Denne fredag starter VM i ishockey i Canada (slut 18. maj). Danmark er som bekendt med, men i ishockey er Canada, USA, Finland, Sverige, Rusland, Slovakiet og Tjekkiet markant bedre end alle andre, og jeg vælger derfor at fokusere på de syv hold i denne optakt. Alt kan ske i sport, men imod sætning til fx fodbold er springet mellem de bedste og næstbedste i ishockey markant større.

En smule om Danmark

Nu er dette jo et dansk bettingsite, så en lille kommentar omkring de danske chancer skal vi trods alt have med. Danmark er i pulje med Italien, Rusland og Tjekkiet, og her er chancerne for point meget små imod Rusland og Tjekkiet, men vi har gode muligheder for at slå Italien.

Ikke alle de bedste spillere

VM rangerer i ishockey er i modsætning til de fleste andre sportsgrene en turnering som ikke rangerer særlig højt hos de bedste ishockeyspillere. Igen i år har alt i ugerne op til slutrunden drejet sig om hvilke spillere der har meldt afbud. Særligt vores brodernation Sverige er meget hårdt ramt, og de svenske medier har vendt og drejet hvorfor deres mange stjerner dog ikke stiller op. Sverige er dog ikke det eneste hold der er hårdt ramt, også Slovakiet er stærkt svækket, og ingen af de 7 nationer kommer i stærkeste opstilling.

Men det betyder ikke at vi ikke får en god gang hockey at se i de kommende uger. Nedenfor følger en optakt om de 7 nationer. Mange af trupperne er ikke helt på plads endnu, men jeg har postet de trupper der er udtaget, og vil så opdatere når der bliver tilføjet spillere.

Mindre baner

Man skal være opmærksom på at VM-banerne for første gang i rigtig mange år har nordamerikansk størrelse (dvs. mindre end ellers). Hvilket gør spillet hurtigere, og der kommer en del flere nærkampe. Det er de samme mål som man bruger i NHL, og derfor bliver det ikke den omvæltning for de fleste VM-spillere. Det kan dog måske komme især USA til gavn, da amerikanernes råstyrke mere kommer til sin ret på en lille bane.

Links

BetXperts VM-tip vil løbende blive lagt på denne side: http://www.betxpert.com/ekspert/hock/

Turneringens hjemmeside: http://www.iihf.com/channels/iihf-world-championship/home.html

TV-Guide

Se en oversigt over de tv-transmitterede kampe nederst i denne optakt.

Sverige


I gruppe A finder vi Sverige, og som nævnt i indledningen er det et meget svækket svensk hold vi får på isen i Canada. Men man skal huske at Sverige vandt VM i ishockey for 2 år siden med kun 1 NHL-spiller på holdet. Det svenske hold er dog i år også ramt af afbud fra profiler i eliteserien, og derfor er det undertegnedes vurdering at det er det ringeste svenske hold i mange år. Dertil kommer, at kigger vi på de tilbageværende hold i NHL, og evt. mulige forstærkninger som Tre Kronor kunne hente ind, ser det ikke meget bedre ud. Medmindre Detroit Red Wings ryger ud så kan vi lige pludselig se et markant forstærket svensk hold.

Målmænd
Stefan Liv (HV71 Jonkoping), Erik Ersberg (Los Angeles Kings/NHL), Mikael Tellqvist (Phoenix Coyotes/NHL).

Uden tvivl her Sverige er stærk besat. 3 rigtig gode keepere, og det er svært at udpege en decideret 1. målmand. Erik Ersberg er fremtidens mand for Sverige og efter en anonym sæson for Kings i NHL fik han pludselig chancen i de sidste par kampe og gjorde det rigtig godt. Tellqvist er den rutinerede backup. Mikael Tellqvist har været mange år i NHL men altid som backup, og sådan har det også været på det svenske landshold, hvor han først var backup for Tommy Salo, og nu Henrik Lundqvist(Som spiller playoff med Rangers). Stefan Liv er den undertegnede tror bliver træner Bengt Åke´s 1. valg. Liv var sidste år i NHL, men vendte efter en skuffende sæson hjem til HV71 i Sverige og har i år været fremragende, og eliteserien bedste keeper.

