Der er dømt stormøde i Manchester lørdag eftermiddag. Det er den røde del af byen mod den lyseblå del. Her får du de bedste odds samt ekspertudtalelser til opgøret. 

Den står på hade- og lokalopgør på lørdag, når Manchester Uniteds mange funklende stjerner tager imod Manchester Citys ditto. Marcus Rashford har scoret i otte hjemmekampe i streg, og Erling Braut Haaland scorer stadig mål for sjov. Hvem af dem tager stikket i Manchester på lørdag?

Manchester United - Manchester City spilles lørdag den 14. januar klokken 13.30.

6-3. Så meget vandt Manchester City med, da disse to hold senest mødtes på Etihad Stadium tilbage i oktober. Der er dog sket en del med Manchester United siden da, og spørgsmålet er, om de dermed står bedre rustede til at hamle op med overmagten denne gang. 

Læs blandt andet, hvad Premier League-ekspert Fønix mener om opgøret, her i optakten.

Odds på Man. United – Man. City

Selvom det er ”De Røde Djævle,” der er har fordel af hjemmebanen, holder bookmakerne stadig ”The Citizens” som forholdsvis komfortable favoritter. 

Manchester United - Manchester City

Siden mødet I oktober er danske Christian Eriksen kommet i gang. Han lagde faktisk ud med at lave en assist i 3-6-nederlaget mod City. Siden da er det blevet til fire mere plus en enkelt scoring i de efterfølgende ni ligakampe. Inden City-kampen havde danskeren blot leveret en enkelt assist og ingen mål i de første syv Premier League-opgør. 

Midtbanedynamoen Casemiro fik en halv time i det famøse 3-6-nederlag, og lige siden har han været næsten ustoppelig. Det er blevet til to mål og to assister samt godt spil i de følgende ti Premier League-opgør, hvor det er blevet til 90 minutter i ni af dem. 

Eriksen og Casemiro virker som et rigtig godt par på midtbanen. Foran sig har de Marcus Rashford, Anthony Martial og Bruno Fernandes. Ikke mindst førstnævnte er brandvarm med scoringer i de seneste otte hjemmekampe, alle turneringer inkluderet. Tirsdag aften fik han en halv time i cupkampen hjemme mod Charlton. Her lukkede han opgøret med scoring til både 2-0 og 3-0. 

Ergo er den engelske landsholdsangriber brandvarm inden kampen mod ligeledes målglade Haaland og Manchester City. 

Læs eventuelt også BetXperts optakt til Premier League

Fønix: Casemiro og Eriksen skaber ro

BetXpert tog en snak med sidens Premier League-ekspert Fønix for at høre, hvad han har af tanker om Manchester-derbyet. Han er ikke mindst meget begejstret for Manchester Uniteds køb af midtbanemanden Casemiro fra Real Madrid. 

Manchester United ser ud til forlængst at have glemt den dårlige start under manager Erik ten Hag. De har således kun tabt én ud af deres seneste 17 gældende kampe. De fik dog en røvfuld på 3-6 for 18 kampe siden mod netop Manchester City. Hvad, om noget, har United forbedret siden da, og hvorfor skal United-fansene tro på, at de får skovlen under bysbørnene denne gang?

- United har først og fremmest gjort et scoop til 446 millioner kroner. Casemiro har i den grad – sammen med Christian Eriksen selvfølgelig – fået sat struktur på Uniteds akilleshæl, som var den defensive midtbane.

- Alderen er imod brasilianeren og Eriksen, men det har givet Erik ten Haag den arbejdsro, han havde brug for, til at få implementeret hans idéer. Og med til den ligning er det jo befriende at få afgjort Ronaldo-sagaen (Ronaldo er skiftet til Al-Nassr FC, red.).

- Roen har jo blandt andet medført, at forsvaret har gjort det bedre, og i angrebet er Marcus Rashford rødglødende for tiden.

Artiklen fortsætter under billedetManchester United Casemiro

Casemiro i kamp for Manchester United. Foto: OLI SCARFF / AFP

Der er dog også lidt malurt i Manchester United-bægeret, mener Fønix. Særligt blandt nogle af de offensive spillere.

- Omvendt er Jadon Sancho ikke blevet forløst, Anthony Martial virker ikke som en solid løsning, og Bruno Fernandes' antal af mål og assists er dalet fra hans første stærke halvanden sæson i klubben.

- Alt i alt forstår jeg dog godt optimismen blandt Uniteds fans, for spillet ser godt ud. Der er bare en udløbsdato på de gode dage, så det bliver spændende, hvad der bliver købt her i januar og især til sommer. Men for nu er der ro og glade dage.

Læs eventuelt om BetXperts bookmakere

United skal gøre som Brighton

Selvom Fønix ser et lys i den nye centrale midtbane på Old Trafford, kan han til denne kamp også se visse faresigner, hvis kampen ikke gribes rigtigt an fra Uniteds side. 

Det er sandt for dyden heller ikke mange kampe, som Manchester City taber. Blot to ud af de seneste 27 opgør er endt uden point. Senest slog de Chelsea med 4-0 i FA Cuppen, uden at Erling Braut Haaland kom på banen; tror du, de fortsætter marchen her mod United?

