OL i Tokyo starter den 23. juli, hvor åbningsceremonien finder sted. BetXpert bringer i denne artikel de bedste odds på antal danske medaljer ved OL 2020 i Tokyo.

OL i Tokyo skulle ligesom EM i fodbold have fundet sted sidste år, men grundet pandemien blev begge sportsbegivenheder jo udskudt et år.

Det år er nu gået, og vi kan langt om længe få sat sommer-OL i gang. Selvom OL nu omsider kan afholdes, bliver det stadig et OL, der i høj grad er præget af pandemien. Der vil nemlig ikke være tilskuere på plads ved nogle af sportsbegivenhederne under OL. 

Der skal konkurreres i 33 sportsgrene ved sommerens OL, og Danmark har atleter med i mange af dem. I alt sender Danmark 111 atleter til Tokyo. Ved seneste OL blev der konkurreret i 28 sportsgrene, men ved OL i Tokyo er der fem nye sportsgrene på OL-programmet. Disse er baseball/softball, sportsklatring, surfing, skateboarding og karate. De olympiske lege løber af stablen fra 23. juli - 8. august. 

Odds på Danmarks OL

Herunder finder du de bedste odds på Danmark ved OL 2020 i Tokyo. Du finder blandt andet odds på antallet af medaljer, Danmark vinder ved OL.

Odds på antal guldmedaljer til Danmark Højeste odds Bookmaker
Over 1,5 guldmedaljer til Danmark 1,75
Under 1,5 guldmedaljer til Danmark 2,20

Odds er senest opdateret onsdag den 14. juli klokken 09.28. 

Odds på antal medaljer til Danmark Højeste odds Bookmaker
Danmark vinder over 8,5 medaljer 1,75
Danmark vinder under 8,5 medaljer 2,40
Danmark vinder over 9,5 medaljer 2,10
Danmark vinder under 9,5 medaljer 1,80
Danmark vinder over 10,5 medaljer 2,50
Danmark vinder under 10,5 medaljer 1,46
Danmark vinder over 11,5 medaljer 4,20
Danmark vinder under 11,5 medaljer 1,18
Danmark vinder over 2,5 guldmedaljer 3,00
Danmark vinder under 2,5 guldmedaljer 1,53
Danmark vinder over 3,5 guldmedaljer 4,50
Danmark vinder under 3,5 guldmedaljer 1,16

Odds er senest opdateret onsdag den 14. juli klokken 09.55.

Spil på Danmarks antal medaljer hos Danske Spil

Ved seneste OL i Rio i 2016 hentede Danmark hele 15 medaljer, hvilket er det næstbedste danske resultat nogensinde ved et OL.

Ved legene i 1948 i London hentede Danmark 20 medaljer, hvoraf fem var af guld. I 2016 vandt Danmark to guldmedaljer, og dem stod Pernille Blume og håndboldherrerne for. 

I hele OL-historien inklusiv vinter-OL har Danmark i alt vundet 195 medaljer, og her har 45 af dem været guldmedaljer. Danmark har blot vundet en enkelt medalje ved vinter-OL, og den kom tilbage i 1998 i Nagano, hvor curlingkvinderne vandt sølv. 

Ved OL i Rio vandt Danmark flest medaljer i cykling. Jakob Fuglsang vandt sølv i linjeløbet, mens der var bronze til Lasse Norman Hansen i mændenes omnium og bronze i holdforfølgelsesløbet. Lige efter fulgte svømning med to medaljer, sejlsport med to medaljer og badminton med to medaljer. Det er også i nogle af disse discipliner, at Danmark har de bedste muligheder for medaljer ved OL i Tokyo. 

Team Danmark udsendte i juni en pressemeddelelse, hvor de fortalte om medaljemålsætningen ved OL i Tokyo.

- Resultatmålsætningen skal ses i det lys, at vi denne gang er mere usikre på, hvor vi står som samlet dansk hold i forhold til for fem år siden. I over 16 måneder har vi haft en pandemi i sidevognen, som har været årsag til et hav af aflyste internationale sportskonkurrencer. Men det er klart, at når vi går ind til legene som forsvarende verdensmestre i for eksempel håndbold og i flere banecyklingsdiscipliner, så skal vi have medaljemålsætninger.

