Milan balancerer på kanten af fiasko, men Gattuso og co. har åbnet en dør på klem for succes i 11. time. Samtidig spidser nedrykningskapløbet gevaldigt til, og det er igen den del, vi skal have særlig fokus på i Serie A-optakten.

Mens de øvrige store ligaer i Europa højst har et par runder tilbage, får vi i Italien fornøjelsen af Serie A i tre uger endnu. Godt nok er mesterskabet afgjort, Napoli har nu sikret sig andenpladsen, og i weekenden fandt vi ligeledes den anden af tre nedrykkere, men besynderligt nok er der alligevel masser af spænding tilbage.

Spændingen koncentrerer sig nemlig om fjerdepladsen, der giver den sidste Champions League-billet, og den sidste nedrykningsplads, der med en Empoli-sejr er blevet endnu mere spændende. Og så har Inter faktisk også kastet tredjepladsen i spil efter endnu en omgang halvlunkne resultater.

Foreløbigt er det dog stadig bysbørnene fra AC Milan, der løber med opmærksomheden for den manglende kvalitet – selvom sæsonen har set et tæt og spændende kapløb om, hvilke af de to Milano-klubber, der har orkestreret den største sæbeopera. Den titel er der spænding om til det sidste, omend jeg vil sige, at Milan ligger til at løbe med titlen inden for kridtstregerne, mens Inter kan tage titlen udenfor.

Når det er sagt, så gjorde AC Milan mandag aften det, de skulle, og hentede en 2-1-sejr over klubbens tidligere træner Sinisa Mihajlovic og Bologna. Ikke desto mindre efter en tæt kamp, hvor Bologna særligt i indledningen spillede milaneserne ud af brættet. Ikke desto mindre er Milan nu tre point fra Atalanta på fjerdepladsen og yderligere et point fra førnævnte Inter på tredjepladsen. En Champions League-billet, og så er missionen fuldført for Gattuso, men alt andet vil være en fiasko. Atalanta er langt bedre, og man fornemmer konstant, at det næste Milan-kollaps er lige rundt om hjørnet. Og så er det, vi skal spørge os selv: Er det så nært forestående, at der er værdi?

Atalanta - Genoa

Spilles lørdag d. 11/05 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Atalanta ligger til at tage fjerdepladsen og en Champions League-billet for næsen af AC Milan, Roma og Torino, og som de spiller for tiden og har gjort det i størstedelen af sæsonen, vil Serie A og italiensk fodbold have klart bedst af at sende de sortblå fra Bergamo ud blandt Europas fineste fodboldselskab. De får det ikke helt nemt og møder Genoa på et potentielt skidt tidspunkt. Genoa er i store problemer i bunden og kommer lige fra en blandet fornøjelse mod Roma. Her fik Genoa ét point ud af en svær kamp, men det er svært at sige, hvordan Genoas mindset er kommet ud af kampen. Roma kom foran efter 83 minutter, men Genoa udlignede på et flot hovedstødsmål i overtiden. Men faktisk så Genoa til at få endnu mere ud af det, da de til allersidst skaffede sig et straffespark, som lejede Sanabria dog brændte. Et potentielt kæmpeskridt væk fra bunden blev dermed misset. Uanset tror jeg dog ikke, Genoa kan gøre meget ved det nuværende Atalanta-hold på hjemmebane. Atalanta-sejr giver 1,49 og det er faktisk meget tæt på, at jeg vil hoppe på den, men det er lige akkurat for lavt. Rammer den 1,50 og over, synes jeg, det ser interessant ud.

Cagliari - Lazio

Spilles lørdag d. 11/05 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Cagliari kan hverken nå det ene eller det andet, men det forhindrede dem ikke i at give selveste Napoli kamp til stregen søndag aften. Og så endda på Napolis San Paolo, hvilket er noget ukarakteristisk for ellers så udesvage Cagliari. Indrømmet, Napoli var ekstremt tamme og formåede at alligevel at vende kampen fra 0-1 til 2-1 til allersidst, men det ser ud til, at Cagliari har tænkt sig at runde en ganske pæn sæson godt af. Særligt midtbanemotoren Barella, der var her, der og alle vegne på San Paolo ser ud til at give den de allersidste procenter i Cagliari-trøjen, inden han formentlig er andetsteds efter sommerferien. Nu gæster Lazio Sardinien, og det er et Lazio-hold, der er i overhængende fare for at runde sæsonen meget skidt af. En ottendeplads og ingen udsigt til europæisk fodbold kan dog blive trumfet med en flot sæsonafslutning og en Coppa Italia-finalesejr. Men udsigterne ser ikke gode ud, for spillet flyder ikke, og profilerne bliver ved med at rende ind i dumme røde kort.

