Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
GRUPPE D
Frankrig 9 kampe, 20 point
Bosnien 9, 19
Rumænien 9, 13
Hviderusland 10, 13
Albanien 9, 8
Luxembourg 10, 4
Nr 1 får en billet til EM. Andenpladsen giver playoff-kampe mod en anden 2er.
Hverken Frankrig eller Bosnien har mulighed for at blive ”bedste 2er”: http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2012_qualifying#Ranking_of_second-placed_teams
INDBYRDES
Frankrig og Bosnien har mødt hinanden 3 gange før.
To træningskampe: I 2004 blev det 1-1 i Paris, og i 2006 vandt Frankrig 1-2 i Bosnien.
Den omvendte kamp i denne EM-kvalfikation, i Sarajevo i september sidste år, gav 0-2-sejr til Frankrig (Benzema og Malouda).
Den franske landstræner Blanc har kaldt opgøret sin ””reference-kamp”. Han stillede i en 4-3-2-1-formation, og hans taktik knækkede Bosnien (der vist ikke havde forventet så fysisk en midtbane):
Benzema
Malouda - Valbuena
M´Vila – Diarra - Diaby
Clichy – Mexès – Rami - Sagna
Lloris
Men en tilsvarende opstilling får man næppe at se i Paris. Det er en hjemmekamp, og Blanc vil nok ikke stille med 3 defensive på midtbanen. Desuden har man denne gang kreative Nasri klar (til gengæld mangler Clichy, Sagna, Mexès, Diaby, Benzema...).
Bosniens opstilling:
K. Hasagić
E. Spahić
S. Nadarević
M. Mujdža
Z. Misimović
E. Rahimić
M. Pjanić
S. Lulić
S. Ibričić
V. Ibišević
E. Džeko
FRANKRIG
Nr 12 på FIFAs verdensrangliste.
Frankrig (der skiftede træner efter fiaskoen ved VM i Sydafrika: ud røg skrupskøre Domenec, ind kom Laurent Blanc, den gamle landsholdskæmpe) lagde vældigt skidt ud i denne EM-kvalifikation – med 0-1-tab hjemme mod Hviderusland. Det var dog et meget uheldigt nederlag, stik mod spil og chancer – og derefter blev det til fire 2-0-sejre i træk: ude mod Bosnien, hjemme mod Rumænien og Luxembourg, samt ude mod Luxembourg.
I juni blev det 1-1 i Hviderusland, og i september blev det til 1-2-sejr i Albanien og 0-0 i Rumænien.
I de to uafgjorte kampe var Frankrig oppe mod meget mandefaldsramte modstandere, men kunne altså ikke sætte sig igennem. Og i Albanien kunne det være gået galt; hjemmeholdet havde diverse chancer.
Til gengæld var der ikke megen slinger i valsen i fredags hvor Frankrig vandt 3-0 hjemme over Albanien. Og det selv om det denne gang var franskmændene der var skadessvækkede.
Dermed har Frankrig – inklusive træningskampe – spillet 14 kampe i træk uden at tabe (10 sejre). På hjemmebane er det blevet til 3 kval-sejre i træk; ind i mellem er der spillet 3 træningskampe: i februar blev det 1-0 over Brasilien, i marts 0-0 mod Kroatien og i august 1-1 mod Chile.
De nydelige resultater til trods, kan man ikke sige at det franske spil generelt har flydt derudad. I betragtning af at man har nogle af verdens allerbedste kreatører til rådighed (Ribéry, Malouda, Nasri) kunne man nok forvente lidt mere...
Men mod Albanien (dog heller ikke den stærkeste modstander) så det godt ud. Primært fordi Nasri endelig trådte i landsholds-karaktér. Og fordi hurtige Rémy endelig fik lov til at starte helt i front. Der var også flotte takter fra højreback-debutant Debuchy, og fra midtbanefolkene M´Vila og Cabaye (blev skadet og måtte udgå i starten af anden halvleg, men afløser Martin overtog fint). Malouda til venstre og store Gomis fremme var mere middelmådige.
