Manchester-klubberne dominerede Premier League sidste sæson, og generelt var der ikke de store overraskelser i toppen, da The Big Six var klart de stærkeste i ligaen. Der er dog visse elementer af den nye Premier League-sæson, der måske peger i retning af, at de store hold ikke nødvendigvis bliver ligeså overlegne denne sæson. Læs første del af vores optakt, der gennemgår 10 af ligaens 20 hold. Holdene er sat op efter, hvilken slutplacering eksperten Thomas Schyth tror de får.

I løbet af sommeren har de fleste fodboldelskere fornøjet sig med at se på VM, der som altid indeholder de bedste lande med de største stjerner. Netop det VM kan få betydning for den kommende Premier League-sæson, da det spiller ind på flere måder.

For det første har de bedste klubber haft rigtig mange spillere afsted til slutrunden, og det betyder, at de har brug for ekstra ferie. Med en Premier League-opstart forholdsvis kort tid efter betyder det dog, at klubberne skal foretage et valg. Skal man lade stjernerne få den ferie, de har behov for, på bekostning af at de så misser preseason, eller skal man i stedet have dem med i kampene inden sæsonstart, men risikere, at de brænder ud i løbet af sæsonen grundet manglende ferie?

Se vores Champions league optakt og læs eksperternes vurderinger

Derudover får VM også en indirekte betydning, fordi man i England har lavet om på transfervinduet, så det lukker en hel del, før det plejer. Det betyder, at klubberne ikke har lang tid til at lave transfers, og denne tid formindskes af VM, eftersom de fleste spillere ikke ønsker at tænke på klubskifte og forhandle med agenter mm., mens de kæmper for deres nation. Nogle af de store klubber får dermed ganske kort tid til at spille deres nye spillere ind på holdet, og hvordan mon det vil påvirke resultaterne i starten?

Bemærk, at der stadig er tid tilbage af transfervinduet, og flere venskabskampe der skal spilles, hvilket kan få betydning. Hold derfor endelig øje med kommentarerne i tråden, der hører til artiklen.

 ​​​​​​

Premier League 2018/2019 Odds og spilforslag

Premier League er ofte spændende og til tider uforudsigelig, hvilket både gælder tabelplaceringerne og de enkelte kampe. Derfor denne optakt, der skal gøre det nemmere at vurdere, om der er værdi i oddsene dels nu og dels i de kommende måneder.

I optakten vil der blive analyseret en række holdinformationer (inkl transfers og deres betydning) samt listet nogle interessante odds: For førsterunde-kampene samt for Vinder, Tabelplaceringer og Nedrykning. Krydret hér og dér med nogle spiltanker og måske ligefrem -forslag.

Kom meget gerne med kommentarer og spørgsmål. Og korrektioner - der skal nok være nogle fejl.

Lad os begynde med at se på vinderoddsene. I skrivende stund er det kun Nordicbet og Bet365, der tilbyder spil på vinderen af Süper Lig.

Odds på champions league vinderen - Få din bonus nu

Premier League 2018/2019 vinder

Bedste odds Bookmaker
Manchester City 1,67
Liverpool 5,00
Manchester United 12,22
Chelsea 17,36
Tottenham 20,64
Arsenal 26,00
Wolverhampton 336,67
Everton 504,96
West Ham 501,00
Leicester 907,01
Burnley 935,07
Newcastle 935,07
Crystal Palace 935,07
Southampton 935,07
Bournemouth 1001,00
Brighton 1001,00
Fulham 1001,00
Watford 1001,00
Huddersfield 1501,00
Cardiff 2001,00

Odds er senest opdateret 6. august klokken 11:30.  Bemærk: Ved de angivne odds hos Betfairs Spillebørs er 6,5 % kommission blevet fraregnet. Det er således det effektive odds, der er angivet i tabellerne.

Læs eksperternes spilforslag på årets Champions league

Optakter

I løbet af den kommende sæson vil jeg - udover en masse spilforslag - også levere en ugentlig optakt til samtlige af rundens kampe i Premier League. Dette for at give et overblik og evt. debatoplæg til samtlige kampe og give bud på en række odds, der måske kan indeholde værdi, men hvor jeg ikke er så overbevist, at det udløser en decideret tipanalyse.

Bemærk desuden, at transfervinduet er åbent til og med 9. august, og at meget derfor kan nå at ændre sig. I takt med ændringerne opdateres artiklen; hold øje med den tilknyttede forumtråd, der vil annoncere de vigtigste af disse opdateringer.

Manchester City

Hjemmebane: Etihad Stadium (55097 pladser)

Træner: Josep Guardiola (Juni 2016)

Sidste sæson: 1

Manchester City ikke bare vandt ligaen sidste sæson, men så fra start enormt dominerende ud og endte da også på imponerende 100 points, og hele 106 mål scoret. Guardiolas offensive og seværdige taktik har båret frugt, efter han har bygget holdet op, som han ønsker det. Spørgsmålet er så, om "The Shark Team" kan fortsætte den overbevisende dominans.

Sidste sæson
Som nævnt tog Manchester City sig sikkert af mesterskabet i sidste sæson, hvor der langt ind i sæsonen var snak om, hvorvidt man både kunne gå ubesejret gennem ligaen, nå 100 points samt vinde samtlige turneringer man stillede op i. Sådan gik det ikke, omend man hentede ligasejren og også hjemtog ligacup-pokalen. Man startede ud med 19 sejre og 1 uafgjort i sæsonens første 20 kampe, hvilket grundlagde den endelige sejr. City var nogenlunde forskånede for alvorlige skader, selvom anfører Kompany som vanligt var ude i store dele af sæsonen, mens Jesus og Aguero på skift havde nogle fravær.

Preseason

City har blot spillet tre venskabskampe denne sæson som del af International Champions Cup i USA, hvilket gav nederlag mod Liverpool og Dortmund, mens man slog Bayern München. Turen har dog være præget af, at de store stjerner har holdt ferie efter at have deltaget i VM, så det har primært været ungdomsspillere, der har deltaget i turneringen og fået chancen for at vise sig frem. Derfor er det store spørgsmål, om holdet er helt klar fra start, når man ikke er spillet i form eller spillet sammen. Måske vil Community Shield-opgøret mod Chelsea vise lidt om, hvor klar holdet er til at tage hul på den nye sæson.

Forventninger til sæsonen

De klare forventninger til Manchester City denne sæson er, at man skal vinde ligaen - og derudover også tage Champions League-trofæet. Bestemt en svær opgave, og måske blev Guardiola sidste sæson offer for ikke at have roteret ret meget på holdet. De samme spillere blev benyttet i de fleste ligakampe samt de fleste cup-kampe, og det kan have givet noget træthed, da de store kampe skulle afgøres i Champions League og FA Cuppen.

Bud på idealopstilling
4-1-4-1: Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Mendy - Fernandinho - Sterling, De Bruyne, Silva, Sane - Aguero

Styrker/Svagheder

Under Guardiolas offensive, boldbesiddende spillestil er styrkerne på holdet helt klart, at man er i stand til at holde bolden en enormt stor procentdel af tiden, samtidig med at man har så mange kreative spillere, at man kan flytte bolden med så meget tempo, at man kan åbne selv de mest kompakte forsvar og finde de små huller, der opstår. Det gør offensiven enormt potent, og der er ikke mange hold, der har fundet den defensive løsning mod mestrene.

En mand, der dog måske alligevel har vist vejen frem mod City, er Liverpools manager Klopp. Han har generelt et godt tag på Guardiola, hvilket formentlig hænger sammen med spillestilene. Guardiolas hold skal nemlig spille bolden med små afleveringer ud fra forsvaret, mens Klopp sætter sit hold op til et enormt aggressivt helbanepres. Det gør det svært for City at få bolden frem til de mest kreative spillere, og man risikerer boldttab i farlige positioner. Måske et modigt og aggressivt helbanepres derfor er vejen frem mod Guardiola denne sæson? Risikoen er selvfølgelig, at City også er enormt skarpe på omstillinger, så kommer de først forbi det indledende pres, kan man ende med en seriøs røvfuld.