- Det samme gælder i sejlsport, kajak, badminton, svømning, ridning, roning og skydning, hvor vi har vist god form og er stærke. Her skal vi turde drømme stort, og det gør vi sammen med atleter og forbund, og derfor tør vi godt at melde en resultatmålsætning ud på 8-10 OL-medaljer, lød det fra Søren Simonsen, der er chef de mission i DIF, i slutningen af juni.

De bedste muligheder for danske medaljer

BetXperts Highroller med det borgerlige navn Martin Ilsøe tror på ni eller ti medaljer til Danmark ved sommerens OL. 

- Jeg regner med cirka ni medaljer til det danske hold. Måske ti. Målet fra Team Danmark er 8-10 i år. I Rio hentede vi 15, men det var helt exceptionelt. Normalt rammer vi målet ret tæt eller lige over. Vi får over 100 atleter afsted, og nogle af dem er hold såsom håndboldherrerne og banecykelholdene, fortæller Highroller.

- Der deltager cirka 11.000 atleter, hvoraf nogle er holdsport, og der skal uddeles 339 medaljesæt. Danmark udgør cirka en procent. Historisk har vi vundet 45 guld, 74 sølv og 75 bronze, så en fjerdedel af vores medaljer er guld. Snittet for alle lande er en tredjedel, men vi er et lille land og har ingen kæmpefavoritter, så lad os bare regne med en fjerdedel. Det passer også med mine guldmedaljeforudsigelser, siger Highroller og uddyber:

- Ifølge min bedste udregning bør vi hente omtrent 2,4 guldmedaljer hjem. Historisk har vi ligget på to guld i snit i de seneste 25 år.

Herunder kan du se, hvordan Highroller har rangeret de danske guldmedaljechancer:

1: Banelandsholdet (herrerne): Cirka 40 procent chance for guld
2: Håndboldherrerne: Cirka 25 procent chance for guld
3: Sverri Nielsen (singlesculler): Cirka 25 procent chance for guld
4: Anne-Marie Rindom (Laser Radial): Cirka 25 procent chance for guld
5: Emma Aastrand Jørgensen (kajak): Cirka 20 procent chance for guld
6: Pernille Blume (svømning): Cirka 17 procent chance for guld i 50 m fri og cirka tre procent chance for guld i 100 m fri
7: Jesper Hansen (skeetskydning): Cirka 20 procent chance for guld
8: Viktor Axelsen (badminton): Cirka 15 procent chance for guld
9: Anders Antonsen (badminton): Cirka ti procent chance for guld
10: 49er (kvinderne): Cirka syv procent chance for guld 

Highroller giver også Nacra 17-sejlerne Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck seks procent chance for guld. 

Danmark vinder over 1,5 guldmedaljer: Odds 1,75 hos NordicBet*

Highroller tror på, at Danmark vinder minimum to guldmedaljer ved OL i Tokyo. Eksperten vurderer den spilbar ned til cirka odds 1,50. 

Highroller synes desuden også, at over 2,5 guldmedaljer til Norge til odds 2,15 hos Unibet* ser fint ud. 

- De har verdensrekordholderen og storfavoritten Karsten Warholm i 400 meter hæk. De er også favoritter i beachvolley-turneringen hos herrerne, og de er også gode i håndbold og atletik, så oddset ser flot ud, fortæller Highroller. 

Danmark er bookmakernes største favoritter til at vinde OL-guldet i håndboldturneringen for mænd, ligesom de som nævnt også gjorde ved OL i Rio, men der er flere gode nationer med i håndboldturneringen, hvor Spanien, Norge og Frankrig må betegnes som de største konkurrenter for de danske håndboldherrer, der vandt VM i januar i Egypten.  

Odds på herrehåndbold: Hvem vinder OL-guld? Højeste odds Bookmaker
Danmark 3,50
Norge 4,20
Spanien 4,50

Odds er senest opdateret torsdag den 8. juli klokken 16.24.

Herunder kan du se de bedste odds på Viktor Axelsen og Anders Antonsen ved OL i Tokyo, der begge er i top-3 over største favoritter til at vinde guld i herresingle.