Cagliari til odds 3,90 hos Betfair Sportsbook

Jeg tror ikke, vi har set Lazio snuble for sidste gang. Luften ser simpelthen ud til at være gået ud af ballonen på det helt forkerte tidspunkt, og så er Cagliari ikke det nemmeste sted at spille. Profilen Milinkovic-Savic har problemer med anklen og kan sidde over for tredje kamp i træk (den første var på grund af karantæne). Med tanke på, at selv uafgjort er et meget skidt resultat for Lazio, og at fokus måske allerede kan være på Coppa Italia-finalen mod Atalanta, der lige nu ligner bedste mulighed for en Europa League-billet, så ser jeg værdi i Cagliari-sejr til odds 3,90 hos Betfair Sportsbook.

Fiorentina - AC Milan

Spilles lørdag d. 11/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Fiorentina har reelt ikke haft noget at spille for i et stykke tid nu, og det er da også det, der holder mange fra at kalde krise i Firenze. Spillerne ser ud til at være gået på sommerferie, og det er endnu svært at se, præcis hvor Montella skal forbedre holdet, så det unægteligt store potentiale bliver forløst. Fiorentina er et af de yngste hold i Europa, og det ser man desværre for tit: Spillet svinger enormt. Set på den baggrund kommer kampen som rigtig god timing – for Milan. Under normale omstændigheder ville Fiorentinas sprælske spil og høje tempo op gennem banen kunne spille Milan et puds, men som Fiorentinas indsat er for tiden, skal et ellers svingende Milan-hold hente tre point og dermed holde liv i Champions League-håbet. Det skal dog siges, at Fiorentina viste gejst i weekenden og var uheldig med at slippe fra Toscana-derbyet mod Empoli uden noget som helst. Chiesa fik en halvleg og var god. Han kan drille Milan. Og så er Milan-midtbanekreatøren Paquetá i karantæne, ligesom Milan er i problemer på højrebacken, hvor tredjevalget Abata igen kan være nødt til at starte. Og hvem skal han så sandsynligvis stå over for? Federico Chiesa. Jeg holder mig derfor fra kampen, men kan ende med at kigge Milans vej, hvis de nuværende odds på 2,45 på Milan-sejr bevæger sig bare en smule nord på.

Torino - Sassuolo

Spilles søndag d. 12/05 kl. 12:30. Se mere info i vores matchcenter.

Det var tæt på, men Juventus formåede alligevel at hive sig op på hjemmebane, og så måtte Torino nøjes med et 1-1-resultat i et Derby della Mole, der var meget vigtigere for deres vedkommende end for Juventus’. Torino er stadig med i Champions League-ræset, men skal sætte sin lid til, at Atalanta snubler. Ikke desto mindre har Torino stadig brug for point så de i det mindste kan tage en Europa League-plads, hvilket også vil resultere i en flot sæson for deres vedkommende. Sassuolo hjemme virker som en overkommelig opgave. Godt nok formåede Sassuolo - der ikke har noget at spille for – at levere et comeback mod hårdt kæmpende Frosinone og dermed sende dem ned i Serie B i weekenden, men der er meget mere kvalitet hos Torino, særligt defensivt, og de bør kunne klare opgaven mod umotiverede Sassuolo.

Torino til odds 1,54 hos Bethard (nu odds 1,57)

Faktisk kan jeg godt se værdi i det ellers ret lave odds 1,54 hos Bethard på Torino-sejr. De har meget, de kan tage med sig fra Juventus-kampen, og Torino er ren soliditet overfor ren ustabilitet hos Sassuolo. Og så burde motivation alene kunne gøre udslaget, selvfølgelig. Jeg ser dog ikke stor værdi i asian handicap-linjer, da Torino er et hold, der bruger mere fokus på at hive en 1-0-sejr end eksempelvis en 3-1-sejr i land.

Sampdoria - Empoli

Spilles søndag d. 12/05 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Empoli bider fra sig og er stadig med i kampen om overlevelse, selvom de lige nu ligger til at tage den sidste ledige nedrykningsplads. Med en sejr over Fiorentina har Empoli nu to point til stregen, hvor Udinese ligger på den anden side. Yderligere to point op til Genoa, der heller ikke kan se sig fri endnu. Sampdoria har opgivet Europa-håbet, men leverede en flot kamp mod Parma, hvor motivationen dog alligevel gjorde forskellen til allersidst. Selvom elendigt forsvarsspil fra Parma nærmest gav Sampdoria en 1-3-føring, formåede Parma at kæmpe sig op til en 3-3’er. Nu er Sampdoria tilbage på trygge Marassi, hvor de som oftest er gode. Rigtig gode. Empoli er dårlige på udebane. Rigtig dårlige. Alligevel har markedet sat kampen som meget lige, og det skal selvfølgelig tilskrives den enorme motivationsforskel. Jeg holder mig foreløbigt fra kampen.