Bud på straffeskytte
Sergio Aguero

Nøglespillere/hold øje med
Fernandinho: Balancespilleren på den defensive midtbane, der har en afgørende rolle på holdet. Det er nemlig ham og hans løberadius, der afgør, hvor meget frihed De Bruyne og Silva har fremad banen, og dermed er han forudsætningen for at den offensive del af Citys spil fungerer.

De Bruyne: En stærk kandidat sidste sæson til at blive årets spiller i Premier League. Han er i stand til at åbne de mest kompakte forsvar, leverer et hav af assists, og så yder han et enormt løbearbejde både offensivt og defensivt på holdet. Kan han opretholde samme niveau som sidste sæson, er man bestemt nået rigtig langt.

Skader/karantæner
Manchester City starter sæsonen uden vigtige, langvarige skader.

Vigtigste transfers ind 
Rhiyad Mahrez – offensivspiller fra Leicester – 27 år – starter/indskifter
 

Vigtigste transfers ud
Yaya Toure – central midtbane – reserve – Fri transfer

Transferbetydning

Med indkøbet af Mahrez har City forstærket en allerede imponerende offensiv, som nu har enorm bredde. Spørgsmålet er, om der skal sælges en spiller eller to fra offensiven, eller det er et bevidst valg for at kunne være mere i  stand til at rotere på holdet i alle turneringer, man deltager i. Holdet virker ganske komplet, omend man godt kunne ønske sig en god defensiv midtbanespiller som reserve for Fernandinho, da man ellers er sårbar overfor en skade til netop ham.

Spilforslag/Spiltanker

Bernardo Silva scorer under 6,5 mål til odds 1,85 hos Unibet og 888Sport

Bernardo Silva deltog i hele 35 af Citys 38 ligakampe sidste sæson, men blot 15 af disse var fra start. I denne sæson kan han om muligt se frem til endnu mindre spilletid i ligaen, da man har købt Leicesters Mahrez, der spiller samme position. De seks sæsonmål, Silva stod for i seneste sæson, er derfor tvivlsomt, om han kan forbedre i den kommende. Med en CV på 60 % for spillet er der flot betvalue på 111%. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at disse specialspil ofte indeholder lave limits, og det er lang tid at binde sine penge for en hel sæson.

 

Liverpool

Hjemmebane: Anfield (54074 pladser)

Træner: Jürgen Klopp (Oktober 2015)

Sidste sæson: 4

Sidste sæson blev det tydeligt, at Klopp er ved at have opbygget et hold, der passer til hans filosofi, og man leverede særligt i 2. halvdel af sæsonen en masse rigtig flotte resultater. Krydret med en plads i Champions League-finalen var sæsonen ganske godkendt, men en 4. plads snyder lidt i forhold til, hvor godt man spillede, og den skal derfor forbedres til denne sæson, hvor man har købt stærkt ind.

Sidste sæson
Liverpool tog en 4. plads sidste sæson og holdt sig derfor indenfor Champions League-kvalifikation, hvilket også var målet inden sæsonstart. Samtidig med at man kom hele vejen til finalen i Champions League og bl.a. havde et godt tag på Manchester City i de indbyrdes kampe gjorde det sæsonen til en fin succes. Man var dog i store dele af sæsonen plaget af, at det aggressive presspil ikke havde samme positive effekt mod defensivt kompakte hold, og her tabte man mange dumme points. Det blev dog løst, da man rykkede Coutinho - og senere Chamberlain - ned på den centrale midtbane, så man havde ekstra kreativitet, så det må være vejen frem for holdet.

Preseason

Liverpool har haft en del spillere væk med respektive landshold til VM, og da disse har fået forlænget ferie, har det præget holdet i preseason. Man har dog alligevel så bred en trup, at det har været muligt at spille med et stærkt hold alligevel og få mange etablerede førsteholdsspillere spillet ind - ikke mindst nyindkøbene Fabinho og Keita. Hele ni venskabskampe er arrangeret denne preseason, hvor to stadig mangler at blive spillet. I de syv første har man vundet fem, hvor det særligt har været tilfredsstillende med sejre over rivalerne Manchester United og Manchester City.

Forventninger til sæsonen

Liverpool skal med deres indkøb være en klar udfordrer til mesterskabet denne sæson - omend det kan blive svært at vippe City af pinden. En fjerdeplads vil dog næppe blive godtaget igen denne sæson som værende en succes, så holdet fra Beatles-byen skal finde mere stabilitet i resultaterne denne sæson.

Bud på idealopstilling
4-3-3: Allisson - Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson - Henderson, Fabinho, Lallana - Salah, Firmino, Mane

Styrker/Svagheder

Liverpools store styrke er deres aggressive helbanepres, som konstant sætter pres på modstanderne, der ikke får meget tid til at tænke sig om med bolden. Alle spillere - fra de helt forreste til forsvaret - løber og kæmper for at vinde bolden igen, og det udgør en stærk enhed. Presspillet sørger for, at man ofte vinder bolden, når modstanderne prøver at spille sig fremad banen, og det fanger modstanderne ude af balance, hvilket giver mulighed for hurtige og farlige angreb.

Svagheden var i sidste sæson helt klart, at man i kampe, hvor modstanderne stillede sig meget dybt, havde svært ved at åbne dem og skabe chancer. Når modstanderne står dybt og organiseret og ikke ønsker at spille sig ud af problemer, men i stedet sparker bolden langt over Liverpools indledende pres, så kan The Reds få problemer, da effekten af deres presspil derfor bliver fjernet. Det hjalp sidste sæson, da man trak Coutinho (inden han blev solgt), ned på midtbanen som en ekstra kreativ mand, og i 2. halvdel af sæsonen blev Chamberlain brugt til dette. Nu er Coutinho væk, og Chamberlain er formentlig ude det meste af sæsonen med en skade. De store spørgsmålstegn er derfor, om en type som Lallana kan overtage den kreative rolle. Han har evnerne, men har også været enormt plaget af skader, og kan han finde topniveau efter dette?

Bud på straffeskytte
Roberto Firmino / Mohamed Salah

Nøglespillere/hold øje med
Mohamed Salah: Sidste sæsons topscorer, der var flyvende gennem hele sæsonen og i flere perioder holdt Liverpool inde i kampen om topplaceringer. Mange gange havde Liverpool svært ved at åbne de kompakte forsvar, og ofte skulle egypteren levere åbningen, før holdet fik points i hus. Hvis de øvrige Liverpool-spillere ikke stepper op og leverer flere mål, bliver man igen enormt afhængig af, at Salah kan præstere i hver eneste kamp.

Lallana: Liverpool har med deres spillestil stærkt brug for en kreativ spiller, der kan åbne kompakte forsvar, og det kan se ud, som om den rolle skal tilgå Lallana efter afgangen af Coutinho og skaden til Chamberlain. Spørgsmålet er, om englænderen kan leve op til sit enorme talent, med de mange skader der efterhånden har ødelagt hans karriere.

Van Dijk: Efter Van Dijk kom til klubben i januar sidste sæson, kom der markant bedre styr på Liverpools forsvar. Han styrer sine medspillere helt fantastisk og er også selv en fremragende forsvarsspiller, der kan lukke ned for de fleste angribere. Med Liverpools fremadstormende offensiv er det vigtigt med en ledertype i bagkæden, og her finder man ikke mange, der er bedre end Van Dijk.

Skader/karantæner
Alex Oxlade-Chamberlain var så uheldig at rende ind i en korsbåndsskade sidste sæson, der forventeligt holder ham ude hele denne sæson eller i hvert fald det meste af den. Han havde ellers endelig bidt sig fast på holdet og var en afgørende del af deres succes, så det er særdeles uheldigt for den talentfulde englænder.

Vigtigste transfers ind 
Naby Keita - Central midtbane fra RB Leipzig - 23 år - Starter/indskifter

Fabinho - defensiv midtbanespiller fra Monaco - 24 år - Starter

Xherdan Shaqiri - offensivspiller fra Stoke - 26 år - indskifter

Allisson - målmand fra Roma - 25 år - starter
 

Vigtigste transfers ud
Emre Can - central midtbane - reserve - Juventus

Transferbetydning

Liverpool har forstærket sig godt i transfervinduet. Ikke blot har man fået styrket kvaliteten i bredden på holdet, men man har nok vigtigst af alt fået hentet en stabil keeper, da det har været et stort problem i klubben, at både Karius og Mignolet har tendens til vanvittige drop på afgørende tidspunkter.

