Sidste sæson formåede alle tre oprykkere fra Championship at overleve i den bedste engelske række. Et imponerende kunsstykke, men kan de tre klubber holde sig oppe igen, og hvad med de nye oprykkere? Læs anden del af vores optakt, der gennemgår 10 af ligaens 20 hold. Holdene er sat op efter, hvilken slutplacering eksperten Thomas Schyth tror. de får.

Denne sommer har budt på VM i fodbold, hvilket har været en fornøjelse for fodboldelskere verden over. Nogle andre, der måske også har nydt, at der har været slutrunde, kan være holdene fra den forventede nederste halvdel i Premier League. De har nemlig kun haft få spillere afsted, og dermed har deres trup haft mulighed for god ferie og en lang preseason. De bedste klubber i landet har til gengæld haft mange af deres stjerner afsted til slutrunden, og de kan møde trætte op til den nye sæson, hvilket måske kan hjælpe de forventede bundhold i starten.

Se vores Champions league optakt og læs eksperternes vurderinger

Sidste sæson var kampen mod nedrykning særdeles spændende lige til det sidste, og Swanseas skæbne blev først beseglet helt i sidste spillerunde. Alle tre oprykkere formåede på fornem vis at overleve i den bedste række, og kan det mesterstykke gentages af de nye drenge i klassen, Fulham, Cardiff og Wolves?

Bemærk, at der stadig er tid tilbage af transfervinduet, og flere venskabskampe der skal spilles, hvilket kan få betydning. Hold derfor endelig øje med kommentarerne i tråden, der hører til artiklen.

Dette er 2. halvdel af denne sæsons Premier League-optakt. Første halvdel gennemgår de forventede 10 bedste hold i ligaen og kampen om mesterskabet, og kan læses og her.

Premier League 2018/2019 nedrykningsodds og spilforslag

Premier League er ofte spændende og til tider uforudsigelig, hvilket både gælder tabelplaceringerne og de enkelte kampe. Derfor denne optakt, der skal gøre det nemmere at vurdere, om der er værdi i oddsene dels nu og dels i de kommende måneder.

I optakten vil der blive analyseret en række holdinformationer (inkl transfers og deres betydning) samt listet nogle interessante odds: For førsterunde-kampene samt for Vinder, Tabelplaceringer og Nedrykning. Krydret hér og dér med nogle spiltanker og måske ligefrem -forslag.

Kom meget gerne med kommentarer og spørgsmål. Og korrektioner - der skal nok være nogle fejl.

Odds på champions league vinderen - Få din bonus nu

Premier League 2018/2019 odds: Hvem rykker ned? (Tre nedrykkere)

Bedste odds Bookmaker
Cardiff 1,70
Huddersfield 2,20
Fulham 3,00
Watford 3,25
Brighton 3,50
Burnley 5,00
Bournemouth 6,00
Newcastle 6,50
Crysta Palace 7,00
Wolverhampton 8,00
West Ham 8,50
Southampton 8,50
Leicester 15,00
Everton 35,00
Arsenal 501,00
Chelsea 751,00
Tottenham 1001,00
Manchester United 2001,00
Liverpool 2001,00
Manchester City 4001,00

Odds er senest opdateret 7. august klokken 18:30.  

Gå ikke glip af Champions league kampene - Se kampprogram her

Optakter

I løbet af den kommende sæson vil jeg - udover en masse spilforslag - også levere en ugentlig optakt til samtlige af rundens kampe i Premier League. Dette for at give et overblik og evt. debatoplæg til samtlige kampe og give bud på en række odds, der måske kan indeholde værdi, men hvor jeg ikke er så overbevist, at det udløser en decideret tipanalyse.

Bemærk desuden, at transfervinduet er åbent til og med 9. august, og at meget derfor kan nå at ændre sig. I takt med ændringerne opdateres artiklen; hold øje med den tilknyttede forumtråd, der vil annoncere de vigtigste af disse opdateringer.

Wolverhampton

Hjemmebane: Molineux Stadium (30.852 pladser)

Træner: Nuno Santo (maj 2017)

Sidste sæson: 1 (Championship)

Wolves satsede sidste sæson voldsomt på at rykke op, ved at smide en masse penge i nogle dygtige spillere - måske også spillere der var for dygtige til Championship. Satsningen gav pote, og i denne sæson har man så endnu engang smidt en masse penge efter nogle dygtige spillere, hvor det efterhånden er tydeligt, at Santo er fra Portugal og foretrækker at have mange landsmænd i klubben.

Sidste sæson
Wolves cruisede fra start afsted i Championship sidste sæson, og de endte da også med at blive klar rækkevinder med hele 99 points. En flot opsat taktik af Santo, der både favoriserede offensiven og defensiven gjorde holdet særdeles stærke, og man tabte blot syv af sæsonens 46 ligakampe.

Preseason
Holdet har haft en god preseason, hvor det er lykkedes at spille en del af de mange nyindkøb ind på holdet. Man har spillet syv kampe, hvoraf blot en enkelt er blevet tabt, men man har også sørget for at spille mod hold, hvor man havde en chance for at få gode resultater, mens man prøvede ting af. 

Forventninger til sæsonen
Som nyoprykker vil den umiddelbare forventning altid være blot at overleve i Premier League, men med den økonomiske satsning er forventningen til Wolves nok lidt højere, og en sikker midterplacering er ikke urealistisk for holdet.

Bud på idealopstilling
3-4-3: Patricio - Saiss, Coady, Boly - Doherty, Neves, Moutinho, Douglas - Costa, Jimenez, Jota

Styrker/Svagheder
Wolves har et ganske stærkt tremandsforsvar, der er godt sammenspillet, og de holder ofte modstanderne fra mange chancer. De får god hjælp af deres wingbacks, der til gengæld også offensivt giver dem gode muligheder i bredden. Offensivt er Wolves særdeles stærke på omstillinger, men de har også kreative spillere, der kan åbne kompakte forsvar, og med Moutinho indkøbt til midtbanen der kan levere fremragende afleveringer og stærke langskud, kan modstanderne få problemer, hvis de kommer til at forsvare for dybt.

Som nyt hold i Premier League kan holdets defensiv og presspil blive overrasket over tempoet i den højere række.

