Hverken Danske Spil* eller Nordicbet* spår Patrick Nielsen ret store chancer, når han i slutningen af april skal i ringen i Tyskland mod selveste Arthur Abraham. Patrick Nielsen har alderen med sig, men Abraham har igennem en hel karriere vist et langt højere niveau, lyder vurderingen. 

Patrick Nielsen har længe lignet en færdig mand i boksning på topplan. I efteråret blev han klart udbokset og knockoutet af britiske John Ryder, og i februar valgte hans promotor, Team Sauerland, at trække stikket på samarbejdet.

Derfor er det ganske paradoksalt, at Patrick Nielsen nu står overfor den største kamp i sin karriere, når han den 28. april skal til Offenburg i Tyskland og forsøge at besejre veteranen Arthur Abraham, som i mange år har været en af verdens bedste boksere. 

Arthur Abraham er efterhånden blevet 38 år og har i de senere år lidt et par ærgerlige nederlag, der har fået bokseverdenen til at spekulere i, om også han er færdig på topplan. Der er derfor lagt op til en dyst mellem to boksere med karrieren på spil, når Baden-Arena lægger ring til kampen mellem den verdensberømte tysker og den hævntørstige dansker. 

Udenfor ringen er det Patrick Nielsen, der har overtaget. I hvert fald på dansegulvet. I 2011 deltog han i Vild med Dans og gik hele vejen til finalen, hvor det blev til et nederlag til skiløberen Sophie Fjellvang Sølling. Året forinden stillede Arthur Abraham op i den tyske pendant, Let's Dance, men forlod programmet frivilligt allerede efter første runde, hvor han var blevet slagtet af dommerne.

Abraham vs. Nielsen odds 

Arthur Abraham Uafgjort Patrick Nielsen
1,10 40,00 8,00
NordicBet NordicBet
NordicBet
1,09 30,00 7,50
Danske Spil
Danske Spil
Danske Spil 

Bookmakere: En formsag for Abraham

I ringen er det dog en anden sag. Nordicbet* og Danske Spil* er tidligt ude med odds på kampen, og de to bookmakere er enige om, at Patrick Nielsen får det svært.

“Vi levner ikke Patrick Nielsen de store muligheder imod Artur Abraham. Abraham er naturligvis blevet 38 år, men er han i bare nogenlunde form, burde det være en formssag for ham at slå Patrick. Samtidig skal kampen bokses på Abrahams hjemmebane, og derfor ligner det mest af alt en kamp, som blot skal føre Abraham videre imod en mulig titelkamp,” siger Thomas Holm, pressechef hos Nordicbet*.

Oddsætter hos Danske Spil*, Jeppe Dupont, lægger især vægt på Abrahams store rutine.

"Der er ingen tvivl om, at vi har Arthur Abraham som kæmpefavorit i deres direkte duel. Abraham er en super rutineret bokser, og han har ikke bare flere kampe under bæltet end Patrick Nielsen, han har også mange flere store kampe på CV’et end danskeren. Så må vi jo også sige, at Patrick Nielsen har haft det svært i sine seneste kampe, når han er blevet testet af kvalitetsmodstandere, så derfor er oddset på, at Abraham vinder kampen helt nede i 1,09, mens vi har sat odds 7,50 på Patrick Nielsen som kampvinder," siger han.

Læs bokseekspert Loke Barretts optakt til kampen her.