Danske Spil har været offline i cirka 36 timer på grund af en stor IT-opdatering, men opdateringen har endnu ikke betydet, at det er muligt at få udbetalt decimalgevinster. Kunder hos Danske Spil må stadig leve med en konsekvent ørenedrunding af deres oddsgevinster.

Klokken 22 søndag aften startede en historisk stor IT-opdatering af Danske Spils systemer. Spiludbyderen forventede, at de ville være online igen om mandagen klokken 16, men det blev af flere omgange udskudt, og først tirsdag omkring klokken 13 var det igen muligt at tilgå Danske Spils hjemmeside. 

Opdatering havde blandt andet til formål at adskille kundernes konti i en blå og en rød konto, hvor licensspillene og monopolspillene skal være helt adskilt. Sådan har det nemlig ikke altid været, og det har medført en konkurrencefordel til den statsejede spillevirksomhed, som sidste år fik en afgørelse imod sig fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Opdelingen skulle allerede været sket sidste år, men der blev givet dispensation af Spillemyndigheden. 

Den problemstilling er nu løst med den nye opdatering, men det er ikke alle problemstillinger, der er blevet løst. BetXpert har tidligere beskrevet, hvordan Danske Spil tjener mindst et sekscifret beløb årligt på konsekvent af nedrunde oddsgevinster. Spiller du en 10'er til odds 1,59, bør du vinde 15,90 kroner, men hos Danske Spil vinder du kun 15 kroner. 

Den gang lød forklaringen, at det først kunne fikses ved hjælp af en IT-opdatering, og at det forventeligt ville være gjort inden udgangen af 2017. Det skete som bekendt ikke, og i foråret lød meldingen, at Danske Spil så positivt på at få løst problemet med den konsekvente ørenedrunding af oddsgevinster. 

Men den nye, 36 timer lange IT-opdatering har altså ikke løst problemet med ørenedrunding af gevinster, og det er således stadig ikke muligt at få udbetalt sine decimalgevinster.  Det bekræfter pressechef hos Danske Spil, Marie Grabow Westergaard, overfor BetXpert, ligesom screenshots af kuponer viser det samme.

Source: [Screenshot fra Danske Spil}

Ingen tidshorisont overhovedet

Har du en ide om, hvornår det kan forventes, at der er styr på den konsekvente ørenedrunding?
"Det har jeg ikke noget at sige til lige nu. Jeg har ingen tidshorisont overhovedet. Det må du gerne skrive," siger Marie Grabow Westergaard. 

Hvorfor er det ikke kommet med i den nye IT-opdatering?
"Fordi det ikke ligger automatisk i opdatering. Den her opdatering gør det muligt at ændre det, men det ligger ikke i selve opdateringen," fortsætter Marie Grabow Westergaard. 

Spillemyndigheden har tidligere forklaret, at problemstillingen falder uden for deres område. 

Hvad mener I om en praksis, hvor man konsekvent nedrunder gevinster til hele kroner?
"Hvis det bliver vurderet, at nedrundingen er et urimeligt aftalevilkår falder det uden for Spilleloven, og det er derfor ikke en problemstilling, som Spillemyndigheden kan forholde sig til," skrev Katja Arabelle Antabi, specialkonsulent ved Spillemyndigheden, i en mail til BetXpert i marts 2018. 

Hos Forbrugerombudsmanden ønsker man ikke at forholde sig til det konkrete tilfælde med Danske Spil, men generelt har de tidligere udtalt til BetXpert: 

"Hvis man opererer med decimaler i det ene tilfælde, og det tilfældigvis altid er til fordel for udbyderen, og i det andet tilfælde gør man ikke, og det tilfældigvis altid er til skade for forbrugeren, så er der nok ikke balance i tingene," sagde Carsten Strøjer, specialkonsulent ved Forbrugerombudsmanden, til BetXpert sidste sommer.