Trupnyt for Frankrig
Kilder: uefa.com, football365.fr
Trup:
Målmænd: Cédric Carrasso (FC Girondins de Bordeaux), Hugo Lloris (Olympique Lyonnais), Steve Mandanda (Olympique de Marseille)
Forsvar: Éric Abidal (FC Barcelona), Patrice Evra (Manchester United FC), Younès Kaboul (Tottenham Hotspur FC), Laurent Koscielny (Arsenal FC), Adil Rami (Valencia CF), Anthony Réveillère (Olympique Lyonnais), Mathieu Debuchy (LOSC Lille Métropole), Jérémy Mathieu (Valencia CF)
Midtbane: Yohan Cabaye (Newcastle United FC), Alou Diarra (Olympique de Marseille), Yann M'Vila (Stade Rennais FC), Florent Malouda (Chelsea FC), Marvin Martin (FC Sochaux-Montbéliard), Samir Nasri (Manchester City FC), Mathieu Valbuena (Olympique de Marseille)
Angreb: Kevin Gameiro (Paris Saint-Germain FC), Bafétimbi Gomis (Olympique Lyonnais), Loïc Rémy (Olympique de Marseille), Jérémy Menez (Paris Saint-Germain FC), Djibril Cissé (S.S. Lazio)
Fravær:
Mexès (midterforsvar)
Sakho (midterforsvar)
Clichy (venstreback)
Diaby (midtbane)
Matuidi (midtbane)
Hoarau (angreb)
Benzema (angreb)
Ribéry (venstrekant)
Tvivlsomme:
Abidal (midterforsvar)
Gameiro (angreb)
Cabaye (midtbane)
Evra (venstreback)
Trods en række skader gjorde Frankrig det godt mod Albanien.
I midterforsvaret manglede Mexès og Abidal, men Kaboul og Rami var temmelig solide defensivt selv om det vist var deres første kamp sammen (til gengæld var de ret svage i opstillet, med flere fejlafleveringer, men Mexès og Abidal havde næppe gjort det meget bedre på det punkt).
Abidal bliver muligvis klar til kamp mod Bosnien, men det virker usandsynligt.
På højrebacken gjorde Debuchy det virkelig godt som Sagnas afløser. Til venstre var Evra også god, men han blev skadet og måtte udgå. Ind kom højreback Réveillère der trods den uvante plads (han har spillet den før, men det er nogle år siden) gjorde det nydeligt (scorede endda).
Evra er tvivlsom til Bosniens-kampen. Hans fravær vil være en svækkelse, men næppe en katastrofe.
På den centrale midtbane gjorde Cabaye det flot mod Albanien – indtil han blev skadet. Til alt held for Frankrig var indskifter Martin (god teknik og fremragende blik for oplæg) næsten lige så god da han kom ind. Så hvis Cabaye ikke bliver klar, går det nok.
På venstrekanten manglede Ribéry (og det gør han stadig). Det gik alligevel. Ikke så meget fordi Malouda afløste med glans, for hans indsats var ret middelmådig. Mere fordi Nasri så tog ansvaret på sig på højrekanten. Flot kamp af City-kreatøren.
Helt fremme savnedes topscorer Benzema (og han mangler stadig) – Lyons Gomis gjorde det ok, men pariserpublikummet piftede ad ham efter en brændt chance, og han blev udskiftet med Cissé til sidst. Til gengæld var Rémy god.
Bud på fransk opstilling:
Gomis/Cissé - Rémy
Malouda - Cabaye/Martin – M´Vila - Nasri
Réveillère – Kaboul – Rami - Debuchy
Målmand: Lloris
BOSNIEN
Nr 22 på FIFAs verdensrangliste.
Bosnien der spillede sin første landskamp i 1993 og endnu ikke har deltaget i en slutrunde, var tæt på i seneste omgang. Landet blev nr 2 i sin gruppe i kvalifikationen til VM-2010. Med 19 point for 10 kampe (6-1-3, 25-13) var bosnierne langt efter suveræne Spanien (30 point), men foran Tyrkiet (15) og Belgien (samt Estland og Armenien). I playoff-runden blev det til to 0-1-nederlag mod Portugal, ude og hjemme. I sidste kamp blev en bosnier udvist et kvarter før tid, men da var holdet allerede bagud.
