunden. Et enkelt point skiller Empoli og Genoa på hver sin side af nedrykningsstregen og kun lige derover finder vi Udinese, Parma og så Fiorentina og Bologna med et hul, der ikke bør bringe dem i problemer. 

I weekendens runde bør man i den forbindelse blandt andet holde øje med Empoli og Torino. En kamp, der kan vise sig sæsondefinerende for begge, jævnfør føromtalte balance på kanten af succes og fiasko. Nederlag kan være meget, meget dyrt, en sejr kan være enormt lukrativ, og uafgjort er ingen interesserede i. Og så bliver det for alvor interessant fra et værdimæssigt synspunkt.

Udinese - SPAL

Spilles lørdag d. 18/05 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

SPAL er sikret overlevelse i Serie A og det er Udinese ikke, så alene af den grund ligger favoritværdigheden hos Udinese, der med al sandsynlighed skal hive tre point i land for ikke at ende i fedtefadet i sidste runde. Klarer de derimod tre point, er overlevelse inden for rækkevidde. Oddsene er ikke sat særligt interessant, de rammer derimod hovedet på sømmet. Udinese er retfærdigvis store favoritter på hjemmebane.

Genoa - Cagliari

Spilles lørdag d. 18/05 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Her gentager billedet sig med næsten skræmmende nøjagtighed. Lige med den ene undtagelse, at Cagliari dog ikke er sikret overlevelse rent matematisk, men stadig står i en helt anden og mere komfortabel situation end Genoa, der lige akkurat er at finde på den gode side af nedrykningsstregen kun et enkelt point over Empoli. Også her er Genoa stor favorit på hjemmebanen, og også her virker det rigtigt vurderet.

Sassuolo - Roma

Spilles lørdag d. 18/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Igen-igen et opgør med motivationen til forskel. Sassuolo er sikret en ny sæson i Serie A, og Roma er med i kampen om en Champions League-plads. Også her har jeg meget svært ved at finde værdi. Sassuolo har haft et meget anonymt 2019, og Roma imponerer ikke, men er stabile under den midlertidige træner Ranieri. Roma er lidt større favoritter end Genoa og Udinese i de to førnævnte opgør, og også det er svært at sige noget til.

Chievo - Sampdoria

Spilles søndag d. 19/05 kl. 12:30. Se mere info i vores matchcenter.

Her har vi så det første opgør uden en motivationsforskel – ingen af holdene har nemlig noget at spille for i tabellen. På den baggrund skal Sampdoria være pæne favoritter alene på grund af niveauforskellen. Chievo er det klart dårligste Serie A-hold, og det er de kun et par uger endnu, inden status hedder Serie B.

Løse spiltanker: Sampdoria til odds 1,91 hos Bethard (nu 1,95)

Sampdoria gør det fornuftigt hen mod slutningen af sæsonen, selvom de for kun ganske nylig blev hægtet af i det tætte europæiske kapløb. Serie A-topscorer Fabio Quagliarella har genfundet formen, og der er ingen tvivl om, at holdet vil gøre sit for at hjælpe kaptajnen endnu tættere på et historisk Capocannoniere-trofæ. Alt i alt synes jeg, der er værdi i Sampdoria-sejr til odds 1,91 hos Bethard.

Parma - Fiorentina

Spilles søndag d. 19/05 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Parma og Fiorentina har været to af kalenderårets klart mest skuffende hold. Det har efter et fint 2018 for begges vedkommende bragt dem i problemer. Godt nok skal meget gå galt, hvis nedrykning skal blive et problem, men alene det, at de begge med to runder tilbage ikke er matematisk reddet, er en stor skuffelse. Værst ser det ud for Parma, der har tre point ned til stregen, mens Fiorentina har fem point ned til farezonen.

Løse spiltankter: X til odds 3,30 hos Jetbull (nu 3,40 hos Bet365)

Parmas hjemmebane er på ingen måde noget fort, og Fiorentina har muligheder, selvom Parma har mest brug for point. Til syvende og sidst kan krydset virke meget belejligt for begge. Det vil for Fiorentinas vedkommende betyde matematisk overlevelse, mens det vil sende Parma tæt på samme. X ligger i odds 3,30 hos Jetbull, og det er nok til værdi, hvis du spørger mig.

Empoli - Torino

Spilles søndag d. 19/05 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Et møde mellem to hold, der har enormt meget at spille for i hver sin ende af tabellen. Empoli skal bruge point for at slippe ud af nedrykningszonen, mens Torino død og pine skal bruge en sejr, efter at Lazio onsdag aften vandt Coppa Italia. Dermed får Torino ikke Europa League ud af den syvendeplads, de ligger på nu. Hvad betyder det så for kampen? Det betyder i hvert fald, at uafgjort ikke kan bruges til særligt meget for nogen af parterne.

Løse spiltanker: Under 1,0 mål i første halvleg til odds 2,05 hos bet365

Det betyder dog også, at jeg synes der er værdi at hente i ”Under 1,0 mål i første halvleg” til odds 2,05 hos bet365. Torino har sine styrker i det kontrollerende og defensive spil, og her kan Empoli også være med, så jeg ser det som mest sandsynligt, at vi grundet kampens vigtighed får en afventede første halvleg, hvor mest af fokus for begge mandskaber er på ikke at komme bagud, mere end det er på at komme foran. Potentielt kan det så eksplodere senere i kampen, hvorfor jeg vælger denne variant i stedet for eksempelvis under 2,5 mål for hele kampen.

