De amerikanske colleges frygter, at legalisering af betting vil føre til øgede omkostninger til blandt andet opretholdelse af integritet blandt atleter. De ønsker derfpr at få en del af omsætningen for at håndtere disse udgifter. Læs mere om det i ugens bettingnyheder.

De amerikanske colleges frygter, at der vil være store omkostninger forbundet med at opretholde den nødvendige integritet blandt deres atleter, når det bliver lovligt at bette. Derfor vil de have en del af omsætningen på betting i landet for at kunne dække disse omkostninger.

Det er ikke første gang, at der bliver stillet krav om at få en del af omsætningen for at beskytte deres atleter. Tilbage i april gik spillernes union for NBA, NFL m.fl. ud og sagde, at "atleterne må også have en stol ved bordet, for at sikre spillernes rettigheder og at integriteten i vores kampe er beskyttet." 

Det bliver dog ikke nemt at få en stol ved bordet. American Gaming Association (AGA) er nemlig ikke parate til at tilbyde en såkaldt integrity fee, der vil tage en stor del af profitten. Det vil nemlig hindre legaliseret betting i at vinde indpas:

"Det kommer ikke til at resultere i det, jeg tror ligaerne - og colleges - ultimativt ønsker at se, nemlig et reguleret, legaliseret sportsbettingmarked, hvor kunderne tager del i det marked fremfor at forstætte med at være på det illegale marked." 

Såfremt der bliver kompenseret med en integrity fee, vil det betyde, at oddsene i sidste ende får en lavere tilbagebetalingsprocent, og så vil det - fryger man - fortsat være mere lukrativt at gamble hos de ulovlige bookmakere, der kan tilbyde bedre odds.

Læs mere

Andre bettingnyheder fra uge 34

20/8 Marathonbet bliver omdiskuteret trøjesponsor for Lazio

I Italien vil parlamentet bettingreklamer og sponsorater til livs, og derfor vil der i sommeren 2019 blive givet tilladelse til at bandlyse sådanne reklamer. Dette har dog ikke fået Marathonbet til at holde sig fra det italienske marked, og de har netop indgået en aftale med SS Lazio, hvor de skal være trøjesponsor - dog kun frem til 1. januar 2019.
Læs mere

21/8 LeoVegas* søger om licens i hjemlandet

Den svenske bookmaker LeoVegas* har offentliggjort, at de vil ansøge om licens i hjemlandet Sverige, som en del af deres strategi. LeoVegas* vil ansøge om licens til både at udbytte sportsspil og casino, og bookmakeren kan se frem til at betale en afgift på op til 18%.
Læs mere

21/8 LeoVegas* sender stikpille til Italien

I Italien vil myndighederne forbyde reklamer fra bookmakere, og det har fået svenske LeoVegas* til tasterne for at sende en stikpille afsted. I avisen Corriere dello Sport har de indrykket en dobbeltsidet annonce, hvor de gør læserne opmærksomme på, at de er kommet til landet for at blive, og de stadig er der for deres kunder.
Læs mere

22/8 Ny app skal hjælpe mod spilafhængighed i Norden

Selskabet bag blandt andet Unibet*, Kindred Group, har lanceret en ny app, der skal hjælpe deres spillere mod spilafhængighed. App'en er dog henvendt kunderne i de nordiske lande, og derfor er app'en gjort tilgængelig på dansk, svensk, norsk og finsk og er en såkaldt "Gambling Therapy app".
Læs mere

23/8 Bethard-direktør: De højeste odds og ingen personlige limits

Den nye bookmaker Bethard vil gøre op med limitering af vindende spillere og lover samtidigt markedets højeste prematch 1X2-odds på de store ligaer. "Alle bør vide, at vi ikke limiterer vindende spillere," lyder det fra Bethards direktør i et interview med BetXpert. 
Læs mere

24/8 Kæmpe hollandsk bøde til Betsson*

Den hollandske bettingregulator har givet Betsson* en bøde på 300.000 euro. Det sker efter, at den svenske bookmaker har tilladt lokale, hollandske kunder at spille hos dem uden at have fået accept fra de lokale myndigheder.
Læs mere