Bedste bosniske hold nogensinde? Med spillere som Džeko (Man City; BL-næsttopscorer i 08/09 og BL-topscorer i 09/10 for Wolfsburg), Ibisevic (farlig Hoffenheim-angriber), Misimovic (driblestærk playmaker for Wolfsburg i 08/09-mesterskabssæsonen, nu Dynamo Moskva), Pjanic (skiftet fra Lyon til Roma), Rahimic (erfaren CSKA Moskva-mand) og Spahic (hovedspilsstærk og rutineret forsvarsstyrmand, nu i Sevilla), er der tale om et af de bedste bosniske hold siden landet blev selvstændigt, måske det bedste. Og hvad mere er: De har spillet sammen i tre år og kender hinanden godt.
I denne kvalifikation lagde bosnierne ud med 3-0-sejr hos Luxemborg. Derefter tabte de hjemme med 0-2 til Frankrig. Det blev så 1-1 i Albanien og 2-1 hjemme over Rumænien. Foråret blev lukket af i juni med 0-3-tab i Rumænien og 2-0-sejr hjemme over Albanien.
I september blev det til 2 sejre over skadessvækkede Hviderusland: 0-2 ude og 1-0 hjemme. Og i fredags blev det 5-0 hjemme over Luxembourg. Dzeko, Misimovic x 2, Pjanic og Medunjanin.
Det forekommer mig at Bosniens svaghed er på trænerposten: Safet Susic (der havde en flot aktiv karriere med mange år i franske PSG, men hvis trænermeritter imponerer mindre: diverse mindre tyrkiske klubber, før han overtog posten i hjemlandet i december 2009). I hjemmekampen mod Frankrig i efteråret lod han sig overrumple af den franske midtbane med 3 fysisk stærke midtbanespillere. Og i juni-udekampen mod Rumænien blev hans hold nedtromlet af hjemmeholdets meget offensive taktik.
Men lige nu kan Susic og hans hold altså bryste sig af 4 kval-sejre i træk – og står med en chance for at vælte Frankrig af etter-pinden. Det kræver dog en sejr i Paris.
I givet fald den første udesejr over en af helt store fodboldnationer siden 1995 (muligvis nogensinde; jeg kan ikke gå længere tilbage hos Soccerway.com).
I 2003 blev det til VM-kval-sejr over Danmark, og i 2006 til EM-kval-sejr over Norge, men ellers er det mest bemærkelsesværdige ude-resultat for Bosnien nok 1-1 mod Spanien i VM-kvalifikationen i 2005. Ellers har Bosnien typisk tabt til de gode hold på udebane.
Trupnyt for Bosnien
(kilde: uefa.com)
Trup:
Målmænd: Kenan Hasagić (İstanbul BB SK), Asmir Begović (Stoke City FC), Asmir Avdukić (FK Borac Banja Luka)
Forsvar: Boris Pandža (KV Mechelen), Saša Papac (Rangers FC), Emir Spahić (Sevilla FC), Adnan Mravac (SV Mattersburg), Mensur Mujdža (SC Freiburg)
Midtbane: Miralem Pjanić (AS Roma), Elvir Rahimić (PFC CSKA Moskva), Zvjezdan Misimović (FC Dinamo Moskva), Adnan Zahirović (PFC Spartak Nalchik), Haris Medunjanin (Maccabi Tel-Aviv FC), Senad Lulić (S.S. Lazio), Semir Štilić (KKS Lech Poznań), Darko Maletić (FC Aktobe), Senijad Ibričić (FC Lokomotiv Moskva)
Angreb: Edin Džeko (Manchester City FC), Zlatan Muslimović (no club), Ermin Zec (Gençlerbirliği SK), Vedad Ibišević (TSG 1899 Hoffenheim).