AC Milan - Frosinone

Spilles søndag d. 19/05 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Når jeg i indledningen skriver, at de to sidste spillerunder for mange hold er forskellen på succes og fiasko, så gør det sig mest af alt gældende for storsatsende AC Milan, der skal og vil i Champions League. Det bliver svært, men skal det ske, skal Frosinone selvfølgelig fejes af vejen uden de store problemer. Det ser jeg dog heller ikke som nogen stor forhindring, men jeg har svært ved at finde værdi i de ellers ret høje Asian Handicap-linjer både den ene og anden vej. AC Milan er sjældent et hold, der spiller sig helt ud og tager storsejre, men omvendt er det stadig svært at spå, hvordan Frosinone vil møde op i de sidste kampe, hvor de allerede er sikret nedrykning. Jeg holder mig derfor fra kampen.

Juventus - Atalanta

Spilles søndag d. 19/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Noget af en udfordring for Atalanta. Juventus har ellers vist, at de er til at tale med, nu hvor mesterskabet er sikret, men endnu har de stadig ikke tabt på hjemmebane – selvom Torino gav dem en forskrækkelse i Derby della Mole for nylig. Atalanta er dog det hold, der har haft bedst tag i Juventus i sæsonen. Så er der selvfølgelig det lille men, at Atalanta oplevede en relativt stor skuffelse ved at tabe Coppa Italia-finalen mod Lazio i midtugen. Hvilken effekt har det på Gasperinis mandskab, der nu også er i fare for at ende sæsonen i en stor fuser, hvis alt, de får ud af den, er en Europa League-plads?

Løse spiltanker: Atalanta +0,25 til odds 1,87 hos bet365

Alt i alt ser jeg dog fin værdi i Atalanta +0,25 til odds 1,87 hos bet365. Med uafgjort giver Atalanta sig selv en stor og fordelagtig Champions League-matchbold i den sidste kamp mod Sassuolo. Man skal dog bide mærke i, at selvom kampen mod Sassuolo formelt er med Atalanta som hjemmebanehold, så er det reelt Sassuolo, der er på hjemmebane. I de sidste to hjemmekampe spiller Atalanta på Sassuolos Mapei Stadium, da en del af Atalantas hjemmebane er under renovering. Derfor er en sejr over Juventus stadig vigtig. Men ikke desto mindre tror jeg sagtens, Atalanta kan tage fra Torino med point.

Napoli - Inter

Spilles søndag d. 19/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Her gentager billedet sig. Stor udfordring for Inter, selvom Napoli ved, at de slutter på andenpladsen uanset hvad. En sejr, og Inter skal spille Champions League næste sæson. Uafgjorte resultater i de to sidste kampe mod Napoli og Empoli bør dog også være nok. Det er dog næppe noget, Inter kan spekulere alt for meget i, da de i sidste hjemmekamp har en tricky modstander i Empoli, der på det tidspunkt måske stadig kan ligge og kæmpe for overlevelse. Inter kender Empolis situation, når de går ind til kampen mod Napoli, og indtil da vil jeg have meget svært ved at udpege værdi. Det kan dog så netop ændre sig, når vi kender resultatet af Empoli – Torino. Jeg holder mig derfor foreløbig fra kampen.

Lazio - Bologna

Spilles mandag d. 20/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Pokaltømmermænd for Lazio? Onsdag aften vandt romerne Coppa Italia og forvandlede med ét sin sæson fra potentiel fiasko til sikker succes. Det betyder også, at de er sikret Europa League og på den front ikke har mere at spille for i de sidste to kampe. Bologna ligner en sikker overlever, men mangler et enkelt point for matematisk at sikre sig en ny sæson i Serie A.

Løse spiltanker: Bologna +0,25 til odds 2,07 hos bet365

På den baggrund synes jeg, der er pæn værdi i Bologna +0,25 til odds 2,07 hos bet365. Kun fem dage efter pokaltriumfen kan det sagtens være, at Lazio tager en slapper og måske giver plads til et par marginalspillere, mens Bologna kun har interesse i at ride videre på en flot resultat- og spillemæssig stime under Mihajlovic.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 4
Netto-overskud: - 1,45
Tilbagebetalingsprocent: 63 % 

Atalanta – Genoa: X (4,6 NordicBet*) TABT (2-1)
Frosinone – Udinese: Udinese (2,05 Bethard) VUNDET (1-3)
SPAL – Napoli: SPAL (5,5 Betfair Sportsbook*) TABT (1-2)
Inter – Chievo: Inter -2,25 (2,01 bet365*) HALVT TAB (2-0)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 2
Netto-overskud: - 0,46
Tilbagebetalingsprocent: 77 %

Cagliari – Lazio: Cagliari (3,9 Betfair Sportsbook*) TABT (1-2)
Torino – Sassuolo: Torino (1,54 Bethard) VUNDET (3-2)

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 47
Netto-overskud: -6,89
Tilbagebetalingsprocent: 85 %

Løse spiltanker
Antal & indsats: 52
Netto-overskud: 6,38
Tilbagebetalingsprocent: 112 %