Spilforslag

Liverpool vinder Premier League (uden Manchester City) til odds 2,10 hos Bwin

Liverpool spillede virkelig god fodbold sidste sæson og i særdeleshed efter nytår, da man fik hentet Van Dijk, lignede man et solidt hold både offensivt og defensivt. En placering som nr. 4 "snød" en del, i forhold til hvor godt man spillede, og det ser ud til, at holdet er førsteudfordrer til City denne sæson, hvor der er tvivl om flere af de andre tophold. Tottenham har nyt stadion, Chelsea og Arsenal har skiftet manager, og Manchester United overpræsterede i sidste sæson og har ikke forstærket sig til denne.


Tottenham

Hjemmebane: Tottenham Hotspur Stadium (62062 pladser)

Træner: Mauricio Pochettino (Juli 2014)

Sidste sæson: 3

Tottenham har under Pochettino brugt meget tid og energi på at opbygge en trup, der er særdeles sammentømret, og som ikke er offer for en masse transfers, der kan bryde sammenholdet i truppen. Omvendt er det heller ikke et hold, der konstant forstærkes med de største stjerner, og kan det netop være grunden til, at det efterhånden er umindelige tider siden man senest vandt et trofæ?

Sidste sæson
Sidste sæson blev Tottenham nummer 3, efter en rimelig stabil sæson, hvor man dog aldrig nåede helt op at true de to hold fra Manchester. Til gengæld satsede man på Champions League og leverede flot i turneringen, men man måtte se sig slået ud af Juventus, og dermed gik endnu en sæson uden trofæer til klubben.

Sidste sæson var meget af snakken om Tottenham omhandlende, at man skulle spille sine hjemmekampe på nationalstadionet Wembley, mens klubbens nye stadion blev bygget på samme placering som det gamle White Hart Lane.

Preseason

Tottenham har leveret en stor mængde spillere til forskellige landshold ,der har deltaget ved sommerens VM-slutrunde, og det betyder, at mange af disse spillere har fået forlængede ferier og derfor ikke har været deltagende i klubbens preseason-tour i USA. En del af reserverne har dog været til stede, og særligt interessant er det, at Lucas og Llorente har spillet godt og fået sendt nogle bolde i nettet. Sidste sæson var man nemlig plaget af en lidt for smal offensiv, hvor meget kom til at afhænge af Eriksen og Kane, og har man nu nogen, der kan tage over i bredden, vil det klart være et plus for holdet.

Turen i USA har budt på tre kampe, hvor man har slået de italienske hold Roma og Milan, mens man klarede uafgjort mod Barcelona. Nu mangler man blot en udekamp mod spanske Girona, inden man kan holde fuldt fokus på den forestående ligasæson.

Forventninger til sæsonen

Tottenham har de seneste sæsoner set sig placeret solidt i toppen af ligaen, men uden dog for alvor at komme tæt på mesterskabet. I år er forventningen, at man kan kæmpe med om mesterskabet, samtidig med at der gerne skal en pokal i skabet, så man ikke fortsætter sin trofæ-tørke. Truppen er ganske sammentømret med mange unge spillere, der er brudt igennem samtidig, men det er også ved at være på tide, at holdet henter titler, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at kunne blive ved at holde på de talentfulde spillere.

Bud på idealopstilling
4-2-3-1: Lloris - Trippier, Sanchez, Vertonghen, Rose/Davies - Dier, Dembele/Sissoko/Winks - Eriksen, Alli, Son - Kane

Styrker/Svagheder

Tottenham har en meget dynamisk offensiv, hvor mange spillere skifter position og bryder kæderne med forskellige løb, der gør det svært at dække op for dem. Samtidig er man meget aggressive i sit presspil og altid i god form, og det kan være med til at fange modstanderne ude af balance. At holdet er bygget op om en grundstamme, der har været i klubben sammen i lang tid, gør også, at den indbyrdes forståelse er i top, hvilket er en klar styrke.

Til gengæld er det en klar svaghed på holdet, at man er så afhængige af topscorer Kane. Når han er fit og leverer mål, præsterer holdet fantastisk, men når han er fraværende - enten fysisk eller i form af en præstation under niveau - så har holdet ofte svært ved at producere de mål, der skal til for at skaffe nok points til for alvor at kæmpe med om mesterskabet.

Bud på straffeskytte
Harry Kane

Nøglespillere/hold øje med
Harry Kane: Man kan ikke komme udenom Harry Kane, når man snakker Tottenham. Topscoreren fra de seneste mange sæson er afgørende for holdet, og ofte er det ham, der sørger for, at man får points i den offensive del. Samtidig med sine mange mål er han afgørende for opspillet, idet han ofte søger mod bolden og kan lægge den af til mere kreative medspillere som Eriksen, Alli og Son.

Christian Eriksen: Netop danske Eriksen har været afgørende for Tottenham, idet han er den spiller på holdet, der skaber klart flest chancer. Det er afgørende, at han præsterer kamp efter kamp, da holdet uden ham har svært ved at skabe nok chancer til at vinde.

Skader/karantæner
Victor Wanyama er endnu engang blevet knæskadet, og det ligner meget samme skade, der holdt ham ude en stor del af sidste sæson. Det er tvivlsomt, om det er ligeså slemt som sidste sæson, men han bliver næppe klar til sæsonstarten.

Vigtigste transfers ind 
Ingen

Vigtigste transfers ud
Ingen, men det forventes, at Alderweireld skifter klub, da han er utilfreds med den manglende spilletid efter sin skade sidste sæson. Derudover er det plausibelt, at midtbanemanden Dembele skifter klub. Han har været fremragende de seneste sæsoner for holdet, men hans krop har problemer med at klare det store grad af fysik i Premier League, og et skifte til en mindre hård liga er derfor på tale.

Transferbetydning

Tottenham kan glæde sig over at have holdt på stjernerne, og det giver en stærk og sammentømret trup. Man har mange gode spillere og en rigtig god holdånd, og derfor kan det være farligt at skifte for meget ud i truppen. På den anden side er det også ved at være længe siden, at holdet er blevet forstærket med deciderede stjerner, og det kan gøre det svært at hamle op med de bedste og største klubber i ligaen.

Spilforslag

Tottenham lukker under 36,5 mål ind i sæsonen til odds 1,85 hos Unibet og 888Sport

Tottenham har en solid defensiv, som er bygget godt op under Pochettino. Sanchez spillede det meste af sidste sæson i midterforsvaret, og den unge columbianer er blevet en sæson mere moden nu. I de seneste ttre sæsoner har Tottenham lukket færre mål ind end linjen (36, 26 og 35), så de bør have fine muligheder for at klare dette igen i den kommende sæson.

Manchester United

Hjemmebane: Old Trafford (76212 pladser)

Træner: Jose Mourinho (Maj 2016)

Sidste sæson: 2

Manchester United vandt sølv sidste sæson, men vandt til gengæld ikke ret mange nye fans, da de er blevet kritiseret for at spille for defensivt og for kedeligt. Mourinho virker dog ikke til at blive påvirket af den form for medieomtale, men har til gengæld selv beklaget sig over andre elementer under holdets preseason i USA. Hvilken indflydelse vil det få på holdet denne sæson?

Sidste sæson
Som nævnt blev Mancehster United nr. 2 sidste sæson, men man skuffede spillemæssigt, man hentede ingen trofæer, og man røg for tidligt ud af Champions League til spanske Sevilla. I denne sæson er det ikke sikkert, samme resultater vil blive betragtet som acceptable, så det virker, som om at Mourinho er nødt til at gøre noget.

