Den bulgarske tennisfan Martin har i årevis fulgt Holger Rune tæt og flittigt delt nyheder og opdatering om den dynamiske tennisstjerne til følgerne på Twitter. Vi har set nærmere på den danske tennisstjerne og taget en snak med Martin for at høre, hvad der er så unik og spændende ved Holger Rune.

Holger Rune er populær på de sociale medier og har nu over 50.000 følgere på Twitter. Èn af dem er Martin, der tilbage i 2019 oprettede Twitter-profilen Holger Rune News. Martin har siden lavet tusindvis af opslag, videoer, retweets og kommentarer om den danske tenniskomet.

Martin: ´Holger Rune er en stor inspiration´

Der går et par timer hver dag med at opdatere Twitter-profilen @Running_Rune og på kampdage kan der nemt gå 4 timer med at lave live-opslag og debattere kampen med andre tennisfans. Men hvem står bag denne Holger Rune fan-profil?

- Mit navn er Martin, og jeg er fra Bulgarien. Jeg har været vild med tennis siden 2011, hvor jeg især var fascineret af Caroline Wozniacki.

Hvad gjorde at du blev fan af Holger Rune?

- Efter Caroline Wozniacki stoppede karrieren så jeg et opslag  på Instagram, hvor hun trænede sammen med Holger og blev interesseret i at se, hvad han kunne.

- Holger Rune spiller bare utrolig seværdig tennis og har en enorm kampgejst. Han er anderledes og spiller uden frygt på banen. Han er ikke bange for noget og tør skille sig ud. Det er en stor inspiration for mig.

- Han har en aggressiv stil og dominerer duellerne med forhånden. Hans serv og bevægelse på banen er virkelig god, og jeg synes, at Holger er en god all-rounder.

Hvordan ser du chancerne for, at Holger Rune vinder en Grand Slam-turnering i år?

- Jeg har stor tiltro til Holger Rune. Han er kun 20 år og har allerede opnået triumfer, som andre spillere kun drømmer om. Med hensyn til Grand Slams har han de største chancer i Paris til French Open (red. afvikles fra den 22. maj til den 11 juni). Han er bedst på grus, hvor hans drop shots er meget effektive på det langsommere underlag.

- Han er nødt til at forbedre udholdenheden for at klare sig igennem to uger med femsætskampe. Der skal også arbejdes med det mentale, og Holger skal kunne holde fuld fokus under kampene; selv når han er foran.

- En Grand Slam titel er bestemt sandsynlig, hvis ikke allerede i år; så i hvert fald indenfor de næste par år. Han er i stand til at nå langt og er en ´one in a generation player´.

Hvilke modstandere vil Holger Rune få det svært imod?

- Det vil være en god idé at undgå de store servere. Det gælder dog ikke kun for Holger. Han har klare fordele mod de mere forsigtige spillere, der ikke spiller så aggressivt. Her vil Holger kunne udnytte, at han er så bevægelig og samtidig styre spillet fra baglinjen med power-slag.

Du kan få masser af nyheder om Holger Rune på Martins Twitter-side. Foto: VALERY HACHE / AFP

Martin slutter af med at understrege, at han forventer, at der er masser af sejre i vente, og Holger Rune vil kunne nå helt til tops og blive nr. 1 på verdensranglisten. Men han tilføjer så også "Only one who can stop him is himself" med henvisning til de kontroversielle episoder, der lader til at påvirke Holgers spil og resultater.

Holger Rune kom senest i fokus ved ATP-turneringen Madrid Open, hvor han fik publikum på nakken i det dramatiske opgør mod Alejandro Davidovich Fokina.

Graphical user interface, text, application, emailDescription automatically generated

Mats Wilander om Holger Rune: ´Han vil vinde!´

Der er kommet opmærksomhed omkring Holger Rune og den tidligere svenske tennisstjerne Mats Wilander har til KickServeRadio udtalt, at the sky is the limit og har høje forventninger til Holger Rune i de kommende år. 

Der er dog bekymring omkring den til tider umodne opførelse fra danskeren, som har ført til et par sammenstød ved nettet med modstandere, der ikke er så begejstrede for Holgers attitude. Mats Wilander udtaler følgende om de ´kolde håndtryk´:

"- Holger Rune er ikke ude på at blive populær, han vil vinde, og han vil gøre alt for at hive sejrene i land. Og det lader til at han kommer til at miste nogle venner på vejen, og han vil sandsynligvis også miste nogle træningspartnere."

´My advice to you is that you stop acting like a baby on court’

-  Stan Wawrinka´s kommentar til Holger Rune ved sidste års Paris Masters

Mats Wilander fortsætter:
"Men Holger Rune vil lære af disse cold handshakes, og det vil udvikle hans spil. Han vil blive lidt mere ydmyg på banen, så han har mere respekt for modstandernes styrker. 

Wilander fremhæver, at modstandernes utilfredshed med Holger Runes opførsel kan skyldes, at de ser danskeren som en virkelig dygtig spiller og dermed farlig konkurrent. Og så bliver der naturligvis spillet mindgames for at slå den unge tenniskomet ud af kurs.

´No, I don’t want to comment ´- Jannik Sinner om det ´kolde håndtryk´ til Holger Rune. Foto: VALERY HACHE / AFP

Mats Wilander: ´Holger Rune kan komme i Top 3´

Mats Wilander fremhæver også mange af gode aspekter ved Holger Runes spil, der kan sende ham helt op i tenniseliten. 

