SønderjyskEs kontroversielle nederlag mod FC Midtjylland i grundspillets sidste kamp er i ugens løb blevet undersøgt nærmere. Læs ugens bettingnyheder.

Forud for pokalkvartfinalen mod Brøndby blev store dele af SønderjyskE-truppen afhørt af Matchfixingsekretariatet i forbindelse med den kontroversielle kamp i grundspillet mod FC Midtjylland.

Her havde SønderjyskE mest at vinde, hvis de tabte, og i kampens døende minutter scorede FC Midtjylland sejrsmålet, mens Christian "Greko" Jakobsen efterfølgende leverede et kontroversielt interview.

I første omgang skal sekretariatet undersøge, om der overhovedet er en sag, men formanden for sekretariatet, Poul Broberg understreger undersøgelsens nødvendighed.

"Vi har med et område at gøre, der truer hele idrættens eksistensgrundlag. Hvis folk er færdige med at tro på, at spillerne går på banen for at vinde, falder alting sammen," siger Broberg til TV3 Sport. 

Han påpeger ligeledes, at spillerne har pligt til at tale sandt, da der kan gives sanktioner, såfremt de skulle lyve.

Læs mere

Andre nyheder fra uge 14

3/4 Store sportsgrene støtter sportsbettinglegalisering i USA

Skønt NBA tidligere har været imod legalisering af sportsbetting, er de klar til at tillade det sammen med blandt andre MLB. De kræver dog blot en bid af kagen. Også PGA Tour støttede et reguleret sportsbettingmarked. Det kom frem ved en samling i Illinois, hvor interessenter kunne mødes forud for den længe ventede afgørelse fra Højesteret. 

Læs mere

3/4 Den svenske genåbning nærmer sig

Det svenske marked åbner på ny den 1. januar 2019. Den 1. august åbnes der for nye licensansøgninger, og prisen bliver 400.000 svenske kroner. Vil man udbyde både betting og onlinespil, så bliver prisen 700.000 svenske kroner. Det var oprindeligt planen, at der skulle åbnes for licensansøgninger den 1. juli.

Læs mere

3/4 Svenska Spel gør sig klar: indgår samarbejde med SG Digital

Det nye bettingmarked i Sverige, der ventes at blive lanceret den 1. januar 2019, gør, at mange af udbyderne er ved at gøre sig klar. Også Svenska Spel, der senest har indgået en ny aftale med SG Digital. SG Digital har mere end 2000 casino-titler.

Læs mere

4/4 Vietnam forbereder sig på VM: 22 sigtet

VM-slutrunder resulterer ofte i en voldsom spilleomsætning, og i Asien er man i gang med at udrydde de illegale bookmakere forud for sommerens slutrunde. I Vietnam har man således sigtet 22 personer, der var involveret i en illegal password-beskyttet bookmaker.

Læs mere

4/4 Kontroversiel PokerStars reklame bandlyses

En kontroversiel PokerStars-reklame, der også kørte i Danmark, er blevet bandlyst af Advertising Standard Authority. I reklamen fortalte en voiceover, at en spiller var mester i bluff, fordi han altid har bluffet for sig selv, og at han kunne bruge denne egenskab til at vinde stort. 

Læs mere (betalingsside)

4/4 Better Collective køber dansk firma

Det danske iGaming Affiliate, Better Collective, har købt den danske virksomhed, der ejer Xpert og Xperten-brands, herunder SpilXperten.com. 

Læs mere

  

5/4 Lotto-udbyder tager kampen op i Australien

Lottoland Australia har tilbudt en komission på 20 % til kiosker og lignende på udenlandske lottovæddemål. Årsagen er, at der i øjeblikket er forslag i landet, der skal forbyde udenlandske lottovæddemål.

Læs mere (Betalingsside)

5/4 Den spanske regering vil sænke gambling-skatten

Det spanske marked har en bettingskat på 25 %. Den vil regeringen sænke med fem procentpoint, så den falder ned på 20 %. Det vil de gøre for at skabe et mere attraktivt marked. Sker det, vil ændringen få effekt fra den 1. juli 2018.

Læs mere (betalingsside)

5/4 Tigers deltagelse skaber rekordomsætning på Masters

En Las Vegas-bookmaker meddeler, at der er opnået en rekordomsætning på Masters-væddemål forud for turneringsstart. Golfturnerings popularitet skyldes sandsynligvis Tiger Woods' første deltagelse siden 2015.

Læs mere

6/4 Verdens første esports-arena åbner i Las Vegas

Store esportsarrangementer afholdes typisk i sportshaller og lignende, men i Las Vegas har man åbnet The Esports Arena, der er verdens første dedikerede esports-arena. Ambitionen er at arrangere en række store turneringer i fremtiden. 

Læs mere

6/4 Kindred indgår samarbejde med blokeringsprodukt

Kindred, der blandt andet står bag Unibet*, indgår et samarbejde med firmaet gamban, hvis teknologi hjælper risikospillere ved at blokere alle sider med bettingindhold. Programmet gamban kan ikke af-installeres og tilbydes gratis til Kindreds kunder fra den 10. april.

Læs mere (Betalingsside)