18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Cypern - Danmark: 2

Match center
7. oktober 2011 kl. 20:30 - Fodbold, Europa - EM Kvalifikation
Neo GSP Stadium
Opdateret
36
0
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance (1-X-2): 11-21-68%
Betvalue: 102,00%
Spilbar ned til odds: 1,47
Rigtig/forkert:
William Hill Spil nu hos William Hill
Tør man virkelig – til så lavt et odds – satse på Danmark? DK der kun har vundet 2 udekampe siden 2009, og som mangler Agger og Boilesen i forsvaret (det er dog primært deres offensive evner der savnes)?

Ja. Værdien er der (omend den er lille).

De 2 udebanesejre er nemlig kommet i de seneste 3 kampe på fremmed græs, og det momentum blev yderligere boostet med den fine hjemmesejr over Norge 6. september. Her udgjorde Kvist og Zimling en bundsolid defensiv-midtbane, og fremme var Bendtner i hopla med 2 mål (han scorede også i seneste weekend for Sunderland).

Jeg tror at Cypern – hvis landshold slet ikke er på højde med landets klubfodbold – får svært ved at håndtere den danske midtbane og offensiven med Eriksen, Rommedahl og Bendtner. Cypern vil nok spille ret defensivt, men næppe så udpræget som Norge (og nok også med færre evner). Danskerne skal bruge 3 point i kampen om EM-billetter og vil nok være meget fokuserede.

Det danske forsvar er svækket og vil muligvis (især Simon Kjær) begå nogle opspilsfejl, men de vil nok primært gå ud over offensiven. Defensivt bør det være ret solidt, og cyprioterne (der chokstartede kvalen med 4-4 i Portugal) ligger altså sidst med 2 point og har ikke scoret i de seneste 4 kval-kampe (de seneste 2 er tabt, herunder 0-4 hjemme mod Portugal).

Cypern har kun vundet 1 af de seneste 11 landskampe (1 af de seneste 6 hjemmekampe) og er i øvrigt også mandefaldsramt, uden 3 idealstartere.

Gruppe H

Portugal 6 kampe, 13 point

Danmark 6, 13

Norge 7, 13

Island 7, 4

Cypern 6, 2

Nr 1 får en billet til EM. Det gør nr 2 også – hvis holdet er bedste 2er, dvs bedre end 2erne i de øvrige 8 kvalifikationsgrupper. Det er Danmark lige nu (se 2er-stillingen: http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2012_qualifying#Ranking_of_second-placed_teams ).

Hvis det skulle glippe med at blive bedste 2er, giver andenpladsen playoff-kampe mod en anden 2er.

CYPERN

Nr 86 på FIFAs verdensrangliste

Cypern er de seneste år rykket frem på UEFAs klubrangliste (pt er landet nr 20, og går det som det ser ud til at gå i denne sæson, hedder det en 16.-plads i 2012). Det skyldes fine CL- og EL-præstationer af klubber som APOEL , Anorthosis, Omonia og AEK Larnaca.

Men selv om disse klubhold leverer en række landsholdsspillere (APOEL 6, Anorthosis 2, Omonia 4, Larnaca 2 – i alt 14 ud af truppens 23 mand), så bygger de i høj grad på udenlandske spillere.

APOEL har vel kun 2 cyprioter (midtbanemand Charalambides og højreback(midtbanemand Poursaitidis) i den typiske start-ellever. AEK Larnaca har kun 1 (midtbanemand Demetriou), og hos Anorthosis ligger det mellem 0 og 2 (angriberne Okkas og Konstantinou er begge startet lige så meget på bænken som på banen i denne sæson). Omonia har lidt flere, men trods alt kun 4 (målmand Giorgallides, venstreback/-kantmand Avraam samt midtbanefolkene Efrem og Makridis).

De nævnte spillere er alle på landsholdet.

Heraf kan man udlede to ting. For det første at cypriotisk landsholdsfodbold langt fra er på højde med klubfodbolden. For det andet at en del cypriotiske landsholdsspillere faktisk ikke får ret meget spilletid på deres klubhold. Det gælder især for APOEL-folkene...

Helt ueffen er Cypern dog ikke i landsholdssammenhæng. I kvalifikationen til VM-2010 blev det til en fjerdeplads i gruppe 8, via 9 point i 10 kampe. Efter Italien (1-2-tab hjemme, 3-2-tab ude, Irland (1-0-tab ude, 1-2-tab hjemme) og Bulgarien (2-0-tab ude, 4-1-sejr hjemme), men foran Montenegro (2-2 hjemme, 1-1 ude) og Georgien (1-1 ude, 2-1-sejr hjemme).

