Holland har fået et VM-boost med knæskadede van Persie tilbage i træning. Er der mon værdi i de nederlandske slutrunde-odds, fx et topscorer-spil? Læs vores tipstanker der rækker fra VM-chancer til hvem der starter inde i målet og på højre back - og byd meget gerne ind med inputs.


Måltyven Robin van Persie blev knæskadet 19. marts, og der var frygt for at han ville misse sommerens slutrunde i Brasilien. Men 25. april vendte han, tidligere end ventet, tilbage til træning i Manchester United, og han ventes nu at få spilletid på skånekost før sæsonslut. Han bør dermed nå at blive spilleklar til VM. Spørgsmålet er så om han når at komme i topform, men om ikke andet er han i hvert fald ikke kamptræt.

Holland er i en svær gruppe med Spanien og Chile (og i 1/8-finalen venter muligvis Brasilien), men fjerde hold i Gruppe B er svage Australien, og den kamp bør kaste en del mål af sig. Nok til værdi i et topscorer-spil på van Persie, evt med Betfair-salg efter andenrunde-opgøret mod australierne?

Topscorer VM 2014

Bedste odds Bookmaker
van Persie 35,00
Unibet

(I denne artikel er der en topscorer-checkliste man kan bruge for at se om en given spiller er en potentiel topscorer: VM 2014 topscorer)

Muligvis. Men til gengæld synes jeg at Tipicos odds på van Persie som vinder af en h2h med klubkammerat Wayne Rooney er for lavt. Rooney har også døjet med en skade - i tåen - men har scoret pænt i dette forår og er vel temmelig sikker på en masse spilletid for England (der dog også er i en svær gruppe). 

Scorer flest mål: van Persie Rooney
1,65 2,10
Tipico
Tipico

Holland har TO verdensklasseangribere i van Persie og Huntelaar - og der er typisk kun plads til den ene i startopstillingen. Som udgangspunkt er det førstnævnte der er førstevalg (van Persie blev topscorer i den europæiske kvalifikation med 10 mål), men landstræner van Gaal er ikke bleg for at køre turn-over og skifte angriber alt efter modstanderen. Huntelaar er den bedre afslutter, siger landstræneren, mens van Persie er den bedre fodboldspiller der også kan kreere.

 

Med van Persie i tvivlsom form, er det måske snarere Huntelaar man skal hænge topscorer-hatten på?

Topscorer VM 2014

Bedste odds Bookmaker
Huntelaar 67,00
Ladbrokes

Man skal heller ikke glemme Bayern München-fløjen Arjen Robben. Man kan sige meget om denne flyvende hollænder (fx at han er driblestærk og lynhurtig), men hans mest markante kendetegn er nok egoisme. Han KAN kreere sukkerballer til sine medspillere og gør det da også ind i mellem - men langt de fleste gange afslutter han selv.

 

Kunne der være værdi i et spil på Robben, enten som topscorer, eller som vinder i en h2h med den franske klubkammerat Ribéry?

Topscorer VM 2014

Bedste odds Bookmaker
Robben 67,00
Ladbrokes
Scorer flest mål: Robben Ribéry
1,85 1,85
Tipico
Tipico

Hvordan klarer tulipanerne sig ved VM?

Hvis vi kigger mere overordnet på de hollandske chancer ved slutrunden i Brasilien, hvordan ser de så ud?

 

Opgaven er klar - top4 - og i kvalifikationen hvor det blev til en suveræn gruppesejr, havde den viljestærke og åbenmundede landstræner van Gaal sat kursen benhårdt mod målet. Men nu må “Jern-tulipanen” undvære midtbaneprofilen Strootman, og van Persie har været skadet siden marts, to vældigt vigtige spillere, og samtidig står holdet med et meget urutineret forsvar.
 

Hollænderne har masser af talent, og van Gaal er en dygtig træner der ikke overlader ret meget til tilfældighederne, men det kan komme til at knibe i Brasilien, fx i gruppespillet mod Spanien og Chile. Og det er måske derfor “Jern-tulipanen” for nyligt erklærede sig dødtræt af at være landstræner (interview med Algemeen Dagblad). Kursen er der stadig, men træskodansen er blevet tungere og mere slingrende.

Udvalgte spil

Bedste odds Bookmaker

Holland vinder turneringen

30,00
Tonybet
Unibet

Vinder Gruppe B

1,72
Bet365

Går videre fra Gruppe B

1,22 Bet365
Når længst: Rusland Holland
1,82 1,90
Unibet Unibet
Når længst: Belgien Holland
1,65 2,13
Betsafe
Betsafe
Scorer flest mål: Uruguay Holland
1,86 1,86
Unibet Unibet

Hvem starter inde på højre back?

Under kvalifikationen var Feyenoords 24-årige Vanmaat fast starter på højrebacken, men mon dog ikke pladsen, når det går løs i Brasilien, primært skal varetages af den noget mere erfarne van der Wiel der er fast mand i den stjernerige franske storklub PSG. Han missede kvalifikationen, men det var mest pga skader. Han var til gengæld med mod Frankrig i marts hvor han spillede hele kampen.

 

Jeg synes det lugter af værdi i Unibets odds for at Janmaat ikke starter inde i første gruppekamp (mod Spanien). Men hvad synes du?

Janmaat starter inde i Hollands første VM-kamp?

Ja Nej
1,85 1,85
Unibet Unibet

Hvem starter mellem stængerne?

Det er de færreste nationer der råder over tre keepere med stamspiller-status (eller det der ligner) i Premier League. Faktisk er der kun to lande: England (der har 3-4 stykker i Hart, Foster, Ruddy, Stockdale) og så Holland: Krul, Stekelenburg, og Vorm. Men som det ser ud lige nu, står ingen af disse tre prominente målmænd mellem stængerne når hollænderne spiller første kamp ved sommerens slutrunde.

 

Krul og især Stekelenburg risikerer helt at misse slutrunden. Ingen af dem fik ret meget spilletid i kvalifikationen (henholdsvis 3 udtagelser/1 start og 6 udtagelser/3 starter), og begge glimrede ved deres fravær i truppen til marts-opgøret mod Frankrig, efter at have siddet på bænken i de to november-kampe. Krul kan være helt fantastisk for Newcastle, men svinger en del i niveau. Den lange Stekelenburg er nok mere stabil, men har mistet sin startplads i Fulham.

Startende målmand i holdets første kamp

Odds fra Unibet
Cillesen 1,70
Vorm 2,50
Zoet 4,00
Vermeer 4,50
Krul 10,00
Stekelenburg 12,50

Vorm ser ud til at have bedre chancer for en VM-billet. Han var nemlig med i truppen i hele 10 kval-kampe og blev også udtaget til marts-opgøret (måtte dog melde fra pga en akut skade). Men Van Gaal ser muligvis kun Swansea-manden som reserve. Han startede kun inde i 3 kval-kampe.

Førstekeeper ser snarere ud til at være 24-årige Cillesen. Så sent som i september var han kun andenmand i Ajax, men han har siden snuppet startpladsen i Amsterdam-klubben fra Vermeer, og han har vogtet målet i de seneste fire landskampe, inklusive i sidste kval-kamp mod Tyrkiet hvor Vorm og Krul sad på bænken.

Cillesen starter i Hollands første VM-kamp: Odds 1,7 hos Unibet*

Han er førstemand i Ajax og har også været det i de seneste 4 landskampe. Lugter oddset ikke af værdi?