"- Hans tennisspil taler for sig selv. Han er ikke bange for at tage chancer, han rammer bolden godt og tør prøve nogle svære ting. Spillemæssigt er Holger Rune helt på niveau med Carlos Alcaraz. Han er en anden type spiller, ikke så hurtig som Alcaraz, men har power og han tror på sig selv. Der er større variation i slagene hos Rune, der også er en bedre server end både Sinner og Alcaraz. Når han er ´på´, så virker det til, at ingen kan besejre ham."

Mats Wilander roser vindermentaliteten og hans competitiveness på banen, men for at tage det næste skridt mod verdenstoppen er det nødvendigt for Holger Rune at blive mere moden.

"- Han er nødt til at blive mere moden, ydmyg og respektfuld, men når det er på plads, så tror jeg, at Holger Rune blive komme i top 3 i verden i de næste 4-5 år og Holger Rune har en seriøs chance for at blive en stor stjerne med masser af Grand Slams-titler. Men det kommer til at tage noget tid for, at han finder ud af, hvilken vej han skal tage med hensyn til popularitet og respekt fra modstanderne."

He’s so young. But, man! He’s disliked on tour. Is there a person that likes this kid? It’s amazing; he just p****s people off on the court and the garbage that he carries on with. I’m hoping that with time, by the time he’s 22 or 23, he’s kinda calmed down a little bit with that, I don’t know, being so punchable, can I say that? Punchable with his antics, and the way carries on.

- tidligere tennisspiller Rennae Stubbs er ikke imponeret over Holger Runes opførsel.

Holger Rune: ´Jeg er et stort konkurrencemenneske´

I et interview med tyske Frankfurter Allgemeine Zeitung har Holger Rune forklaret, hvorfor bølgerne nogle gange går højt, når spillerne mødes ved nettet:

"- Jeg tror bare, det er, fordi jeg er så passioneret i det, at jeg laver. Jeg er et stort konkurrencemenneske. Men når jeg ikke er på banen, er jeg ikke sådan. Jeg er ikke kæphøj", siger Holger Rune.

VALERY HACHE / AFP

Kommer Holger Rune med i ´The Next Big Three´?

Igennem en årrække har Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic været altdominerende og stort set delt Grand Slam-titlerne imellem sig. Denne supertrio er uden tvivl blandt de bedste tennisspillere nogensinde, og debatten går nu på, hvilke nye talenter, der kan overtage tronen efter disse tre legender.

Med finalesejren over Novak Djokovic ved sidste års Paris Masters viste Holger Rune, at han bør stå højt på listen over kandidaterne som den nye tennis-konge.

Men der kan blive hård kamp om at overtage positionen som nummer 1 på verdensranglisten med flere spændende, unge talenter, der lige nu brager frem på tennisscenen. Det er svært at komme udenom den 19 årige spanier Carlos Alcaraz, der er nummer 2 på verdensranglisten. Han vandt sidste års US Open-finale mod norske Casper Ruud.

Carlos Alcaraz er blevet fremhævet den ´nye Rafael Nadal´ og kan vise sig at blive Holger Runes værste rival i jagten på førstepladsen på verdensranglisten. 

Også den 21 årige italiener Lorenzo Musetti har vist lovende takter, mens mange eksperter peger på landsmanden Jannik Sinner har kvaliteterne til at være kunne presse sig ind i ´the Next Big Three´.

"- He's a street-fighter with a will to win, but he has this work ethic which is making a huge difference and will be part of the reason he's going to continue being successful."

- tidligere tennisspiller Todd Woodbridge lovpriser Holger Rune.

Holger Rune er blevet en seermagnet

Hos TV 2 er de begejstrede for den store succes og kan berette om stor interesse og flotte seertal for Holger Rune´s kampe. 

- Vi ved jo helt generelt, at når der foregår noget stort i sportens verden, der har noget med en dansker at gøre, så kommer der en interesse, men hans personlighed og måde at spille på er også en stor del af det,

 - Han er både udansk og dansk på samme tid, fordi han har alle følelserne i spil inde på banen, men samtidig er han jo ekstrem sympatisk, når kampen så er slut, og det gør ham super interessant for os. Han er jo ekstremt underholdende at se på banen, og det er godt for både os og dansk tennis generelt. siger kanalchef Kristian Hyldgaard

TV2 har rettighederne til ATP-touren og man kan følge Holger Rune på TV 2 Sport, TV 2 Sport X og via stream på TV2 Play.

Se også vores store TV Tennis Guide 

Royal Arena, Clara Tauson og Laver Cup venter forude

Det er blevet afsløret, at Holger Rune bliver en del af Björn Borgs europæiske hold, der skal spille mod John McEnroe´s verdenshold ved årets Laver Cup. Turneringen afvikles i Vancouver fra den 22. til 24. september.

- Han har bevist, at han er mere end i stand til at slå verdens bedste, og jeg ser frem til at byde ham velkommen til Team Europe i Vancouver, siger den svenske legende Björn Borg til TV2 Sporten.

Der skal udtages seks spillere på hvert hold og Holger Rune får selskab af Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev på det europæiske hold.

Holger Rune kommer til at træde i landsholdstrøjen, når han sammen med Clara Tauson skal deltage i sommerens Hopman Cup i Nice fra den 19.-23. juli.

De danske tennisfans kan derudover se frem til at opleve Holger Rune i Royal Arena onsdag d. 24. maj 2023, hvor han møder Nick Kyrgios i en opvisningskamp.

Hvis du har lyst til at få nyheder om Holger Rune, så kan du følge Martins Twitter-profil.