Backs
Daniel Fernholm (Linkopings HC), Magnus Johansson (Florida Panthers/NHL), Niclas Wallin (Carolina Hurricanes/NHL), Sanny Lindstrom (Timra IK), Alexander Edler (Vancouver Canucks/NHL), Jonas Frogren (Farjestad Karlstad), Kenny Jonsson (Rogle BK/SWE2), Anton Stralman (Toronto Maple Leafs/NHL).

8 rigtig gode backs, men omvendt mangler er der ingen klasse backs imellem. Ingen tvivl om at Strålman og Edler backs for fremtiden, og især Strålman kan om få år blive blandt de bedste i verden. Rutinen finder vi hos Kenny Jönsson, Magnus Johansson og Nicklas Wallin. Godt nok har Wallin ikke mange optrædener for Tre Kronor, men han har masser af erfaring fra NHL. Det er mit bud at Fernholm, Lindström og Frögren kommer til at kæmpe om den sidste plads i de 3 startende backpar.
Sverige vil få problemer, ligesom de også havde ved sidste års VM med at holde de tunge forwards væk fra målet. Offensivt har man dog flere gode typer med til at styre et powerplay fra blueline.

Forwards
Nils Ekman HC (Khimik Moscow Region/RUS), Tony Martensson (Linkopings HC), Patric Hornqvist (Djurgarden Stockholm), Karl Fabricius (Frolunda Gothenburg), Rickard Wallin (Farjestad Karlstad), Johan Andersson (Timra IK), Michael Holmqvist (Frolunda Gothenburg), Linus Videll (Sodertalje SK), Nicklas Backstrom (Washington Capitals/NHL), Marcus Nilson (Calgary Flames/NHL), Robert Nilsson (Edmonton Oilers/NHL), Daniel Widing (Brynas Gavle), Fredrik Warg (MODO Ornskoldsvik), Mattias Weinhandl (Linkopings HC), Per Ledin (HV71 Jonkoping).

Det er stor kvalitets i de svenske forwards, men der er hvis ingen tvivl om at en Daniel Alfredsson eller Mats Sundin vil pynte gevaldigt. Af de 3 NHL forwards man har med er det kun Nicklas Bäckström som for alvor har slået sit navn fast. Han er selvfølgelig også et kæmpe talent og hele Sverige forventer han bliver den næste Peter Forsberg. Vi vil formentlig se en 1. kæde med de 3 NHL spillere, og en 2. kæde med Tony Mårtensson, Matthias Weinhandl og Per Ledin. Andre profiler er blandt andet Nils Ekman som tidligere har været i NHL hos Sharks, og gjort det godt.
der er formentlig kun 1 eller 2 der vil af de svenske forwards som vil være med hvis alle de svenske forwards var til rådighed, og det illustrer hvis meget godt at det er her Sverige er hårdest ramt af afbud.

Konklusion
Sverige er kommet i den nemmeste pulje, og der er ikke den store tvivl om at de kommer videre. Schweiz kan være en drillepind hvis Gerber eller Müller finder storspillet frem, men mest sandsynligt er det at Sverige kommer i mellemspillet med max point. Derfra er det svært at spå om hvordan det går Tre Kronor, men jeg vil være overrasket hvis vi ser Sverige i semifinalen.

Slovakiet


Uha det ser skidt ud for Slovakiet op til denne slutrunde. Man mangler næsten alle sine bedste spillere, og der formentlig kun 2-3 fra den nuværende trup der vil kunne komme på holdet hvis alle spillere fra tilgængelige. Desuden er bredden i slovakisk hockey ikke specielt stor. Slovakiet er det land af de 7 bedste nationer i verden med den klart mindste bredde, og derfor rammer afbudene ekstra hårdt.

Målmænd
Jan Lasak (HC Pardubice/CZE), Karol Krizan (MODO Ornskoldsvik/SWE), Julius Hudacek (Slovakia U20).

