18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i kvindehåndbold 2021: Odds og optakt - Gruppe G

I Gruppe G finder vi Kroatien, Japan, Brasilien og Paraguay. 

Her kan der vist ikke være tvivl om, at Kroatien og Brasilien bør gå videre fra gruppen uden de store vanskeligheder. Netop de to nationer tørner sammen i første opgør i gruppen den 2. december klokken 18.00. Alle gruppens kampe bliver spillet i hallen i Castelló. 

VM i kvindehåndbold: Odds på Gruppe G

Herunder finder du de bedste odds på Gruppe G ved VM i kvindehåndbold 2021.

Hvilket land vinder Gruppe G? Højeste odds Bookmaker
Kroatien 2,00
Brasilien 2,10
Japan 21,00
Paraguay 300,00

Odds på Gruppe G er senest opdateret fredag den 26. november klokken 11.01.


Ligner kroatisk førsteplads

Kroaterne sikrede sig meget overraskende bronzen ved sidste års EM efter sejr over Danmark i bronzekampen. Det vil dog ikke være overraskende, hvis Kroatien vinder Gruppe G ved denne vinters slutrunde. 

Ćamila Mičijević fra Metz Handball blev kroatisk topscorer ved EM i fjor, og hun kastede bolden i mål hele 35 gange undervejs i turneringen. Det rakte dog ikke til en plads på turneringens hold for Mičijević. Til gengæld kom kroaternes stregspiller Ana Debelić med her. Debelić er siden slutrunden da også skiftet til Vipers Kristiansand, der er en markant større klub end HC Astrakhanochka, hvor hun skiftede fra. Den norske klub vandt Champions League i foråret for første gang i klubbens historie. Her var Debelić dog ikke med. 

Det kroatiske kvindelandshold i håndbold har ikke haft nær så stor succes som herrerne. De kroatiske herrer har vundet guld ved både OL og VM, men guld har kvinderne aldrig været tæt på. Bronzemedaljen fra EM i 2020 er det flotteste resultat leveret af de kroatiske kvinder. 

Det er i øvrigt første gang i ti år, at Kroatien er med ved VM. Da de var med i 2011, røg de ud i kvartfinalen til Brasilien, der var værter for turneringen dengang. 

Netop Brasilien blev verdensmestre i 2013, hvor de besejrede Serbien i finalen. Dengang blev Alexandra do Nascimento topscorer i finalen, og hun blev også brasiliansk topscorer i turneringen. Den rutinerede højre fløj, der blev 40 i september, er stadig aktiv, men er ikke med i den brasilianske VM-trup. Da de blev verdensmestre i 2013 var Eduarda Amorim også på holdet, men den 35-årige Rostov-Don-spiller stoppede på landsholdet for nylig og er altså heller ikke med i den brasilianske, hvilket selvfølgelig er en stor svækkelse af holdet.

Det japanske landsholds bedste VM-resultat hidtil skal vi helt tilbage til 1965 for at finde. Dengang blev de nummer syv i turneringen, men der var også kun otte hold med i turneringen, og de fik ikke et eneste point i gruppen dengang. Ved seneste VM i 2019, hvor de var værter for turneringen, blev de nummer ti. Her gik de videre til mellemrunden, hvor det blev en enkelt sejr og to nederlag. 

Kendere af dansk håndbold vil måske kende Ayaka Ikehara, der til dagligt spiller i dansk håndbold for Odense. Tidligere har fløjspilleren også spillet for Nykøbing Falster. 

Paraguay er ikke en stor håndboldnation, og deres bedste resultat hidtil er en 21. plads, som de fik i både 2013 og 2017. Ved begge lejligheder endte det med fem nederlag ud af fem mulige, og Paraguay har aldrig vundet en kamp ved VM. Spørgsmålet er så, om det sker i år. Hvis Paraguay skal lave en overraskelse, er de største muligheder der formentlig mod Japan, men det vil være meget overraskende, hvis de formår at hente en sejr. Paraguay er et af de hold, der giver pengene flest gange igen som VM-vinder hos bookmakerne. 

Trupperne i Gruppe G

Nedenfor kan du se Gruppe G-holdenes trupper til VM i kvindehåndbold 2021. 

Kroatien

Nedenfor kan du se Kroatiens trup til VM i Spanien.

Målvogtere: Lucija Bešen, Ivana Kapitanović og Tea Pijević

Fløjspillere: Lara Burić, Paula Posavec, Ana Turk, Tena Japundža, Andrea Šimara og Josipa Mamić

Bagspillere og forsvarsspillere: Dora Krsnik, Stela Posavec, Ćamila Mičijević, Dejana Milosavljević, Larissa Kalaus, Dora Kalaus, Ivana Dežić og Valentina Blažević

Stregspillere: Katarina Ježić og Ana Debelić

Brasilien

Herunder kan du se Brasiliens trup til VM.

Målvogtere: Gabriela Dias Moreschi, Renata Arruda og Bárbara Arenhart

Fløjspillere: Jessica Quintino, Larissa Araújo, Adriana Cardoso og Thais Fermo 

Bagspillere og forsvarsspillere: Bruna de Paula, Ana Paula Belo, Talita Alves Carneiro, Francielle da Rocha, Samara Vieira, Giulia Guarieiro, Gabriela Bitolo, Gabriela Constantino og Patrícia Matieli

Stregspillere: Tamires Morena Lima og Lívia Ventura

Japan

Herunder følger Japans VM-trup.

Målvogtere: Sakura Hauge, Abinaomi Osawa og Atsuko Baba

Fløjspillere: Asuka Fujita, Natsumi Akiyama, Hikaru Matsumoro, Saki Hattori og Yuki Yoshidome 

Bagspillere og forsvarsspillere: Mana Ohyama, Natsuki Aizawa, Ikumi Iwabuchi, Maharu Kondo, Kaho Nakayama, Mana Yamamoto, Yumi Kitahara, Shizuka Akiyama og Ayaka Ohmatsuzawa

Stregspillere: Mika Nagata, Clare Francis Gray og Naoko Sahara

Paraguay

Nedenfor kan du se Paraguays trup til VM i Spanien.

Målvogtere: Alicia Villalba og Fátima Ocampos

Fløjspillere: Fátima Acuña, Sofia Villalba og Jazmín Mendoza 

Bagspillere og forsvarsspillere: Fernanda Insfrán, Kamila Rolon, Jessica Fleitas, Marizza Faría, Delyne Leiva, María Paula Fernández og Ada Miskinich

Stregspillere: Sabrina Fiore, Karina dos Santos, Gisela González og Nathalie Giménez

Holdene i Gruppe G

Brasilien
Japan
Kroatien
Paraguay

Kommentarer

Feedback