Preseason

Uniteds preseason har som de fleste øvrige topholds været plaget af, at mange af de faste startere har været til VM i Rusland og derfor har haft brug for forlænget ferie. Dette aspekt har Mourinho beklaget sig en del over under preseason og blandt andet snakket om, at man endnu ikke er et hold, fordi man ikke har kunne spille folk sammen, og at han kun har haft "børn" med på turen til USA, og man derfor ikke kan bruge resultater eller spil til noget som helst.

Resultatmæssigt har det da heller ikke været fremragende for holdet med blot en sejr i de fem træningskampe, men til gengæld har The Special One fået set Martial, Mata og Alexis på frontpositionerne, hvilket han ønskede, da det er dem, der forventes at indtage de offensive pladser i sæsonstarten, indtil Lukaku, Lingard mfl. er tilbage fra ferie og i form.

Forventninger til sæsonen

En klub af Uniteds størrelse vil altid skulle forventes at spille med om mesterskabet og samtidig gøre sig gældende i en eller flere pokalturneringer. Denne sæson er ikke anderledes på den front, men det kan blive svært, da man har vigtige spillere på ferie, og man endnu ikke har været særlig aktive på transfermarkedet.

Bud på idealopstilling
4-3-3: De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Young - Fred/Lingard, Matic, Pogba - Mata/Lingard, Lukaku, Alexis

Styrker/Svagheder

United har en klar styrke i, at de har mange spillere med individuelle kvaliteter, der ikke skal have meget plads for at afgøre kampene. Samtidig er holdt sat rigtig godt defensivt op af Mourinho, så de fleste klubber har svært ved at score mål imod dem. Når holdet endelig kommer foran, prioriterer Mourinho ofte at lukke af bagtil i stedet for at få sine spillere til at imponere og underholde hele vejen igennem. Hans fokus er på resultater, og han er mester i at holde på en føring.

En svaghed for United er, at de ind imellem får så meget fokus på det defensive, at de får svært ved at skabe chancer offensivt. Samtidig trækker de sig ind imellem for langt tilbage, hvilket give mere initiativ til modstanderne, end man ønsker, og så bliver man pludselig afhængig af De Geas mesterredninger på stregen.

Bud på straffeskytte
Alexis Sanchez

Nøglespillere/hold øje med
Romelu Lukaku: Den store belgier er frontmand og førstevalg i offensiven hos United. På et hold, der ofte har et defensivt fokus, kommer chancerne ikke i overflod, og derfor er der brug for en spiller, der er skarp, når han får chancen. Lukaku har været god til at være kynisk, når der har været brug for det, og skal man have nok points til at kæmpe med om mesterskabet, er det afgørende, at han har en god sæson.

Nemanja Matic: Den stærke serber dominerer den defensive midtbane for United, og hans præstationer og placeringsevne er af afgørende betydning for, hvor meget frihed de to øvrige midtbanespillere får. Når Matic er på banen og spiller godt, får Pogba som regel lov til at trække en smule længere frem end vanligt, og det er her, han også spiller bedst. Så når Matic præsterer, så spiller United bedre både defensivt og offensivt, og det har man brug for i sæsonen.

Skader/karantæner
Dalot: Den nyindkæbte back back starter sæsonen ud med at være skadet og forventes først at blive klar igen en måneds tid inde i sæsonen.

Matic: Den stærke serber havde problemer efter VM-slutrunden og er siden blevet opereret. Hvor alvorligt det er, er endnu uvist, men han kommer formentlig til at må sidde ude i sæsonstarten.

Valencia: Backen og anføreren Valencia er skadet i sæsonstarten, og da også reserven Dalot er ude, giver det lidt problemer med at finde en god forsvarsopstilling til de første kampe.

Vigtigste transfers ind 
Fred - 25 årig midtbanespiller fra Shaktar Donetsk - Indskifter/starter

Dalot - 19-årig back fra Porto - reserve

Vigtigste transfers ud
Daley Blind - Ajax - reserve

Transferbetydning

United har de seneste sæsoner forsøgt sig med at købe store og dyre verdensstjerner (Pogba, Lukaku, Alexis Sanchez, Matic), og derfor er det overraskende, at man denne sæson ikke i samme grad har været ude med den store pengepung. Der har som vanligt været masser snak om kæmpehandler med navne som Bale og Alderweireld inde i billedet, men endnu er det altså ikke blevet til noget.

De fleste neutrale seere vil mene at United skal bruge noget offensiv kreativitet, men ifølge rygterne er det mere defensiven, Mourinho kigger efter at styrke, med snak om spillere som Maguire og Yerry Mina.

Spilforslag

Manchester United ender udenfor top 4 til odds 3,30 hos Betfair Sportsbook

United havde store problemer med at skabe mål og chancer i sidste sæson, og blev i flere omgange reddet af De Geas mirakelredninger på stregen. Fanger spanieren ikke i samme grad disse bolde og henter points til holdet, er det svært at se, at man skal kunne opretholde samme pointsnit som i seneste sæson. Kampen om top 4 ser utrolig tæt ud, hvor det er svært at finde afgørende forskel på Chelsea, Arsenal, Tottenham og Manchester United, så over odds 3,00 på, at de misser top 4 ser fornuftigt ud. CV: 33 %.

Arsenal

Hjemmebane: Emirates Stadium (60355 pladser)

Træner: Unai Emery (Maj 2018)

Sidste sæson: 6

Arsenal havde en særdeles skuffende sæson senest, hvor ikke meget lykkedes for dem. Mod slutningen af sæsonen satsede man alt på at vinde Europa League (og dermed få adgang til Champions League), men da det kiksede, bragede "Wenger Out" højere end i lang tid, og det endte også med at blive slutningen på Wenger-æraen. Den nye mand ved roret er den tidligere PSG-træner Emery, der har til opgave at skabe resultater fra første fløjt.

Sidste sæson
Arsenal endte på en skuffende 6. plads sidste sæson, og da man samtidig ikke formåede at hente et eneste trofæ, kom man endelig frem til, at det var tid til at prøve med en ny manager, efter legenden Wengers lange regeringstid. Offensivt formåede man faktisk at skabe et flot antal chancer sidste sæson, men forsvaret sejlede til gengæld i langt de fleste kampe, og det førte til et hav af tabte points, der burde have været sikre. Særligt på udebane var man helt væk, og det skal der ændres på denne sæson.

Preseason

Arsenal har haft en ganske udmærket preseason. Man har ikke haft alt for mange af de bærende spillere med til VM i Rusland, så derfor har det været muligt at samle flere af stjernerne i træning og kamp få dem spillet mere sammen end de fleste andre af topklubberne i ligaen. Man har spillet fire træningskampe, hvoraf man har vundet to og spillet to uafgjort, men hvad vigtigere er, så har spillet i flere sekvenser set fornuftigt ud. Man ligner et hold, der er klar til at ramme sæsonstarten med optimal forberedelse.

Forventninger til sæsonen

Forventningen til Arsenal har de seneste rigtig mange år været en top 4 placering, og det vil også være forventningen i år. Der er måske alligevel tonet en smule ned på disse forventninger, da Emery er ny mand på posten, og det normalt lige tager en tilvænningsperiode at omstille sig til Premier League. Ikke desto mindre vil en placering udenfor top 4 og endnu en sæson uden trofæer være at betragte som en fiasko, så Emery må hellere være klar fra start.

Bud på idealopstilling
4-2-3-1: Leno/Cech - Bellerin, Sokratis, Mustafi, Monreal - Torreira, Ramsey - Mkhitaryan, Özil, Lacazette - Aubameyang

Styrker/Svagheder

Under Arsene Wenger var Arsenals store problem deres forsvar, og i særdeleshed den defensive midtbane, som ofte var ikke-eksisterende. Med Emery bliver defensiven forventeligt mere en styrke for holdet, sa spanieren netop har dette som fokusområde. En solid defensiv, med en solid defensiv midtbane, der sammen med resten af holdet er bygget op om et godt presspil. Det kan være svært for modstanderne at forberede sig på et ændret Arsenal-hold, men samtidig kan det være en svaghed for holdet, at man måske ikke har samme offensive power og fokus, som man har haft under Wenger.

