Norge har vedtaget en lov, der sigter mod at forhindre udenlandske spilvirksomheder i at reklamere for spil målrettet norske brugere. 

Det norske parlament, Stortinget, har godkendt en ny lovændring, der giver landets mediemyndighed, Medietilsynet, beføjelse til at beordre internetudbydere og medievirksomheder til at blokere spilannoncer fra udenlandske virksomheder, der er rettet mod norske forbrugere. 

I Norge har den statsejede virksomhed Norsk Tipping monopol på driften af spil i landet. De er altså den eneste operatør, der har tilladelse til at udbyde onlinespil. Det var altså allerede forbudt for andre virksomheder at annoncere i Norge, men indtil nu har de omgået forbuddet ved at vise annoncer på hjemmesider og satellit-tv-kanaler med base uden for Norge. 

Kulturminister: Dette kan reducere antallet af folk med spilproblemer

Den norske kultur- og ligestillingsminister, Abid Q. Raja, siger følgende om tiltaget: 

- Dette vil reducere omfanget af spilreklamer og kan igen bidrage til at reducere antallet af folk med spilproblemer, fortæller Abid Raja og fortsætter:

- Indtil nu har vi ikke haft de nødvendige værktøjer til at håndhæve reklameforbuddet for udenlandske operatører. Men med denne bestemmelse har Medietilsynet beføjelse til at pålægge internetejere og distributører en pligt til at forhindre adgang til reklamer for ulovligt spil, siger Abid Raja.

Stortinget godkendte i denne måned også en bestemmelse, der sigter mod at blokere tv-annoncer fra udenlandske spilvirksomheder ved endeligt at lukke et smuthul i Norsk rikskringkasting (NRK). 

Ændringen giver Medietilsynet mulighed for at pålægge indenlandske tv-kanaler at stoppe med at vise annoncer fra udenlandske operatører. 

Norsk brancheorganisation kritiserer reklamekontrollen

Den norske brancheorganisation for onlinespil, Norsk Bransjeforening for Onlinespill (NBO), der repræsenterer udenlandske operatører i landet, har kritiseret reklamekontrollen og kræver en mere liberal lovgivningsmodel og åbning af monopolet i Norge.