Onsidebetting gik i luften i sidste kvartal af 2019. Den 100 procent danskejede spiludbyder vil blandt andet skille sig ud via god kundeservice, det personlige touch og en række fysiske spillebutikker. 

BetXpert har taget en snak Jan Fritzen, direktør for Onsidebetting, som er den nye dreng i klassen. Spiludbyderen gik i luften med deres hjemmeside den 16. oktober 2019. 

Det nyeste skud på stammen er ikke bleg for at erkende, at den ikke hører til blandt sværvægterne på markedet. Til gengæld kan den bryste sig af at være 100 procent danskejet og har derfor – efter eget udsagn – øje for, hvad danskerne vil have. 

Opret en konto hos Onsidebetting lige her

Stærke og mindre stærke sider

Hvad er jeres overordnede mål eller strategi med det danske marked – hvad vil I slå jer på?

”Vores status som dansk udbyder er da helt sikkert noget, vi vil forsøge at udnytte. Kigger man internt i firmaet, er der ikke langt fra top til bund. Det er i sig selv meget dansk. Jeg er overbevist om, at denne struktur har en positiv indflydelse hele vejen rundt, hvilket er med at gøre os endnu skarpere og  servicemindede. Vi har da også allerede oplevet en god respons fra vores brugere angående vores danske kundeservice.” 

Man kan desuden forvente at se en Onsidebetting-butik i løbet af 2020, afslører direktøren. 

”Herudover er det heller ikke nogen hemmelighed, at vi har planer om at etablere os på det landbaserede marked. Vi har blandt andet folk med kendskab til spilleautomatbranchen og hele det miljø, der er ude i spillehallerne og kioskerne. Her vil vi gerne prøve at skille os lidt ud, fordi vi synes, at vi har et rigtig godt produkt.” 

”Der er imidlertid nogle små udfordringer i forbindelse hermed, da der er nogle fysiske hardware involveret i det. Det er lidt noget andet end en hjemmeside. Forventningen er dog, at vi er ude med den første butik i løbet af i år.” 

Hvad er I mindre gode til?

”Når man er ny spiludbyder, er det jo begrænset, hvad man kan tilbyde af kæmpebonusser. Her er de danske spillere blevet enormt forvænte gennem årene. Heldigvis er der stadig mange, der er glade for vores bonusser.”

Jan Fritzen fortæller endvidere, at der på kasinofronten er nogle økonomiske elementer, der gør, at man ikke kan være den største dreng i klassen fra dag et af. Det vil formentlig kræve, at man har et udenlandsk set-up i ryggen fra begyndelsen, vurderer han. 

Less is more?

Hvordan skiller I jer ud i forhold til de andre bookmakere i Danmark? Ikke mindst i forhold til de andre bookmakere med samme platform (Youbet, ComeOn* og Bethard).

”Når man kigger på hjemmesiden, er det rimelig tydeligt, at den grundlæggende er bygget på det samme (som Youbet, ComeOn* og Bethard, red.). Der, hvor vi skiller os ud, er, at vi nok har en lidt større forståelse for det danske marked. Det mener jeg helt klart. Youbet er også danskejet, men er en del af en kæmpe motor, der hedder Danske Spil*.”

Jan Fritzen kommer herefter tilbage til det med, at man hos Onsidebetting er et relativt lille foretagende, at og dét kan være med til at øge det personlige aspekt og den gode kundeservice. 

”Det er svært at sige, at man vil gøre det samme som to milliardvirksomheder (Danske Spil* og Youbet, red.), der allerede er på markedet, men vi mener klart, at vores lille størrelse giver noget personligt overfor spillerne. Det giver også noget god kundeservice.”

Mulighederne vedrørende kundeservice er da også noget, der indtil nu har været stigende, og det vil det ifølge direktøren fortsætte med. 

”Vi har for nyligt fået livechat på vores kundeservice. Helt i begyndelsen havde vi kun mulighed for mailkorrespondance, men der har vi opgraderet. Livechatten er åben i de travleste timer mellem 16 og 22, og det er meningen, at vi på et tidspunkt vil udvide denne åbningstid.”

Afgiftsstigning og nye bonusregler

Hvad har I gjort jer af tanker om de nye lovgivninger på markedet? De blev jo kendte for jer og resten af offentligheden, kort efter I gik i luften med hjemmesiden. 

”Man kan sige angående bonusreglerne, at vi arbejder alligevel ikke med 10.000-kroners-bonusser, så på den måde bliver vi umiddelbart ikke ramt af det. I hvert fald ikke på beløbsstørrelsen. Så er der selvfølgelig alt det med de nye regler angående, hvem man må give bonusser til og hvornår og hvordan. Det har da udfordret os lidt, men det har vi hurtigt fået stillet os om til.” 

”Og så har vi afgiftstigningen. Det siger sig selv, at der ikke er nogen, der har lyst til at betale 40 procent mere, end man havde budgetteret med. Så den er selvfølgelig ikke så sjov. Men det er jo ikke kun os, der har det sådan. Det gælder formentlig hele det danske spillemarked.”

