Årets fjerde etape af Tour de France bød på masser af dramatik, da Peter Sagan forårsagede styrt i den afsluttende spurt, og efterfølgende blev smidt ud af Touren.

En ellers langsommelig og kedelig 4. etape eksploderede i afslutningen, da sprinterholdene satte sig forrest for at lede deres sprinterkaptajner til spurten. Et større styrt, hvor blandt andet den gule trøje var nede og kysse asfalten, splittede feltet, og senere hen styrtede Mark Cavendish efter nærkontakt med Peter Sagan.

Det koster nu Sagan sin videre deltagelse i Tour de France. Han er nemlig af løbskommisærerne fra den internationale cykelunion, UCI, blevet diskvalificeret. Rygterne gik først på, at han fik en point- og tidsstraf, men efter lang votering blev udsmidningen af verdensmesteren i landevejscykling offentliggjort.

Og udsmidningen kommer til at betyde mere åbne etaper, vurderer cykel- og bettingekspert Jesper Carstens.

”Peter Sagans udsmidning ændrer en del i løbet. I forvejen sidder der jo en håndfuld ryttere, der i visse afslutninger føler, at de allerede har tabt, fordi Sagan sidder med,” siger Jesper Carstens og fortsætter:

”Vi ser ofte, at taktikken er centreret om Sagan. Nu bliver afslutningerne lidt mere åbne, fordi der ikke sidder en klar favorit i feltet. Her ser jeg særligt frem til 14. etape, der slutter i Rodez, og som er skræddersyet til Sagan.”

Demare og Kittel skal kæmpe om pointtrøjen

Jesper Carstens pointerer, at ruten i år har ni flade afslutningerne, hvilket sandsynligvis har været for at hæmme Sagans totale dominans i pointkonkurrencen, som han har vundet de seneste fem år i træk.

”Selv med denne her rute var han storfavorit til at vinde den grønne pointtrøje, simpelthen fordi han kan få point på alle etaper. Marcel Kittel udtalte efter sin sejr på 2. etape, at Sagan skulle blive syg eller lignende for at åbne konkurrencen om den grønne pointtrøje. Og det er så sket nu, og nu må tyskeren selv være en af favoritterne til at ende med trøjen,” siger Jesper Carstens.

”Kittel og Demare kommer til at kæmpe om trøjen på de resterende syv sprinteretaper, mens Michael Matthews er jokeren i det her spil, fordi han kan score mange point på svære afslutninger. Han klatrer utroligt godt, men til gengæld har han ikke helt farten til at blande sig hos de forreste i en reel spurt,” forsætter Jesper Carstens.

Udsmidningen ærgrer dog cykel- og bettingeksperten, der mener, at løbet nu kommer til at mangle en rytter, der kan gøre det uventede og overraskende:

”I forvejen har man valgt at lave en lidt fantasiløs rute, der kræver, at rytterne har meget fantasi, hvis der skal gøres noget interessant. Sagan er en af de ryttere, der har fantasi og evnerne til at lave noget spektakulært. På den front er det et kæmpe tab for løbet, at han er smidt ud.”

Odds på vinderen af den grønne pointtrøje

Bedste odds Bookmaker
Arnaud Demare 1,66
Betfair Sportsbook
Marcel Kittel 2,90
888sport
Michael Matthews 13,00
NordicBet
Andre Greipel 25,00
NordicBet
Alexander Kristoff 65,00
NordicBet