Bud på straffeskytte
Jota

Nøglespillere/hold øje med
Joao Moutinho - Indkøbt fra Monaco går Moutinho direkte ind på holdet og får en afgørende rolle, da det er ham, der med sine præcise pasninger skal sætte de offensive folk op. Han skal dog også hjælpe til med presspillet i defensiven, så hans samarbejde med Neves på midtbanen bliver afgørende for holdets succes.

Jota - Sidste sæsons topscorer for holdet var en fornøjelse at følge, og det bliver spændende at se, om han kan finde samme succes i Premier League. Han skal både skabe målene for den nyindkøbte angriber Jimenez, men han skal samtidig selv være målsøgende og sparke bolden i kassen.

Skader/karantæner
Wolves starter sæsonen skadesfri.

Vigtigste transfers ind 
Joao Moutinho - midtbanespiller fra Monaco - 31 år - starter

Rui Patricio- målmand fra Sporting Lissabon - 30 år - starter

Raul Jimenez - angriber fra Benfica (leje) - 27 år - starter

Vigtigste transfers ud
Benik Afobe - angriber - reserve - Stoke

Transferbetydning
Wolves har forstærket holdet flot i transfervinduet, hvor særligt Moutinho skiller sig ud som en stjerne. Man har samtidig holdt på de vigtigste spillere fra sidste sæson og lavet permanente aftaler med de folk, man havde på leje, så truppen ser nu stærk og bred ud - særligt i offensiven.

Spilforslag/Spiltanker

Wolves får over 48 points til odds 2,25 hos Bet365

Wolves ser stærke ud både offensivt og defensivt, har en bred trup og har haft en god preseason til at spille holdet helt klar. Samtidig har mange af de øvrige stærke klubber haft en del spillere afsted med landsholdene til VM, og de kan være trætte eller mangle match fitness, når sæsonen starter, og det kan Wolves udnytte til at hente en del points.

Newcastle

Hjemmebane: St. James' Park (52.389 pladser)

Træner: Rafael Benitez (marts 2016)

Sidste sæson: 10

Newcastle havde problemer med at få forstærket klubben sidste sæson, men endte alligevel på en sikker og flot 10. plads i ligaen som oprykkere. Igen denne sæson har der ikke været den store aktivitet på transfermarkedet, så kan den taktiske mester Benitez endnu engang sikre klubben en god placering?

Sidste sæson
Som oprykkere sidste sæson var Newcastle spået en svær sæson, men Benitez fik ledt sit hold til en flot 10. plads i ligaen solidt udenfor nedrykning. Der var meget negativ snak i optakten til sæsonen omkring manglende transfers, men holdets taktik og kvalitet sikrede dem alligevel en fin placering.

Preseason
Newcastle har spillet fem preseason-kampe, hvoraf man blot har vundet en enkelt over upåagtede St. Patricks Athletic. Det er dog ikke resultaterne, det handler om i preseason, og det vigtigste er, at man har fået spillet holdet fit til sæsonstart.

Forventninger til sæsonen
Uden de store armbevægelser i transfermarkedet er klubbens forventning endnu engang at sikre overlevelse i rækken - forventeligt gennem en solid midterplacering.

Bud på idealopstilling
4-4-1-1: Dubravka - Yedlin, Lascelles, Lejeune, Dummet - Ritchie, Shelvey, Ki, Kenedy - Ayoze - Gayle

Styrker/Svagheder
Newcastle er godt, defensivt organiseret under Benitez og benytter ofte en taktik, hvor man står dybt og forsvarer, og så satser på dødbolde og omstillinger til at skabe chancer. Det er man enormt gode til, og at stå forholdsvis dybt er ofte ikke noget problem for holdet, da man har stærke Lascelles og Lejeune i midterforsvaret til at afvise langskud og indlæg.

Til tider kan Newcastle dog komme til at stille sig for dybt ned, og så er det svært at komme ud af modstandernes pres.

Bud på straffeskytte
Matt Ritchie

Nøglespillere/hold øje med
Kenedy - Unge Kenedy kom til holdet på leje halvvejs inde i sidste sæson, hvor han høstede mange roser for sin flamboyante stil på banen. Han er meget driblestærk, teknisk dygtig og søger mod mål. På et hold der kan have svært ved at åbne kompatke forsvar, er en mand som ham guld værd, og det er vigtigt for klubben, at de har fået endnu en lejeaftale i stand, så man har ham igen denne sæson.

Shelvey - Shelvey er Newcastles svar på Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Nogle gange orkestrerer han spillet med ynde og overblik en hel kamp, laver perfekte lange afleveringer, der sætter holdet op i farlige omstillinger og er en stor skudtrussel fra distancen. I andre kampe vader han rundt og brokker sig, indtil han tiltrækker et torskedumt rødt kort uden grund. Når Shelvey er bedst, er der dog ikke mange, der kan være med ift. overblik og afleveringsteknik, og så har han afgørende betydning for holdet.

Skader/karantæner
Newcastle må starte sæsonen uden forsvarsspiller Lejeune, der er skadet og formentlig misser de første mange kampe.

Vigtigste transfers ind 
Ki Sung-Yueng - midtbanespiller fra Swansea - 29 år - starter/indskifter

Fabian Shär - forsvarsspiller fra Deportivo - 26 år - reserve/starter

Yoshinori Muto - angriber fra Mainz - 26 år - reserve

Vigtigste transfers ud
Chancel Mbemba - forsvar - reserve - Schalke

Transferbetydning
Newcastle har endnu ikke bevæget sig meget på transfermarkedet, men kan glæde sig over at have forstærket den centrale midtbane, få en reserve til forsvaret og at tilknytte Dubravka og Kenedy, der var på leje i klubben sidste sæson. Det giver klubben en smule bedre bredde, men ikke noget der bringer mere kvalitet til startopstillingen.

Spilforslag/Spiltanker

Newcastle indkasserer færre end 53,5 mål i sæsonen til odds 1,85 hos Unibet

Newcastle indkasserede sidste sæson blot 47 mål i ligaen og havde generelt en rigtig fint opsat defensiv. Der er kommet flere offensive managers til ligaen, der kan skabe flere mål imod, men Newcastle er svære at åbne, og de bliver svære at få en målfest imod, fordi de sjældent blotter sig - også selvom de er bagud.