Derudover er det selvfølgelig en svaghed, at man ikke har haft den nye manager i ret lang tid, og dermed er det tvivlsomt, om alle aftaler, taktiske finesser og løbemønstre er helt på plads endnu.

Bud på straffeskytte
Alexandre Lacazette

Nøglespillere/hold øje med
Aubameyang: Den lynhurtige gaboneser kan overraske de fleste med sin fart, og han havde således også en særdeles fin start på sin Premier League-karriere, efter han ankom til klubben i januar sidste sæson. 13 ligakampe nåede han at deltage i sidste sæson, i hvilke han bidrog med hele 10 mål. Det bliver vigtigt for holdet, at han kan opretholde samme skarphed i den kommende sæson, hvor holdet nok får brug for at have en smule mere fokus på defensiven end i sidste sæson.

Torreira: Det nyindkøbte stortalent fra Uruguay skal gå direkte ind på holdet og stabilisere en defensiv midtbane, der var ikke-eksisterende i sidste sæson. De midtbanespillere, man benyttede, havde alt for meget fremadrettet fokus, og det overlod ofte midterforsvaret til sig selv. Med Torreira får man en mand, der holder 100 % fokus på sin opgave, og som med sin forsvarsmæssige radius dækker så stort et område, at øvrige spillere kan få mere frihed, uden at det går ud over organisationen. Det er afgørende for holdet, at den lille terrier kan vænne sig livet og tempoet i Premier League, så han kan føre holdet langt op i tabellen.

Skader/karantæner
Kolasinac: Kolasinac var tiltænkt en stor rolle på venstre back denne sæson, men dette kan være blevet sat en smule i bero, efter han i seneste træningskamp måtte forlade området på krykker. Om det er meget alvorligt er ikke sikkert, men det er bestemt tvivlsomt, om han bliver klar til sæsonstarten.

Koscielny: Anfører og forsvarsgeneral Koscielny kom så uheldigt afsted, at han blev alvorligt skadet i slutningen af sidste sæson, og det er en skade, der vil holde ham ude et godt stykke ind i sæsonen. Det er et stort tab for holdet, der dog kan glæde sig en smule over, at man har indkøbt den stærke græker Sokratis til positionen i midterforsvaret. Efter mange år i Dortmund og tysk fodbold kan det tænkes, at hans kommunikation med tyske Mustafi er i top, og deraf kan det måske mindske tabet af Koscielny.

Aaron Ramsey: Mange forventer, at Ramsey vil blive gjort til klubkaptajn, hvis han forlænger sin kontrakt, og Emery har da også været ude og tale særdeles rosende om ham. Ramsey har haft en rigtig god preseason, så det er bestemt et tab for klubben, at han nu ser ud til at må starte sæsonen på bænken eller i lægerummet med en lægskade, der dog ikke ser ud til at være af alvorlig karakter.

Vigtigste transfers ind 
Lucas Torreira - Defensiv midtbane fra Sampdoria - 22 år - Starter

Bernd Leno - Målmand fra Leverkusen - 26 år - Starter/Reserve

Sokratis - Midterforsvar fra Dortmund - 30 år - starter

Stephan Lichtsteiner - Back fra Juventus - 34 år - reserve

Matteo Guendouzi - Defensiv midtbane fra Lorient - 19 år - Reserve/indskifter

Vigtigste transfers ud
Jack Wilshere - West Ham - Reserve

Transferbetydning

Emery har brugt sin første tid i klubben på at forstærke holdet betragteligt på de positioner, hvor man har haft udfordringer. Man har masser offensiv kvalitet, så der har været fokus på målmandsposten og defensiven, hvilket ser yderst fornuftigt ud. Det er endnu tvivlsomt, om Leno formår at slå den aldrende Cech af pinden i målet, men Cech havde bestemt ikke en god sidste sæson, så det er ikke en umulig kamp for tyskeren.

I forsvaret har det været vigtigt at få forstærket den centrale del, efter Koscielny er blevet skadet, og sidste sæson var Mustafi og netop Koscielny nærmest skadede på skift, så det var også vigtigt med en mand til bredden. Den defensive midtbane eksisterede som sagt ikke sidst sæson, så det er en markant forbedring med Torreira, mens Lichtsteiner på backen virker som en undervurderet handel. Han skal nemlig i sig selv ikke forstærke holdet, da han er indkøbt til bredden. Og så er han ikke mindst hentet ind, fordi man har kæmpetalentet Bellerin på backen, der dog mangler at blive modnet, og her kan 34-årige Lichtsteiner spille en markant rolle og forhåbentlig forbedre den hurtige spanier, så han kan udleve sit potentiale.

Spilforslag

Arsenal ender i top 4 til odds 3,25 hos 888Sport

Arsenal har både med valget af manager og indkøb af spillere adresseret de største udfordring fra de seneste sæsoner - nemlig forsvaret. Det ser fornuftigt ud for holdet, der nu har god styrke og god bredde, og ved ikke at vær deltagende i Champions League kan de dedikere sig til ligaen, hvor man bør kunne gøre det godt. Læs den fulde ekspertanalyse her.

Chelsea

Hjemmebane: Stamford Bridge (41841 pladser)

Træner: Maurizio Sarri (Juli 2018)

Sidste sæson: 5

Forrige sæsons suveræne mestre var ikke i stand til at forsvare mesterskabet i en sæson, hvor man også forsøgte at koncentrere sig om Champions League. Mod slutningen af sæsonen var der intern uro på holdet, og træner Conte var ikke i stand til at samle holdet om sig. Conte startede denne sæsons første træninger op, men blev til sidst erstattet af Napolis tidligere træner Sarri. Hvordan vil han gøre det i sin første sæson i England?

Sidste sæson
Chelsea endte sidste sæson som nr. 5 og dermed udenfor Champions League-pladserne. Bestemt ikke acceptabelt for et hold, der sæsonen inden var blevet mestre. Chelsea havde ofte problemer med at man under Conte ønskede at konsolidere sig defensivt, og så blev meget af offensiven overladt til Hazard, der skulle skabe det hele selv. Det var han nogle gange i stand til, men i de kampe, hvor modstanderne fik lukket ham ned, så man ganske tamme ud.

Chelsea reddede dog lidt af deres sæson ved at hjemtage FA Cup-trofæet, og dermed starter man også den kommende sæson ud med at spille Community Shield mod mesterholdet fra Manchester City.

Preseason

Chelseas preseason startede lidt turbulent, idet den tidligere træner Conte mødte op og tog sig af de første træninger, selvom de fleste var klar over på dette tidspunkt, at han nok ikke ville være i spidsen af holdet til sæsonens første kamp. Han endte da også med at blive erstattet af Napolis Sarri, der formåede at hive Jorginho med sig fra sin gamle klub.

I træningskampene har Chelsea haft et mere offensivt udtryk end i sidste sæson, selvom det ikke har udløst målorgier. En 1-0 sejr over Perth og siden uafgjort mod Inter og Arsenal. Tre træningskampe lyder ikke af meget for en ny træner, men man har også haft mere end det, da man har haft nogle uofficielle træningskampe bag lukkede døre.

Forventninger til sæsonen

Det er nok en smule urealistisk at forvente, at Chelsea skal tage mesterskabet denne sæson, men som en del af The Big Six forventes det helt sikkert, at man prøver. De mere realistiske forventninger må være, at holdet skal placerer sig i top 4 så man igen er med i Champions League.

Bud på idealopstilling
4-3-3: Courtois - Moses, Azpilicueta, Christensen/Rudiger, Alonso - Fabregas, Kante, Jorginho - Willian/Pedro, Morata, Hazard

Styrker/Svagheder

Sidste sæson var Chelsea meget defensivt organiserede under Conte, men nu har man fået tilgang af en træner, der favoriserer en væsentlig mere offensiv indstilling. Sarri sætter ofte sit hold til at presse højt og ønsker at have meget boldbesiddelse. Med de teknisk dygtige spillere, Chelsea har til rådighed, bør de kunne dominere de fleste kampe, men efter Conte-tiden er holdet fyldt med mange dygtige forsvarsspillere og defensive midtbanespillere, så spørgsmålet er, om man kan udleve Sarris spillestil over en hel sæson, hvis ikke der bliver købt mere ind.