Altså trods alt 2 sejre og 1 uafgjort på eget græs. Men det har holdet ikke helt kunnet leve op til i EM-kvalifikationen.

Her lagde Cypern sidste efterår ud med lidt af en sensation da det blev 4-4 ude mod selveste Portugal. Meget tyder dog på at det resultat mere hang sammen med portugisiske defensiv-problemer end med egen offensiv styrke. Det blev til et enkelt cypriotisk mål i den næste kamp, 1-2-tab hjemme mod Norge, men siden – dvs i 4 kval-kampe - har Cypern slet ikke scoret: 2-0-tab i Danmark, 0-0 hjemme mod Island, 0-4-tab hjemme mod Portugal (her fik Cypern dog en mand udvist i 34. minut ved stillingen 0-0 – men allerede før udvisningen flåede Cristiano Ronaldo og Co cyprioterne fra hinanden) og 1-0-tab hos Island. De sidste to kampe blev spillet 2. og 6. september.

I august vandt Cypern 3-2 hjemme over Moldova i en træningskamp, men ellers skal man faktisk tilbage til august 2010 for at finde en cypriotisk hjemmesejr (og sejr i det hele taget), i en træningskamp mod lilleputten Andorra (der fik ”tæv” med 1-0). Ind i mellem spillede landet 5 hjemmekampe – træning og kvalifikation – uden sejr (3 tab, 2 uafgjorte).

Faktisk har Cypern kun vundet 1 af de seneste 11 landskampe (4 uafgjorte, 6 nederlag), ude som hjemme.

Trupnyt for Cypern

Kilder: ca.sports.yahoo.com, uefa.com

Trup:

Målmænd: Tasos Kissas (APOEL FC), Antonis Giorgallides (AC Omonia).

Forsvar: Stelios Parpas (AEL Limassol FC), Angelis Charalambous (Ermis Aradippou FC), Elias Charalambous (Alki Larnaca FC), Savvas Poursaitides (APOEL FC), Georgos Merkis (Apollon Limassol FC), Georgios Pelagias (SS Barletta Calcio), Andreas Avraam (AC Omonia).

Midtbane: Jason Demetriou (AEK Larnaca FC), Marios Nikolaou (AEL Limassol FC), Sinisa Dobrasinovic (Alki Larnaca FC), Constantinos Makridis (AC Omonia), Marinos Satsias (APOEL FC), Constantinos Charalambides (APOEL FC), Athos Solomou (APOEL FC), Andreas Stavrou (Apollon Limassol FC), George Efrem (AC Omonia)

Angreb: Kyriakos Pavlou (AEK Larnaca FC), Yiannis Okkas (Anorthosis Famagusta FC), Michalis Konstantinou (Anorthosis Famagusta FC), Nektarios Alexandrou (APOEL FC), Dimitris Christofi (AC Omonia)

Fravær:

Aloneftis (offensiv midtbane/venstrekant– 1 mål i 4 kval-kampe fra start, seneste kamp 26/3 mod Island)

Makridis (midtbane – 6 kval-kampe, 5 fra start; skiftet ind i anden halvleg 6/9 mod Island. Nyt fravær - karantæne)

Christou (midterforsvar – 3 kval-kampe fra start; startede inde i begge september-kampe. Nyt fravær)

3 ideal-startere mangler, så vidt jeg kan se.

I forhold til seneste kamp, ude mod Island, mangler en enkelt starter: midterforsvarer Christou.

Cypern må, som i de seneste 2 kval-kampe, undvære den driblestærke offensivmand Aloneftis.

Ude er også midtbanemand Makridis (karantæne) der startede på bænken (men blev skiftet ind i pausen) i seneste kval-kamp, ude mod Island – efter at være blevet udskiftet i 38. minut (man var vist bange for at han ville få en udvisning, lige som Dobrasinovic) i 0-4-kampen mod Portugal.

Til gengæld vender midtbanemand/forsvarer Dobrasinovic tilbage efter karantæne mod Island.

De fleste i ideal-opstillingen er faste på deres klubhold (det gælder dog ikke fx offensivmanden Christofi der mest er reserve hos Omonia), men diverse andre i truppen har sværere ved at få spilletid – så man må sige at der er problemer med bredden – bestemt ikke irrelevant, især når der mangler 3 faste.

