FCK er i krise i Superligaen, hvor spillet ikke fungerer, og mesterholdet er allerede nu 14 point efter Brøndby på førstepladsen, mens de ligger med samme pointantal som OB på syvendepladsen. Risikerer de, at miste Mesterskabsspillet? Og hvad med medaljer?

Da Herfølge overraskede alt og alle og vandt mesterskabet i 1999/2000-sæsonen, blev FCK nummer 8 i Superligaen. Siden da har FCK hvert år vundet medaljer i Superligaen (11 titler, 5 andenpladser og 1 tredjeplads), men med holdets nuværende krise, er det ikke sikkert, at den stime kommer til at fortsætte. Sådan lyder det fra bookmakerne, der har sat odds på, om FCK vinder medaljer eller ej. 

"Vi vurderer i øjeblikket sandsynligheden for FCK-medaljer til at være cirka fifty-fifty. Det kommer til udtryk i et odds på 1,85. Før sæsonen stod selvsamme odds i 1,02. Kigger man på mesterskabschancerne, lyder oddset på 13, hvilket svarer til en sandsynlighed på cirka 7,5 procent. Før sæsonen lød mesterskabsoddset på 1,35," skriver pressechef ved Nordicbet*, Thomas Holm i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

"Inden sæsonen var det ganske utænkeligt at forestille sig FCK udenfor top 3, men sådan forholder det sig ikke længere. Man skal selvfølgelig ikke glemme, at FCK også har været ramt af skader til stærke profiler som Federico Santander, Erik Johansson og Nicolai Boilesen. Men det bør ikke kunne ryste så stor en klub i en liga som den danske."

 

Ekstra Bladet har interviewet Poul Hansen, fodboldekspert på TV 3 Sport, og deres egen fodboldkommentator Stig Tøfting om FCKs muligheder for at miste en placering i top 6, og her er der uenighed om sandsynligheden for, at det sker: 

 

"Der er større chance for, at Donald Trump bliver minister i Nordkorea, end at FCK misser mesterskabsslutspillet. Vinterpausen vil gøre dem godt. Santander og Johansson vender tilbage, og måske henter man en forstærkning yderligere. Jeg kan slet ikke forestille mig, FCK misser top seks," siger Poul Hansen til Ekstra Bladet

 

"Hvis jeg var Ståle Solbakken, ville jeg være meget bekymret for, om FCK overhovedet når med i top seks. Der er altså tale om mega krise. De har tabt fire, spillet en uafgjort og vundet over AGF i de seneste seks kampe. Med de resultater, kan man sagtens glide ud af mesterskabsslutspillet," siger Stig Tøfting

 

Vinder FCK medaljer i 2017/18-sæsonen?

JA NEJ
1,90 1,80
Danske Spil Danske Spil

Kommer FCK i top 6 i 2017/18-sæsonen?

JA NEJ
1,10 6,50
Bet365
Danske Spil

 

Hvilken træner fyres først?

Den manglende succes for FCK i denne sæson falder tilbage på manden med ansvaret: træner Ståle Solbakken. Han har netop ansat en ny assistenttræner i form af Bård Wiggen, der starter fra nytår. De to trænere har tidligere arbejdet sammen i FCK, mens Ståle Solbakken var cheftræner. 


"Med dagens (tirsdag, red.) ansættelse af Bård Wiggen som assistenttræner har Ståle Solbakken givet sig selv nogle forbedrede arbejdsvilkår. Den slags forpligter, og derfor skal der også resultater på bordet, hvis dét trænerteam skal være ved roret i FCK efter denne sæson", siger oddschef hos Bet25 Morten Olsen i en pressemeddelelse

 

"Målt på ambitioner og budget hersker der ingen tvivl om, at FCK er den hidtil største skuffelse i Superligaens efterårssæson. DM-guldet kommer de formentlig ikke til at kæmpe med om, og lige nu skal Ståle Solbakken kæmpe hårdt for bare at få sit hold med i Mesterskabsslutspillet. Det klæder ikke en forsvarende dansk mester," fortsætter oddschefen. 

 

Hos Bet25 er Ståle Solbakken favorit til at være den næste træner i Superligaen, der fyres. Det giver odds 3,75. 

 

Hos Nordicbet* er Ståle Solbakken næststørste favorit til at være næste Superliga-træner, der bliver fyret. Her er Silkeborgs træner Peter Sørensen størst favorit. Ståle Solbakken giver odds 5,00, mens Peter Sørensen giver 4,00. Sidstnævnte giver 4,25 hos Bet25. 

 

"FC København er i færd med en ganske forbløffende nedtur i dansk fodbold. Det skyldes især, at klubben ikke har formået at omsætte sit enorme transferbudget til kvalitetsindkøb. Lüftner, Sotiriou og Pavlovic er eksempler på spillere, som ikke har levet op til forventningerne, og det må Ståle Solbakken tage sin store del af ansvaret for," skriver Thomas Holm.