Onsidebetting-repræsentanten puster desuden lidt til ilden i debatten om, hvorvidt afgiftsstigningen blev til på et velfunderet grundlag.  

”At det (belægget for afgiftsstigningen, red.) så virker helt ubegrundet og ikke gennemanalyseret nok, det er en anden side af sagen. Det er lidt et politikertrick bare at sige, at hvis vi hæver afgiften med 40 procent, så tjener vi det tabte hjem. Det kan jo også komme til at koste et par spiludbydere, som ikke længere har lyst til at være i Danmark.”

”Og noget af skraldet vil jo lande hos spillerne. Det er ikke nogen hemmelighed, at spiludbyderne er nødt til at forholde sig til afgiften.” 

Om responsible gambling: ”Loven viser vejen”

Vil I gøre noget for at skille jer ud med hensyn til responsible gambling? Og i så fald hvad?

”Vi sørger i sagens natur for at leve op til alle de krav og tiltag, der nu engang er. Man skal selvfølgelig være opmærksom på sine kunder, og man skal være behjælpelig overfor dem, der har et problem. Men jeg synes også, der er en lovgivningspakke, der er så stor og omfattende om lige præcis det her emne. Lever man op til kravene her, så er man rigtig godt på vej til at være en ansvarlig spiludbyder.”

I forbindelse med den danske lovgivning kommer danskheden i firmaet atter til at spille en rolle, vurderes det. 

”Her mener jeg, at vi har nogle gode forudsætninger for at forstå det danske spillemarked, i og med vi også kender den danske spillelovgivning godt. Man kan næsten ikke gøre mere, end hvad den danske lovgivning påkræver. Altså, man har jo ROFUS, man har spiltestene, man skal konstant gøre opmærksom på, at der kan være problemer i forbindelse med at udvikle en spilafhængighed og så videre. Det er fine tiltag, som jeg støtter op om. Og som jeg sagde, så mener jeg, at man er godt på vej til at være en ansvarlig spiludbyder, hvis man efterlever disse lovkrav.”

”Vi har dog også tiltag, som ikke er lovpligtige. I den sammenhæng er vi hele tiden opmærksomme på, hvordan vi kan forbedre vores eget interne system for at finde problemspillerne så tidligt som muligt."

Direktøren erkender dog, at der næppe findes et system, der er fejlfrit – gode love og højteknologiske programmer til trods.

”Vi har programmer og spilsystemer, der kan detektere knap så heldige spillemønstre, og det bruger vi i forhold til responsible gambling. Det ville dog overraske mig, hvis vi slet ikke kommer til at stifte bekendtskab med en problemspiller eller to, men sådan er det jo for alle udbydere.”

”Selvfølgelig bruger vi limits”

Hvad med limits? Er det noget, jeres kunder kan risikere at løbe ind i?

"Ja, vi har limits. Vi er for dem, der spiller for underholdningsgens skyld. Har man lyst til at spille professionelt, så er det nok ikke hos os, man kommer til at gøre det.”

Jan Fritzen er dermed ikke bleg for at erkende, hvad mange spiludbydere helst undgår at indrømme. Han mener nemlig, at det ikke kan svare sig at lade brugerne spille på et ikke-oplyst grundlag. 

”Jeg vil sige, at det er fjollet som spiludbyder at sige, at man overhovedet ikke benytter sig af limits. Så vidt jeg ved, er det meget, meget få, der ikke gør det. Næsten alle har en eller anden form for limitpolitik. Om ikke andet så har de i hvert fald på en række spillere på nogle specielle markeder.”

Hos Onsidebetting er der desuden en indikator, hvor man kan se, hvad man maksimalt må smide på et givent spil. 

”Vi har en ”Max bet”-knap eller -felt, hvor man kan se, hvor meget man maksimalt må smide på et givent udfald, uden at der kommer en trader ind over. Her siger det lidt sig selv, at jo mindre liga og jo mere nichepræget, desto mindre vil beløbet i feltet også blive.”

De fysiske butikker – planer for hele landet

Hvor mange fysiske butikker har I planer om, og hvor i landet kan spillerne finde dem?

”Til at begynde med kan jeg ikke siget noget om antallet af fysiske butikker. Jeg kan dog sige, at vi har planer om at placere de første butikker i Nordsjælland og i København. Herefter er det meningen, vi så småt vil sprede butikker ud i hele landet. Vi har også allerede nogle forbindelser til Jylland og Fyn.”

En dato for den første butik kan Jan Fritzen ikke komme med, men han forsikrer, at det bliver hurtigst muligt – og med al sandsynlighed i år. 

Ingen tv-reklamer for Onsidebetting

Man har ikke set nogle tv-reklamer for jer endnu. Hvordan kan det være?

