Den 13. juli skulle have været en festdag for alle der ønsker en liberalisering af det danske spillemarked - men festplanerne endte desværre med at blive makuleret i et konferencerum i Bruxelles...

I dag foreslog EU-kommissær Charlie McCreevy Kommissionen at anlægge sag mod Danmark ved EU-domstolen. Sagen skulle dreje sig om den danske spillelovgivning, der jo forbyder udenlandske spiludbydere at operere i Danmark - og som ifølge McCreevy strider mod EU-reglerne for fri konkurrence.

Desværre endte det i et anti-klimaks, da der blandt de øvrige kommissærer var modstand mod forslaget, som McCreevy derfor måtte stryge. Modstanden blandt kommissærerne skyldes sandsynligvis, at Danmark ikke er det eneste land med en monopol-lovgivning på spilleområdet...

Det forlyder dog, at spørgsmålet ikke er afgjort - kun udsat. Med andre ord vil McCreevy fortsat arbejde på at anlægge sag mod Danmark. Og midt i skuffelsen kan vi glæde os over, at der blandt de danske EU-parlamentarikere er en del, der er modstandere af Danmarks spille-politik, bl.a. Anders Samuelsen fra De Radikale og såmænd også Karin Riis-Jørgensen fra Venstre der faktisk går ind for en retssag mod Danmark.

Til BT har hun udtalt: "Det er ærgerligt, at EU har taget de nationalistiske briller på og ikke taget den retssag, så vi kan få afgjort, om det danske tips-monopol er ulovligt eller ej."

Karin Riis Jørgensen går ind for en privatisering af Dansk Tipstjeneste og mener i øvrigt, at en liberalisering af spillemarkedet ikke nødvendigvis vil betyde færre kroner til den danske stat (som kanaliserer dem videre til gode formål). Danmark kunne i givet fald blot kræve, at bookmakere skal betale for at få licens.