DANMARK

Nr 17 på FIFAs verdensrangliste

Med 3 kval-kampe i træk uden tab, først 1-1 i Norge i marts (hvor DK uden at spille supergodt havde fortjent at vinde) og derefter 2 september-sejre (0-2 ude over Island og 2-0 hjemme over Norge) har Danmark for alvor meldt sig ind i kampen om EM-billetter. Optimismen bunder også i at danskerne leverede en fin indsats i hjemmekampen mod Norge. På en halvbillig baggrund, al den stund at nordmændene spillede skidt, men alligevel.

Dermed står DK med 13 point for 6 kampe og en andenplads efter Portugal (der også har 13 point for 6 kampe) - og kan endda snuppe førstepladsen med en sejr over Portugal i sidste runde (på tirsdag). Uafgjort er ikke nok pga det 3-1-nederlag DK led i Lissabon i oktober 2010; ved pointlighed kigges nemlig på det indbyrdes regnskab.

Men selv hvis førstepladsen ser fjern ud, kan en direkte billet til EM godt blive aktuel. Det kræver såmænd bare at DK bliver bedste 2er (dvs bedre end de 8 øvrige gruppe-toere) – og det bliver DK muligvis med 4 point i de sidste 2 kampe.

Men selv hvis det skulle glippe med at blive bedste 2er, giver andenpladsen playoff-kampe mod en anden 2er. Man skal altså først og fremmest holde Norge bag sig. Til det formål skal der mindst 3 point på bordet i de sidste 2 kampe, og de point skal helst allerede falde mod Cypern.

Kan DK vinde i Nicosia (ligesom det blev til 2-0-sejr i hjemmekampen i oktober sidste år)? Tjah. Med momentum og gejst efter 2 kval-sejre i træk,ser det temmelig sandsynligt ud. Og noget tyder på at det danske udebane-kompleks er blevet mindre.

Indtil marts i år havde Danmark ikke vundet på udebane siden 0-1-gevinsten i VM-kval-opgøret i Sverige i juni 2009, dvs i 6 forsøg (3 uafgjorte, 3 tab). 29. marts blev det så til endelig til udesejr: 1-2 over Slovakiet (træningskamp) – og det blev så fulgt op af kval-udesejren over Island.

I juni-træningskampen i Skotland tabte DK dog igen en udekamp: 2-1. Men mon ikke sejren over Norge har genskabt optimismen.

Før Cypern-kampen står DK med et problem i forsvaret (Agger mangler), men til gengæld med optimisme længere fremme på banen: på midtbanen var Kvist og Zimling (gamle lilleput-kammerater i KB) lidt af en åbenbaring i Norge, og i angrebet virker Bendtner i hopla (2 mål mod Norge, og han scorede i weekenden for Sunderland).

Trupnyt for Danmark

Trup:

Målmænd: Thomas Sørensen (Stoke City FC), Stephan Andersen (Évian Thonon Gaillard FC), Jesper Christiansen (Elfsborg).

Forsvar: Bo Svensson (1. FSV Mainz 05), Andreas Bjelland (FC Nordsjælland), Lars Jacobsen (FC København), Simon Poulsen (AZ Alkmaar), Jesper Juelsgaard (FC Midtjyland), Simon Kjær (AS Roma)

Midtbane: Christian Eriksen (AFC Ajax), Jakob Poulsen (FC Midtjylland), Lasse Schøne (NEC Nijmegen), Martin Jørgensen (AGF Århus), Michael Silberbauer (BSC Young Boys), Niki Zimling (Club Brügge KV), William Kvist (VfB Stuttgart), Christian Poulsen (Évian Thonon Gaillard FC

Angreb: Dennis Rommedahl (Brøndby IF), Michael Krohn-Dehli (Brøndby IF), Nicklas Bendtner (Sunderland AFC), Nicolai Jørgensen (Bayer 04 Leverkusen), Mads Junker (Roda), Søren Larsen (AGF)

Fravær:

Agger (midterforsvar – starter)

Boilesen (venstreback - starter)

Lindegaard (andenmålmand)

Anders Lindegaard der i lørdags fik PL-debut for Manchester United, har meldt afbud pga en ankelskade. Men han ville nok alligevel ikke være startet inde; rutinerede Thomas Sørensen har Morten Olsens tillid selv om han kun spiller cup- og EL-kampe for Stoke (spillede senest mod Besiktas 29. september). Sørensen gjorde det også godt i seneste landskamp, mod Norge.