Southampton

Hjemmebane: St. Mary's Stadium (32.689 pladser)

Træner: Mark Hughes (marts 2018)

Sidste sæson: 17

Southampton havde en meget svær sæson sidst, hvor man først i sidste runde endegyldigt sikrede sig overlevelse i rækken. Mod slutningen af sæsonen blev den rutinerede manager Hughes hevet ind til at redde klubben - hvilket altså lykkedes. Kan han konsolidere den traditionsrige klub i denne sæson?

Sidste sæson
Southampton formåede kun lige at overleve i rækken i sidste sæson, men særligt den næstsidste kamp mod Swansea var afgørende og kunne sagtens have afgjort deres sæson til en meget mere negativ side. I FA Cuppen gik det straks bedre, hvor man formåede at gå hele vejen til semifinalen, hvor man røg ud til de senere vindere fra Chelsea.

Preseason
Southamptons preseason har været en smule præget af, at man gerne vil spille et nyt og solidt forsvar sammen, men generalen Yoshida har manglet, da han har fået forlænget ferie efter VM. Man har spillet seks træningskampe mod blandede modstandere, hvilket har givet hæderlige tre sejre og en uafgjort.

Forventninger til sæsonen
Normalt vil Southampton være en klub, der skal stræbe efter en position i den øverste halvdel af ligaen, men med sidste sæsons tætte afslutningen i bunden er der ikke meget, der tyder på, at man - endnu - tilhører det bedre selskab. Kan man overleve nedrykning denne sæson noget mere sikkert end sidste sæson, vil det nok blive betragtet som fin succes for Hughes.

Bud på idealopstilling
3-4-3: McCarthy - Yoshida, Vestergaard, Hoedt - Soares, Romeu, Højbjerg/Lemina, Bertrand - Elyounoussi, Austin, Armstrong

Styrker/Svagheder
Mark Hughes er traditionelt kendt for at favorisere en nogenlunde offensiv spillestil, men i sidste sæson skiftede han over til et tremandsforsvar i Stoke for at forbedre en normalt svag defensiv. Det endte med at blive endnu værre end normalt og kostede ham en fyring. Det kan derfor overraske, at han tilsyneladende vil holde fast i et tremandforsvar i denne sæson med Southampton, hvor han håber danske Jannik Vestergaard kan styrke positionen med sit stærke hovedspil. Klubben har ikke de store individualister på holdet og må således slå sig på solidt teamwork i offensiven og passe på ikke at få et alt for defensivt udgangspunkt i kampene.

Bud på straffeskytte
Charlie Austin

Nøglespillere/hold øje med
Elyounoussi - I en offensiv, der ikke ser alt for skræmmende ud, kan nyindkøbte Elyounoussi fra Basel måske være manden, der får folk til at løfte øjenbrynene. Nordmanden kan drible, er målsøgende og har et godt blik for sine medspillere.

Vestergaard - Danske Vestergaard er hentet til klubben for at styrke en svag defensiv. Et af de store problemer for holdet sidste sæson var, at man tabte alt for mange dueller i luften i defensiven, og det har Mark Hughes adresseret ved at hente den høje og stærke dansker. 

Skader/karantæner
Southampton har ingen umiddelbare fravær i starten af sæsonen, men der er tvivl om, hvorvidt Yoshida og Soares bliver klar til holdets første kamp, idet de begge har fået forlænget deres ferie efter at have deltaget i VM i Rusland.

Vigtigste transfers ind 
Stuart Armstrong - offensivspiller fra Celtic - 26 år - starter/indskifter

Jannik Vestergaard - forsvarsspiller fra Munchengladbach - 26 år - starter

Mohamed Elyounoussi - offensivspiller fra Basel - 24 år - starter

Vigtigste transfers ud
Jordi Clasie - midtbanespiller - reserve - Feyenoord (leje)

Dusan Tadic - offensivspiller - fast - Ajax

Transferbetydning
Saints fik en solid sum penge for Tadic, der skiftede til hollandsk fodbold, og nogle af de penge er så brugt på andre offensivspillere i Elyounoussi og Armstrong. Det er håbet, at de kan bidrage med mere farlighed, end klubbens offensivspillere sidste sæson var i stand til. Defensivt skal danske Vestergaard styrke holdet, og generelt virker det til, at man er gået mere efter at styrke startopstillingen end bredden på holdet.

Spilforslag/Spiltanker

Southampton scorer over 42,5 mål i sæsonen til odds 1,85 hos Unibet

Southampton scorede blot 37 mål sidste sæson, hvilket bl.a. skyldes at holdets topscorer Austin var skadet det meste af sæsonen, Tadic, Redmond og Boufal præsterede ikke i offensiven, og man havde Pellegrino som manager det meste af tiden der var meget defensiv i sin spillestil. Nu har man forstærket offensiven, Austin er tilbage på holdet og Hughes har normalt et mere offensivt udtryk i spillestil end Pellegrino.

Bournemouth

Hjemmebane: Vitality Stadium (12.000 pladser)

Træner: Eddie Howe (oktober 2012)

Sidste sæson: 12

Bournemouth er et charmerende midterholdm der har høstet mange roser med den vellidte, unge, talentfulde manager Howe der, på trods af begrænset kvalitet i spillertruppen, insisterer på at forsøge at spille underholdende, pasningsbaseret fodbold. Klubben har været solidt placeret i midten af rækken de sidste sæsoner. Er det et kunststykke man kan gentage denne sæson?

Sidste sæson
Bournemouth placerede sig udenfor nedrykningsfare sidste sæson hvilket - som altid - var målet, omend man først sikrede sig sent i sæsonen. Hvd, der var interessant hos holdet sidste sæson, var, at man i udvalgte kampe tog et mere defensivt udtryk end normalt under Howe og også eksperimenterede med tre mand i forsvaret.

Preseason
Bournemouth har ikke haft spillere med til VM og kan glæde sig over at have haft en ganske fin preseason. Nogle uventede nederlag skæmmede lidt oplevelsen, men man forsøgte at steppe op i den sidste træningskamp, og det endte med en flot 5-2 sejr over franske Marseille, der tyder på, at man er klar til at starte sæsonen godt ud.

