18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

14. etape: Pau - Saint-Lary-Soulan Pla D´Adet

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Pau - Saint-Lary-Soulan Pla D´Adet (151,9 km)

13. juli kl. 13:05

Der venter en hård dag i Alperne på denne korte bjergetape. Det går løs lige fra starten og efter 28 kilometer kommer dagens første kategori 1-stigning – Col de Cou. Den er syv kilometer lang og har en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,4. Det kan meget vel blive et dyrt bekendtskab for sprinterne, hvis ikke udbruddet er kommet afsted inden.

Dette kan meget ved blive en dag, hvor udbruddet holdet hjem, så det vil være stor kamp om at komme afsted. Klassementsholdene vil uden tvivl også forsøge at få folk med i udbruddet.

Efter nedkørslen fra Col de Cou går det løs med Col du Feu på 5,8 kilometer med 7,8 procent i gennemsnit.

Finalen er den samme som 20. etape fra 2016. Den dag sejrede Ion Izagirre på en regnfuld dag. Morzine var også målby i 2006, hvor Floyd Landis på en cocktail af whiskey tilsat et unormalt niveau af testosteron smadrede konkurrenterne med omkring seks minutter. Landis' positive dopingtest kom frem efter Touren, og spanske Óscar Pereiro blev kåret til vinderen af det års Tour.

Med 65 kilometer igen rammer rytterne Col de la Ramaz. Den er knap 14 kilometer lang og stiger med 7,1 procent i sit. Den er hårdest mellem otte og ti kilometer, hvor vi ligger på mellem 9,5 og 11,5 procent.

Efter nedkørslen venter et dalstykke på ti kilometer, inden der tages hul på Col de Joux Plane. Den er 11,6 kilometer lang og har en gennemsnitlig stigningsprocent på 8,5. Fra toppen er der 12,5 kilometer til målet i Morzine, hvoraf de fleste er nedkørsel. Derfor kan man håbe, at favoritterne vil prøve hinanden af inden toppen, hvor der også er bonussekunder til de tre første.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP.

Tour de France 2023: Se de hårdeste bjerge

Favoritterne

Det kan som nævnt meget vel blive en dag, hvor vi ender med et få to løb i løbet - et om etapesejren og et blandt klassementsrytterne. Meget afhænger af, hvad Jumbo-Visma og UAE har af planer.

For at finde et godt bud på en vinder fra et udbrud kan man med fordel kaste et blik på klassementet. Folk som er omkring 10-15 minutter fra den gule trøje bør få lov til at komme afsted i dag.

Etapeprofil

Pau - Saint-Lary-Soulan Pla D´Adet

Kommentarer

Feedback