18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på politik

Ofte kan du hos de forskellige bookmakere på nettet, finde odds på meget andet end din yndlingssportsgren. F.eks. kan du mange steder spille på forskellige politiske begivenheder, som folketingsvalg og kommunalvalg her i Danmark. Men mange bookmakere tilbyder også spil på de politiske valg i andre nordiske lande, og du kan sågar oddse på både europæisk og amerikansk politik. Hvis du går bare en smule op i politik, er der med andre ord masser af muligheder for at finde nogle gode spil, når disse begivenheder finder sted.

Se odds på politik hos NordicBet

Odds på dansk politik

Langt de fleste bookmakere med dansk spillelicens tilbyder odds på de større danske politiske begivenheder. Det gælder alt lige fra odds på folketingsvalg, folkeafstemninger og odds på kommunalvalg.

Når der afholdes folketingsvalg, har du har mulighed for at spille på Danmarks næste statsminister, hvem der kommer i regering og om det enkelte parti bliver valgt ind i folketinget.

De typiske markeder til et folketingsvalg er:

  • Hvem bliver Danmarks statsminister efter valget
  • Hvilket parti får flest stemmer
  • Over/under procent modtagne stemmer
  • Klarer et parti 2% spærregrænsen
  • Head to head 2 partier imellem – hvem får flest stemmer
  • Hvor høj bliver stemmeprocenten

Ved de danske kommunalvalg har du ofte mulighed for at oddse på, hvem der bliver borgmester, og hvor mange mandater de enkelte partier får i den kommende kommunalbestyrelse.

I Danmark har vi de seneste årtier haft en del folkeafstemninger, og her har du også mulighed for at finde gode odds. Naturligvis kan man her oddse på udfaldet af afstemningen, men typisk er der også mulighed for at spille på hvordan procenterne i afstemningen fordeler sig.

Går man op i det politiske liv, er der fin mulighed for at øge spændingen på selve valgaftenen, men det er som med alt anden betting vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i tingene.

Odds på politik i Sverige

Vores naboland Sverige ligner på mange måder Danmark. Det gælder også når det kommer til politik, og deres valg til parlamentet.

Det betyder, at mange af de strategier du benytter, når du oddser på dansk politik, dem kan du også bruge, når det kommer til svensk politik.

Ligesom i Danmark, er det som regel muligt at oddse både på Sveriges næste statsminister, det enkelte parti og på stemmeprocenten.

Odds på amerikansk politik

Når der i USA afholdes præsidentvalg, er det altid en enorm begivenhed, hvor hele verden følger med. Det er 2 kandidater i direkte duel om posten til verdens mest magtfulde embede. Det amerikanske præsidentvalg afviger en del fra de valg, vi kender herhjemme, hvilket kan åbne muligheder for nogle interessante spil.

I USA er det nemlig sådan bygget op, at selvom den ene præsidentkandidat får flere stemmer end den anden, er han/hun ikke sikret præsidentposten. Det afhænger nemlig af valgresultaterne i de enkelte stater. Vi har flere gange gennem historien set, at selvom den ene kandidat fik et par millioner flere stemmer end den anden, var det alligevel ikke nok til at vinde valget. Det skyldes opbygningen af det amerikanske system, og antallet af de valgmænd den enkelte stat har.

De fleste bookmakere tilbyder både politik odds på det samlede præsidentvalg, men også odds på resultaterne i de enkelte amerikanske stater.

Stater som Californien, Delaware og Idaho er næsten selvskrevet at stemme på en demokratisk præsident, og det er til gengæld næsten sikkert at stater som Louisiana, New Jersey og Kentucky stemmer på en republikansk kandidat.

Ofte er det de såkaldte ”sving stater” der afgør resultatet.

Florida er den stat med næstflest valgmænd og historisk set en af de ”sving stater” der er allermest afgørende for hvem, der skal besidde præsidentposten de næste 4 år.

Der er altså gode muligheder for at foretage nogle meget interessante og spændende spil, hvis du kan gennemskue den politiske scene i USA som f.eks.:

  • Hvem bliver USA’s næste præsident
  • Hvem bliver valgt som demokraternes kandidat
  • Hvem bliver valgt som republikanernes kandidat
  • Hvem vinder valget i den enkelte stat

Odds på politik i EU

Udover at kunne oddse på politik når de enkelte lande afholder valg, kan man også oddse på EU politik.