Forventninger til sæsonen
Bournemouth har normalt som forventning, at man "bare" skal overleve i rækken, men man har efterhånden etableret sig som et solidt midterhold, og det vil også være forventningen til dem denne sæson.

Bud på idealopstilling
4-2-3-1: Begovic - Francis, Cook, Ake, Daniels/Rico - Cook, Surman - Ibe, King, Pugh - Wilson

Styrker/Svagheder
Howe sætter oftest sit hold op, så man er spilstyrende i kampene med tålmodigt pasningsspil ud fra bagkæden. Det har ofte givet underholdene kampe, fordi man ikke samtidig er solide i bagkæden, så modstandere, der presser dem højt, kan ofte fange dem ude af balance. Man er til gengæld ofte selv farlige i offensiven, særligt hvis man kan holde stjernerne skadesfri.

Bud på straffeskytte
Joshua King

Nøglespillere/hold øje med
King - Når King er helt fit og klar til at spille, er han en vigtig del af Cherries' offensiv. Han kan spille de fleste offensive positioner, har god teknik, kropsstyrke, er driblestærk og god i luftspillet.

Cook - Midtbanespilleren Cook er et af de rigtig store engelske talenter i ligaen. Han kæmper hårdt, placerer sig godt og er rigtig god i pasningsspillet. Han har desuden et godt langskud, der gør midtbanen til en trussel mod modstanderem der trækker sig langt tilbage. Han er stadig ung og ustabil i sine præstationer, men skal holdet gøre det godt denne sæson, kræver det, at den unge mand leverer gode præstationer.

Skader/karantæner
Bournemouth har ingen længerevarende skader at starte sæsonen med, omend Stanislas er kommet sig over en skade og derfor ikke er nået at blive fit til sæsonstart. Han skal lige spilles/trænes i form først.

Vigtigste transfers ind 
Diego Rico - forsvarsspiller fra Leganes - 25 år - starter/reserve

Vigtigste transfers ud
Benik Afobe - angriber - reserve - Wolves

Transferbetydning
Bournemouth har en god trup, der er sat op efter den spillestil, manager Howe ønsker. Alle er spillet ind i systemet og tankerne, og holdet har en god bredde. Derfor har man ikke haft behov for de store armbevægelser i transfervinduet, omend man kan mene, at holdet mangler decideret kvalitetsspillere i startopstillingen.

Burnley

Hjemmebane: Turf Moor (22.546 pladser)

Træner: Sean Dyche (oktober 2012)

Sidste sæson: 7

Burnley overraskede alt og alle sidste sæson, og med deres betonmur af et forsvar høstede de nok points til, at de i denne sæson skal ud og spille europæisk. Truppen er dog ikke blevet bredere eller bedre siden sidste sæson, så er holdet i stand til at levere stabile præstationer i flere turneringer i sæsonen?

Sidste sæson
Burnley var inden sidste sæson dømt som store nedrykningskandidater, og ingen regnede med, at de skulle få så god en sæson, som de gjorde. Den defensive mur, man benytter under træner Dyche, gav dog pote konstant i sæsonen, og selv et dræbende juleprogram kunne ikke ryste klubbenm der endte som nr. 7 og dermed er med i kvalifikationen til Europa League denne sæson. Langt hen i sæsonen var de endda inde omkring en teoretisk mulighed for Champions League-placering, men det ville nok alligevel have været for godt til at være sandt.

Preseason
Under Sean Dyche har Burnley altid haft stabilitet, sammenhold og kontinuitet som varemærke, og det har også været gældende i preseason. Man har derfor ikke handlet stort ind, og det betyder, at spillerne ikke har haft behov for at skulle indlære et nyt system. Man har blot spillet fire venskabskampe, hvoraf man har vundet tp, men nok så vigtigtm så er man startet på Europa League, hvor man har lagt ud med at spille sig videre mod Aberdeen. Blot tre dage inden sæsonstart har man så næste vigtige kval-runde, som byder på modstand fra tyrkiske Istanbul.

Forventninger til sæsonen
Burnley overraskede i sidste sæson og endte højt i tabellen. Med Europa League på programmet denne sæson vil målet for klubben dog nok igen være overlevelse i rækken samtidig med at gøre det så godt som muligt i Europa League.

Bud på idealopstilling
4-4-2: Pope/Heaton - Lowton, Mee, Gibson, Ward - Lennon, Cork, Westwood, Gudmundsson - Vokes, Wood

Styrker/Svagheder
Burnley spiller enormt defensivt under manager Dyche, hvor man i sit udgangspunkt spiller 4-4-2 med kæderne meget tæt sammen og meget dybt placeret på banen. Spillerne er godt trænet til at stå i vejen for skud udefra, og det gør, at holdet på det nærmeste danner en mur, der er meget svært at komme forbi. Offensivt satser man på omstillinger, som man er god til at få afsluttet på, ligesom indlæg og dødbolde er en konstant trussel for modstanderne.

Burnleys svaghed er, at de ofte står så dybt, at de ikke selv kommer til ret mange chancer, og når de gør, er det ganske tilfældigt. Det betyder, at man er under konstant bombardement fra modstanderne, og det kan være svært at holde til i længden over en kamp eller en hel sæson.

Bud på straffeskytte
Chris Wood / Ashley Barnes

Nøglespillere/hold øje med
Gibson - Den nye spiller i det centrale forsvar skal hurtigt danne et godt samarbejde med Ben Mee. Midterforsvaret hos Burnley er dem, der dirigerer de øvrige kæder, så man konstant står tæt og kompakt, og det er af afgørende vigtighed for holdet. Gibson er en rigtig dygtig spiller, der passer ind i filosofien, men det kræver stadigvæk meget at komme fra Championship og så være bærende i Premier League.

Lennon - Hvis Burnley også selv skal skabe chancer for at komme på tavlen i kampene, så er det afgørende, at omstillingsspillet fungerer. Her får Lennon en nøglerolle, da han med sin speed både kan nå hjem og forsvare, og samtidig løbe fra de fleste fremad banen.

Skader/karantæner
Burnley kan få en svær sæsonstart, da Europa League og et generelt hårdt preseason-program har gjort, at de starter ud med en del skader. Der er dog tale om mange småskader, som ikke forventes at få større betydning for den samlede sæson. Eneste spiller, der er langtidsskadet, er målmand Nick Pope, som har gjort det fortrinligt, efter han overtog fra anfører Heaton. Heaton er dog klar igen, så Popes skade kommer ikke til at have den store betydning.

