18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

BinckBank Tour 2023 - optakt: En hyldest til klassikerne

Tags: Optakter, Cykling
Opdateret
D deleted-user-8519
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (6)

BinckBank Tour 2019
12-18. august

Navigation
Odds & Tips
Favoritterne
Udfordrerne
Langskud
Ruten

2018
1 Matej Mohoric
2 Michael Matthews
3 Tim Wellens

Den gyldne kilometer
BinckBank Tour har et koncept, der hedder Den Gyldne Kilometer. Arrangørerne har udvalgt én kilometer, hvor der er tre indlagte spurter, hvor der kan hentes 3-2-1 sekunder - dvs. maksimalt ni i alt.

Cykelløbet med kalenderens (måske) værste navn er garant for fremragende underholdning. Her hyldes alle klassikerne i et etapeløb. Læs Jesper Carstens' optakt til BinckBank Tour 2023.

BinckBank Tour er ét af de mere interessante løb på WorldTour-kalenderen. Løbet passerer både den hollandske såvel som den belgiske landegrænse, og løbet indeholder flere "mini-udgaver" af de velkendte klassikere.

Således kan man med lidt god vilje sige, at der jævnligt køres et "mini-Flandern Rundt", et "mini-Amstel Gold Race" og et "mini-Liege Bastogne-Liege". Der er både bakker og brosten på programmet.

Det er således efterårets hyldest til de fantastiske klassikere, der bliver kørt i foråret. Man kan også sige, at løbet så småt markerer tilbagegangen til endagsløbene igen efter en lang periode med etapeløb. Efter BinckBank Tour begynder hele den italienske efterårssæson, der består af et hav af endagsløb, samt de canadiske WorldTour-løb og VM. 

Det plejer at være et ret seværdigt løb, og jeg ser ingen grund til, at det ikke skal blive det samme i år. Lad os kigge nærmere på løbet. 

Odds & Tips - BinckBank Tour 2023

Hold øje med tips fra BetXperts tre cykeleksperter.

Hvis du har en brugerprofil på siden, kan du med fordel klikke ind på de forskellige eksperter og tryk på "følg denne bruger" - så kan du få både mail og notifikationer, når der udlægges analyser. 

Udvalgte odds til BinckBank Tour 2019

Bedste odds Bookmaker
Tim Wellens 4,75
Greg van Avermaet 9,00
Bob Jungels 9,00
Philippe Gilbert 10,00
Zdenek Stybar 13,00
Dylan van Baarle 15,00
Søren Kragh Andersen 15,00
Oliver Naesen 19,00

Opdateret: 11/8 - 11:45

Favoritterne

Det er et meget åbent løb, men skal jeg vælge favoritter, så falder valget på to ryttere. Det er også dem, bookmakerne har peget på i første omgang.

Der er for eksempel Tim Wellens (Lotto-Soudal). Belgieren har vundet løbet to gange tidligere og er yderligere endt på podiet to gange, hvorfor han har en track record i løbet som ingen andre. Særligt den sidste etape til Geerardsbergen passer ham fremragende. Her kan han udnytte sin enorme styrke til at angribe udefra, og når Wellens er i hopla på en kuperet etape, er han vanvittig svær at holde styr på.

Tim Wellens er solid på enkeltstarten. Han er den måske bedste i et opslidende løb på de kuperede etaper. Brostensetapen er altid en udfordring for Wellens, men han plejer at forsvare sig fornuftigt. I min optik er den største udfordring hans stabilitet. Han plejer, at ramme formen her i det her løb, men han har det med at være noget svingende i sine præstationer.

Den anden favorit er Greg van Averamet (CCC). Hvor jeg kan have mine tvivl om Bettiol og Wellens' form, er jeg slet ikke i tvivl om Greg van Avermaet. Han er altid i form. Han er altid med fremme. Han er en af de bedste på de kuperede etaper og på brostensetapen. Han kører en middelmådig enkeltstart og vil nok tabe tid her.

Til gengæld er han afslutningsstærk og må kunne tage bonussekunder undervejs. Men han er også oppe i årene, og det er ikke så meget tvivl om, at han ikke er den samme rytter, som han var for 2-3-4 år siden. Han er stadig bedre end de fleste - helt afgjort - men topniveauet er dalet en anelse. Så mens han er stabil, er han måske ikke længere så stærk, som han var tidligere. Ligeledes er han også ramt af at have et meget skidt hold, så han kan få det svært, hvis Wellens vælger at teste konkurrenterne udefra. 