Her mangler man de 3 bedste keepere. Radislav Stana fra Linköping var udset til at skulle være 1. målmand, men han gik i stykker for få dage siden. Derfor står valget nu mellem Jan Lasak, som har vogtet det slovakiske mål de senere år med blandet succes, og Karol Krizan fra Modo. Krizan var sidste år en af hovedårsagerne til at Modo vandt det svenske SM guld, men i år har han været langt far den form, og han var decideret dårlig i slutspillet imod Timrå.
Det er 50/50 hvem af de 2 overnævnte der vinder jobbet som starter. I forvejen har målmandsposten altid været Slovakiets svageste punkt, og det ser ikke ud til at det ændre sig i år.

Backs
Defenders (9): Dominik Granak (Farjestad Karlstad/SWE), Branislav Mezei (Florida Panthers/NHL) Peter Podhradsky (Metallurg Novokuznetsk/RUS), Andrej Sekera (Buffalo Sabres/NHL), Tomas Starosta (Neftechimik Nizhnekamsk/RUS), Martin Strbak (Metallurg Magnitogorsk/RUS), Rene Vydareny (HC Ceske Budejovice/CZE), Ivan Majesky (Linkopings HC/SWE), Lubomir Visnovsky (Los Angeles Kings/NHL).

Slovakiets forsvar har de senere år heddet Cheno Chara, og Chara har også gerne ville spille i år, men en skade forhindre ham i at deltage. Chara er lidt af et monster på blueline, og høre til blandt verdens bedste backs, og han logger omkring 30 min istid hver kamp. At han mangler svækker slovakkerne meget. Omvendt finder vi her Martin Strbak og Lubomir Visnovsky som vil være sikre valg i alle slovakiske trupper. Desuden har både Dominik Granak og Ivan Majesky haft solide sæsoner i den svenske eliteserie.
Alt i alt er det dog ikke nogen særlig stærk defensiv Slovakiet har med.

Forwards
Peter Fabus (HC Plzen/CZE), Marcel Hossa (Phoenix Coyotes/NHL), Andrej Kollar, Peter Huzevka (both Dukla Trencin), Juraj Kolnik (Servette Geneva/SUI), Miroslav Kovacik (Skelleftea AIK/SWE), Ivan Ciernik (Kolner Haie/GER), Tibor Melicharek (Sparta Prague/CZE), Andrej Podkonicky (Bili Tygri Liberec/CZE), Radovan Somik (HC Pardubice/CZE), Robert Petrovicky (Leksands IF/SWE2), Frantisek Skladany (HC Karlovy Vary/CZE), Juraj Mikus (HK 36 Skalica).

Angrebsmæssigt mangler Slovakiet sine klart bedste spillere, og ingen af de udtagne spiller havde formentlig kunne finde vej til holdet hvis alle var tilgængelige. Der findes ingen Gaborik, Demitra, Hossa, Satan, Stumpel, Palffy, Nagy, Zednik, Handzus, Bartecko, Surovy, Kapus, Radivojevic.
Det svækker slovakkerne voldsomt, og man må håbe for slovakkernes vedkommende at de mange unge spillere griber chancen og spiller over evne. Meget pres ligger der uden tvivl på Marcel Hossa, men han har slet ikke samme talent som hans bror, og er nu i hans tredje NHL klub efter at han både var fundet for let i Canadiens og Rangers.

Konklusion
Slovakiet målsætning må være at komme i mellemspillet. Man er i pulje med Finland, Tyskland og Norge. Her er Finland meget klart favorit for undertegnede, mens at Tyskland og Slovakiet formentlig kommer til at kæmpe om 2. pladsen. Norge kommer med et rigtig godt hold, og det bedste i mange år, og man kan ikke udelukke de kan overraske. Slovakiet skal dog stadigvæk være klare favoritter imod Norge.

Finland


Finnerne kommer med rigtigt stærkt hold og er en af undertegnedes favoritter til at vinde VM. Finland håber og håber på at The Finnish Flash, The Flying Finn Teemu Selänne siger ja tak til at stille op for Finland. Selänne er en af de bedste finske spillere nogensinde, og med ham på holdet bryder den finske hockeyfeber først for alvor løs. Selänne har dog endnu ikke besluttet sig, men siger han ja bliver et i forvejen stærkt finsk hold endnu stærkere. I forvejen er Finland et af de hold udenfor Nordamerika med flest NHL spillere på.