Vigtigste transfers ind 
Ben Gibson - forsvarsspiller fra Middlesbrough - 25 år - starter

Vigtigste transfers ud
Scott Arfield - midtbanespiller - starter/reserve - Rangers

Transferbetydning
Burnley har beholdt deres trup stort set intakt, og købet af Gibson skal mere ses som erstatning for starten af sidste sæson, hvor man solgte forsvarsspiller Keane. Burnley har et hold og nogle spillere, der er sat op præcist i de typer, Sean Dyche ønsker, og derfor er det ikke vurderet nødvendigt at handle større ind

Det kan dog få betydning i denne sæson, hvis man lykkes med at kvalificere sig til Europa League. Truppen ser nemlig ikke voldsomt bred ud, og spørgsmålet er, om man er i stand til at kæmpe på flere fronter.

 

Watford

Hjemmebane: Vicarage Road Stadium (21.577 pladser)

Træner: Javi Garcia (januar 2018)

Sidste sæson: 14

Watford havde sidste sæson - næsten som vanligt - en turbulent tid med mange skader, og i januar kom så et managerskifte, da Javi Garcia tog over. Han har dermed haft et halvt år til at vende sig til klubben og ligaen, og spørgsmålet er så, om han kan få implementeret sine idéer og spillestil bedre, når han har en hel preseason og et transfervindue til at forberede sæsonen.

Sidste sæson
Watford havde faktisk en rigtig fin start på sidste sæson, hvor man udnyttede en enormt underholdende 3-3 sæsonpremiere mod Liverpool til at skabe momentum. Seks sejre, tre uafgjort og fire nederlag i de første 13 kampe var mere end godkendt, og det tegnede til at blive en god sæson. Så kom skaderne dog og en rædselsfuld slutning på kalenderåret med syv nederlag i ni kampe, og det endte med et managerskifte. Den nye mand Garcia lykkedes med at holde Watford i den bedste engelske række, men det var fortsat meget ustabilt at se Watfords præstationer.

Preseason
Watford har haft en hæderlig preseason, hvor man har formået at spille de fleste startere i form og også har hentet et par hæderlige sejre. Man har dog ikke mødt fremragende modstandere, men med formen som værende vigtigste aspekt, har det ikke den store betydning.

Forventninger til sæsonen
Forventningerne til Watford vil denne sæson være, at man overlever i rækken og helst med en rimelig solid midterplacering.

Bud på idealopstilling
4-4-2: Foster - Janmaat, Cathcart, Kaboul, Mesina - Deulofeu, Doucoure, Capoue, Pereyra - Gray, Deeney

Styrker/Svagheder
Javi Garcia er en manager, der er i stand til hele tiden at ændre holdet alt efter modstanderen, og det betyder, at formationen kan skifte rigtig meget. Det kan være godt for holdet, da det er svært for modstanderne at forberede sig på, men det kan også medføre en ødelagt rytme på holdet, hvor spillerne til tider har svært ved at finde ind i deres roller. Det ser man eksempelvis, når Pereyra bliver sat til at spille midt/defensiv midtbanespiller og alt for ofte kommer til at trække for langt frem, da han normalt foretrækker at spille playmaker. Holdet er generelt meget direkte spillende, og med Gray og stærke Deeney i front har man også et par solide spillere at slå bolden op på.

Bud på straffeskytte
Troy Deeney

Nøglespillere/hold øje med
Ricardo Pereyra - Pereyra var skadet det meste af sidste sæson, og da han endelig var klar, blev hans rytme ødelagt af mange forskellige positionsskifter. Hvis han kan finde noget mere stabilitet denne sæson, er han en fremragende spiller for holdet, der er enormt dygtig til at sætte sine medspillere op.

Cathcart - Watford har ofte haft problemer defensivt, og det skyldes blandt andet store ændringer i forsvaret, fordi folk har været meget skadede på skift. Cathcart var også meget skadet sidste sæson, men det er han umiddelbart kommet over, og hans rolle i preseason har vist, at han kan blive en vigtig brik for holdet. Han er forholdsvis hurtig af en forsvarsspiller at være, men samtidig stærk i luftspillet og god til at dirigere sine medspillere.

Skader/karantæner
Watford har de sidste mange sæsoner været hårdt plaget af skader, og man starter heller ikke sæsonen helt skadesfri.

Således er Kaboul (forsvar, fast), Cleverly (midtbane, fast/indskifter) og Okaka (angriber, reserve) skadede fra start, og det er endnu uvist, hvor længe de er ude.

Derudover har vigtige spillere som Deulofeu, Doucoure og Chalobah ikke spillet med holdet i preseason grundet skader, men de skulle være klar til sæsonstart.

Vigtigste transfers ind 
Marc Navarro - forsvarsspiller fra Espanyol - 23 år - reserve

Gerard Deulofeu - offensivspiller fra Barcelona (var på leje i klubben sidste sæson) - 24 år - starter

Ben Foster - målmand fra West Bromwich - 35 år - starter

Adam Masina - forsvarsspiller fra Bologna - 24 år - starter

Vigtigste transfers ud
Richarlison - offensivspiller - fast - Everton

Transferbetydning
Watford har formået at styrke sig på backpositionerne med Masina og Navarro, og særligt Masina (venstre back) ser ud til at være god for holdet, da Holebas ofte kommer skævt ind i sine indgreb. Offensivt har man ganske vidst mistet den driblestærke Richarlison, men med en pris på ca. 40 millioner pund havde man ikke råd til at sige nej. Man er desuden rigtig fint besat i den offensive bredde, så det bør ikke være et problem - særligt ikke da man sikrede sig Deulofeu på en permanent aftale.

Spilforslag/Spiltanker

Watford scorer mere end 38,5 mål i sæsonen til odds 1,85 hos Unibet

Watford er et hold der besidder rigtig meget offensivt talent med typer som Hughes, Deulofeu, Pereyra, Deeney og Gray. Samtidig var man under den forrige manager, som startede sidste sæson, noget mere defensivt orienterede end under Garcia, og alligevel endte man sæsonen med 44 mål.

