Sponsoreret indhold fra Danske Spil

På bare 12 dage har Helle Thorning-Schmidt (S) og rød blok under den igangværende valgkamp formået at vende et truende valgnederlag til en gunstig situation.

Da statsministeren udskrev folketingsvalget onsdag d. 27. maj så udsigterne dystre ud for socialdemokraterne. Et stort forspring til blå blok på et par procentpoint i meningsmålingerne virkede umiddelbart svært at indhente. Men Helle Thorning-Schmidt og rød blok har på det seneste i den grad haft vind i sejlene, hvilket nu kan aflæses i oddsene fra Danske Spil* på Danmarks næste statsminister.

- Vi har netop i dag for første gang i flere år nu gjort Helle Thorning-Schmidt til favorit til at blive Danmarks næste statsminister. Meningsmålingerne taler om nærmest dødt løb mellem fløjene, men det momentum, som statsministeren og rød blok har i øjeblikket, tror vi kan blive udslagsgivende for valget, siger oddssætter Søren Augustesen.

Helle Thorning-Schmidt giver odds 1.80, hvis hun fortsætter som statsminister, mens Lars Løkke Rasmussen (V) nu anses for outsider til jobbet i odds 1.95.

Årsagen til Helle Thorning-Schmidts fremgang er kompleks, men særligt én faktor har været afgørende ifølge oddssætteren.

- Den store fremgang til Uffe Elbæk (Å) og Alternativet har været en af hovedårsagerne til, at rød blok nu pludselig står til at kunne vinde valget, siger Søren Augustesen.

Oddsene tegner sig altså i øjeblikket gunstige for Helle Thorning-Schmidt, men intet er afgjort i valgkampen, der tegner til at blive historisk tæt.

Følg den daglige oddsudvikling på Folketingsvalget fra Danske Spil* her: https://danskespil.dk/oddset/politik/danmark/folketingsvalg-2015

Statsminister efter folketingsvalget:

Helle Thorning-Schmidt (S)                      odds 1.80

Lars Løkke Rasmussen (V)                      odds 1.95

Søren Gade (V)                                      odds 25.00

Kristian Thulesen Dahl (O)                       odds 25.00

Morten Østergaard (B)                            odds 100.00

Søren Pape (C)                                      odds 200.00

Anders Samuelsen (I)                             odds 200.00

Johanne Schmidt-Nielsen (Ø)                   odds 500.00