Der er masser at hjælp at hente på BetXpert, når du skal sætte dit drømmehold til Tour de France 2017. Jesper Carstens guider dig igennem årets løb.

Om ganske kort tid går starten til årets Tour de France i Düsseldorf. Den 1. juli går det hele løs i Tyskland, og 3.516 kilometer senere krydser rytterne stregen på Champs Elysees.

Inden det hele er slut, skulle vi dog gerne have fået lidt ud af cykelløbet. På BetXpert har vi til dette års udgave i den grad gravet dybt for at levere materiale, der kan hjælpe dig i kampen mod bookmakerne og mod vennerne i de hyperpopulære managerspil.

Sædvanen tro kan du nemlig konkurrere mod vennerne i de efterhånden mange managerspil, der findes. Her er der som oftest pæne præmier på spil, så det kan betale sig at have sin viden på plads. BetXpert forsøger her at give en hjælpende hold - hvad enten du spiller med eller uden udskiftninger.

Besøg vores Tour de France 2017-optakt for inspiration

BetXperts store Tour de France-optakt er i år langt mere omfattende end normalt. Den består af flere dele, der skal forsøge at give den mest grundige optakt til løbet overhovedet.

Først og fremmest kan du med fordel tjekke ruten til årets Tour de France igennem. Her gennemgår vi de 21 etaper og kommer med bud på, hvilke ryttertyper der kunne præstere på etapen.

I samme optakt finder du også dybdegående tekster om alle trøjerne. Klassementsrytterne kæmper om den gule trøje, mens de unge stjerneskud kæmper om den hvide trøje. Her er der måske mulighed for at fange en billig rytter eller to, før han får sit gennembrud. Der er også en tekst om de ryttere, der kan tænkes at kæmpe om bjergtrøjen, ligesom vi også kigger nærmere på kandidaterne til den grønne trøje.

Som noget nyt i år har vi lavet en avanceret startliste til Tour de France 2017. Her får du ikke alene serveret samtlige ryttere til årets løb, men du lærer også mere om, hvad deres rolle er på holdet, hvilken ryttertype de er, samt deres bedste resultat i år. Det er en essentiel artikel, hvis du skal sætte dit managerhold.

I år har vi også sat fokus på alle bjergene i Tour de France 2017. Her finder du alle detaljerne om stigningerne, ligesom Jesper Carstens også giver sin vurdering af stigningernes betydning for løbet. Årets løb ventes afgjort i netop bjergene. Dette er særlig vigtig information, fordi en stigning ikke blot er en stigning: der er stor forskel på, om der er tale om en stejl stigning, eller en lang, men let stigning.

Sidste år introducerede vi sprinteranalysen, der kiggede nærmere på de hurtigste sprintere i Tour de France. Det har vi gjort igen i år. Her forsøger Jesper Carstens at give det overordnede styrkeforhold mellem de mange sprintere, der er i årets felt.

Den vigtigste inspirationskilde er dog vores forum. Tøv ikke med at stille spørgsmål i én af de relevante forumtråde om årets Tour de France. Jesper Carstens vil gøre sit bedste for at besvare flest mulige spørgsmål hurtigst muligt, ligesom flere brugere igennem tiden har bevist, at de også gerne vil hjælpe. 

Tænk over taktikken

Som udgangspunkt findes der to Tour de France-managerspil: et hvor du spiller med daglige udskiftninger, og et hvor du har et fast hold. Taktikken i de to spil er naturligvis vidt forskellig.

Daglige udskiftninger

I spillet med daglige udskiftninger laver mange ofte den fejl, at de kun ser morgendagens etape. Lad os sige, at første etape er en sprinteretape, og du kan vælge mellem Marcel Kittel og Peter Sagan, der koster det samme. Du vælger Marcel Kittel, fordi han er den hurtigste af de to, og tyskeren ender også med at vinde, mens Sagan "blot" bliver nummer fire.

Men dagen efter venter en Ardenner-lignende etape, hvor Peter Sagan er den naturlige favorit. Her kunne du have sparet utrolig meget i transfergebyr, hvis du havde valgt Sagan i første omgang. Man bør altid se mindst et par etaper frem, for det kan påvirke din holdudvælgelse markant.

Transfergebyret er en vigtig faktor, som man er nødt til at huske på hele tiden. Jeg har i mange spil ødelagt det hele, fordi jeg ikke har skænket gebyret nok respekt. 

Andre taktikker: Spil efter din placering. Skal du spille sikkert, så spil sikkert. Er du lidt efter og skal satse, så skal du se bort fra de mest populære valg. Efter 12-13 etaper risikerer man, at alle har de samme ryttere, så her skal man til at analysere voldsomt på rytternes præstationer for at skille sig ud. Det er svært at avancere alt for meget på dette tidspunkt.

Fast hold

Enten er man vild med spillet uden udskiftninger eller så hader man det. Man kan have valgt et forrygende hold, men allerde på anden etape kan det hele være slut, hvis dine ryttere er involveret i det uundgåelige styrt.

Sådan er det. Det kræver en stor portion held at nå til tops i dette spilformat, men til gengæld kan grundig research og stor viden virkelig gøre en forskel her fremfor i spillet med daglige udskiftninger, hvor man blandt andet kan læne sig op ad de mange optakter og bookmakernes odds.

Har man fulgt cykelsæsonen eller lavet sin research, så har man mulighed for at lure overraskelserne før de sker - og så batter det virkelig.

Deltag i de private ligaer

På BetXpert har brugerne i årevis dystet mod hinanden i private ligaer på Holdet.dk*, og det sker også igen i år. 

I år er der lavet to spil:

I begge spil koster det 200 kroner at være med i puljen. De nærmere detaljer kan findes i trådene. Bemærk at det ikke er officielle BetXpert-konkurrencer.