18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på Vild med Dans 2023 - Dulfi kan ryge ud - Guide

Kommentarer (3)

Så er det igen blevet tid til at kaste sig ud på dansegulvet, når TV 2 fredag aften den 29. september kl. 20.00 inviterer indenfor til en ny omgang Vild med Dans. Vi gennemgår her de 10 par i Vild med Dans 2023 og giver dig et overblik over årets favoritter, spilforslag og hvad du skal holde øje med. Vi har set på bookmakernes odds på Vild med Dans.

Vild med dans odds

Mette Sommer og dansepartner Morten Kjeldgaard kastede sig ud i en pasodoble i første program af 'Vild med dans' 2023 og blev belønnet med 25 point fra dommerne. Det var aftenens højeste, samlede karakter.

Disse karakterer fra første show vil nemlig tælle med i bedømmelsen i denne uge, hvor det første par vil forlade konkurrencen.

Her får du en oversigt over bookmakernes bedste odds på vinderen af Vild med dans 2023.

- Hun vil være kendt af mange, som har set hende søge kærligheden på tv, og så danser hun sammen med Morten Kjeldgaard, der er en af de bedste professionelle dansere med én sejr og tre andenpladser.
 

Bet25-oddssætter Morten Schroeder har den 34-årige Mette Sommer, kendt fra TV 2-realityprogrammet ’Bachelorette’, blandt favoritterne til at vinde Vild med Dans 2023.

Odds ekspert til Vild med dans 2023

BetXperts underholdningsekspert Highroller leverer løbende spilforslag til årets Vild med Dans og holder dig opdateret på, hvad du skal holde øje med. 

Den nye sæson af det populære Vild med dans starter fredag den 22. september og kan følges på TV2 fra kl 20:00.

Du kan som altid få BetXperts gode tommelfingerregler til at spotte de mulige vindere før første show eller læse lidt om reglerne og finde de bedste odds. Husk, at der foruden "almindelige" odds også kan livebettes på Vild med dans hver fredag.

Spilforslag til fredag den 29. september

Hvem ryger ud 💃🕺🏼  Dulfi og Malene til odds 3,50 hos Tipwin

  • Skuespiller Dulfi Al-Jabouri og dansepartneren Malene Østergaard imponerede ikke dommerne i første show. 
  • De fik blot 13 point for deres pasodoble i første program til Tears for Fears-klassikeren Everybody wants to rule the World.
  • I BilledBladets afstemning efter første program fik Dulfi og Malene også bundkarakter.

Se spilforslaget fra Highroller her

Nyheder i jubilæumsudgave af Vild med Dans

Årets udgave bliver en 20-års jubilæumsudgave, og det betyder bl.a, at der i sjette program kommer gensyn med store øjeblikke og personer gennem Vild med dans årene. Vi har desværre i år måtte tage afsked med den kære flamboyante danse-dommer Britt Bendixen.

Dommeren Jens Werner har valgt at trække sig tilbage og vil blive erstattet af skiftende gæstedommer, som vil deltage i hvert program. Jens Werner vil dog være gæstedommer i 6. program samt i det store finaleshow i Horsens den 24. november.

Gæstedommerne uddeler point og gør skiftevis de fire faste dommere selskab, som igen er Anne Laxholm, Sonny Fredie Pedersen, Marianne Eihilt og Nikolaj Hübbe.

Værter er Martin Johannes Larsen og Sarah Grünewald. Det bliver sidste sæson med Sarah som været, da hun har meldt at hun stopper efter denne sæson.

Ekspertvurdering af årets ti par

Her får du en gennemgang af fordele og ulemper hos parrene.

Katinka Lærke Petersen og Mads Vad

Fordele: De er unge, hun er 31 år. Katinka er skuespiller, hvilket har god historik i Vild med Dans. Katinka kan få godt med dommerpoint også,  og dansemakker Mads  Vad er tidligere vinder.

Ulemper: Hun er ikke mørkhåret middelhavstype. Hun ligner ikke en rytmisk danseinstruktør.

Mette Sommer og Morten Kjeldgaard

Fordele: Mette Sommer er bl.a kendt fra tv-programmet Bachelor og hun er 34 år. Morten Kjeldgaard er blandt de bedre prof-dansere. Visuelt passer de godt sammen.

Ulemper: Hun er socialpædagog og ikke skuespiller. Hun er ikke middelhavstypen.

Frederik Trudslev og Jenna Bagge

Fordele: De er begge unge, Frederik Trudslev er 23 år.