Det primære problem for DK er fraværet af Liverpools Daniel Agger. Med sin teknik og overblik er han en virkelig vigtig mand, især i det opbyggende spil – og uanset hvem der stilles med som afløser, ligner det en klar svækkelse. Svensson er rutineret og solid, men ikke meget bevendt fremad. Bjelland er god med bolden, men er urutineret og vil næppe vove mange løb fremad (desuden er han, defensivt, ikke særligt stærk over for hurtige angriber-vendinger).

Det værste ved Aggers fravær er at det kan få Simon Kjær (der i øvrigt var offer for turn-over i Romas ligakamp i lørdags; han sad på bænken) til at tro at han skal tage over som den forsvarer der fører bolden frem og/eller lægger lange afleveringer. Begge dele er han notorisk ringe til. Lad os håbe Olsen får talt ham til rette før startfløjtet går.

Ajax-venstrebacken med det store talent, Nicolai Boilesen, mangler også. Også en klar bét, især offensivt (at dømme efter hans superflotte kamp mod Norge; hans kun anden landskamp), men man har dog i Simon Poulsen (startede ude i weekenden for AZ, pga turnover, men kom ind og scorede) en hurtig herre der bør kunne udfylde pladsen så nogenlunde, i hvert fald mod et mindre hold som Cypern. Alternativet er FCMs Juelsgaard, men det virker usandsynligt at Olsen skulle ty til en debutant som starter i denne kamp.

Altså et svækket forsvar – især offensivt, om man så må sige (det er især de fremadrettede evner hos Agger og Boilesen der savnes). Men det er et lyspunkt at højreback Lars Jacobsen (der gjorde det godt mod Norge trods manglende kamptræning) er taget hjem til FCK hvor han er fast starter.

Christian Poulsen er tilbage i landsholdstruppen efter at han har fået spilletid i franske Évian TG. Men mon dog ikke han starter på bænken; Zimling og Kvist gjorde det flot mod Norge, og begge er faste startere for henholdsvis Club Brügge og Stuttgart.

Offensivt er det største spørgsmålstegn nok venstrekanten. Krohn-Dehli er startet inde på pladsen i de seneste kampe (faktisk i 5 af 6 EM-kval-kampe), men gjorde det altså temmelig skidt mod Norge – og har heller ikke ligefrem brilleret for Brøndby på det seneste. Måske vælger Olsen at give Lasse Schöne (fast mand hos NEC Nijmegen) chancen? Alternativet er Nicolai Jørgensen, men talentet spiller altså meget lidt for Leverkusen (sad senest på bænken i hele kampen i weekendens sejr over Wolfsburg).

Sikre startere bør angriber Bendtner, kreatør Eriksen og højrefløj Rommedahl være. Førstnævnte er fast mand hos Sunderland, og sidstnævnte er også blevet fast klubstarter efter sit skifte til Brøndby.

Bud på DK-opstilling:

Bendtner

Schöne/Krohn-Dehli – Eriksen - Rommedahl

Kvist - Zimling

S. Poulsen – Svensson – Kjær - Jacobsen

Målmand: Sørensen

  • Høje odds på specialspil
  • Accepterer høje indsatser
  • Meget brugervenlig hjemmeside

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

I morgen
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
11:00 Carlos Alcaraz vs Thiago Seyboth Wild: Bryder serv første sæt? Wild ja
2,62
Placer Bet
14:00 OB - Hvidovre: Flest hjørnespark OB
1,66
Placer Bet
14:00 Viborg - Randers FC: Over 2,5 Mål
1,87
Placer Bet
14:30 Mjøndalen - Vålerenga: Over 5,5 Ude corners
1,80
Placer Bet
15:00 Tottenham - Arsenal: Over 0.5 skud af Ben White
3,75
Placer Bet
15:00 Strasbourg - Nice: 2
2,37
Placer Bet
15:00 Bournemouth - Brighton: Over 12,5 Brighton skud
1,87
Placer Bet
17:00 KFUM - Brann: Over 10,5 Hjørnespark
1,90
Placer Bet
17:00 Lillestrøm - Hamarkameratene: (AH: -0,5) 1
1,58
Placer Bet
17:00 Tromsø - Sarpsborg 08: 1
2,10
Placer Bet
Mandag 29. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Barcelona - Valencia: Begge hold scorer: Ja
1,98
Placer Bet

Kommentarer

Feedback