Watford får mere end 39,5 points i sæsonen til odds 1,85 hos Unibet

Watford undervurderes en smule af Unibet her, synes jeg. De har et hold med god bredde og masser af dygtige spillere. Sidste sæson endte de på 41 points, selvom man var enormt skadesplagede og blev udsat for managerskifte midt i det hele. Med mere stabilitet bør man ikke have problemer med at krydse 40-points-markøren, der bør være nok til at overleve i rækken.

Fulham

Hjemmebane: Craven Cottage (25.700 pladser)

Træner: Slavisa Jokanovic (december 2015)

Sidste sæson: Nr 3 (Championship - vandt opryknings-playoff)

Fulham havde en fornem sidste sæson i Championship, hvor det blev til den håbede oprykning til Englands bedste række. Nu skal man så forsøge at overleve i ligaen, og spørgsmålet er, om det kan gøres gennem det flotte, offensive fodbold man præsterede det meste af sidste sæson, eller om man som de fleste bundhold skal tage en mere forsigtig tilgang.

Sidste sæson
Inden sidste sæson blev Fulham udråbt som et af de mange hold, der havde chance for at spille med om oprykning, og det prædikat levede man fint op til. Man endte på en 3. plads og vandt playoff. Det meste af sæsonen leverede man flot, offensivt indstillet fodbold, og det gav pote, da man var det næstmest scorende hold i ligaen. Blot to points skilte holdet fra automatisk oprykning, men da man formåede at spille sig forbi både Aston Villa og stærke Derby i playoff-kampene, er man altså nu at finde i det bedste selskab.

Preseason
Resultatmæssigt har preseason ikke været specielt god for Fulham, der har lidt tre nederlag og blot en enkelt sejr i seks træningskampe. Man har dog alligevel lykkedes fint med at spille samtlige folk i form til den nye sæson, og da man har valgt at spille mod ganske stærke modstandere, er resultaterne heller ikke en katastrofe.

Forventninger til sæsonen
Som nyoprykkere vil det blive betragtet som en succesfuld sæson, hvis holdet formår at overleve i Premier League.

Bud på idealopstilling
4-3-3: Fabri - Christie, Ream, Mawson, Marchand - Cairney, McDonald, Seri - Schurrle, Mitrovic, Sessegnon

Styrker/Svagheder
Jokanovic fik Fulham til at spille hurtigt, boldbesiddende og ganske underholdende, offensiv fodbold. Man vil gerne have bolden, og man vil meget gerne spille over kanterne, da man har gode backs og wings, og i Mitrovic har man en enormt stærk mand at slå indlæg ind imod. Problemet for holdet er, at når man få frataget bolden, mens man spiller frem, er man ganske sårbare bagude, hvor modstanderne ofte kan finde plads i bagrummet.

Bud på straffeskytte
Tom Cairney / Mitrovic

Nøglespillere/hold øje med
Aleksandar Mitrovic - Problembarnet Mitrovic fandt succes midt i sidste sæson, da han blev lejet ud fra Newcastle til Fulham, hvor han bliver styret af landsmanden Jokanovic. Miotrovic blev en succes i klubben med det samme, og med hele 12 mål i sine 20 optrædener for klubben, var han en afgørende del af grunden til, man fik oprykning. Den stærke serber passer rigtig godt ind i Fulham, da holdet kan spille bolden op på ham, men i særdeleshed søger ham konstant på indlæg, hvor han med sin styrke i hovedspillet altid er farlig.

Ryan Sessegnon - En af de allermest eftertragtede og spændende unge, engelske spillere i ligaen. Sessegnon har de seneste sæsoner virkelig slået sig fast i Fulham, og med sin speed, udfordringer og teknik er han konstant en trussel for modstandernes backs. Hvis Fulham ikke havde sikret sig at spille i Premier League denne sæson, kunne man sagtens have fundet den unge mand i en af ligaens topklubber som eksempelvis Tottenham, der i lang tid har søgt at hive ham til klubben.

Alfie Mawson - Mawson havde en god sæson for Swansea sidste sæson, selvom de rykkede ned. I mange kampe var han nærmest den eneste på holdet, der kunne være sin indsats bekendt, og med de defensive problemer Fulham ind imellem har, var det oplagt at hive den talentfulde englænder ind til at stabilisere forsvaret sammen med Ream. Det er yderst vigtigt for klubben, at Mawson præsterer sit absolut bedste, hvis man skal overleve i rækken denne sæson.

Skader/karantæner
Uheldigvis for Fulham er netop indkøbt Mawson skadet fra sæsonstart, og det forventes ikke, han bliver klar til at deltage i kampe før i september. Udover det har man dog ingen fravær.

Vigtigste transfers ind 
Maxime Le Marchand - forsvarsspiller fra Nice - 28 år - starter

Jean Michael Seri - midtbanespiller fra Nice - 27 år - starter

Fabri - målmand fra Besiktas - 30 år - starter

Andre Shurrle - offensivspiller fra Dortmund - 27 år - Starter

Alfie Mawsson - forsvarsspiller fra Swansea - 24 år - starter

Vigtigste transfers ud
Ryan Fredericks - back - fast - West Ham

Transferbetydning
Fulham har formået at skabe sig en rigtig stærk startopstilling i transfervinduet, hvor man har ramt nogle af de punkter, hvor man manglede kvalitet. Til gengæld er holdet ikke blevet styrket nok i bredden, hvilket manager Jokanovic også har udtalt, så man er meget sårbar overfor vigtige skader. Dette skal man have adresseret inden sæsonstart, og spørgsmålet er, om man når det i de sidste dage i transfervinduet.

Spilforslag/Spiltanker

Fulham scorer over 35,5 mål i sæsonen til odds 1,85 hos Unibet

Fulham er et hold med en ganske potent offensiv. Mitrovic er en decideret goalgetter der kan levere mål i de sværeste situationer, mens Sessegnong og Shurrle udgør en særdeles spændende kantduo. Holdet bugner måske ikke ligefrem af kreativitet, men som oprykker og underdogs i mange kampe bør de få deres chancer på omstillinger, og her har de rigtig fine muligheder for at score.