Ulemper: Han er vist ikke uddannet skuespillet trods roller, men er kendt youtuber, hvilket har dårlig historik. Jenna Bagge har ikke tidligere prøvet at vinde Vild med Dans, så det kan vise sig at blive svært.

Sebastian Bull og Asta Björk

Fordele: Sebastian Bull er skuespiller, hvilket klart tæller for og traditionelt klarer skuespillere sig godt i Vild med Dans. Asta Björk har de bedste meritter blandt de kvindelige prof-dansere. De er begge unge, han er 27 år. Så tre gode plusser i bogen.

Ulemper: Jeg er lidt i tvivl her - han fremstår ikke umiddelbart som en danser, nærmere en helt klassisk nordisk lyshåret mand, men kan måske overraske og kan være lidt af en dark horse.

Kasper Fisker og Karina Frimodt

Fordele: Kasper Fisker virker sympatisk og kan nok lokke et par Brøndby-fans til at stemme. Karina Frimodt plejer ikke at floppe og Kasper har en god alder (35 år). 

Ulemper: Han kan efter eget udsagn ikke danse! Og så er der aldersforskel på danseparret. Fodbold og teknisk dans er meget forskelligt og Kasper kan vise sig at være lidt for stiv til at imponere dommerne. Jeg gætter modigt at Kasper og Karina kan ryge ud tidligt, og det vil være på grund af lave dommerpoint, også selvom de er favoritter hos bookmakerne.

Andreas Bo og Camilla Dalsgaard

Fordele: Andreas Bo har charme og humor og er feltets mest kendte nydanser - og erfaring som skuespiller tæller op. Men det er så også nogenlunde det.

Ulemper: Han er 56 år og feltets klart ældste danser! Så Andreas Bo skal nok satse på at score en masse seerpoint. Andreas Bo kan komme på udebane i latindanse og dansemakker Camilla Dalsgaard har nogle af feltets laveste meritter.

Barbara Moleko og Damian Czarnecki

Fordele: Hun er 37 år midaldrende. Damian forvandler et dansegulv til en fest, og nåede semifinalen sidste år. Hun er "mørkhåret middelhavstype" som har god historik i programmet, da disse ofte mestrer latindans.

Ulemper: Hun er ikke skuespiller, men musiker, hvilket blot har vundet 1 ud af 19 gange. Hun virker meget street og etnisk med sine tattoos, som få danskere nok kan spejle sig i. Men kan måske være en dark horse og kan findes i flotte odds 15 (især hos dommerne, og måske især i latin).

Özlem Cekic og Thomas Evers Poulsen

Fordele: Hun er første muslimske kvinde i Vild med dans, men kan Özlem nu også danse? Umiddelbart kan særligt latin-danse passe godt til Özlem. Dansepartner Thomas har meget god historik med at nå langt og er vældig populær. Parret ser ret ens ud sammen. Top 3 til odds 6?

Ulemper: Hun er 47 år og tidligere politiker, mens særligt skuespillere og sportsfolk har vist sig at have lettere ved at finde sig til rette med de svære trin. Så både alder og profession trækker ned.

Søren Le Schmidt og Mie Moltke

Fordele: Søren  har bl.a. designet kjoler til Vild med Dans. Også Helle Thornings opsigtsvækkende kjole. Det vil give bonus hos kvindelige seere, som går op i kjolerne. Han er kendt som dommer i "Danmarks næste tøjdesigner" og er 35 år.

Ulemper: Han er ikke skuespiller/sportsmand. Selvom han er markant, udadvendt og veltalende er der ikke noget som for alvor taler op for parret. Han er straight, selvom han arbejder og taler som i modebranchen, hvilket nok er et minus her i dans. Meget average på mine 5 pejlemærker.

Dulfi Al-Jabouri og Malene Østergaard

Fordele: Han er skuespiller og har en god alder (32 år), og så gør det bestemt heller ikke noget, at vi her har en mørkhåret nydanser.

Ulemper: Malene Østergaard har haft vanskeligt ved at nå langt, men hun vandt dog sidste år.

Hold øje med Katinka -og fidus til outsider

Ser man på listen med nydansere og professionelle dansere, er der ikke rigtig nogen, som umiddelbart chancemæssigt stikker ud. Vi har heller ikke en deltager med den populære Silas Holst som danselærer.

Der er faktisk heller ikke nogen som pga. meget høj alder kan udelukkes. Det er oftest de yngre dansere som vinder, selvom sidste års vinder 51-årige Caspar Phillipson med Malene Østergård for første gang viste os den sjældne undtagelse.