Odds på badminton: Hvem vinder guld i herresingle? Højeste odds Bookmaker
Kento Momota (Japan) 3,25
Viktor Axelsen (Danmark) 7,00
Anders Antonsen (Danmark) 9,00

Odds er senest opdateret onsdag den 14. juli klokken 10.08.

Det danske banelandshold er det bedste bud på en dansk guldmedaljevinder ved OL ifølge Highroller. I holdforfølgelsesløbet er Danmark da også pæne favoritter hos bookmakerne. De blev kåret til Årets Sportsnavn 2020, og de er forsvarende verdensmestre i disciplinen. 

Odds på banelandsholdet: Vinder de OL-guldet i holdforfølgelsesløbet? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,75

Odds er senest opdateret onsdag den 14. juli klokken 10.10. 

Færøske Sverri Nielsen stiller op for Danmark ved OL, og han er bestemt også et godt bud på en medaljevinder. Ifølge bookmakerne er han blandt favoritterne til at vinde guldet i herrernes singlesculler. Nielsen vandt EM-guldet i 2020, og han har også en sølvmedalje fra seneste VM i roning i 2019. Ved VM i 2019 vandt Oliver Zeidler guld, og tyskeren er også den største favorit til OL-guldet hos bookmakerne.

Odds på Sverri Nielsen: Vinder han OL-guld? Højeste odds Bookmaker
Ja 3,00

Odds er senest opdateret onsdag den 14. juli klokken 10.13.

I svømning kan Danmark også hente medaljer igen, og her er Pernille Blume bedste bud på en medalje. Pernille Blume vandt guld i 50 meter fri i Rio, og hun er også blandt bookmakernes kandidater til at vinde i Tokyo, omend hun ikke er topfavoritten

Odds på Pernille Blume: Genvinder hun OL-guldet i 50 m fri? Højeste odds Bookmaker
Ja 4,75

Odds er senest opdateret onsdag den 14. juli klokken 10.14.

Sejler Anne-Marie Rindom har også fine muligheder for at vinde en medalje i kvindernes Laser Radial. Rindom vandt bronze i disciplinen i Rio, og hun er bookmakernes næststørste favorit til at vinde i Tokyo. I 2019 blev Rindom kåret til verdens bedste sejler som den første dansker nogensinde. 

Nedenfor kan du se det bedste odds på Anne-Marie Rindom i kvindernes Laser Radial. 

Odds på Anne-Marie Rindom: Hvem vinder guld i kvindernes Laser Radial? Højeste odds Bookmaker
Marit Bouwmeester (Holland) 3,30
Anne-Marie Rindom (Danmark) 4,00

Odds er senest opdateret onsdag den 14. juli klokken 10.15. 

Kajakroeren Emma Aastrand Jørgensen er bestemt også et medaljebud. Hun vandt sølv ved OL i Rio i kvindernes 500 meter enerkajak, og i 2014 vandt hun VM-guld på den dobbelte distance. Liza Carrington fra New Zealand er dog bookmakernes favorit til at vinde OL-guld på 200 meterdistancen. Carrington har vundet OL-guldet på denne distance ved de seneste to olympiske lege. 

Odds på Emma Aastrand Jørgensen: Vinder hun OL-guldet i 200 meter enerkajak? Højeste odds Bookmaker
Ja 5,50

 Odds er senest opdateret onsdag den 14. juli klokken 10.16. 

Odds på de danske OL-atleter hos Mr Green

Antal danske medaljer ved OL siden 1960

Herunder kan du se den danske medaljehøst siden OL i Rom i 1960. OL i London i 1948 er den mest succesrige i historien for Danmark, hvor det som nævnt ovenfor i artiklen blev til hele 20 medaljer. 

1960: Seks medaljer - to af guld
1964: Seks medaljer - to af guld
1968: Otte medaljer - en enkelt af guld
1972: En medalje - af guld
1976: Tre medaljer - en af guld
1980: Fem medaljer - to af guld
1984: Seks medaljer - nul af guld
1988: Fire medaljer - to af guld
1992: Seks medaljer - en af guld
1996: Seks medaljer - fire af guld
2000: Seks medaljer - to af guld
2004: Otte medaljer - to af guld
2008: Syv medaljer - to af guld
2012: Ni medaljer - to af guld
2016: 15 medaljer - to af guld