Der skal store beløb på bordet for at kunne hente de største stjernespillere, men hvem er verdens dyreste fodboldspiller? Vi har set på de største fodboldtransfers i denne Top 10 liste.

Spil på transferodds og specials hos Unibet

Der sker enorme investeringer i moderne fodbold og spillerne handles for absurde beløb mellem klubberne. I de seneste transfervinduer har bl.a pengestærke saudi-arabiske klubber lykkes med at tiltrække store navne ved at tilbyde en attraktiv løn.

1. Neymar 222 mio. € til PSG fra FC Barcelona i 2017.

Den brasilianske landsholdsstjerne slog transferrekorden, da han ankom til den PSG i august 2017. Storsatsende PSG lagde nemlig en overgangssum på hele 220 mio. € for Neymar, der ellers dannede en frygtet angrebstrio med Lionel Messi og Luis Suarez.

Neymar skulle skifte sin kronprinsrolle i Barcelona ud med titlen som Kongen af Paris. Målet var, at brasseren skulle føre PSG frem til Champions League-trofæet, mens Neymar selv skulle køres i stilling til titlen som verdens bedste fodboldspiller. Champions League-drømmen var tæt på at gå i opfyldelse i 2019/2020-sæsonen, hvor PSG og Neymar nåede Champions League-finalen, men Bayern München slukkede lyset med sejren på 1-0 på Estádio da Luz i Lissabon på det mål, som den tidligere PSG'er Kingsley Coman satte ind efter en lille times spil.

Neymar er skiftet til suadiarabiske klub Al Hilal på en gylden 2 årig kontrakt. Men hvem ved; det kan være, at Neymar vender tilbage til europæisk fodbold i 2025, når kontrakten med den saudiske klub udløber og igen jagter Champions League-trofæet.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

2. Kylian Mbappé 180 mio. € til PSG fra Monaco i 2018

Kylian Mbappé står for den næststørste transfer på Top 10-listen, da Paris Saint-Germain hentede den franske superstjerne tilbage i 2018.

Kylian Mbappé kunne dog have sat sig på en sikker 1. plads, hvis han havde accepteret årets tilbud fra Al-Hilal, som fristede PSG med en transfer på 300 mio. €, mens hovedpersonen selv kunne indkassere en årsløn på 700 mio. €. Det blev dog til et nej fra Mbappé denne gang, og han fortsætter derfor karrieren i Paris Saint-Germain, hvor franskmanden nu er den absolutte offensive leder efter holdkammeraterne Lionel Messi og Neymar er skiftet til hhv. Inter Miami og Al-Hilal. Så må vi hvor længe samarbejdet mellem Mbappé og PSG holder. Real Madrid har længe været på frierfødder … Mbappé må være en af hovedkandidaterne til at vinde Guldbolden i fremtiden og mon ikke også, at han på et tidspunkt sprænger loftet for transferbeløb? Fodboldtoget buldrer derudad og pengene og investeringerne i verdens populæreste sport bliver bare større og større. Med de saudiske klubbers indtog må man forvente endnu større konkurrence om verdens bedste spillere.

3. Philippe Coutinho 135 mio. € til Barcelona fra Liverpool i 2018

Endnu en stor satsning fra Barcelona, der ikke rigtig levede op til forventningerne. Katalanerne var ellers yderst ivrige og vedholdende i deres jagt på Liverpool-playmakeren Philippe Coutinho.

Velspillende Coutinho blev en fan-favorit på Anfield, men da der landede et bud på 135 millioner euro på forhandlingsbordet, så måtte Liverpool acceptere, at den brasilianske stjerne måtte videre til Barcelona efter 6 sæsoner i Beatles-byen.

Samarbejdet mellem Coutinho og Barcelona blev dog aldrig den forventede succes, og den brasilianske landsholdsspiller er nu skiftet til Aston Villa efter bl.a. et lejeophold i Bayern München.

Se Philippe Coutinhos bedste mål i Liverpool

Se bookmakernes bedste bonus og kampagnetilbud

4. Ousmane Dembélé 135 mio. € til Barcelona fra Dortmund i 2017

Franske Ousmane Dembélé blev hentet til Barcelona i 2017 for at lukke hullet efter Neymar tog til PSG. Det unge stortalent kæmpede med en del skader i sin første tid i den spanske storklub, men under træner Xavi viste Dembélé større stabilitet i præstationer.

Derfor var det måske lidt overraskende, at Dembélé skiftede til PSG op til 23/24-sæsonen for en transfersum på omkring 50 mio. euro.

Der er fortsat økonomiske problemer i Barcelona, som kan have medvirket til, at den katalanske klub ikke kunne ville på den løntunge Dembélé.

Foto: CESAR MANSO / AFP

5. João Felix 127 mio. € til Atletico Madrid fra Benfica i 2019

Portugisiske João Felixs offensive kvaliteter banede i 2019 vej for et monsterskifte fra Benfica til La Liga-klubben Atlético Madrid. Præstationerne førte også til, at João Felix sluttede 2019 med at høste Golden Boy-prisen, som gives til det største U21-talent på europæisk grund.

João Felix mangler endnu at give valuta for pengene og blev senest udlejet til Premier League-klubben Chelsea. Den 23-årige spiller har flirtet med Barcelona og er på ønskesedlen hos saudiske Al-Hilal, men indtil videre fortsætter han karrieren i Atletico Madrid.

