18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Næste runde i Superligaen 2024 (32. spillerunde): 25. maj - 26. maj

Opdateret
DanielHvalsø DanielHvalsø
Optakter, analyser og mere eller mindre realistiske spiltips
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Her får du spiltips, analyser og optakt til runde 32 i Superligaen, som spilles lørdag d. 25. og søndag d. 26. maj. Vi mangler nu kun en enkelt runde af den yderst spændende Superliga 23/24. Enten Brøndby eller FC Midtjylland bliver mestre. Enten OB eller Lyngby rykker ned sammen med Hvidovre. Derudover er der en interessant kamp om tredjepladsen mellem FC København og FC Nordsjælland. Vejle kan endda nå at vinde det nedre slutspil og komme i playoff om Europa. Nok at tage fat på.

Odds på Superliga hos Bet365

Hvidovre - Lyngby


Ét point er nok for Lyngby

Alle kampe i Kvalifikationsspillet spilles lørdag kl. 15. Vi starter i Hvidovre.

Hvidovre er for længst rykket ned - så ikke det store på spil for dem. Man vil naturligvis gerne tage en god afsked efter en sjælden sæson i Superligaen alligevel. Dette kan betyde bøvl for Lyngby.

Lyngby fik vendt et truende nederlag til sejr over Viborg. Dermed kan man afgøre sagerne med blot et enkelt point i Hvidovre. Så er man sikret endnu en sæson på øverste dæk i dansk fodbold.

Meget skal gå galt, hvis Lyngby skal bytte plads med OB under stregen her i sidste runde. OB skal vinde over Viborg på udebane - og Hvidovre skal besejre Lyngby. Det er der trods alt ikke mange, der tror på.

David Nielsen fik reddet den synkende skude i Lyngby sidst på sæsonen. Nu mangler man blot at putte afgørelsen i hul. Så er der også Superliga-bold på programmet i Kongens Lyngby efter sommer. 

Lyngby får, hvad de kommer efter - og mere til. Det bliver ikke for alvor spændende, da David Nielsens tropper hurtigt sætter sig på kampen. Jeg tror på en nogenlunde sikker sejr til Lyngby over Hvidovre. Christian ‘Greko’ Jakobsen fra Hvidovre er i karantæne. Hvidovre tog imod Lyngby i runde 8. Her kørte udeholdet en sejr på 1-0 i land. Det kan sagtens blive tilfældet igen. Der er bare markant forskel på at have noget på spil - og intet andet end æren. Lyngby vil meget gerne have lukket ned for spændingen hurtigtst muligt.

Se odds på Hvidovre - Lyngby i vores matchcenter.

Randers - Vejle


Kamp om playoff til Europa

Randers ligger nummer 1 i Kvalifikationsspillet og er dermed favorit til at snuppe en playoff-kamp mod Superligaens nummer 3. Vejle er dog kommet så godt i gang, at de faktisk også kan blive nummer 7 ved at vinde denne kamp. Det kræver så også, at Viborg ikke vinder over OB.

Vejle har godt nok fået vendt tingene på hovedet her til sidst. Fire sejre i streg har sikret overlevelse i ligaen efter at have ligget under stregen nærmest hele sæsonen. Nu kan de så kigge endnu højere op - og hvorfor egentlig ikke gøre det?

Randers må stadig vurderes til at være det bedste hold af de to. Men man bør på ingen måde undervurdere den medvind, som Vejle møder op med. Læg dertil, at VB har en super varm angriber i German Onugkha. Han bliver svær at styre. 

Uafgjort er ikke nok for Randers, da Viborg i det tilfælde vil kunne overtage 7. pladsen. Kampe, hvor der ikke er nogen mellemregninger, er oftest de sjoveste. Randers - Vejle kommer til at handle om 3 point - og ikke så meget andet. 

Randers retter op på blamagen senest mod OB. Jeg tror, at ‘de blå heste’ gør det nødvendige for at nå den omdiskuterede playoff-kamp. Randers vinder over et bravt kæmpende Vejle-hold, som giver den alt, hvad den kan trække. Fuseini fra Randers har været en afgørende brik i løbet af foråret. Det bliver han igen her i runde 32. Randers sikrer sig playoff til Europa mod nummer 3 fra Mesterskabsspillet. Det bliver således enten til et besøg hos FCK eller FCN.