Tidligere fremgik det af optakten, at Alberto Bettiol var én af tre favoritter. Italieneren skulle have kørt løbet, men er slet og ret for træt, hvorfor han er blevet fravalgt. 

Udfordrerne

Springet fra favoritterne og ned til udfordrerne er meget, meget lille. Det er et meget åbent løb, og det skulle gerne illustreres af denne kategori.

For efter de tre bedste finder man et spændende felt, der i min optik ledes an af Bob Jungels (Deceuninck-Quick Step), der var en maskine i det tidlige forår. Han viste gode egenskaber på brosten, han har tidligere kørt fine Ardenner-løb, og han kører en solid enkeltstart. Han er ligeledes flankeret af et fint hold. Han viste bare ikke meget i Polen Rundt, så det er svært at vurdere hans form.

Hvis Bob Jungels ikke er på toppen, kan holdkammeraten Philippe Gilbert måske få sin helt store chance. Alderen trykker, ja. Og han kommer til at tabe tid på enkeltstarten. Men alle de øvrige etaper passer ham perfekt, og hvis Quick Step som så ofte før kan udnytte holdstyrken, så kan det blive hans helt store chance.

Herefter følger de vanlige klassikerfolk. Jeg tænker især på Zdenek Stybar (Quick Step), Oliver Naesen (Ag2r) og Dylan van Baarle (Ineos) samt måske også Sep Vanmarcke (EF). Sidstnævnte har udfordringer med enkeltstarten. Også Naesen og Stybar kan tabe for meget tid på enkeltstarten. Dylan van Baarle klatrede bedre end nogensinde før i Tour de France, men det har måske kostet andre egenskaber. Han var dog vanvittigt godt kørende ved EM. Vanmarcke vinder heller ikke enkeltstarten, men kan begrænse sit tidstab. 

En rytter som Søren Kragh Andersen har alle egenskaberne til at vinde løbet. God på brosten, god på bakker og god på enkeltstart. Han mangler lidt stabilitet og måske også lige lidt modenhed endnu. Efter en Tour de France, der ikke gik hans vej, er det ikke til at vide, hvor han står, men i topform er han da afgjort en af de hotteste bud på en vinder.

Langskud

Der er mange langskud til et løb som det her. Det hele er nemlig meget åbent, og ruten er slet ikke så svær igen.

Således kan tungere folk som Stefan Küng (Groupama-FDJ) og dennes holdkammerat, Arnaud Demare (Groupama-FDJ), måske sidde med hjem. Jeg tvivler i sidste ende, Liege-etapen bør blive for hård for begge, men det er med til at understrege, at årets rute er lidt lettere end normalt.

Der er også langskud som Jos van EmdenMike Teunissen, Florian Senechal, Valentin Madouas, Fabio Felline, Mads Pedersen, Marc Hirshi og mange flere. De har alle en chance, men fælles for dem alle er, at jeg tvivler på dem som samlede vinder af løbet. 

Danske Michael Valgren (Dimension Data) kom med på holdkortet i sidste øjeblik. I form er det et fremragende løb for ham, om end han mangler lidt på både enkeltstarten og i afslutningsevnerne. Men en etapesejr? Bestemt en mulighed. 

Ruten - BinckBank Tour 2019

BinckBank Tour 2019 er som nævnt et ret spændende løb. Det er et løb, der tester rytterne i forskellige terræn, primært brosten, enkeltstart og bakker. Når det er sagt, så er årets rute 'let' efter BinckBank-standarder. 

1. etape: Beveren - Hulse, 167,5 km

At løbet er spændende markeres allerede på 1. etape, der går fra Beveren til Hulst. Etapen er 167,5 kilometer lang og ganske flad, men der er immervæk seks brostenspassager undervejs. Alle er de placeret på de sidste 67,5 kilometer.

De fleste af de seks passager er ret nemme og strækker sig ikke over mere end 200 meter. Den første passage, Zoentberm (101,5 km), er dog 900 meter lang, mens den tredje passage, Molenstraat (115 km), er 800 meter lang. Det er langt fra målstregen, og jeg tror ikke, man skal forvente vilde ting på resultatlisten. I hvert fald ikke uden at vejret hjælper til.

2. etape: Blankenberge - Ardooie, 168 km

Etapen til Ardooie er en fast kending i løbet. Således blev den brugt i både 2017 og 2018. I 2017 var det Peter Sagan, der kom først over målstregen, mens det var Jasper Stuyven, der var bedst i 2018. Der er lidt brosten midtvejs på etapen, men de ændrer intet.

