Efter Tourens første hviledag skal feltet ud på 178 kilometer nærmest udelukkende flad vej, og det er oplagt, at etapen ender med en massespurt. Men hvordan vil det se ud, når Demare (FDJ) er udgået og flere leadout-folk ligeså?

9. etape var hård ved Tour de France-feltet. Hele 12 ryttere udgik på etapen, og det bliver et decimeret felt, der stiller til start på 10. etape i Périgueux.

178 kilometer skal tilbagelægges til Bergerac, før en vinder er fundet, og meget tyder på, at det hele ender med en massespurt. Det vurderer cykelekspert Jesper Carstens. 

Han påpeger dog, at FDJ ikke længere har en interesse i at føre i feltet, da deres topsprinter Arnaud Demare sammen med tre hjælpere udgik på søndags hårde etape, og dermed har holdet kun fem ryttere tilbage i Touren. Marcel Kittel (Quick Step Floors) har været dominerende, så det kan godt være, at de andre hold spørger sig selv, om de virkelig skal sidde forrest i feltet en hel dag og indhente et udbrud for derefter at se Kittel storme forbi dem i spurten. 

"Der er dog imidlertidig et par ting, der taler for, at flere hold nok skal byde ind med føringer i feltet. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) viste, at han kan vinde her i Touren, og Lotto-Soudal jagter stadig en etapesejr til Andre Greipel. Man skal også huske, at hold som Cofidis, LottoNL-Jumbo og Katusha-Alpecin alle har en sprinter, som deres fremtrædende rytter, så mon ikke det nok skal blive samlet," siger Jesper Carstens. 

Yderligere er det værd at bemærke, hvordan ruten er på den sidste kilometer, hvor der er to sving, hvorefter rytterne skal spurte om etapesejren på opløbsstrækningen. Det sidste sving er med bare 500 meter tilbage af etapen.
 
"Her handler det om at være placeret ordentligt, og finalen er afgjort en fordel for de ryttere, der har et godt leadout. Og Marcel Kittel har ikke haft det bedste leadout indtil videre. Det har ofte været ret rodet. Han har mistet Fabio Sabatinis hjul ved flere lejligheder, og i den her finale kræver det i højere grad, at han bliver siddende hos italieneren," siger Jesper Carstens. 
 
Samtidigt har Marcel Kittel også mistet en af sine leadout-mænd i form af Matteo Trentin, der ikke klarede tidsgrænsen på 9. etape, men tyskeren i den grønne pointtrøje er alligevel storfavorit til at være først over stregen på 10. etape. 
 

Kan Kittel slås?

Jesper Carsten fremhæver, at den tekniske finale på etapen passer bedre til en rytter som Andre Greipel (Lotto-Soudal).
 
"Lotto-Soudal har et par gange fyret ham godt af, men tyskeren har indtil videre ikke set alt for hurtig ud. Faktisk har det ofte set lovende ud, lige indtil han er begyndt at spurte, hvorefter konkurrenterne fiser forbi ham," siger han. 
 
Også Dimension Data mistede en vigtig leadout-mand for Edvald Boasson Hagen, da Mark Renshaw heller ikke klarede tidsgrænsen. Tidligere måtte deres topsprinter Mark Cavendish udgå efter styrt i finalen på 4. etape.

"Dimension Data er faktisk et hold, der har formået at levere deres sprinter ret godt, og hvis de kan få kørt Boasson Hagen i stilling, så kan han måske overraske igen, selom han klart foretrækker en hårdere spurt. Det kan dog blive vitalt, at de mangler Renshaw i finalen," lyder vurderingen fra Jesper Carstens. 
 
"Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) er faktisk blevet leveret solidt, selvom man med danske briller stadig savner Michael Mørkøv. En række hårde dage i bjerge er sandsynligvis ret favorabelt for ham, og selvom han ikke vinder ofte, så kan han sagtens gå hen og vinde den her etape," fortsætter Jesper Carstens. 
 
Blandt de andre vinderkandidater finder man Nacer Bouhanni og Dylan Groenewegen. Bouhanni mangler dog lidt topfart ifølge Jesper Carstens, og Groenewegens leadout-tog slet ikke har vist samme styrke under Touren, som det har gjort tidligere. 
 
"Farten er der dog for Groenewegen, men han bliver ofte leveret for langt tilbage. Han er hurtig, men ikke så meget hurtigere end de øvrige sprintere, at han kan overhale dem alle. Får de leveret ham i top 3 med 300 meter tilbage, så har han farten til at vinde etapen," siger Jesper Carstens. 
 
"Det er dog stadig Kittel, der er den klare favorit til at vinde dagens etape, og han har tidligere i Touren vist, at selvom leadout-toget mangler det afgørende finish, så kan han selv sprinte forbi de andre," tilføjer Jesper Carstens. 
 
Etapen starter  klokken 13:25 i Périgueux, hvorefter rytterne skal tilbagelægge 178 kilometer til Bergerac. Med en gennemsnitsfart på 44 km/t vil feltet nå Bergerac cirka 17:30.