Se odds på Randers - Vejle i vores matchcenter.

Viborg - OB


Sidste spinkle chance for OB

OB skal vinde over Viborg - og håbe på, at Hvidovre vinder over Lyngby. Det er, hvad der skal til for, at OB bliver hængende i Superligaen. Det er således et meget spinkelt håb, som fans af OB stadig kan klamre sig til. 

OB vandt ellers endelig på hjemmebane i den seneste runde. 2-0 over Randers - i 16. forsøg. Dermed lider man trods alt ikke den ydmygelse, det ville være at gå gennem en hel sæson uden sejr på eget græs. 

Viborg er favoritter mod et desperat OB-mandskab. Hjemmeholdet kan række ud efter 7. pladsen, som giver playoff om Europa. Det kræver en sejr over OB + at Vejle tager point fra Randers. Ikke det mest umulige scenarie.

Viborg kommer fra 3 nederlag i træk. Så der er godt nok noget, der skal rettes op på her i sidste spillerunde. Alle tre hidtidige indbyrdes opgør i sæsonen mellem Viborg og OB er endt med udesejre. En gentagelse vil gøre overlevelse mulig for OB - på bedre målscore end Lyngby.

En kamp, der ikke rigtig kan ende uafgjort. OB vil jagte sejren med mus og mand - og det samme vil Viborg gøre. Forvent derfor en kamikaze-agtig afslutning, hvis det stadig står lige på tavlen. Jeg tror, at Viborg hamrer det sidste søm i OB’s ligkiste. OB vil på et tidspunkt være tvunget til at gå all in fremad banen. Det vil naturligvis give blottelser bagude - og så er det op til Viborgs forreste at afgøre sagerne.

Se odds på Viborg - OB i vores matchcenter.

FC København - FC Nordsjælland


FCK kan misse Europa for første gang i 24 år

Videre til afgørelsen på Mesterskabsspillet. Alle tre kampe spilles søndag kl. 17.

Herligt match up for den neutrale seer. Det bliver til Europa-playoff og en tredjeplads til enten FCK eller FCN. FC København kan på hjemmebane nøjes med uafgjort for at sikre sig bronzen - FC Nordsjælland har brug for en sejr. 

Det er et såret hjemmehold, der lægger græs til denne spændende dyst. Fra at være i pole position til at køre det tredje mesterskab i træk hjem, skal FCK nu kæmpe for blot at spille europæisk fodbold i næste sæson. Absolut under lavmål for københavnerne.

FC Nordsjælland har også tabt lidt af pusten her til sidst. Man kom fra en forrygende start på Mesterskabsspillet, som næsten ikke kunne vare ved. Det viste sig da også at være tilfældet. Luften gik af ballonen med et nederlag i Brøndby efterfulgt af 3-3 hjemme mod FCM - efter at have været foran med hele 3-0.

Det er FCK, som kigger ind i den potentielt største fiasko. Der er trods alt langt fra en sæson med masser af Champions League-bold - til en sæson med 0 europæiske kampe. Det skete senest på bagkant af sæson 99/00, hvor FCK blev nummer 8 i Superligaen. Meget længe siden.

De så skrøbelige ud mod AGF, gjorde FCK. Seneste hjemmekamp endte så også med et forsmædeligt nederlag - til FCM. Dermed er man tvunget til at spille mindst uafgjort mod FC Nordsjælland, som vil jagte bronzen med alle midler. Ubehagelig kamp for FCK. Jeg tror, at FCN løber med sejren. Problemerne stikker efterhånden dybt i FCK. Et relevant spørgsmål i den forbindelse er, om Jacob Neestrup sætter Kamil Grabara af til denne afgørende kamp. Under alle omstændigheder har FC Nordsjælland en fair chance for at vinde i Parken - også selvom Martin Frese har karantæne.

Se odds på FC København - FC Nordsjælland i vores matchcenter.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

FC Midtjylland - Silkeborg


FCM har en realistisk chance for guld

FC Midtjylland skulle bruge en sejr over FC Nordsjælland for at kunne afgøre tingene selv i sidste runde. Det fik man som bekendt ikke, selvom det da kom tæt på, da Simsir ramte stolpen. Det var dog utrolig flot at rejse sig efter at have været bagud med 0-3. 

