Odds på VM 2014: Vi fortsætter odds-udforskningen af Gruppe A ved sommerens slutrunde og er nået til Mexico og Cameroun. Livrem og seler. 


De seneste par dage har vi kigget på VM-oddsene for Brasilien og Kroatien. Nu gælder det Mexico og Cameroun, to hold der begge har en forsigtig træner ved roret: Herrera og Finke.

Tipstanker 

Hvordan går det ved VM?

Bedste odds Bookmaker

Mexico vinder turneringen

150,00
Tonybet
Unibet

Mexico vinder Gruppe A

9,00 Bet365

Mexico går videre fra Gruppe A

2,20 Bet365

Cameroun vinder turneringen

950,00 Tonybet

Cameroun vinder Gruppe A

26,00 Bet365

Cameroun går videre fra Gruppe A

6,00 Bet365

Mexicanerne drager til Brasilien i forvisning om at Neymar og Co kan slås. Det gjorde El Tri nemlig i OL-finalen for to år siden. Det var ganske vist kun U23, men det siger noget om det mexicanske potentiale, og brasserne stillede trods alt med Neymar, Oscar og Thiago Silva. At man også kan tabe til Brasilien, erfarede Mexico dog ved Confederations Cup sidste sommer hvor de gulblusede samba-spillere vandt 2-0.

17/6: Brasilien-Mexico

Brasilien Uafgjort Mexico
1,35 5,00 9,50
Unibet Bet365 Ladbrokes

Mexico-Cameroun

Mexicanerne skal dog passe på at de ikke overfokuserer på værtslandet og undervurderer de andre hold i gruppen. Allerede Cameroun, med en kompakt defensiv-midtbane og et par hurtige angribere (Eto'o og Co), ligner en svær modstander i første kamp.

Mexico åbnede VM-2010 med en målfattig uafgjort (1-1 mod Sydafrika), det samme kunne sagtens ske denne gang, især fordi landstræner Herreras mandskab, ganske ligesom Volker Finkes Cameroun, virker som et hold der spiller med livrem og seler.

Skal Cameroun være favorit til at lande sidst i Gruppe A? Ja. Det vestafrikanske land er kun nr 50 på verdensranglisten – klart lavere end de tre andre lande – og de tre nederlag ved VM-2010 skæmmer.


Men holdet ser stærkere ud end dengang – mindre afhængigt af angrebsstjernen Eto'o – og ser ud til at drage til Brasilien med en defensiv indstilling der måske ikke er nok mod værtslandet, men meget vel kan tænkes at volde problemer for Kroatien og Mexico.

I første kamp, 13. juni, synes jeg at Cameroun er undertippet mod Mexico:

Mexico Uafgjort Cameroun
2,15 3,20 4,00
Bet365 Betsafe Ladbrokes

Umiddelbart er jeg fristet af krydset til odds 3,2 hos Betsafe. Alternativt et sats på at kampen ender 0-0 eller 1-1, men oddsene for disse udfald ser ret lave ud (pt 8,00 og 6,50 hos Unibet*).


Hvad synes du?

Topscorer

Alle fire lande i Gruppe A har en klasseangriber med mange mål i støvlerne. Brasilien har Neymar, Kroatien har Mandzukic, Mexico har Javier ”Chicarito” Hernandez, og Cameroun gode, gamle Samuel Eto'o.

Kunne der være basis for et topscorer-spil på een eller flere af dem? Evt med sigte på at købe dem til et godt odds og så sælge dem på Betfair* senere i turneringen.

I denne artikel er der en topscorer-checkliste man kan bruge for at se om en given spiller er en potentiel topscorer:
VM 2014 topscorer 

Topscorer ved VM 2014

Bedste odds Bookmaker
Messi 9,00
Ladbrokes
Ronaldo 15,00 Ladbrokes
Neymar 15,00
Betsafe
... ... ...
Hernandez 81,00 Ladbrokes
Mandzukic 101,00 Ladbrokes
Eto'o 151,00
Bet365

Hvem udtages?

Real Sociedad-offensivmanden Carlos Vela (der ifølge legenden Hugo Sanchez er for Mexico hvad Messi er for Argentina), har siden 2011 afvist at spille på landsholdet, og han er næppe med i Brasilien til sommer. Der har været forhandlinger mellem ham og forbundet, men de strandede i februar hvor landstræner Herrera meldte at Vela ikke havde den rigtige indstilling.

Værdi i odds 17 for Carlos Vela som deltager i Mexicos VM-trup?

Det virker meget usandsynligt at Vela gør comeback for landsholdet ved VM. Men er odds 17 korrekt sat, eller er det for højt for VM-udtagelse af Mexicos nok allerbedste spiller?