Bud på straffeskytte
Eden Hazard

Nøglespillere/hold øje med
Eden Hazard: I Chelsea er Hazard den helt store stjerne og manden, der ofte bærer holdet på sine skuldre i kampene. Når han sprudler, gør holdet det også, men under Conte var han ofte meget overladt til at skulle stå for hele offensiven alene, og det blev alligevel ofte for meget for ham. Med Sarri som manager kan Hazard håbe på at få mere støtte fra kreative holdkammerater, og det bør han trives under. Han spillede en fremragende VM-slutrunde for Belgien, og kan han fortsætte det spil i Chelsea denne sæson, ser det allerede godt ud for holdet.

Jorginho: Sarris spillestil kræver, at man har en fantastisk spilfordeler på midtbanen, og her er Jorginho taget med fra Napoli for netop at udfylde den rolle. Han har allerede gjort det fint på positionen i træningskampe, og kan han vænne sig hurtigt til Premier League, ser det godt ud for holdet.

Skader/karantæner
Ingen

Vigtigste transfers ind 
Jorginho - midtbanespiller fra Napoli - 26 år - starter

Rob Green - målmand fra Leeds - 38 år - reserve

Vigtigste transfers ud
Kenedy - kantspiller - reserve - lån til Newcastle

Transferbetydning

Chelsea har ikke været ret aktive på transfermarkedet, hvilket kan hænge sammen med, at Sarri blev annonceret i klubben sent, og at VM skulle overstås. Det er dog ikke positivt for Chelsea, at man ikke har ageret mere med indkøb, da holdet stadig er sat op med mange spillere, der passer til Contes spillestil, som var væsentlig mere defensiv end Sarris. For at Sarri skal kunne udleve sine tanke og filosofier hele sæsonen igennem, er der derfor behov for at klubben får skabt nogle handler, og ifølge rygtebørsen er man da også ude efter flere spillere.

Spilforslag/Spiltanker

Chelsea til at ende udenfor top 4 til odds 2,20 hos Bet365

Chelsea skal omstille sig til en ny spillestil og et andet udtryk, men har ikke fulgt det op med transfers, så offensiven ser tynd ud i forhold til det udtryk, man ønsker. Kampen om top 4 ser utrolig tæt ud i år, og her kan man hurtigt ende som sorteper, hvis man ikke er 100 % forberedt med spillestil.

West Ham

Hjemmebane: London Stadium (60.000 pladser)

Træner: Manuel Pellegrini (Maj 2018)

Sidste sæson: 13

West Ham har til denne sæson oprustet sig markant og forsøgt at skabe et hold, der passer til Pellegrinis ofensive spillestil. Det kan være svært at vende sig til en ny manager - særligt når det er så markant et skifte som fra Moyes til Pellegrini - men chileneren har fået gode indkøb til at bakke sig op, og det kan måske blive til succes for London-klubben.

Sidste sæson
West Ham havde en ganske forfærdelig sæson, hvor man endte som nr. 13. Man startede sæsonen rigtig skidt ud, hvilket endte med at føre til fyringen af Slaven Bilic. Moyes tog over, hvilket ikke var populært blandt fansene, da han med sin meget defensive spillestil ikke formåede at udnytte det offensive potentiale, der er i klubben. Som undskyldning for den dårlige sæson kan man med rette komme ind på de rigtig mange skader, der plagede holdet i store dele af sæsonen hos flere bærende spillere, men det ændrer ikke på, at spillet i flere kampe ganske enkelt ikke hang sammen.

Preseason

West Ham har arrangeret hele syv venskabskampe for at blive helt klar til den kommende sæson, og med kun få af deres spillere væk til VM-slutrunden har forberedelserne været gode. Der er i skrivende stund spillet seks af de syv træningskampe, som er endt med tre sejre og to uafgjorte, og i de fleste af kampene har man spillet fin offensiv fodbold og har formået at skabe godt med chancer. Det er i særdeleshed positivt for holdet, at flere af deres nyindkøb er kommet tidligt, og dermed har man haft en chance for at spille dem ind på holdet.

Forventninger til sæsonen

Forventningerne er ikke tårnhøje til West Ham denne sæson, og der er nok ikke mange, der vil blive overraskede, hvis de ender lige udenfor top 10. Med de stærke indkøb klubben har lavet, må man dog kunne forvente, at West Ham kæmper med i den bedre halvdel af ligaen, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis de ender med at overskride egne og omverdenens forventninger.

Bud på idealopstilling
4-2-3-1: Fabianski - Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Masuaku - Obiang, Wilshere - Antonio, Yarmolenko, Anderson - Arnautovic

Styrker/Svagheder

Pellegrini foretrækker en offensive spillestil, og med mange stærke, offensive indkøb kunne det godt se ud til, at dette bliver stilen for holdet den kommende sæson. Der er masser af kreativitet, fart og styrke på holdet, men det er endnu uvist, hvordan holdet vil begå sig defensivt. Balbuena ligner et godt køb i midterforsvaret der kan aflevere bolden sikkert ud fra bagkæden, men han skal finde et samarbejde hurtigt med de øvrige forsvarsspillere, samtidig med at den normale forsvarsgeneral, Reid, er ude med langtidsskade.

De offensive kvaliteter på holdet kan være en fordel mod de mindre klubber, som man nu kan dominere kampene imod modsat sidste sæson, men omvendt kan det være en ulempe mod storklubberne hvor man - på trods af indkøb - ikke har kvalitet nok til at være dominerende.

En svaghed for holdet de seneste sæsoner har været deres "nye" stadion, som er placeret en del udenfor byen og slet, slet ikke kan levere samme stemning som det gamle Upton Park. Sidste sæson hentede man syv sejre på hjemmebane, og det er et tal, der bør forbedres, hvis man for alvor vil gøre sig forhåbninger om at forbedre sin ligaplacering fra sidste sæson.

Bud på straffeskytte
Mark Noble

Nøglespillere/hold øje med
Arnautovic: Den flamboyante østriger blev i midten af sidste sæson rykket op i front som enlig angriber, og det var en rolle, han udfyldte fremragende. Han er stor og stærk, men har samtidig en fremragende teknik, og hans 11 mål var en stor hjælp for holdet. Han vil forventeligt få chancen på toppen igen i denne sæson, og det er vigtigt, han præsterer fra start.

Wilshere: Det nyindkøbte evighedstalent fra Arsenal skal finde hurtigt ind på holdet, da det forventes, at han står for den dynamiske del af den centrale midtbane, hvor han skal løbe mange meter hver kamp og distribuere boldene klogt til de mere offensive spillere. Hvis han bliver en succes på holdet i den rolle, er man kommet langt.

Anderson: Den driblestærke brasilianer er rekordindkøb i klubben, og i træningskampene har han i flere momenter vist fremragende dribleevner og blik for medspillerne. Hvis han kan finde ind i et godt samarbejde med Arnautovic og Yarmolenko, kan det blive en særdeles potent offensiv.

Skader/karantæner
Winston Reid - forsvarsgeneral, der forventeligt er ude til slutningen af året.

Manuel Lanzini - Kreativ, offensiv midtbane, der med en korsbåndsskade formentlig ikke kommer tilbage på denne side af nytåret.

Andy Carroll - Angriber, der er ude til sent i år. Var skadet store dele af sidste sæson, og med de muligheder man har på frontpositionen, er det plausibelt, at han vil fungere som reserve, når han kommer tilbage.

Vigtigste transfers ind 
Felipe Anderson - offensivspiller fra Lazio - 25 år - starter

Andriy Yarmolenko - offensivspiller fra Dortmund - 28 år - starter

Jack Wilshere - midtbanespiller fra Arsenal - 26 år - starter

Ryan Fredericks - Back fra Fulham - 25 år - starter

Lukasz Fabianski - Målmand fra Swansea - 33 år - starter

Fabian Balbuena - forsvarsspiller fra Corinthians - 26 år - starter

Issa Diop - forsvarsspiller fra Toulouse - 21 år - reserve

Vigtigste transfers ud
Kouyate - midtbanespiller - reserve - Crystal Palace

Transferbetydning

West Ham har forstærket sig markant i dette transfervindue, med en masse folk, der går direkte ind på holdet som faste startere. Det betyder samtidig, at bredden er blevet forbedret med de spillere, der tidligere var startere, og generelt er kvaliteten på holdet steget en del. Det har også været en nødvendighed at skifte ud i truppen, da de spillere, Pellegrini har brug for for at kunne udføre sin offensive tankegang, ikke var til stede efter en tid med Bilic og Moyes.