Brighton

Hjemmebane: The American Express Community Stadium (30.750 pladser)

Træner: Chris Hughton (december 2014)

Sidste sæson: Nr.15

Brighton overlevede den første svære sæson i den bedste engelske række, og nu er det så tid til den mindst ligeså svære anden sæson. Det handler denne sæson om at konsolidere sig i ligaen, så man har et fundament at bygge videre på, men det kan blive svært for klubben, der måske overpræsterede i sidste sæson i forhold til, hvad spil og chancer førte til.

Sidste sæson
Som oprykker er en 15. plads sidste sæson særdeles godkendt, og holdet leverede tilmed flere underholdende kampe. Det blev ganske tæt mod slutningen, men heldigvis for klubben var der andre, der var ringere end dem.

Preseason
Brighton har hentet en del nye spillere i transfervinduet, og det har derfor været af afgørende betydning for dem at få spillet dem ind på holdet. Fem træningskampe har man haft - primært mod svagere modstandere - og det har også medført, at man kun har lidt et enkelt nederlag. Til gengæld har man også blot fået en enkelt sejr - i den sidste træningskamp mod Nantes, så man har hentet lidt selvtillid inden sæsonstarten.

Forventninger til sæsonen
Brighton overlevede sidste sæson i rækken, men det var en tæt omgang, og det kan det blive igen denne gang. Forventningen til holdet må derfor blot være at overleve nedrykning.

Bud på idealopstilling
4-4-1-1: Ryan - Saltor, Duffy, Dunk, Bernardo - Knockaert, Propper, Stephens, March - Gross - Murray 

Styrker/Svagheder
Brighton har efterhånden et sammenspillet hold. De kan godt spille fremad banen, men som underdogs tager de oftest en ganske defensiv approach, hvor de i deres 4-4-1-1-opstilling forsøger at holde kæderne meget tæt, mens Gross (den offensive midtbanemand) falder ned i en slags central tremandsmidtbane, når holdet ikke er i boldbesiddelse.

Holdet har ikke de store individuelle stjerner, og når man bliver spillet bredt og står mand-mand, kan man hurtigt blive løbet over ende.

Bud på straffeskytte
Glenn Murray

Nøglespillere/hold øje med
Gross - Midtbanemanden leverede senest en rigtig fin sæson, og han er god til at hjælpe til med det defensive pres, samtidig med at han kommer frem til chancer selv og spiller de øvrige offensive spillere gode. Gross's evne til at støtte den enlige frontangriber er afgørende for klubbens evner til at komme frem til ordentlige chancer.

Knockaert - Franskmanden fik sidste sæson ødelagt af skader, men er normalt en fornøjelse at følge på holdet. Han er driblestræk, men også fysisk stærk, og så han er farlig, når han kommer fra sin kant og ind i feltet.

Skader/karantæner
Brighton har nogle skadestvivl til sæsonens første kamp, men har ikke nogle folk ude med langtidsskader, der burde have betydning for deres samlede sæson.

Vigtigste transfers ind 
Alireza Jahanbakhsh - angriber fra AZ - 24 år - starter/indskifter

Bernardo - back fra RB Leipzig - 23 år - starter

Vigtigste transfers ud
Sam Baldock - angriber - reserve - Reading

Transferbetydning
Brighton har hentet en del flere spillere, end der er listet ovenfor, men de er tænkt til at styrke bredden på holdet. Det betyder, at truppen i Brighton er ganske bred, men den individuelle kvalitet i startopstillingen er stadig ikke imponerende i forhold til Premier League-standard, hvilket gør, at klubben måske kan få det svært.

Spilforslag/Spiltanker

Brighton rykker ned til odds 3,50 hos Bet365

Brighton bevægede sig gennem det meste af sidste sæson i nærheden af nedrykningsstregen, og de er i den ulykkelige situation, at oprykkerne fra Championship - særligt Wolves og Fulham - ser ganske stærke ud, og måske netop kan overhale dem, så de igen befinder sig blandt de svageste hold i ligaen. De har en ok bredde i truppen, hvilket er vigtigt, men de mangler kvalitet i startopstillingen, og det kan koste dem dyrt.

Huddersfield

Hjemmebane: The John Smith's Stadium (24.554 pladser)

Træner: David Wagner (november 2015)

Sidste sæson: Nr.16

Huddersfield formåede som oprykkere sidste sæson at overleve i den bedste række. Denne sæson skal man så prøve at gentage den præstation, og den sympatiske Wagner har til det formål hentet spillere ind for at styrke klubben. Er det nok for et hold, der var ganske tæt på nedrykningsstregen sidste sæson?

Sidste sæson
Huddersfield blev af mange set som et hold, der skulle en direkte tur tilbage i Championship, men man formåede at komme rimelig godt fra start og fastholde en position over stregen resten af vejen. Det blev tæt - rigtig tæt - mod slutningen, hvor man med nød og næppe formåede at  holde sig i den bedste række, og selvom man ikke scorede ret mange mål i ligaen, lykkedes det alligevel at undgå at få prædikatet "kedeligt" plottet på sig, fordi man faktisk ofte forsøgte at presse modstanderne.

Preseason
Huddersfield har arrangeret hele syv træningskampe op til sæsonen for at bygge en solid fysisk klarhed op, og man har da også brugt det ganske fornuftigt. Med en god portion indkøb har det været været vigtigt at spille holdet sammen, og at man samtidig har formået at hente fire sejre, er rigtig fint for klubben, selvom manager Wagner ikke selv ligger ret meget i det, fordi kvaliteten af modstanden ikke har været alt for imponerende.

Forventninger til sæsonen
Huddersfield ligner endnu engang et hold, der skal kæmpe hårdt for at undgå nedrykning, og det kan blive en ganske svær mission. Forventningerne til holdet er derfor, at man forsøger at blive i Premier League.

Bud på idealopstilling
4-3-3:  Lössl - Kongolo, Schindler, Zanka, Löwe - Hogg, Mooy, Billing - Kachunga, Mounie, La Parra

Styrker/Svagheder
Huddersfield er kendt for at levere et ganske aggressivt og dygtigt genpres - men primært på deres egen side af banen. De går ikke ofte i et decideret fuldbanepres, men at der konstant forcheckes på egen banehalvdel, gør det svært for modstanderne at finde tid og ro til at skabe store chancer. Offensivt er Huddersfield til gengæld heller ikke selv i stand til at skabe særlig meget, og det endte med, at man ofte spillede målfattige kampe.