Fravær:
Salihović (midtbane - 2 kval-kampe, 1 fra start; 1 mål)
Nadaravic (midterforsvar - 2 kval-kampe fra start; ikke med siden 0-2 mod Frankrig i september sidste år)
Jahic (2 kval-kampe, begge som indskifter)
Alle deciderede stamspillere er med i truppen.
Den 24-årige målmand Begovic der har fortrængt danske Thomas Sørensen som førstemand i Stoke, vendte tilbage i landsholdstruppen efter næsten et års fravær (han var senest med i oktober sidste år, Albanien-Bosnien, hvor han blev skiftet ind i pausen) forud for september-kampende mod Hviderusland. Han fik dog ikke lov til at starte i Minsk – men det gjorde han i hjemmekampen; og han stod også i fredags mod Luxembourg.
Men står han i Paris? Ifølge forumbrugeren Barbarez07 (se kommentarerne) har landstræneren udtalt at Hasagić får tjansen. Tjah.
Formmæssigt er det værd at bemærke at angriber Dzeko i dén grad er gået i stå for City. Han scorede 4 mod Spurs 28. august, men har ikke nettet siden. Han nettede heller ikke for Bosnien mod Hviderusland – men det gjorde han i fredags mod Luxembourg; så måske har han genfundet målformen.
Dzekos makkers mod Luxembourg var Ibisevic (der manglede mod Hviderusland) - men han brændte åbenbart en del chancer og kan blive fortrængt af Zahirovic (se kommentarerne).
Playmaker Misimovic har kun indskifter-status hos Dynamo Moskva i denne sæson; er altså næppe i synderligt god form. Han blev da også kun brugt som indskifter i kampene mod Hviderusland. Han fik lov til at spille hele kampen mod Luxembourg (og noterede sig for 2 scoringer, den ene på straffespark), men er det nok til at gøre ham klar til en kamp mod Frankrig?
Og tør Bosnien stille med en offensiv opstilling? Kampen skal vindes, men det duer næppe at oversatse.
En anden midtbane-personlighed, 35-årige Rahimic, er kun reserve hos CSKA Moskva (har slet ikke fået spilletid i de seneste kampe). Men han er fast starter for landsholdet, i maskinrummet.
Bud på bosnisk opstilling:
Ibisevic/Zahirovic – Dzeko
Ibričić? – Misimovic? - Pjanic
Rahimic
Lulić - Papac - Spahic - - Mujdža
Målmand: Begovic/Hasagic
Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.
Seneste 10 kampe
EUNLA
Frankrig |
2 : 0 |
09/09-2024 Belgien |
EUNLA
Frankrig |
1 : 3 |
06/09-2024 Italien |
EM
Spanien |
2 : 1 |
09/07-2024 Frankrig |
EM
Portugal |
0 : 0 (3 : 5) |
05/07-2024 Frankrig |
EM
Frankrig |
1 : 0 |
01/07-2024 Belgien |
EM
Frankrig |
1 : 1 |
25/06-2024 Polen |
EM
Holland |
0 : 0 |
21/06-2024 Frankrig |
EM
Østrig |
0 : 1 |
17/06-2024 Frankrig |
IV
Frankrig |
0 : 0 |
09/06-2024 Canada |
IV
Frankrig |
3 : 0 |
05/06-2024 Luxembourg |
EUNLA
Ungarn |
0 : 0 |
10/09-2024 Bosnien-Hercegovina |
EUNLA
Holland |
5 : 2 |
07/09-2024 Bosnien-Hercegovina |
IV
Italien |
1 : 0 |
09/06-2024 Bosnien-Hercegovina |
IV
England |
3 : 0 |
03/06-2024 Bosnien-Hercegovina |
Bosnien-Hercegovina |
1 : 2 |
21/03-2024 Ukraine |
Bosnien-Hercegovina 1 |
1 : 2 |
19/11-2023 Slovakiet |
Luxembourg |
4 : 1 |
16/11-2023 Bosnien-Hercegovina |
Bosnien-Hercegovina |
0 : 5 |
16/10-2023 Portugal |
Liechtenstein |
0 : 2 |
13/10-2023 Bosnien-Hercegovina |
Island |
1 : 0 |
11/09-2023 Bosnien-Hercegovina |