18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Superliga i TV

Opdateret
Anders MaiEkspert Anders Mai
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Her kan du få et overblik over Superliga i TV i dag, og hvilke tv-kanaler der viser de forskellige Superliga-kampe.

Superliga odds hos Bet365

Superliga-kampe i TV i dag

Her på BetXpert kan du se Superligaens kampprogram og få et overblik over alle Superliga-kampe, der vises i TV i sæsonen 2023/2024. 

Med vores TV-guide kan du se, hvilke TV-kanaler der viser dagens kampe i Superligaen, samt dato, klokkeslæt og tv-kanal for alle kommende kampe.

TV-oversigten opdateres automatisk dagligt med informationer om kanaler og sendetidspunkter for alle kampe. Det er dog værd at nævne, at tv-udsendelser med kampe i Superligaen typisk kun bliver planlagt én runde af gangen.

Hvilke TV-kanaler viser Superligaen?

Det er Viasat og Discovery Networks, der har TV-rettighederne til Superligaen i sæsonen 2023/2024. Det betyder, at det er på disse to selskabers tv-kanaler, at du kan se Superligaen.

Det er helt præcist følgende TV-kanaler, der viser kampene:

  • 6'eren
  • TV3+
  • Canal 9
  • TV3 Sport

Med en VælgSelv-pakke hos Stofa eller et Bland Selv-abonnement hos YouSee kan du betale for at se Superliga fra måned til måned. Det vil altså sige, at du har mulighed for kun at betale for at se Superligaen, når du har tid og lyst.

TV2 og Viaplay har købt tv-rettighederne til Superligaen for sæsonen 2024/2025 og seks år frem.

Det betyder, at de næste seks sæsoners kampe i Superligaen vil blive vist på Viaplay og TV2s kanaler og TV2 Play, mens Superligaen også vil blive dækket på TV2 News og TV2.dk.

Andre måder du kan se Superliga i TV

Hvis du ikke gider at betale for en TV-pakke for at se Superligaen, kan du som alternativ abonnere på Viaplay eller Discovery+.

Hos Viaplay kan du se de kampe, der bliver vist på TV3+ og TV3 Sport. Hos Discovery+ kan du se de kampe, der bliver vist på Canal 9 og 6’eren.

Et abonnement hos Viaplay (sportspakken) koster 499 kr. om måneden. Et abonnement hos Discovery+ (sportspakken) koster kun 129 kr. om måneden.

Det er dog værd at nævne, at med et abonnement hos Viaplay får du også mulighed for at se Premier League, Champions League og andet fodbold i TV.

Se Superliga-kampe gratis hos bookmakere

Flere og flere bookmakere tilbyder live streaming fra fodboldligaer som Serie A, La Liga og Bundesligaen - men ikke Superligaen. 

Eller det vil sige; hvis du opholder dig i udlandet, kan du faktisk se Superligaen gratis hos Unibet og Bet365. Man skal blot oprette en konto, indbetale penge til den, gå til live odds og klikke på den kamp, som man vil se.

Hvis du er interesseret i live betting, mens du ser kampen, har du alle oddsene lige ved hånden.

Det er desuden muligt at se Superligaen i udlandet med appen OneFootball, der har rettighederne til at vise kampene i udlandet.

TV-penge i Superligaen

Omkring 70% af de penge, som Viasat og Discovery har betalt for rettighederne til at vise Superligaen på deres kanaler, fordeles mellem Superliga-klubberne. Det kaldes også for TV-penge.

Selvom de danske klubber får langt færre TV-penge end f.eks. klubberne i Premier League og La Liga, så er det stadig en utrolig vigtig indtægt for dem. 

Fordeling af TV-penge

TV-pengene i Superligaen fordeles gennem nøgletal og deles ud ad flere omgange. Den første uddeling er efter første halvdel af grundspillet. Den anden uddeling er efter sidste halvdel af grundspillet. Tredje og sidste uddeling er efter slutspillet. Det præcise tal for TV-penge i Superligaen i denne sæson kendes endnu ikke. Men sammenligner man med tidligere sæsoner, er følgende tal et kvalificeret estimat af, hvad klubberne kan se frem til af TV-indtægter:

Da TV2 og Viaplay har købt rettighederne til Superligaen for 2024 og seks år frem, kommer der en ny TV-aftale. Hvor mange TV-penge, klubberne vil få med denne nye TV-aftale, vides endnu ikke. Men der er forlydender om, at der vil være 6-8% flere TV-penge per sæson.

  • 2,25 mio. kr. per klub for at deltage i Superligaen i sæsonen 2023/2024.
  • Ca. 33 mio. kr. fordeles mellem klubberne alt efter deres placering. Jo højere placering, jo flere TV-penge modtager man.
  • Ca. 40 mio. kr. fordeles mellem klubberne alt efter, hvor meget de er blevet prioriteret af TV-selskaberne i løbet af sæsonen. TV-selskaberne vælger i hver runde, hvilke kampe der er deres 1.-, 2.-, 3.-, 4.-, 5.- og 6.-prioritet. Markedspuljen fordeler pengene mellem klubberne baseret på, hvor mange gange de har deltaget i kampe med de enkelte prioriteter. 

Da TV2 og Viaplay har købt rettighederne til Superligaen for 2024 og seks år frem, kommer der en ny TV-aftale. Hvor mange TV-penge, klubberne vil få med denne nye TV-aftale, vides endnu ikke. Men der er forlydender om, at der vil være 6-8% flere TV-penge per sæson.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke TV-kanaler viser Superligaen?

Superligaen sendes på TV3+, TV3 Sport, Canal 9 og 6'eren, der ejes af Viasat og Discovery+, der har rettighederne til at vise Superligaen.

Kan man se Superligaen gratis?

Ja og nej. Hvis du ikke har en TV-pakke eller abonnements hos en streamingstjeneste, kan du ikke se Superligaens kampe. Du kan dog streame kampene gratis hos f.eks. Unibet og Bet365, hvis du har en konto og opholder dig i udlandet.

Hvilke streamingtjenester viser Superligaen?

Du kan følge Superligaen hos Viaplay og Discovery+.

Hvornår opdateres TV-programmet for Superligaen?

TV-programmet for Superligaen opdateres typisk for hver spillerunde.

Feedback