Der er naturligvis valget til Europa parlamentet, men måske endnu sjovere er det, når der er EU folkeafstemninger rundt omkring i Europa.

For ikke så længe siden gik briterne til stemmeurnerne omkring Brexit. En begivenhed der var rigtig mange der fulgte med i. Her så vi tydeligt oddsene på valget stige og falde i takt med meningsmålinger skiftede.

Generelt er altid meget virak koblet op på en folkeafstemning om f.eks. indtrædelse i den monetære union eller lignende.

Du har som regel mulighed for at oddse på de folkeafstemninger, der finder sted i de europæiske lande.

Politikodds markeder – hvad skal man tænke på og overveje

At oddse på de forskellige politikodds markeder er på mange måder helt anderledes end at oddse på de sportsgrene, du normalt plejer at oddse på. Dels er politik generelt meget mere i medierne, især når det handler om dansk politik, derudover er der på mange måder langt bedre mulighed for at følge med inden selve det valg, du vælger at spille på.

Her tænker vi primært på opinionsundersøgelser og meningsmålinger, som normalt er ret præcise – eller det har de i hvert fald historisk set været.

Dog kan vi de seneste år se tilbage på et præsidentvalgvalg i USA, hvor Donald Trump ikke var levnet mange chancer i meningsmålingerne, men alligevel vandt. Det samme gjorde sig gældende da briterne skulle stemme om Brexit.

I begge tilfælde var resultatet altså overraskende i forhold til, hvordan medierne længe forudså det ville gå.

Det skal man naturligvis være meget opmærksom på, når man oddser på politik. Her vinder favoritten heller ikke altid.

Som i alt betting skal man sørge for at sætte sig grundigt ind i tingene. Hvilke politiske dagsordener er oppe i tiden? Hvilke personligheder står pt. i spidsen for de enkelte partier? Er der skandaler i medierne, der involverer en eller flere af kandidaterne?

Alle disse ting kan dels påvirke selve valget, men samtidig også påvirke de meningsmålinger, vi ser i løbet af en valgkamp. Så hvis man pludselig ser et stort dyk for et parti i en meningsmåling på grund af enkeltstående sag, så kan det muligvis nå at rette sig inden selve valgdagen.

På samme måde kan de forskellige odds også ændre sig i løbet af en større partilederdebat. Det er en rigtig god ide at følge med, når disse vises i tv, for på den måde at få en føling af hvad vej vinden blæser. Det

betyder, at odds kan ændre sig rigtig meget i løbet af en lang valgkamp, og hvis du er dygtig, kan du finde de bedste odds på det rigtige tidspunkt.

Det handler med andre ord om at finde den værdi, du mener, du kan finde i de tilbudte odds, også når du sætter væddemål på politik. Og jo mere du sætter dig ind i tingene, jo større chance har du for at ramme dine odds, når de står højest under en valgkamp.

Når man oddser på alt i politik, skal man naturligvis også spille ansvarligt, og ikke lade sine følelser styre sit spil.

FAQ: Odds på politik

🔎 Hvorfor kan det være interessant at oddse på politik?
Ligesom at oddse op f.eks. fodbold eller basketball kan der være gode penge at hente, hvis man laver sit forarbejde ordentligt, og sætter sig grundigt ind i tingene, Politik er noget, de fleste har en holdning til, og dermed noget, der interesserer os alle sammen. Derfor kan det for mange være både spændende og indbringende at oddse på politik, når en af de store begivenheder finder sted.

🔎  Er det lovligt at oddse på politik i Danmark?
Når du oddser hos en bookmaker, der har en dansk licens, er det 100% lovligt.

🔎 Hvilke begivenheder er de største, man kan oddse på indenfor alt i politik?
Det danske folketingsvalg og det amerikanske præsidentvalg er typisk de største begivenheder.

🔎 Hvor kan jeg oddse på politik?
Hos de fleste bookmakere med dansk licens finder du en række spændende politik odds. Ligesom med alt anden betting kan det i længden rigtig godt betale sig at finde netop den bookmaker, der tilbyder de højeste odds på det væddemål, du vil spille.

Feedback