Spørgsmålet er, om West Ham er færdige med deres transfers, for skal man tro rygtebørsen, kan der stadig nå at komme flere til.

Spilforslag/Spiltanker

West Ham ender i top 10 til odds 2,37 hos Bet365

West Ham har i mange sæsoner placeret sig solidt i top 10, inden det gik galt sidste sæson efter en forfærdelig start. Man har dog nu forstærket holdet markant, så man ligner en af de bedste offensive mandskaber udenfor top 6, og det er bestemt muligt, at de kan placere sig i toppen af et rimelig jævnbyrdigt midterfelt. Se den fulde ekspertanalyse her.

Everton

Hjemmebane: Goodison Park (40569 pladser)

Træner: Marco Silva(Maj 2018)

Sidste sæson: 8

Everton har de seneste sæsoner skullet være det bedste hold udenfor top 6, men sidste sæson gik det galt fra sæsonstart med en lang række dårlige resultater. Big Sam Allerdyce blev til sidst kaldt til undsætning, da man var i decideret nedrykningsfare, og han fik da også rykket holdet solidt op i tabellen, selvom det ikke skete med poleret spil. Nu har man så hentet Marco Silva ind som manager, der overraskede positivt i Hull og i starten i Watford, men som siden endte med en fyreseddel, da han ikke kunne følge successen op. Har han bedre forudsætninger i Everton?

Sidste sæson
Som nævnt startede Everton sidste sæson rigtig skidt med blot to sejre i de første ni kampe, og det var nok til, at manager Koeman fik sparket. Herefter tog assistenten Unsworth over, indtil Allerdyce til sidst blev kaldt ind og tog over med sin kick n' rush-lignende tilgang. Det var nok til at rykke Everton solidt op i en top 10 placering, men spillet var ikke imponerende på trods af en stærk trup. Det hjalp heller ikke på billedet af sidste sæson, at man hurtigt og effektivt blev ekspederet ud af Europa League, så alt i alt fejlede man på samtlige parametre.

Preseason

Evertons preseason har bestemt ikke været resultatmæssigt imponerende. Man har blot vundet en enkelt af de seks spillede træningskampe, omend målscoren er fin, eftersom den kamp foregik mod et seriehold, der blev banket hele 22-0. Siden har man dog ikke kunnet hente resultater mod klubber som Bury og Blackburn, hvilket bestemt ikke er imponerende. Silva skal lige finde ind på holdet og have dem overbevist om sin spillestil, men han har ikke meget tid at gøre med med sæsonstarten lige om hjørnet.

Forventninger til sæsonen

Forventningerne til Everton er - ligesom hvert år - at man kan placere sig lige omkring (formentlig lige udenfor) top 6. Man har en stærk trup med klassespillere i samtlige kæder, og kan man få det til at spille på banen, så ser det rigtig fornuftigt ud for klubben. Silva har før vist, at han kan udrette store ting med et hold, men han har desværre også vist, at det modsatte kan ske.

Bud på idealopstilling
4-3-3: Pickford - Coleman, Keane, Jagielka, Baines - Davies, Schneiderlin, Siggurdsson - Walcott, Tosun, Richarlison

Styrker/Svagheder

Silva har allerede udmeldt at han ønsker at spille 4-3-3 med et højt presspil. Han har dog også nævnt at man vil tage udgangspunkt i, at man har et clean sheet, når kampen starter, og at man vil arbejde ud fra det. Det kan tyde på, at man gennem presspil vil forsøge at holde modstanderne fra chancer, men at man nok vil have et lidt defensivt udgangspunkt. Det kan forventes, at Everton er gode på omstillinger med Silva ved roret, men om de måske kan have sværere ved at åbne meget kompakte modstandere.

Bud på straffeskytte
Leighton Baines

Nøglespillere/hold øje med
Schneiderlin - Marco Silva har selv udtalt at hans nr. 6 vil få en afgørende betydning for, hvor meget frihed de øvrige spillere får, og han har sat navn på Schneiderlin, der er i stand til at dække den defensive zone foran forsvaret alene. At Schneiderlin præsterer til sit maksimale er derfor afgørende, da han dermed vil bidrage til en både bedre defensiv og offensiv på holdet.

Richarlison - Offensivspilleren er indkøbt fra Watford, hvor Marco Silva også havde glæde af ham. Han er hurtig, driblestærk, kreativ og har sammtidig blik for medspillerne, så hvis han kan finde sit rette spillehumør, vil han kunne bidrage med masser af chanceskabende spil for holdet, som særligt kan true de klubber, der forsøger at stille sig defensivt.

Skader/karantæner
Ingen

Vigtigste transfers ind 
Richarlison - offensivspiller fra Watford - 21 år - starter

Lucas Digne - back fra Barcelona - 25 år - indskifter/reserve

Vigtigste transfers ud
Funes Mori - forsvarsspiller - reserve - Villarreal

Wayne Rooney - midtbanespiller - starter/reserve - DC United

Ashley Williams - forsvarsspiller - reserve - Stoke

Transferbetydning

Everton havde sidste sæson gang i et særdeles aktivt transfervindue, men har taget det mere roligt i denne omgang. Der kan dog stadig nå at komme flere transfers ind. Man har styrket offensiven, så man nu har god kvalitet og bredde på den front, men til gengæld ser forsvaret lidt tyndt besat ud efter salget af Mori og Williams, så en dygtig midterforsvar vil helt sikkert være velkomment.

Crystal Palace

Hjemmebane: Selhurst Park (26309 pladser)

Træner: Roy Hodgson (September 2017)

Sidste sæson: 11

Crystal Palace er hverken den største eller rigeste klub, men de har charme, gåpåmod, et fantastisk stemningsfyldt stadion og en fremragende manager i Roy Hodgson - den tidligere engelske landstræner. Holdet er ikke blevet forstærket voldsomt, men man har formået - indtil videre- at holde fast på profilerne, og med en solid sæsonoptakt kan man måske drive det til et godt resultat i den kommende sæson.

Sidste sæson
Crystal Palace startede forfærdeligt ud sidste sæson og slog rekorder for, hvor uskarpe de var foran mål, og hvor få points de hentede. Efter 7 kampe havde man tabt samtlige og ikke fået scoret et eneste mål. Ganske forfærdeligt, men så trådte Hodgson til, fik gjort Selhurst Park til et fort og hentede med sin mere primitive stil end forgængeren De Boer en masse points.

Preseason

Palace har haft en aktiv preseason, hvor man mødtes tidligt til en skandinavisk tur, inden man fortsatte hjem under vandte himmelstrøg og blev ved at hente positive resultater. Det betyder, at man nu har spillet fem venskabskampe, hvoraf man har vundet de fire, og man har leveret pænt spil imens. Et minus for deres preseason har dog været, at man har fået både Zaha og Benteke (de to offensive stjerner) skadet, men det ser ikke ud til at være helt alvorligt med dem. Dog er det usandsynligt, at Benteke bliver klar til sæsonstart.

Forventninger til sæsonen

En klub af Palace's størrelse vil sjældent forvente andet, end at man holder sig i rækken, og en vundet kamp mod nedrykning vil være at betragte som en succes. Kan man bygge videre på sidste sæsons momentum, er der dog ingen grund til, at man ikke kan sikre sig ganske tidligt.