Det er stadig ikke slut med drømmen om guld i FCM. Langt fra. Brøndby får nemlig besøg af et AGF-hold, som pludselig så forvandlede ud mod FCK. De har helt sikkert mod på mere. FC Midtjylland skal så også gøre sin del af arbejdet ved at vinde over Silkeborg.

FCM har en markant dårligere målscore end Brøndby - det begræder de helt sikkert i Herning og omegn. Det betyder nemlig, at man skal ud at vinde med cirka 9-0 for at overhale Brøndby, hvis begge hold vinder. Det sker ikke. 

Silkeborg så sløje ud senest mod Brøndby, som stille og roligt kontrollerede sejren på 2-0 hjem. Kent Nielsen bryder sig ikke om sådanne præstationer. Man må nok forvente et mere tændt Silkeborg-hold til denne kamp - og så bryder fans af SIF sig absolut ikke om, at FCM stadig kan blive mestre.

FC Midtjylland så decideret uhyggelige ud på dødbolde mod FCN. Det kan meget vel blive tilfældet igen mod teknikerne fra Silkeborg. Jeg tror derfor på en sikker sejr til FC Midtjylland, som dermed lægger pres på Brøndby. Vi var i en tilsvarende situation, da sæson 20/21 skulle afgøres. Her var FCM og BIF også begge pisket til at vinde. FCM vandt over AGF - men lige lidt hjalp det, da Brøndby samtidig sejrede mod FCN. Jeg tror, historien gentager sig her.

Se odds på FC Midtjylland - Silkeborg i vores matchcenter.

Brøndby - AGF

Kæmpe matchbold til Brøndby IF 

I sidste kamp i næste runde i Superligaen skal AGF en tur til Brøndby.

Brøndby har vundet de to seneste kampe - og resultaterne i de øvrige opgør har flasket sig til fordel for holdet fra Københavns Vestegn. Dermed står Brøndby IF i den situation, at de selv kan afgøre sagerne på et elektrisk og stuvende fuldt Brøndby Stadion. 

AGF fik en hårdt tiltrængt sejr mod FCK tirsdag aften. Den gjorde godt for selvforståelsen. Der blev taget afsked med det gamle Aarhus Stadion på en værdig måde. Spørgsmålet er, om der er mere energi tilbage i AGF. 

Brøndby er naturligvis kæmpe favoritter til at vinde over AGF, som ikke har noget at spille for. Dog skal man tage med, at fans af AGF vil elske, hvis netop de ødelægger festen for Brøndby. Kampens indledning vil give os en klar indikation af, hvor vinden blæser hen. 

Et tidligt mål til Brøndby kan for alvor tænde en gnist, som selv ikke et revanchelystent AGF-hold kan slukke. Omvendt må man heller ikke forklejne, hvor meget Brøndby-benene vil ryste, hvis AGF bringer sig foran. Virkelig en kamp, man ikke bør gå glip af. Sindssygt spændende afslutning på en vild sæson i Superligaen.

Det bliver ikke kønt - og det bliver ikke sikkert. Men Brøndby tager den sejr, som giver dem guldet i den mindeværdige Superliga anno 23/24. Vi skal dog nok komme i en situation, hvor FCM bringer sig foran, før Brøndby får scoret. Fodboldkampe, der bare SKAL vindes, er aldrig lette. Det ved de alt om i Brøndby IF, som stod i den nøjagtig samme situation for tre år siden. Man har således noget værdifuld erfaring at trække på, her hvor det hele skal afgøres. Brøndby vinder og bliver Danmarksmester for 12. gang i historien.

Se odds på Brøndby - AGF i vores matchcenter.

Se også:

Ofte stillede spørgsmål

Find svar på ofte stillede spørgsmål omkring næste runde i Superligaen, Danmarks bedste fodboldrække.

Hvem rykker op i Superligaen 2024?

Aab og SønderjyskE rykker op i Superligaen til næste sæson.

Hvor mange spillerunder er der tilbage af Superligaen?

Der er én runde tilbage af Superligaen 2024 (32).

Hvornår afvikles næste runde i Superligaen?

Næste runde i Superligaen spilles mellem d. 25. maj og d. 26. maj.

Kommentarer

Feedback