Den europæiske brancheorganisation EGBA ønsker et minimum af fælles EU-regler, når det kommer til spillerbeskyttelse.

European Gaming and Betting Association (EGBA) anbefaler, at der indføres et specifikt sæt forbrugerrettigheder angående onlinespil i EU-Kommissionens forestående forbrugerstrategi.  

Et specifikt sæt af forbrugerrettigheder vil garantere et højt niveau af spillerbeskyttelse, gennemsigtighed, retssikkerhed og øget sikkerhed for onlinespillernes ve og vel, mener EGBA. 

Opfordrer til mere samarbejde landene imellem

I sit forslag til fælles EU-regler lyder det blandt andet fra EGBA, at:

”Manglen på lovgivningsmæssig konsistens bringer onlinespillernes sikkerhed i fare, da det udsætter dem for de uregulerede og utrygge websteder på det grå marked.”

”Et større samarbejde mellem medlemslande om regulering af spillemarkedet kan lette dialogen for at opnå de ønskede mål om spillerbeskyttelse. Med henblik herpå beklager EGBA opløsningen af ​​den europæiske ekspertgruppe for onlinespil, da nationale spilreguleringsmyndigheder hermed fratages muligheden for at mødes og udveksle idéer og inspiration om fælles retningslinjer.”

EGBA konstaterer blandt andet også, at der i en undersøgelse af 15 EU-lande kun var lovmæssige initiativer, der beskytter mindreårige mod at se reklamer for spil, i de seks af dem. 

Alt i alt mener organisationen, at manglen på fælles regler på området om spillerbeskyttelse gør, at spillernes sikkerhed er i fare, og at det grå marked, det vil sige de spiludbydere, der ikke har spilletilladelse i et EU-land, høster frugten. Dette til skade for den europæiske økonomi.