Bud på idealopstilling
4-4-2: Hennessey - Wan Bissaka, Tomkins, Sakho, Aanholt - Townsend, Milivojevic, Kouyate, Meyer - Benteke, Zaha

Styrker/Svagheder

Hodgson har fået Palace til at spille særdeles effektivt og "gammeldags", hvor man sørger for bolden hurtigt bliver flyttet frem til angriberne, hvorefter man skubber holdet op. Med en hurtig og driblestærk spiller som Zaha i front kan det blive farligt for ethvert forsvar, men når den kreative ivorianer ikke er klar, ser man ofte ganske tandløse ud. Holdet er bygget op om et solidt forsvar, der alle kæmper for hinanden, mens midtbanen ikke ligefrem oser af kreativitet. Kan modstanderne spille sig forbi Palace's midtbane, ser det til gengæld fornuftigt ud i forhold til at kunne skabe chancer.

Bud på straffeskytte
Milivojevic

Nøglespillere/hold øje med
Wilfried Zaha - Den store offensive stjerne på holdet, der ofte er enormt selvisk, men også har evnerne til at kunne bære det - ind imellem. For når tingene ikke kører for ham, og hans driblinger fejler, så er han mere ødelæggende end gavnende for holdet. Med det store defensive fokus er det af afgørende betydning for Palace, at Zaha sprudler i næsten hver eneste kamp, og kan han det kan han drive klubben langt.

Sakho - Forsvarsgeneralen Sakho præsterede flot i 2. halvdel af sidste sæson (når han ikke var skadet), og det var også her holdet skaffede gode resultater. Han er en dygtig individuel forsvarsspiller, som samtidig formår at gøre sine medspillere gode.

Skader/karantæner
Scott Dann - korsbåndsskadet midterforsvarer, der formentlig er ude ganske længe, men han er også at betragte som reserve i forsvaret, efter Tomkins og Sakho fandt et godt samarbejde sidste sæson.

Vigtigste transfers ind 
Guaita - målmand fra Getafe - 31 år - starter/reserve (tæt kamp med Hennessey)

Cheikh Kouyate - midtbanespiller fra West Ham - 28 år - starter

Max Meyer - midtbanespiller fra Schalke - 22 år - starter

Vigtigste transfers ud
Yohan Cabaye - midtbanespiller - starter - Al Nassr

Transferbetydning

Crystral Palace har ikke været særdeles aktive på transfermarkedet, hvilket hænger sammen med, at man har begrænsede økonomiske midler. Man har derfor haft fokus på at fastholde grundstammen på holdet, og vigtigst af alt at forsøge at holde på stjernen Zaha. Det er indtil videre lykkedes, omend man kan sige, at det ville være fornuftigt at lade ham gå for en ganske høj pris, så man i stedet kunne forstærke truppen med flere spillere.

Spilforslag/Spiltanker

Crystal Palace ender i top 10 til odds 3,00 hos Bet365

Palace havde en ganske forfærdelig start under De Boer sidste sæson, men det hele så rigtig godt ud mod anden halvdel af sæsonen med Hodgson i spidsen. På trods af de mange svigtende points i starten hentede man alligevel en 11.plads, og kan man fastholde det momentum, man fik under Hodgson, så er en top 10-placering ikke helt utænkeligt i et tæt midterfelt.

Leicester City

Hjemmebane: King Power Stadium (32.262 pladser)

Træner: Claude Puel (Oktober 2017)

Sidste sæson: 9

Leicester blev alle folks store darling, da de som nedrykningskandidater overraskede alt og alle og vandt mesterskabet i 15/16-sæsonen. Siden er man faldet til sit mere normale niveau i midten af rækken, men det hårdtarbejdende hold med den store holdånd høster alligevel megen anerkendelse. Kan de nu også skabe en placering i den øverste halvdel uden deres største, kreative stjerne, Mahrez?

Sidste sæson
Shakespeare startede sidste sæson i spidsen for holdet, efter han med succes havde overtaget midlertidigt fra mesterskabstræneren Ranieri. Starten på sæsonen var dog alt andet end en succes med blot en sejr de første otte kampe, og så blev han erstattet. Først tog Appleton midlertidigt over, men i oktober trådte Puel (der havde skuffet i Southampton) ind og fik vendt tingene for rævene. Man fik hentet en respektabel top 10-placering, hvilket må siges fint at indfri forventningerne til holdet.

Preseason

Leicester har været forskånet for at have for mange spillere med til VM, og det har givet deres forsæson gode betingelser. I fire træningskampe har man dog kun formået at vinde den ene (mod Notts County), men resultaterne er ikke det vigtigste her, og det handler mere om, at spillerne kommer i form og bliver introduceret for managerens nye ideer.

Forventninger til sæsonen

Leicester udtaler ofte selv, at de "bare" skal undgå nedrykning, men den stabile periode, man har været igennem i de senere sæsoner, betyder, at man ikke kan være tilfredse med en placering udenfor top 10.

Bud på idealopstilling
4-2-3-1: Schmeichel - Pereira, Evans, Maguire, Chilwell - Iborra, Ndidi - Iheanacho, Maddison, Gray - Vardy

Styrker/Svagheder

Leicester har i mange sæsoner levet på deres solide defensiv og en evne til  lynhurtige og farlige omstillinger. Efter Puel overtog roret, har man dog også fået skabt et hold og en spillestil, der kan kontrollere kampene og skabe chancer mod mere kompakte forsvar, og det giver holdet en masse forskellige strenge at spille på. Holdet virker meget homogent, og det er en klar styrke, men til gengæld er der heller ikke de store individuelle stjerner, der skiller sig ud og egenhændigt afgør kampene.

Bud på straffeskytte
Jamie Vardy

Nøglespillere/hold øje med
Jamie Vardy - Vardy er stadig holdets frontmand, topscorer og farligste spiller. Holdet besidder ikke en enorm grad af firepower, så det er afgørende betydning, at han præsterer og leverer de mål, der skal til for at vinde kampene.

Maddison - Nyindkøbte Maddison er en særdeles spændende spiller, der bliver et fornøjeligt bekendtskab i ligaen. Han har strålet i Norwich, inden han kom til Leicester, og med Mahrez væk er det ham, der skal tage den kreative taktstok i hånden og fodre sine medspillere med fremragende pasninger. Det bliver spændende at se, om det 21-årige stortalent kan klare skridtet op fra Championship til englands bedste række.

Skader/karantæner
Matthew James - James har været meget skadesplaget og starter sæsonen her ud på samme måde. Man må håbe for den unge englænder, at han kan blive helt klar til at spille flere kampe for holdet denne sæson.

Evans - Nyindkøbte Evans er småskadet og det bliver en kamp mod tiden at få ham klar til sæsonstart, hvilket ligner en lettere umulig mission. Han bør dog ikke være ude alt for længe, og han kan komme ind og styrke et forsvar, der godt kunne bruge hans bevægelighed.

Vigtigste transfers ind 

James Maddison - offensiv midtbanespiller fra Norwich - 21 år - starter

Ricardo Pereira - back fra Porto - 24 år - starter

Jonny Evans - midterforsvar fra WBA - 30 år - starter

Danny Ward - målmand fra Liverpool - 25 år - starter hvis Schmeichel sælges

Vigtigste transfers ud
Rhiyad Mahrez - stjernespiller i offensiven for Leicester de seneste mange sæsoner - Manchester City

Ahmed Musa - offensivreserve - All Nassr

Robert Huth - forsvarsreserve - fri transfer

Transferbetydning

Leicester har formået at forstærke sig fornuftigt med flere solide indkøb, der styrker holdets kvalitet en smule og bredden en del. Den store overskrift er dog stadig salget af Mahrez. Hans kreative evner har været så vigtige for klubben, at det bliver spændende at se, om der er nogen, der kan udfylde den rolle på holdet. Er det eksempelvis for tidligt for unge Maddison at steppe up?

Dette var første halvdel af sæsonoptakten til Premier League. I 2. halvdel er der fokus på klubberne, som eksperten Thomas Schyth forventer ender i den nederste halvdel af tabellen, hvor vi også får at se, hvem der kan risikere at ende på nedrykningspladserne, og hvordan det vil gå for nyoprykkerne. Der bør være rigeligt stof at debattere, så skyd endelig løs i kommentartråden til artiklen, så vi kan få en masse nuancer på den nye Premier League-sæson.