”Vi arbejder generelt med marketing på en måde, hvor vi mere benytter os af for eksempel Facebook og andre platforme. Det er min oplevelse, at markedet og forbrugerne på spillemarkedet er ved at være mættede af særligt tv- og radioreklamer. Derfor gør vi os mere i at arbejde i segmenter, hvor vi ved, der er folk, som er interesserede i at høre om os.”

Vi kommer ikke til at se tv-reklamer indenfor de næste par år med Onsidebetting?

”Nu skal jeg jo passe på med, hvad jeg siger, men svaret er umiddelbart nej. Det er selvfølgelig farligt at afvise det helt og aldeles, men det ligger ikke i kortene. Her må vi også bare være realistiske og erkende, at vi ikke har musklerne til at byde udbydere som bet365* og Danske Spil* op til dans. 

Så det, I satser på her og nu og måske de kommende år, er sociale medier og bannerreklamer på hjemmesider?

”Ja, og vores landbaserede produkt ej at forglemme. Det giver jo en fysisk tilstedeværelse rundtom i hele lande. I hvert fald på lidt længere sigt. Det skulle gerne give en genkendelighed til brandet.” 

Man er hos Onsidebetting godt klar over, at det er en alternativ marketing approach, man har valgt. Flere har da også påpeget, at det er umuligt at få en spiludbydervirksomhed op at køre på den måde i Danmark. 

”Jeg har fået at vide, at det er for naivt som spiludbyder at tro på, at det kunne lade sig gøre (med så radikal en marketingtilgang, red.), men det er altså vores erfaring, baseret på kundetilgang og omsætning, at det kan det godt.”

Syv hurtige spørgsmål til Onsidebetting

Hvad med limit i de fysiske butikker? Vil der være anderledes forudsætninger for at få nogle flere penge igennem der?

”Vi vil også komme til at sætte nogle limits op i de fysiske butikker. Vi har i den henseende blandt andet nogle forpligtelser angående bekæmpelse af hvidvaskning af penge. Hvis der kommer et lovpligtigt spillekort, vi det også være med til at sætte nogle begrænsninger.”

Hvor meget vil brugerne komme til at se af specialspil hos jer?

”I første omgang kan man sige, at vi har det, der ligger i vores pakke fra vores udbyder. På lidt længere sigt vil vi også arbejde på at få en endnu større dansk tilgang til tingene. Altså komme med flere spil, der er relevante for de danske spillere. Der kommer jo snart et EM i fodbold, hvor Danmark er med. Her vil vi selvfølgelig gå ind og se, om vi kunne skille os lidt ud fra den store mængde af specialspil fra andre spiludbydere.” 

Det er muligt at spille på e-sport hos jer nu, men er det noget, I vil satse mere på i fremtiden?

”Der er to ting angående e-sport: For det første er det nok ikke den klassiske bettor, der beskæftiger sig med det. For det andet er målgruppen hertil måske lidt oftere i kategorien blandt dem, som ikke er gamle nok til at spille. Her har vi selvfølgelig NemID til at sikre os, at folk er gamle nok. Sagen er dog den, at vi ikke har nogle planer om at udvide udbuddet her og nu.” 

”Det betyder ikke, at det ikke kan komme med tiden. Her og nu er der dog andre ting, som ligger højere på prioriteringslisten for os. Vi er godt klar over, at det er et marked, der udvikler sig enormt, så selvfølgelig er det noget, vi har i baghovedet for fremtiden.”

Har I planer om andre markeder, eller er det kun Danmark?

”Ja, det er klart, at vi selvfølgelig også kigger rundt andre steder. Jeg kan dog ikke sige noget om specifikke lande her og nu, men selvfølgelig kigger vi os omkring i Europa. Her og nu koncentrerer vi os imidlertid om de projekter, vi skal have i søen i Danmark. Så må det andet vente lidt.”

Har I en målsætning om, hvilket regnskabsår I skal gå i plus i første gang?

”Ja, det har vi, men det følger blandt andet vores projektlinjer, og hvornår vi kommer i gang med det ene og det andet projekt. Ikke mindst med de landbaserede butikker.”

Det er ikke et årstal, du vil ud med?

”Det er ikke et årstal, jeg vil ud med, nej. Det holder vi for os selv i virksomheden.” 

Er der plads til jer på det danske marked? Det går ikke videre godt for nogle af jeres konkurrenter.  

”Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke ved, hvor godt det går for de andre. Jeg kan kun sige, at bedømt ud fra vores tal, vores kundetilgang og vores feedback, så kan jeg se, at der er plads til os.” 

”Hvis man tilmed har nogle lidt anderledes idéer som fx at kigge på det landbaserede marked, og hvad det ellers kunne være, jamen så tror jeg på det. Men der er ingen tvivl om, at det er et stærkt kompetitivt marked. Det har ikke mindst de nye lovgivninger været skyld i. Det er der ingen tvivl om.” 

Du kan desuden læse BetXperts anmeldelse af Onsidebetting her.