Det kan varmt anbefales at man som udgangspunkt holder sig til singler (dvs. een kamp på kuponen) og undgår doubler og andre multier. Medmindre man er kunde hos bookmakere med limit-tendens; i så fald bør man af og til spille en multi...

Indflydelse på betvaluen

Bevares, multispil er ikke nødvendigvis noget skidt. Men det er de alt for tit.

Multispil kan have både positiv og negativ indflydelse på betvaluen. Hvis der er tale om ikke-valuebets, vil det underminere betvaluen. Hvis der derimod er tale om valuebets, vil betvaluen blive højere.

Det kan man konstatere med et simpelt regnestykke:


Chelsea-Wigan har (dette er helt hypotetisk) en betvalue på 90%
Betis-Osasuna har en betvalue på 105%.

Newcastle-Tottenham har en betvalue på 102%.


Spiller man Betis-Osasuna alene, har man en positiv betvalue, dvs et valuebet, men sammen med Chelsea-Wigan giver det en betragteligt lavere betvalue (90% x 105% = 94,5%) – faktisk er der ikke længere tale om et valuebet.

Spiller man derimod Betis-kampen sammen med Newcastle-kampen, så forøges betvaluen:
105% x 102% = 107%.

Svært at finde kampe nok

Ud fra et valuebetting-synspunkt kan multispil altså godt forsvares. Men forudsætningen er naturligvis, at alle enkelt-elementerne i multispillet er valuebets. Ellers risikerer man jo med en double/multi at ødelægge et ellers godt valuebet.

Og man skal være opmærksom på, at det på en given dag hos en given bookmaker kan være svært at finde tilstrækkeligt med valuebets til at konstruere sunde multier.

Hvis man insisterer på at spille multier, risikerer man altså at skubbe sig selv under valuebet-grænsen; man kan nemt komme til at tage bets der underminerer værdien.

Læs mere om valuebetting

Multier og Money Management

En anden ting man skal tage med i overvejelserne, er Money Management. Selv hvis en multi udelukkende består af valuebets og dermed faktisk giver højere betvalue end hvis den stykkes ud i singler, er den ikke nødvendigvis det korrekte spil, rent Money Management-mæssigt.

Flere kampe på en kupon giver højere odds og dermed højere gevinst når kuponen går hjem. Men medmindre betvaluen er meget højere for multien, kan det bedre betale sig at spille singler - fordi indsatserne spredes ud, og gevinsterne er hyppigere. Dermed mindskes risikoen for at gå fallit når man rammer en nedgangsperiode med x antal forkerte spil i træk.

Læs mere om Money Management

Multier som våben mod limits

HVIS du er dygtig til at finde valuebets - og disciplineret nok til at holde nallerne når der er tale om bets med negativ value - kan du dog godt forlyste dig med en multi hér og dér. Faktisk kan det anbefales at du gør det ind i mellem.

Mange bookmakere har nemlig tendens til at udstikke personlige limits (dvs grænser for hvor meget den enkelte kunde kan sætte på et spil), og det gør nogle af dem baseret på kundens spillemønster (andre baserer det primært på om man har overskud; her hjælper vekselvirkning mellem singler og multier ikke så meget). Hvis man altid spiller valuebets og singler, er man i risikogruppen; så kan en limit vente lige om hjørnet.

Men hvis man af og til spiller en double, bryder man mønsteret og ser mindre mistænkelig ud. Det KAN være nok til at få bookmakernes limit-sporhunde til at tabe færten.

Med andre ord: Spil singler som udgangspunkt - og hav multien som den lejlighedsvise undtagelse hvis du er kunde hos en bookmaker med limit-tendens.

 Læs Torben N. Sørensens artikel om singler/multier 

Basal betting-guide (om valuebetting, money management, single-spil, etc, etc): 

Betblafferens Guide Til Oddsuniverset