Så skal vi have sparket Champions League-ottendedelsfinalerne i gang, og der er lagt op til topspændende opgør. Fodboldekspert Frank Pilantra giver her et par spiltips og oddsoverblik over storkampene.

Vi fik masser af mål i tirsdagens ottendedelsfinaler, da Manchester City tog en 4-0 sejr over Basel, mens Christian Eriksen scorede sidste mål i 2-2 kampen mod Juventus.

Der er bestemt også grund til at have store forventninger til dagens Champions League-brag, hvor vi igen kan få gang i netmaskerne i både Madrid og Porto.

Monsterbrag på Bernabeu: Real Madrid skal forsvare fortet

Selvom Real Madrid har vundet Champions League to år i træk, så frygter stjernebesatte PSG næppe turen til Bernabeu. Champions League er yderst vigtig for Real Madrid i denne sæson, hvor de er håbløst bagefter Barcelona i ligatabellen.

Mon Real Madrid-træner Zinedine Zidane er klar over, at klubben ikke længere har transfer-karantæne? Det er tilladt at hente nye spillere til den noget smalle trup, men den spanske kongeklub har holdt sig ude af transfer-kampen om megastjernerne.

Det efterlader Real Madrid med en sammenspillet, rutineret trup, men der mangler i den grad et frisk pust, ny energi og så er det vist på tide at finde et alternativ til Karim Benzema i frontlinjen. Målsnittet hos den franske angriber er faldet massivt, og Benzema står blot noteret for 6 mål i 25 kampe i denne sæson. 

Mens PSG-defensiven "blot" skal have lukket ned for Cristiano Ronaldo, så skal Zinedine Zidane finde den rette taktik til at få stoppet trioen Cavani, Neymar og Mbappé.

PSG stormede gennem gruppespillet og vandt Gruppe B foran Bayern München. PSG scorede hele 25 mål i de 6 gruppekampe.

Onsdag den 14. februar 2018 kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Læs eksperternes spilforslag på årets Champions league

Real Madrid Uafgjort Paris Saint-Germain
2,50 3,80 2,85
NordicBet
Betfair Sportsbook
888sport
Over 2,5 mål 1,50
Betfair Sportsbook
Under 2,5 mål 2,80
Unibet

Målfest i Porto?

Mens Porto vandt Champions League tilbage i 2004 med José Mourinho ved roret, så var det året efter Liverpool og kaptajn Steven Gerrard, der snuppede det store CL-trofæ.

Det kan blive meget svært for både Porto og Liverpool denne gang, men især Liverpool kunne godt ligne et bud på årets favoritdræber i CL-slutspillet.

Hvis Liverpool-offensiven rammer dagen og Salah, Firmino og Mané trykker på speederen, så kan det blive meget svært for modstanderne at følge med.

Salget af kreatøren Phillippe Coutinho kan tage lidt af gassen af Liverpool-ballonen, men Jürgen Klopp på sidelinien har vist, at Liverpool stadig fortsætter med deres offensive fokus, hvor de selv på udebane blæser til angreb. 

Det gav masser af underholdende opgør i gruppespillet, hvor Liverpool besejrede Maribor og Spartak Moskva med 7-0, mens der også var godt gang i netmaskerne i de to tætte gruppekampe mod Sevilla (2-2 og 3-3).

Hvad har Porto så at bidrage med til festen, og kan de give Liverpool kamp til stregen?

De er fortsat ubesejrede i den portugisiske liga, hvor de har indtaget førstepladsen med en overbevisende målscore på 53-10 for de 21 kampe (17 sejre og 4 uafgjorte).

Liverpool tager favoritrollen og jagter et godt udgangspunkt til returopgøret på Anfield.

Onsdag den 14. februar 2018 kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Odds på champions league vinderen - Få din bonus nu

FC Porto Uafgjort Liverpool
3,20 3,60 2,37
Betfair Sportsbook
Bet365
Bet365
Over 2,5 mål 1,80 Betfair Sportsbook
Under 2,5 mål 2,10
888sport

Hold øje med vores ekspertpanel for yderligere spilforslag til Champions League-kampene.

Tottenham har bestemt vist gode takter i de seneste kampe, men Juventus er skræmmende stærke for tiden. Specielt den rutinerede Juventus-defensiv virker i topform, og der er endnu ikke scoret mod Juventus i 2018, hvor det er blevet til 7 sejre i træk med en samlet målscore på 16-0.

Kan Christian Eriksen, Dele Alli eller måske Harry Kane mon finde vej til netmaskerne?

Tottenham kommer også med god selvtillid, efter de hentede en 1-0 sejr over lokalrivalerne fra Arsenal. Dermed er Spurs fortsat ubesejrede siden 1-4 nederlaget til Manchester City den 16. december.

Juventus er favoritter i opgøret, hvor Tottenham sandsynligvis vil være godt tilfredse med en pointdeling.

Tirsdag den 13. februar 2018 kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Juventus Uafgjort Tottenham
2,00 3,50 4,50
Bet365
Betfair Sportsbook NordicBet
Over 2,5 mål 2,26
NordicBet
Under 2,5 mål 1,70 Betfair Sportsbook

Juventus-Tottenham: Under 2,25 mål til odds 1,98 hos 888sport

Juventus står solidt i defensiven og giver sjældent chancer væk. Tottenham kan lykkes med at lukke ned for Juventus-offensiven, der risikerer at undvære den skarpe angriber Paulo Dybala. Vi kan få et forsigtigt opgør, hvor begge hold har fokus på defensiven.
Læs ekspertanalyse fra Thomas Schyth her.

Basel kan ikke bremse Manchester City-stjernerne

Det schweiziske mesterhold Basel er oppe til den store Champions League-eksamen, når de tager imod Manchester City med den succesfulde manager Pep Guardiola med fast greb om taktikbrættet.

Når Manchester City-bussen triller ind på St. Jakob-Park, så er det med superstjerner som Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, David Silva, og så er det da bestemt også værd at fremhæve Raheem Sterling, der har gang i en strålende sæson.

For selv om Agüero stjal overskrifterne og scorede fire mål mod Leicester, så var det Sterling, der åbnede målfesten og dermed kom op på 15 ligamål i denne Premier League-sæson.

Basel imponerede i gruppespillet ved bl.a at besejre Benfica med 5-0, og så snuppede de også en 1-0 sejr over Manchester United.

Men Basel har i vinterpausen solgt den stærke midterforsvarer Manuel Akanji til Dortmund, mens den colombianske forsvarsspiller Eder Balanta er meldt tvivlsom, efter han udgik med en skade i weekendens ligakamp.

Tirsdag den 13. februar 2018 kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Se vores Champions league optakt og læs eksperternes vurderinger

Basel Uafgjort Manchester City
11,00 5,30 1,37
Bet365 NordicBet 888sport
Over 2,5 mål 1,62 Betfair Sportsbook
Under 2,5 mål 2,45 Betfair Sportsbook

Basel-Manchester City (-1,5) 2 til odds 2,07 hos Bet365

Mens Manchester City har haft fuld gang i kedlerne, så mangler Basel endnu at banke vinterfrosten af sig efter vinterpausen. Den svækkede Basel-defensiv kan få meget vanskeligt ved at spille sig fri af det høje pres og kan næppe bremse City-offensiven.
Læs ekspertanalyse fra Thomas Schyth her.