Den britiske spillemyndighed har givet LeoVegas* en bøde på 600.000 pund for overtrædelse af markedsføringsregler og for ikke at overholde krav vedrørende selvudelukkede spillere, der blandt andet ikke fik deres indskud returneret efter lukning af deres konti. 

UK Gambling Commission (UKGC, den britiske spillemyndighed) har gennemgået LeoVegas*' tilladelse i Storbritannien, og det har udløst en bøde på 600.000 pund (cirka 5 millioner kroner) for overtrædelse af flere forskellige regler. 

Det skriver den britiske spillemyndighed i en afgørelse, der er offentliggjort i dag. 


"Udfaldet af denne sag bør ikke efterlade nogen tvivl om, at vi vil gå hårdt efter licenshavere, der misleder forbrugere eller ikke lever op til de standarder, vi sætter i deres licenskrav og vejledning om almen praksis. Vi vil have, at operatører skal lære deres lektie fra vores undersøgelser og bruge den viden til at øge standerne," siger Neil McArthur, administrerende direktør hos UK Gambling Commission. 

LeoVegas*' overtrædelser

LeoVegas* har overtrådt regler for markedsføring og krav vedrørende selvudelukkede kunder. Nedenunder er et overblik over den britiske spillemyndigheds resultater af deres undersøgelse af spiludbyderen, der i Danmark har den kendte komiker Uffe Holm som frontfigur:

  • Mellem april 2017 og januar 2018 identificerede UKGC 41 vildledende reklamer på hjemmesider, som var publiceret af enten LeoVegas* selv eller af deres samarbejdspartnere (affiliates). 31 af reklamerne indeholdte ikke information omkring vigtige begrænsninger og kvalifikation ifm. kampagner, selvom der var plads til at gøre det (otte af disse reklamer var på LeoVegas*' egen hjemmeside, mens 23 af dem var hos affiliates). 10 reklamer vildledte kunder, således at den nødvendige information, for at kunne foretage en veloplyst beslutning som forbruger, var uklart præsenteret. 

  • Undlod at udbetale indestående til 11.205 selvudelukkede kunder. Samlet var indeståendet på 14.429 pund, hvoraf størstedelen af de forskellige konti havde under 1 pund stående. LeoVegas* donerer beløbet til velgørende formål, og de har nu indført foranstaltninger, således at selvudelukkede kunder får udbetalt deres indestående inden for 48 timer. 

  • En software-fejl, der opstod den 1. april 2016, betød, at selvudelukkede konti blev genaktiveret, da selvudelukkelsens perioden var udløbet, selvom de involverede personer ikke aktivt havde søgt at spille igen (ifølge britiske regler skal en selvudelukket konti være lukket i mindst syv år, efter selvudelukkelsesperioden udløber, medmindre kunden aktivt ønsker at spille igen). Software-fejlen betød, at 1.895 tidligere selvudelukkede kunder modtog markedsføringsmateriale uden at have givet tilsagn til det. 413 tidligere selvudelukkede kunder fik mulighed for at spille uden at være i kontakt med kundeservice eller uden at modtage en 24 timers "cooling off-"periode (ifølge britiske regler skal en kunde, der er i den 7-årige kontoluknings-periode og som aktivt ønsker at spille igen, i kontakt med bookmakeren via enten telefon eller direkte møde, og også modtage en 24 timers "cooling off-"periode). 

Bøden løber op i 600.000 pund, sagsomkostninger til spillemyndigheden er på 13.000 pund, mens 14.429 pund bliver doneret til velgørende formål. I alt skal LeoVegas* hive 627.429 pund op af lommen. 

LeoVegas*: Øgede krav er en fordel for seriøse aktører

I dag har LeoVegas* offentliggjort deres kvartalsrapport, som viser, at de har haft en vækst på 76 procent i årets første kvartal. De øgede også antallet af kunder, der indbetalte penge på deres konto hos spiludbyderen med 75 procent fra 172.338 personer til 302.014. 

Men rapporten viser også, at LeoVegas* har lagt penge til side til at betale bøde fra den britiske spillemyndighed. I dette kvartal blev der sat 540.000 euro til side til betaling af bøden, mens der i fjerde kvartal sidste år blev sat 160.000 euro til side. 

"Vi har gennem et stykke tid haft diskussioner med den britiske spillemyndighed (UKGC) omkring mistænkte tilfælde af overtrædelser af den britiske spilelov. En klart flertal af sagerne kan henføres til vores eksterne samarbejdspartnere (affiliates). Vores vurderinger er, at UKGC kommer at uddele bøder for disse overtrædelser, og vi har afsat det totale bødebeløb. Vi har også forbedret vores rutiner, hvilket har ført til, at vi har lukket ned for affiliates, som ikke følger reglerne," siger vicedirektør/koncernchef og medstifter af LeoVegas*, Gustaf Hagman, i kvartalsrapporten. 


"Det gør, at jeg føler en stor tryghed i vores arbejde - både på kort og lang sigt, men også indenfor ekspansion til nye, regulerede markeder. Det er godt, at UKGC stiller øgede krav til os i spillebranchen. Det er en fordel for seriøse aktører, som både har viljen og ambitionen om at arbejde i et reguleret marked," forsætter Gustaf Hagman. 

I kvartalsrapporten skriver LeoVegas* yderligere, at de har justeret deres rutiner efter den øgede kontrol fra UKGC, mens der også gives udtryk for, at reglerne nu overholdes. 

117.000 pund blev på LeoVegas* eget initiativ tilbagebetalt til selvudelukkede kunder, der kom tilbage til LeoVegas* og spillede videre, står der i UKGCs afgørelse.