Casper udbyggede også skuespilleres gode historik i programmet, da han blev den 9. skuespiller som vandt i 19 år. Heraf 6 skuespillere de seneste 8 sæsoner!! Top 3 viser samme mønster: skuespillere har fordele, da dans også er 'performing art.'

Kigger jeg på bookmakernes oddsfavoritter forstår jeg slet ikke hvorfor den tidligere fodboldspiller Kasper Fisker ligger favorit. Fodboldspillere har elendig historik i programmet og passer i det hele taget sjældent ind i finmotorisk, feminin dans.

Komikeren Andreas Bo er kendt for at være kæk og sjov. Men har han den rette alder (56 år) til at gå hele vejen, og så med Camilla Dalsgaard? Skuespillet taler selvfølgelig op.

Jeg lægger også intuitivt mærke til, at hvis noget trækker op hos et par, en dygtig professionel makker fx, så er der i år andet som trækker ned, som f.eks profession, alder, osv.

Jeg selv vil nok satse på livebetting i år. Jeg syntes det er tæt, og ingen af årets deltagerne er åbenlys favorit.

Hvis jeg pistolen mod panden skal udpege nogen, vil det være Katinka og Mads (makker, alder, uddannelse), men det er et helt close call, feltet virker umiddelbart tæt.

Og oddsmæssigt ligger Özlem Cekic pænt højt, og med Thomas Evers Poulsen som altid når langt, selvom hun har været politiker. Astrid Krag kom dog langt. Vi finder odds 6,00 hos Bet365 for Özlem Cekic når i Top 3!

Özlem Cekic og Thomas i Top 3 til odds 6 hos Bet365

Den tidligere politiker Özlem Cekic har fået en dygtig makker i Thomas Evers Poulsen og hun kan måske imponere i latindans,  hvilket har vist sig at være vigtigt for at nå langt. Men Özlem er ikke blandt favoritterne og både alder (47 år) og erhverv trækker ned.

Hvordan vinder man af Vild med dans?

Normalt sorterer jeg ud fra fem kriterier, som gerne skal være opfyldt for at gå hele vejen og sikre sejren på dansegulvet:

1. Alder (helst et ungt, jævnbyrdigt par i 20'erne eller 30'erne)

2. Profession (helst skuespiller eller evt. alsidig sportsperson. Fem af de seneste syv vindere har været skuespillere.)

3. Profdanserens meritter (Silas Holst er ikke med i år, men især Asta, Thomas, Michael, Morten og Karina virker populære)

4. Tidligere erfaring med dans (har du gået otte år til ballet som barn, eller danser du ofte med ægtefællen)

5. Nydansers hårfarve!! (Mørkhårede middelhavsefterkommere/latinoer har en anden kultur for dans, især ved latin. Se blot tidligere vindere, og 2/3 af mandlige profdansere er mørkhårede.)

Tricks til at bette på Vild med dans 


Der er meget værdi at hente på live-odds og mit råd er at slå til, når bookmakerne åbner deres liveodds på især de tidlige Head2Head odds i omdans kan være skæve.

For at finde frem til, hvem man skal satse på bliver stemt ud,  er det desuden et godt trick, at se på online afstemninger. Det kan f.eks være hos Billed Bladet. Her kan man få et godt overblik over chancerne for overlevelse og står et par med kun et par % i afstemningen, så får de det som regel svært mod par med højere procenttal.

Modsat kan de hurtigt udstemte typisk have nogle karakteristika:

  • Mandlig nydanser uden rytmisk krop. Har tilsyneladende aldrig danset, og slet ikke latin-genren
  • Dårligt fodarbejde og teknik, det vi ofte kan kalde en 'stiv fodboldspiller', eller en 'rollatordanser'
  • Prof-danseren har ikke en vinderhistorik i programmet
  • Manglende kemi, det vil sige afstand, højdeforskel og manglende udtryk
  • Par med gråt og middelmådigt udtryk, som er let forglemmeligt.
  • Det er endnu sket at elskede ældre koryfæer har vundet

Vild med dans: Format og point

Formatet i Vild med dans er ganske velkendt og præcis det samme som sidste år. Og der er ligesom sidste år kun ti par, men i år er der skiftet lidt i dommerstanden og introduceret gæstedommere.

Dommerpoint omregnes til ranglistepoint fra eksempelvis ét til ti og lægges sammen med seerpoint, for eksempel fra et til ti. Ved pointlighed mellem to par rundes begge pars point op, og seerpoint er tiebreaker. I den endelige finale bestemmer seerne den endelige vinder.