6. Enzo Fernández 121 mio. € til Chelsea fra Benfica i 2023

Midtbaneprofil Enzo Fernández blev verdensmester med Argentina ved VM-slutrunden i Qatar og skiftede kort tid efter fra Benfica til London-klubben Chelsea.

Den 22-årige Enzo Fernández er den yngste spiller på Top 10-listen. Der er kæmpe forventninger til den pasningssikre argentiner hos Chelsea, hvor han træder ind på en spændende midtbane med holdkammerater som ukrainske Mykhailo Mudryk og nyerhvervelsen Moíses Caicedo.

7. Antoine Griezmann 120 mio. € til Barcelona fra Atletico Madrid i 2019

Da Ousmane Dembélé ikke slog til valgte Barcelona at hente en ny fransk angriber og snuppede Antoine Griezmann fra Atletico Madrid. Han blev hentet til den katalanske storklub i 2019 fra Atletico Madrid, men det blev ikke den store succes. Barcelona-præsidenten Joan Laporta roste Griezmann for at have den rette indstilling, men han passede bare ikke ind i spillestilen. Den i dag 32-årige offensivspiller er derfor efter et par sæsoner i 'Barca' tilbage på lønningslisten i Atlético Madrid.

Foto: JOSE JORDAN / AFP

8. Jack Grealish 117,5 mio. € til Manchester City fra Aston Villa

Transfersummen stiger ofte ret markant, når der handles mellem Premier League-klubber. De færreste vil placere Jack Grealish blandt de bedste spillere i verden, men han er nu blandt de dyreste efter Manchester City gav 117,5 millioner euro til Aston Villa for kantspilleren i sommeren 2021.

Grealish blev dermed det dyreste indkøb nogensinde for stenrige Manchester City. Til sammenligning gav de blot 60  millioner euro for Erling Haaland, der havde en frikøbsklausul i kontrakten med Dortmund.

Jack Grealish havde svært ved at tilpasse sig Pep Guardiolas spillespil i første sæson, men den nu 27-årige engelske landsholdsspiller har fået fodfæste og etableret sig som vigtig brik hos Manchester City, der vandt the Treble i 2022/2023 sæsonen.

Foto: OLI SCARFF / AFP 9. Cristiano Ronaldo 117 mio. € til Juventus fra Real Madrid i 2018

Det var en stor overraskelse at Cristiano Ronaldo forlod den spanske kongeklub og skiftede til Juventus efter at have ført Real Madrid til tre Champions League-titler i træk.

Den fem-dobbelte Guldboldvinder fik tre år i Torino og var bl.a. med til at vinde det italienske mesterskab to gange.

Cristiano Ronaldo valgte dog i 2021 at tage retur til Manchester United og i dag spiller den 38-årige angriber for Al Nassr i Saudi-Arabien.

10. Declan Rice 116,6 mio. € til Arsenal fra West Ham i 2023

West Ham blev godt betalt, da Arsenal hentede Declan Rice og den 24-årige englænder er seneste skud på stammen på denne fornemme Top 10-liste.

Det bliver spændende at se, om den 24-årige englænder i Arsenal kan være med til at føre The Gunners helt til tops i Premier League efter en sæson, hvor det var lige ved og næsten for Mikel Artetas mandskab.

Declan Rice er vurderes som en af verdens bedste centrale midtbanespillere og Gunners-fans håber, at Rice sikret stabiliteten på midtbanen og giver Martin Ødegaard og Kai Havertz frihed til at fokusere på offensiven. 

Se de bedste odds for Premier League 2023/2024

Besøg LeoVegas

1.000 kr. Ekstrabet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort spiludvalg
Høj tilbagebetaling
Lukrative kampagner
Omsætningskrav 1.00x indskud til minimum odds 1,80. Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 1000 DKK i dit første spil indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til LeoVegas hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Mr Green

1.000 kr. Live Cashbet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg af sportsgrene - også live
Overskuelig hjemmeside
Høj tbp på små markeder
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav Indsæt og spil mellem 75 og 1.000 kroner. Få et live cash bet , der matcher værdien af dit første væddemål, når dette er afgjort.

Yderligere vilkår Indbetalingen skal gennemspilles en gang på sportsbook med minimum 2,00 som odds, før du modtager dit live cashbet. Bemærk, at dit freebet udløber indenfor syv dage. Gevinster fra freebet udbetales som kontanter og skal derfor ikke gennemspilles.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Mr Green hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
Besøg Bet365
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Væddemålskreditter fra 50 kr, op til 1.000 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter.
Husk at bruge Bet365 bonuskode ved tilmelding.
Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus
Besøg ComeOn
God brugeroplevelse
Spændende specialspil og høje odds på Superligaen
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 5.00x bonus til minimum odds 1,80.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 5000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Bonussen gives kun til nye kunder, der er 18 år eller ældre og bosiddende i Danmark. Du skal indbetale mindst 100 kroner. Væddemål med kun to udfald, f.eks. over/under, tæller ikke med i omsætningen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til ComeOn hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
 
Besøg Unibet
Stort udvalg af sportsgrene
Ofte fokus på Skandinavien/DK
Stærk mobil platform
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 8.00x bonus til minimum odds 1,40.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 8000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Dette tilbud er tilgængeligt for udelukkende nye kunder, der er 18 år eller ældre. bosiddende i Danmark. Bonuspenge kan ikke benyttes på poker.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Unibet hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus

Ofte stillede spørgsmål og svar