Frosinone - Udiense

Spilles søndag d. 12/05 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

De kæmpede bravt, men der er ikke så meget at sige til, at Frosinone skal tilbage ned i Serie B. Sammen med Chievo har de været rækkens klart dårligste hold set over hele sæsonen. Udinese kan risikere at gøre Frosinone selskab i Serie B, men med Frosinones nedrykning en frisk realitet kommer kampen selvfølgelig på et godt tidspunkt for Udinese. Det har markedet dog også luret, og oddset på Udinese er allerede raslet ned til cirka odds 1,75. Jeg holder mig fra kampen.

SPAL - Napoli

Spilles søndag d. 12/05 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

SPAL er sikret overlevelse og Napoli sikret andenpladsen efter et sent comeback hjemme mod Cagliari i en ellers rædderlig kamp fra napoletanernes side. SPAL er i gang med at slutte sæsonen forrygende af og ligner et hold, der kan få godt ud af at fortsætte stimen, bygge på truppen henover sommeren og måske kæmpe med om mere end bare at undgå nedrykning til næste sæson. Omvendt er det lidt svært at vide, hvor man har Napoli. Sæsonen har været på det jævne, niveauet er gået ned i forhold til sidste sæsons flotte præstation, og mod Cagliari var det virkelig skidt. Og det var endda på trods af, at det var hjemme på San Paolo. 

SPAL til odds 5,75 hos bet365

Jeg ser derfor kampen i Ferrara mod SPAL som mere jævnbyrdig, end markedet antyder. Faktisk kan jeg se værdi i en SPAL-sejr til flotte odds 5,75 hos bet365. Hvis man skal udpege et hold, der har mest motivation til at slutte godt af, så vil jeg som nævnt pege på SPAL, og kan de fange Napoli på den forkerte fod, som ellers udesvage Cagliari gjorde det, så har de en god chance for en stor skalp.

Roma - Juventus

Spilles søndag d. 12/05 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Roma balancerer videre lige på kanten af fiasko og succes. Den midlertidige træner Ranieri har holdt skuden lige i vandet, men det kommer til at gå helt ned til sidste spillerunde, før vi finder ud af, om Roma skal spille Champions League. De var tæt på at tage tre svære point mod formsvage Genoa på Marassi i weekenden, men Genoa formåede at vende kampen og brændte faktisk et straffespark for sejren i overtid. Så Roma kommer til kampen mod Juventus med blandede følelser i bagagen. Juventus holder fortsat højt niveau, selvom mesterskabet er sikret. Markedet forventer en tæt kamp, hvilket virker rigtigt vurderet. Roma kan have, hvad der skal til for at slå et Juventus-hold på vej på sommerferie hjemme på Olimpico, men det bliver formentlig ikke nemt.

Bologna - Parma

Spilles mandag d. 13/05 kl. 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Parma halter videre og har stadig ikke sikret sig overlevelse, mens Bologna spillemæssigt kører derudad, selvom det mandag aften blev til et resultatmæssigt hak i tuden mod AC Milan. En 2-1-sejr til milaneserne på San Siro kan dog næppe være særligt utilfredsstillende for et Bologna-mandskab i fin form, og særligt ikke efter de spillede Milan ud af brættet de første 20 minutter. Bologna har kæmpet sig på behørig afstand af nedrykningsstregen og er fortjent gjort til favoritter – dog med også relativt lavt odds på uafgjort, der også sagtens kan være tåleligt for begge hold.

Inter - Chievo

Spilles mandag d. 13/05 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

En kamp Inter skal vinde, meget mere er der sådan set ikke at sige. Chievo bed selvfølgelig meget bemærkelsesværdigt fra sig og vandt for nylig 1-2 over Lazio, efter nedrykningen ellers var en realitet, men senest mod SPAL lignede Chievo igen det, de er: Ligaens dårligste hold og en fortjent nedrykker. Det går udmærket for Inter, men så heller ikke meget mere. Ikke desto mindre bør de kunne køre tredjepladsen sikkert i havn. Jeg kan ikke sige så meget til, at Inter er kæmpefavorit i dette match-up.
 

Regnskab (Serie A-optakter 2019):


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 2
Netto-overskud: 0,45
Tilbagebetalingsprocent: 122 % 

Empoli – Fiorentina: Empoli (2,45 Bethard) VUNDET (1-0)
Parma – Sampdoria: Parma (3,2 bet365*) TABT (3-3)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 4
Netto-overskud: 2,56
Tilbagebetalingsprocent: 165 %

Juventus – Torino: Torino +0,75 (1,97 Bethard) VUNDET (1-1)
Chievo – SPAL: SPAL -0,25 (2,05 Bethard) VUNDET (0-4)
Sassuolo – Frosinone: Frosinone +0,75 (2,02 Bethard) VUNDET (2-2)
AC Milan – Bologna: Bologna +0,75 (2,02 Bethard) TABT (2-1)

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 43
Netto-overskud: -5,44
Tilbagebetalingsprocent: 87 %

Løse spiltanker
Antal & indsats: 50
Netto-overskud: 6,84
Tilbagebetalingsprocent: 113 %