De to par med færrest point skal i omdans (undtagen den første runde samt op til finalen). I omdansen bestemmer seerne. Der stemmes et par ud fra 2. runde, hvor point fra første og anden runde kombineres.

Når der er tre deltagerpar tilbage, udgår omdansen for at holde spændingen op til finalen.

Der konkurreres i forskellige dansestilarter - både standard og latin - med forskellige temaer, og længere henne i programmet krydres der med flere danse per par samt fællesdans, maratondans, freestyle med mere.

Parrene er ofte grupperede fra start, således at hvis tre par danser for eksempel mambo i uge 1, så danser de samme tre par også ensartede stilarter de næste uger. 

Dette gør det lidt lettere at finde frem til, hvad de enkelte par skal danse i en given uge. Desværre er producenterne og parrenes Facebook-sider ofte blevet uhyre sparsomme med informationer.

Vinderstatistik i Vild med Dans

Skuespillere: 9

Sportsfolk: 6

Tv-værter: 3

Sangere: 1 (Jimilian)

Komikere/politikere/erhvervsfolk: 0

Kigger man på historikken, så er der en nogenlunde lige fordeling af mænd og kvinder blandt nydanserne, som tager titlen i det danske Vild med dans. Hvad der derimod er stor forskel på er, at i top-3 er kvinderne i overtal, mens i bund-3 er det mænd der er i overtal.

Måske der mangler lidt flere mænd på ´floor´ og dansekultur ikke helt er slået igennem blandt nordiske mænd. Det kan også skyldes, at seernes og dommernes favoritter er mænd som Morten Kjeldgaard, Thomas Evers og så videre. De er ofte endt i top-3, selvom dommerne i starten selvfølgelig kigger mest på nydanseren og især teknik. 

De kvindelige prof-dansere, som har den bedste historik, er nok Karina Frimodt samt Asta Björk.

I finalen er der oftest yngre par, men skuespilleren Caspar Phillipson i sidste sæson var en undtagelse. At de yngre oftest vinder kan skyldes en bedre fysisk form, kemi mellem parret og/eller den visuelle udstråling. 

Sportsfolk og især skuespillere (6 sejre de seneste 8 år) har oftest bedre chancer, hvilket bookmakerne også har opdaget og afspejler oddsene.

Husk at sminken kan trylle magi frem af ingenting!

Her er de tidligere vinderne af Vild med dans

2022: Skuespiller Caspar Phillipson og Malene Østergaard
2021: Sanger Jimilian og Asta Björk
2020: Skuespiller Merete Mærkedahl og Thomas Evers Poulsen
2019: Skuespiller Jakob Fauerby og Silas Holst
2018: Skuespiller Simon Stenspil og Asta Björk
2017: Skuespiller Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olesen
2016: Bokser Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard
2015: Skuespiller Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen
2014: Vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst
2013: Bordtennisspiller Mie Skov og Mads Vad
2012: Tv-vært Joakim Ingversen og Claudia Rex
2011: Skiløber Sophie Fjellvang-Sølling og Silas Holst
2010: Vejrvært Cecilie Hother og Mads Vad
2009: Racerkører Casper Elgaard og Vickie Jo Ringgaard
2008: Kuglestøder Joachim B. Olsen og Marianne Eihilt
2007: Skuespiller Robert Hansen og Marianne Eihilt
2006: Håndboldspiller Christina Roslyng og Steen Lund
2005 efterår: Skuespiller David Owe og Vickie Jo Ringgaard
2005 forår: Skuespiller Mia Lyhne og Thomas Evers Poulsen

Følg Vild med dans 2022 fra fredag den 22. september og find dit vinderpar.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg se Vild med dans?
Danserne skal første gang ud på dansegulvet fredag d. 22. september og du kan følge med fra klokken 20.00 på TV 2 samt på TV 2 PLAY.

Hvem er favorit til at vinde årets Vild med dans?
Det er et tæt felt i år, men bookmakerne har størst fidus til fodboldspiller Kasper Fisker, der danser sammen med Karina Frimodt, samt Katinka Lærke Petersen og danser Mads Vad. Markedet højeste odds 6 og odds 7 finder du hos Bet365.

Hvornår er finalen i Vild med dans 2022?
Det hele afsluttes med den store finale, hvor de sidste par skal dyste om sejren. Finalen løber over skærmen fredag den 24. november fra kl. 20:00.

Kommentarer

Feedback