Sagan vandt i en spurt, mens Stuvyen gjorde det ved at være snu i finalen. Lige før kilometerporten er der en snørklet sving. Det udnyttede han til at stikke af og han holdt akkurat hjem foran Caleb Ewan, der i spurten henviste Stybar til tredjepladsen.

Positionering er helt essentielt her. Hvis man sidder for langt tilbage lige før kilometerporten, skal man have et seriøst stærkt leadout-tog, for ellers risikerer man at smide det hele på gulvet. Feltet bliver nemlig strukket en del ud her.

Det bør blive en spurt, men den kringlede finale giver afgjort muligheder for initiativrige ryttere.

3. etape: Aalter - Aalter, 137,5 km

Sprinterne får en ny chance på etapen til Aalter. Det er en ganske flad etape, så det bør ende i en reel massespurt. Den gyldne kilometer er placeret med mindre end 10 kilometer til målstregen, hvorfor den også kan blive aktuel og måske ændre lidt i sprinterholdenes tilgang til leadoutet. 

4. etape: Houffalize - Houffalize, 96 km

Det her er uden tvivl den etape, jeg glæder mig mest til at følge. En etape i BinckBank Tour på blot 96 kilometer? Det kan blive kaos!

Der er flere forskellige bakker undervejs. For eksempel indledes etapen nærmest med Mur de Saint-Roch (1,1 km - 11,5 %), og så er vi ligesom i gang. Det er en rundstrækning, rytterne kører. Tre gange skal de passere rundstrækningen. Efter Mur de Saint-Roch venter der 1 kilometer, der stiger med 7,5 %. Den bliver næsten med det samme efterfulgt af en mindre stigning, der varer i 3-4 kilometer. Den er ikke specielt stejl, men alligevel ret væsentlig.

For på sidste omgang passerer de Mur de Saint-Roch efter 67 kilometers kørsel. Der resterer altså 30 kilometer til målstregen herfra. Efter den stigning kører de hen til den én kilometer-lange stigning. Den kommer efter 74 kilometer, og efter 75,5 kilometers kørsel venter den gyldne kilometer.

Det betyder, at klassementsrytterne har haft al mulig grund til at gå dybt med tyve kilometer tilbage af etapen. Herfra følger et kuperet landskab de næste 12-14 kilometer, inden de sidste 6-7 kilometer er nogenlunde flade. 

Tør de gå all-in og udnytte den korte etape her? Det kan blive fremragende, hvis de gør. Og de har incitamentet til at gøre det.

5. etape: Riemst - Venray (184,5 km)

Efter en - forhåbentlig - vild dag forinden er det tid til en rolig dag på 5. etape.

Der er næsten ingen højdemeter på etapen. Den er pandekageflad. Det er svært at forestille sig meget andet end en dag for sprinterne her.

6. etape: Den Haag - Den Haag (8 kilometer)

Én af de mere afgørende etaper falder på dag 6. Her er der tale om enkeltstarten på blot 8 kilometer. Det er i min optik en fornuftig længde, fordi det giver mulighed for at skabe nogle tidsforskelle, men ikke alt for store. 

Enkeltstarten er nærmest helt flad. Der er færre end ti sving på ruten. De store specialister kan for alvor få gang i motoren her, mens de ryttere, der ofte har det svært på enkeltstartscyklen, kan risikere at miste værdifulde sekunder. 

7. etape: St. Pieters - Geerardsbergen (178,5 km)

Løbet skal afgøres, og det gøres på denne afsluttende etape, og det gøres med mål på Geerardsbergen, som det har været tilfældet i mange år.

Det er en afsindigt kuperet etape, hvor der skal passeres et hav af de velkendte belgiske bakker (nogle af dem med brosten). For eksempel venter Bosberg (1,3 km - 4,5 %), Kapelmuur (1,1 km - 7,6 %). Det hele slutter på Geerardsbergen.

Det er en vanvittig spændende rute, og alt efter hvordan klassmentet ser ud før denne etape, kan man få fremragende cykelløb. Hvis det hele er lidt tæt, kan man risikere at se storstilet, offensiv cykelsport. Det er ikke så ringe. 

BinckBank Tour 2019
12-18. august

Navigation
Odds & Tips
Favoritterne
Udfordrerne
Langskud
Ruten

2018
1 Matej Mohoric
2 Michael Matthews
3 Tim Wellens

Den gyldne kilometer
BinckBank Tour har et koncept, der hedder Den Gyldne Kilometer. Arrangørerne har udvalgt én kilometer, hvor der er tre indlagte spurter, hvor der kan hentes 3-2-1 sekunder - dvs. maksimalt ni i alt.

Kommentarer

Feedback