Den nye bookmaker Bethard vil gøre op med limitering af vindende spillere og lover samtidigt markedets højeste prematch 1X2-odds på de store ligaer. "Alle bør vide, at vi ikke limiterer vindende spillere," lyder det fra Bethards direktør i et interview med BetXpert. 

Den svensk-maltesiske spiludbyder Bethard fik i sidste uge bevilget en licens af Spillemyndigheden til at udbyde væddemål og onlinekasino, og snart er selskabet klar til at tage imod danske kunder. Bethard slutter sig til de 15 andre spiludbydere, der også har licens til at udbyde væddemål i Danmark.

Der er stor konkurrence på det danske marked, hvor der bruges millioner og atter millioner kroner på markedsføring gennem reklamer og på bonusser til både nye og eksisterende kunder. Det kan være svært for en ny bookmaker at etablerede sig på det danske marked, så hvordan vil en - for danskerne - forholdsvis ukendt bookmaker adskille sig fra mængden af bookmakere, hvorfor flere har stort set identiske odds eller layout, da de har de samme leverandører? 

"Vores brand, konkurrencedygtige odds og fair behandling af alle vores spillere, skal være med til at adskille os fra de andre. Alle bør vide, at vi ikke limiterer vindende spillere. Det er fair play for os," skriver Erik Skarp, stifter og direktør for Bethard, i en mail til BetXpert.

Erik Skarp har ikke ønsket at stille op til et interview, men har i stedet fået tilsendt en række spørgsmål med opfølgende spørgsmål.

Bethard annoncerede tidligere på året, at Zlatan Ibrahimovic som ambassadør og delejer af den svenske udbyder, og fodboldikonet bliver en vigtig del af bookmakerens markedsføring i Danmark: 

"Vi vil have bedre kampagner end konkurrenterne, og vi sender eksempelvis spillere til Los Angeles for at mødes med Zlatan, mens resten af markedet går amok i freespins og freebets. Bethard vil hovedsagelig promoveres gennem social markedsføring, hvor Zlatan er frontfigur," skriver Erik Skarp. 

Markedets højeste 1X2-odds på de store ligaer

Premier League, Serie A, La Liga, Champions League er blandt de ligaer, hvor Bethard ifølge Erik Skarp tilbyder markedets højeste prematch 1X2-odds. 

"Vi vil selvfølgelig også tilføje den danske Superliga til listen. Vi sammenligner vores odds med store, lovlige bookmakere som Bet365, Pinnacle, Betfair og William Hill. Vi arbejder så tæt som muligt sammen med vores oddsleverandør for at forbedre det tekniske, og når det kommer til vores tilbagebetaling, ligger vi på omkring 97 - 98 % prematch. Hvis andre udbydere justerer på deres odds, er vi også nødt til at køre det samme," skriver Erik Skarp.

En hurtig søgning på Oddsportal på den næste Premier League-kamp lørdag den 25. august klokken 13.30 (søgning foretaget fire dage før kampstart) mellem Wolverhampton og Manchester City viser, at tilbagebetalingsprocent på kampen er 95,8 for Bethard, mens Betfair har 96,4, Nordicbet 97,7, Pinnacle 98,0, bet365 93,9 og William Hill 94,4. 
BetXpert har spurgt Erik Skarp, om hvorfor Bethards odds er lavere på Wolverhampton - Manchester City end konkurrenternes, og forklaringen lyder: 

"Vi sigter efter at have de højeste odds på selve kampdagen, og det er også her, vi åbner op for større indskud."

Til næste kamp i La Liga den 24. august mellem Getafe - Eibar, er det kun Pinnacle af ovennænvte bookmakere, der har en højere tilbagebetalingsprocent end Bethard. Her har Pinnacle 97,6, mens Bethard har 96,4. (Søgning foretaget tre dage før kampstart.)

Ingen limits til vindende kunder

Bethards slogan er "Winners Dare More", og bookmakeren hævder selv, at den accepterer vindende kunder. Men hvad sker der egentlig, hvis en kunde viser sig at vinde stort på eksempelvis tysk bordtennis eller islandsk fodbold? Ingenting, lyder det fra Bethard-direktøren.

"Som tidligere skrevet så mener vi kraftigt, at betting skal være fair spil og ikke et område, hvor spiludbydere drager fordel af enhver situation med sine kunder. Vi er klar over, at vi har vindende kunder, og det er noget, vi er stolte over at have," skriver Erik Skarp og fortsætter: 

"Generelt er der lave indskudsgrænser for nichesport, og de varierer mellem sportsgrenene."

Regler og vilkår...

Det lyder næsten for godt til at være sandt, at Bethard ikke udelukker vindende kunder, og hvis man kigger på udbyderens regler og vilkår, kan man da også godt komme i tvivl, om hvorvidt det egentlig passer. Men selvom der er formuleringer i vilkårene, der beskriver, hvordan en kunde kan modtage personlige limits, så vil det ikke bruges til at udelukkede vindende kunder, forklarer Erik Skarp. 

I regel 10.12 står der, at "Bethard forbeholder sig retten til at bestemme gevinstlimits, der er afviger fra dem beskrevet ovenover og/eller at bestemme specifikke gevinstlimits for individuelle spillere." (BetXperts egen oversættelse.)

Hvordan kan I påstå, at I accepterer vindende spillere og ikke give personlige limits, når I har regel 10.12? Hvor ofte bliver denne regel brugt?
"Mange af disse klausuler i vores vilkår er til for at beskytte os mod svigagtig adfærd og ikke til at limitere vindende spillere, hvilket er en stor forskel for os. Man er nødt til at huske på, at sportsbetting i disse dage bliver mere kompleks, og vi ved, at der er mange svindlende spillere," skriver Erik Skarp. 

I regel 10.7 står der, at "virksomheden forbeholder sig retten til at afvise godkendelsen af ethvert væddemål uden at give nogen forklaring." (BetXperts egen oversættelse.)

Regel 10.7 giver en "let" mulighed for at udelukke vindende spillere. Hvordan skal reglen forstås?
"Denne klausul eksisterer ikke, for at virksomheden skal kunne limitere vindende spillere, men i stedet skal den beskytte os i situationer, hvor vores risiko er ubalanceret. Selvom det sker sjældent, så er vi nødt til at beskytte os selv, og det kan alle forstå," skriver Erik Skarp. 

Kan en vindende spiller risikere at blive udelukket på baggrund af anklager om at overtræde Bethards regler og vilkår?
"Hvis en spiller overtræde regler og vilkår, har vi ret til at træffe de nødvendige handlinger, men her er vi nødt til at have en fleksibel tilgang," skriver Erik Skarp, der ikke er vendt tilbage med et svar på BetXperts henvendelse om, hvad han mener med fleksibel tilgang.

Erik Skarp kan endnu ikke oplyse, hvornår Bethard åbner op for danske kunder, men forventningen er, at det sker snart. 

Disclaimer: Bethard og RakeTech (BetXperts ejer) er forbundet via stifterne Johan Svensson og Erik Skarp, der stiftede begge virksomheder sammen i det, der blev til Gameday Group. Erik Skarp er medlem af bestyrelsen hos RakeTech og CEO hos Bethard. Johan Svensson er medlem af bestyrelsen hos Bethard og CCO hos Raketech. De to virksomheder blev opdelt i 2016 og driver adskilte operationer. RakeTech samarbejder med et par hundrede spiludbydere, hvoraf Bethard er en af dem, mens Bethard arbejder sammen med mange affiliates. Bethard og RakeTech har adresse i den samme kontorbygning på Malta, mens BetXpert drives fra Københavnsområdet.