Bud på straffeskytte
Aaron Mooy

Nøglespillere/hold øje med
Mooy - Han er spilleren, der på midtbanen skal kæmpe for at levere et aggressivt pres, men som samtidig også står for kreativiteten offensivt og den første langskudstrussel på holdet.

Mounie - Huddersfield havde sidste sæson problemer med at sende bolden i kassen, og her er Mounié essentiel i forhold til at få skabt chancer og få afsluttet dem. Sidste sæson blev hans rytme brudt af skader og delt spilletid med Depoitre, men han har vist fin form i preseason, og kan han holde det niveau i sæsonen, bør han være spydspidsen, man satser på.

Skader/karantæner
Danny Williams - midtbanereserven er blevet opereret for en skade, der fortsat vil holde ham ude et stykke tid. Udover ham har man ikke nogle langtidsskadede.

Vigtigste transfers ind 
Ben Hamer - målmand fra Leicester - 30 år - reserve

Ramadan Sophi - angriber fra Stoke - 21 år - reserve

Erik Durm - forsvarsspiller fra Dortmund - 26 år - fast

Juninho Bacuna - midtbanespiller fra Groningen - 20 år - reserve

Adama Diakhaby - offensivspiller fra Monaco - 22 år - reserve

Vigtigste transfers ud
Tom Ince - offensivspiller - fast - Stoke

Transferbetydning
Huddersfield har hentet en del spillere ind, der skaber mere bredde i truppen, og som gør, at man ikke er så sårbare overfor skader mm. Det er dog ikke meget kvalitet til startopstillingen, man har hentet ind - måske bortset fra Durm i forsvaret, der er en alsidig og dygtigt spiller.

 Cardiff

Hjemmebane: Cardiff City Stadium (33.280 pladser)

Træner: Neil Warnock (oktober 2016)

Sidste sæson: Nr.2 (Championship)

Cardiff overraskede i sidste sæson ved at skaffe oprykning over hold, der ellers inden sæsonstart var større favoritter. Oprykningen har formentlig været en endnu større præstation for fansene, fordi det skete samme sæson som ærkerivalerne fra Swansea rykkede ned, og dermed er man pt. det bedst placerede hold i Wales. Vil den titel også befinde sig hos Cardiff efter denne sæson?

Sidste sæson
Cardiff var ikkeblandt de største favoritter sidste sæson, men et stabilt niveau hele sæsonen igennem medførte, at de hev en andeplads hjem med 90 points, og dermed sikrede sig direkte oprykning to points foran Fulham.

Preseason
Cardiff har arrangeret og spillet otte træningskampe for at være 100 % klar til den nye sæson. Med kun få indkøb har det betydet, at man har kunnet skabe et stærkt sammenhold og spille alle folk ind. Niveauet på modstanderne har generelt været ganske lavt, og det har medført fem sejre, hvor det vigtigste dog stadig er, at man er kommet i form til den nye sæson.

Forventninger til sæsonen
Cardiff er af mange vurderet som værende det svageste hold i ligaen, og dermed bliver den naturlige forventning, at man kæmper en brav kamp for at undgå nedrykning denne sæson.

Bud på idealopstilling
5-4-1: Etheridge - Peltier, Morrisson, Manga, Bamba, Bennett - Paterson, Gunnarson, Ralls, Hoilett - Reid

Styrker/Svagheder
Cardiff har i preseason forsøgt at spille et tremandsforsvar ind, og det tyder på, at man vil forsøge at konsolidere sig defensivt, og så bruge nyindkøbte Reid til at skabe noget ravage i front på egen hånd. Holdet har ikke meget offensiv kreativitet at komme med, men de er fysisk stærke og kan true ethvert hold på dødbolde. Defensivt kan man stå solidt - særligt hvis man spiller 3/5 i forsvaret, men der er bestemt også en risiko for, at man kan komme til at stå for dybt.

Bud på straffeskytte
Joe Ralls

Nøglespillere/hold øje med
Reid - Nyindkøbte Reid gjorde det godt for Bristol i sidste sæson, og nu skal han så forsøge at gentage den præstation i Premier League med sin nye klub. Han er hurtig og ved, hvordan man spiller alene på toppen, og det kan han bestemt få brug for, da det forventes, at Cardiff vil have meget fokus på defensiven denne sæson.

Etheridge - Målmanden Etheridge kan få en særdeles vigtig rolle i den kommende sæson. I første omgang skal han vinde kampen om pladsen over nyindkøbte Smithies fra QPR, og efterfølgende skal han formentlig kamp efter kamp levere pragtredninger for at holde sit hold inde i kampen om points og dermed overlevelse.

Skader/karantæner
Cardiff starter sæsonen uden langtidsskader og kan dermed starte så godt som muligt på den front.

Vigtigste transfers ind 
Bobby Reid - angriber fra Bristol - 25 år - starter

Alex Smithies - målmand fra QPR - 28 år - reserve

Greg Cunningham - forsvar fra Preston - 27 år - reserve

Josh Murphy - offensivspiller fra Norwich - 23 år - reserve

Vigtigste transfers ud
Ingen

Transferbetydning
Cardiff har fået hentet Bobby Reid i Bristol der gjorde det særdeles godt sidste sæson. Han er oprindeligt midtbanespiller, men slog igennem sidste sæson som angriber, og det er også den rolle, han er tiltænkt her på holdet, hvor han formentlig slår danske Zohore ud af startopstillingen. Derudover har Cardiff dog ikke bevæget sig meget på transfermarkedet, og da det "kun" er Championship-spillere, man har hentet ind, er det ikke noget, der som sådan forstærker holdet, men måske styrker bredden en smule.

Særligt på den centrale midtbane ser man ganske sårbare ud, og det har manager Warnock også sagt. Det er derfor afgørendem at man får hentet en kvalitetsspiller ind på den position, da det ellers kan blive en særdeles svær sæson for klubben.

Dette var anden halvdel af sæsonoptakten til Premier League. I 1. halvdel var der fokus på klubberne, som eksperten Thomas Schyth forventer ender i den øverste halvdel af tabellen. Læs den halvdel her. Der bør være rigeligt stof at debattere, så skyd endelig løs i kommentartråden til artiklen, så vi kan få en masse nuancer på den nye Premier League-sæson.