18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

5. etape: Saint Jean de Maurienne - Saint Vulbas

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Saint-Jean-de-Maurienne - Saint-Vulbas (177,4 km)

3. juli kl. 13:05

Vi skal holde øje med Tadej Pogačar, der kan være i angrebshumør og gå efter sejren i onsdagens etape. I og med at løbet startede i Baskerlandet, så er det ikke overraskende, at Pyrenæerne kommer tidligt på Tour de France-ruten 2023. 

Dagens etape minder meget om 9. etape fra Touren 2020. Dengang var Col du Soudet og Col de Marie Blanque også på menuen. En gruppe bestående af Tadej Pogačar, Primož Roglič, Marc Hirschi, Egan Bernal og Mikel Landa skulle spurte om sejren. Her var Pogačar som så ofte før hurtigst på stregen.

Der vil være voldsom kamp om at komme med i udbruddet. Den som kører først over Col de Soudet kan nemlig indkassere 20 bjergpoint. Det er årets første bjerg udenfor kategori.

Cold du Soudet efter omkring 73 kilometer. Den strækker sig over 15,2 kilometer og stiger med 7,2 procent i snit. Der kommer et par stejle sektioner undervejs, og især de sidste seks kilometer kommer til at trække tænder ud.

Efter nedkørslen venter et dalstykke efterfulgt af kategori 3-stigningen Col d’Ichère. Derefter gælder det dagens sidste udfordring – Col de Marie Blanque. Den er 7,7 kilometer lang og har en gennemsnitlig stigningsprocent på 8,6. Den tager for alvor fat efter fire kilometer, hvorfra vi stort set kun ligger på tocifrede procenter. Der vil foruden bjergpoint være bonussekunder at hente på toppen.

Tour de France 2023: Se de hårdeste bjerge

Favoritterne

Snakker vi favoritter, så er Pogačar det oplagte bud, hvis favoritterne skal køre om det. Danske Mattias Skjelmose er også en hurtig herre, som kunne gøre det godt i dag. Det kunne dog også være en dag for et udbrud. Her kan folk som Julian Alaphilippe, Thibaut Pinot og Warren Barguil komme i spil.

Odds på vinder af 5. etape

Foto: LUCA BETTINI / AFP

Tour de France 2023 - Head to Head

H2H Højeste odds Bookmaker
Jonas Vingegaard 1,95
Tadej Pogacar 1,75
H2H Højeste odds Bookmaker
Mattias Skjelmose 2,08
Simon Yates 1,66

Etapeprofil

Saint-Jean-de-Maurienne - Saint-Vulbas

Kommentarer

Feedback