VM 2018 i Rusland har været Danske Spils mest succesfulde VM-slutrunde nogensinde målt på omsætning. Finalen tog dog en pæn del af overskuddet, da danskerne vandt hele 40 millioner kroner på Frankrigs 4-2-sejr over Kroatien.

Målfest og sejr til favoritten på mere end et mål gav Danske Spil* end dyr finale ved VM 2018. På trods af en slutrunde, hvor flere afgørende kampe sluttede ganske målfattigt, forventede spillerne, at der ville komme mange mål i finalekampen mellem Frankrig og Kroatien. Og det kom der - hele seks af slagsen.

Samtidig er en favoritsejr sjældent godt nyt for bookmakerne, og særligt i dette tilfælde, hvor forhåndsfavoritterne fra Frankrig vandt med 4-2,  gjorde det ondt på Danske Spil*.  87 % af dem, der havde spillet på sejrens størrelse, havde spillet, at Frankrig ville vinde med mindst to mål, oplyser sportspilschef i Danske Spil*, Jens Nielsen, i en pressemeddelelse.

I alt tabte Danske Spil* 40 millioner kroner på finalen. Det ændrer dog ikke på, at man på direktionsgangene ser slutrunden som en bragende succes. Inden VM havde Danske Spil* en målsætning om at have det største spiludbud nogensinde, og det er man lykkedes med.

"Vi havde som målsætning at udbyde mindst 30.000 forskellige væddemål i løbet af VM, og det har vi gjort. Vi har faktisk udbudt flere end 35.000 forskellige væddemål i løbet af VM-måneden. Det er vi ret stolte af, og vi håber, det har givet kunderne mange sjove spiloplevelser undervejs," siger Jens Nielsen. 

74 % spillede dansk sejr over Peru

Samtidig oplyser Danske Spil*, at der var et omsætningsmål på 700 mio. kr., og at dette mål blev nået til fulde blandt andet via det største kampagnearbejde nogensinde både digitalt og hos forhandlere. I alt er der tale om det bedste VM-resultat nogensinde, oplyser Danske spil* til BetXpert.

Der var dog flere streger i regningen undervejs - også udover finaleresultatet. Da Danmark i den første kamp besejrede Peru, havde 74 % af alle kunder spillet på dansk sejr. Samtidig havde 10 % af alle, der spillede, på hvem der ville blive turneringens topscorer, spillet på Harry Kane.

Som et kuriosum kan det nævnes, at det første og sidste spil, Danske Spil* modtog på VM-slutrunden, begge var på Frankrig som turneringsvinder. Det første var den 23. november 2015 til odds 13 for en flad tier, mens det sidste væddemål tikkede ind 14 minutter før slutfløjt i finalen ved stillingen 4-2. Her lød oddset på 1,001.

Stor omsætning verden over

Også udenfor landets grænser har finalen gjort indhug i overskuddet fra en ellers succesfuld VM-turnering. Jonas Kobberholm, der er Commercial Relations Manager hos Kindred, som blandt andet ejer Unibet*, græder med det ene øje og smiler med det andet, når han ser tilbage på slutrunden.

"At Les Bleus vandt efter en målrig affære var præcis, hvad vores kunder havde håbet på, og da finalen var vores største event nogensinde, gav den os et signifikant tab. Alt i alt kan vi dog se tilbage på et fantastisk VM. Vi ender med en flot profit på turneringen efter de mange overraskelser i både gruppespillet og knockout-runderne," siger han til EGR.

Og ifølge iGaming Times blev omsætningsrekorden i Kina fra VM 2014 slået markant. I alt over 63 milliarder kroner blev der omsat for på det kinesiske sportslotterimarked, og det er fire gange højere end for fire år siden.