- Jeg vil gerne vende dit spørgsmål om til United-vinklen igen: Statistik kan vende og drejes, ikke? Af Uniteds 17 kampe, som du nævnte i forbindelse med dit første spørgsmål, inkluderer man svagere modstandere i Europa League og pokalturneringerne.

- Alene i Premier League er statistikken siden 3-6-nederlaget på 7-2-1. Nederlaget kom ude mod Aston Villa. De har i perioden mødt tre tophold, hvor de slog Tottenham hjemme, men krydsede med både Newcastle hjemme og Chelsea ude. Det her bliver en helt andet test.

Premier League-eksperten mener særligt, det kan blive udfordrende for "De Røde Djævle," hvis bolden havner for meget på lyseblå fødder. 

- Udfordringen bliver nu, at Casemiro og Eriksen kommer til at skulle jagte bolde, hvis United ender med at overgive bolden til City. Og her kan jeg se store problemer for det aldrende, men bundrutinerede makkerpar. Bliver det kampbilledet, ser jeg en sikker City-sejr, medmindre der sker et eller andet freaky, som der jo ofte gør i fodbold.

Artiklen fortsætter under billedetErling Braut Haaland, Manchester City

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

- For at ændre det uundgåelige håber jeg, at ten Hags gameplan er at holde bedre på bolden og spille sig ud af presset. Umuligt? Nej. Brighton har vundet kampen om bolden mod City de sidste par gange, de har mødtes. Og selv Wolverhampton var stærke på bolden, selvom de fik vist en mand ud mod City.

- United skal gå Brighton-vejen og ikke Brentford-vejen (pakke sig og satse på kontraer, red.), medmindre de bare vil lukke øjnene og håbe på det bedste.

Midtugekampe får ingen betydning

Manchester United spillede tirsdag aften kvartfinale i Liga Cuppen hjemme mod Charlton. Her sejrede et reservepræget hjemmehold med 3-0 over League One-mandskabet. Onsdag aften spiller Manchester City ude mod Southampton. Ifølge Fønix får ingen af de to midtugekampe betydning for lørdagens kamp. 

Det skal for god ordens skyld siges, at Fønix svarede på nedenstående spørgsmål inden Manchester Uniteds kamp tirsdag aften. 

Begge hold har en midtugekamp i Liga Cuppens kvartfinaler; United spiller allerede tirsdag hjemme mod Charlton fra League One, mens City først spiller onsdag ude mod Premier League-kollegaerne fra Southampton: Dette er vel en klar fordel for United, som formentlig kan tillade sig at spare nogle flere spillere?

- Det betyder absolut nul og niks, medmindre der kommer en skade. De vigtige spillere vil få begrænset spilletid, hvis de overhovedet spiller. Mellem det første og sidste dommerfløjt lørdag vil ingen af spillerne på banen kunne mærke de minutter, de eventuelt spillede i midtugen.

Se BetXperts oversigt over bookmaker bonusser og kampagner

Man United - Man City: trupnyt og startopstillinger

Her får du de seneste trupnyheder fra de to Manchester-lejre.

Manchester United
Erik ten Hag må se bort fra Jadon Sancho, Axel Tuanzebe, Donny ven de Beek og selvfølgelig Mason Greenwood. Herudover er Diogo Dalot tvivlsom, da han gik ud med et skrub mod Charlton tirsdag aften. 

Bud på startopstilling (4-2-3-1):
Gea; Shaw, Martínez, Varane, Dalot - Eriksen, Casemiro - Rashford, Fernandes, Antony - Martial

Et alternativ kunne være en 4-3-3, hvor Rashord tager 9'eren, så Martial ryger ud til fordel for Fred, som kan styrke midtbanen.

Manchester City
Pep Guardiola må klare sig uden Rúben Dias. 

Bud på startopstilling (4-3-3): Ederson; Cancelo, Aké/Laporte, Stones, Walker; Gündugan, Rodri, De Bruyne; Foden/Grealish, Haaland, Silva/Mahrez

Rico Lewis har gjort det godt, men jeg er overbevist om, at Pep går med Kyle Walkers' defensive styrke og erfaring til topkampene. Men Lewis' evner på den centrale midt, som indadvendt back i 3-2 opbygningen, gør, at han bliver Peps darling meget snart - hans engelske Phillip Lahm.

OBS: Begge startopstillinger samt refleksioner over selvsamme er leveret af Fønix. 

FAQ: Ofte stillede spørgsmål om Manchester United – Manchester City

Hvornår spilles Manchester United – Manchester City?
Kampen spilles lørdag den 14. januar klokken 13.30

Hvem er favoritter i Manchester United – Manchester City?
Manchester City er ifølge bookmakerne favoritter

Hvem vandt seneste opgør mellem Manchester United og Manchester City?
Manchester City vandt i oktober 2022 med 6-3 hjemme på Etihad Stadium

Hvor vises Manchester United – Manchester City i tv?
Kampen kan følges på TV3+

Hvor kan jeg livestreame Manchester United – Manchester City?
Du kan livestreame Manchester United – Manchester City på Viaplay med deres Sport-abonnement