Målmænd
Karri Ramo (Tampa Bay Lightning/NHL), Nicklas Bäckström (Minnesota Wild/NHL), Petri Vehanen (Lukko Rauma).

Finnerne har i de senere år fået udviklet flere rigtig gode keepere, og er svært at sige hvem der er bedst. Men Nicklas Bäckström er uden tvivl med i kapløbet, og han har igen i år været rigtig solid for Wild i NHL. Bäckström er derudover også en af de bedste keepere der med til denne slutrunde hvis ikke han er den bedste. Backup bliver den næste store finske målmand Karri Ramo, mens jeg ikke forventer at Petri Vehanen får meget istid.
Spiller Bäckström op til sit bedste er der gode chancer for Finland får en god slutrunde.

Backs
Ville Koistinen (Nashville Predators/NHL), Sami Leipistö(Hershley Bears/AHL), Ossi Vaananen (Djurgarden Stockholm/SWE), Antti-Jussi Niemi (Frolunda Gothenburg/SWE), Mikko Luoma (HV71 Jonkoping/SWE), Janne Niskala (Milwaukee Admirals/AHL), Mikko Jokela (Jokerit Helsinki), Anssi Salmela (Tappara Tampere).

Indtil starten af denne uge så den finske defensiv også ganske udmærket ud, men så måtte både Pekka Saravo og Joni Pitkänen springe fra pga. skader. Ind er kommet Janne Niskala og Sami Leipistö. De finske backs er dog stadig en rigtig god enhed anført af Ville Koistinen fra Predators, og han får glimrende hjælp fra Ossi Vaananen, Mikko Luoma, og Antti-Jussi Niemi. Finland tilføjer formentlig Lasse Kukkonen hvis Flyers ryger ud af playoff, og han vil være en stor forstærkning. Backsne er det svageste punkt for Finland, men omvendt har de en rigtig god keeper bagved dem, men holdet kan godt få problemer imod hold som USA og Canada med rigtig tunge forwards.

Forwards
Forwards (13): Mikko Koivu (Minnesota Wild/NHL), Esa Pirnes (Farjestad Karlstad/SWE), Olli Jokinen (Florida Panthers/NHL), Tuomo Ruutu (Carolina Hurricanes/NHL), Ville Peltonen (Florida Panthers/NHL), Hannes Hyvonen (Karpat Oulu), Sean Bergenheim (New York Islanders/NHL), Riku Hahl (Timra IK/SWE), Jarkko Immonen (JYP Jyvaskyla), Jussi Jokinen (Tampa Bay Lightning/NHL), Mika Pyorala (Timra IK/SWE), Niko Kapanen (Phoenix Coyotes/NHL), Lennart Petrell (HIFK Helsinki).

Det ser virkelig solidt ud for finnerne angrebsmæssigt. Man kan stille med rigtig mange stærke spillere, og vælger Selänne at stille op melder Finland sig rigtig ind i kampen om guld. Men selv uden Selänne ser det skræmmende ud. 1.kæden kommer formentlig til at hedde Oli Jokinen, Ville Peltonen og Jussi Jokinen. 2 kæden bliver styret af Mikko Koivu, Tuomo Ruutu også er det undertegnedes bud at man rykker Niko Kapanen ind som wing i stedet for center. 3. kæden består formentlig af Riku Hahl, Esa Pirnes og Sean Bergenheim. 3 rigtig stærke kæder, og det er der ikke mange hold der kan matche.

Konklusion
Finnerne har holdet til at gå langt og finder de melodien kan de sagtens gentage sidste års finaleplads. Holder defensiven stand går Finland langt, og stiller Selänne op skal man ifølge undertegnede give Finland en del flere procenter i sin vurdering.

Canada


Den største favorit til at vinde turneringen, og vinder-oddsene er de laveste jeg nogensinde har set på et hold. Canada er på hjemmebane, og det bliver spændende at se hvordan de klarer det pres der på dem. Canada kommer ligesom alle andre med et hold uden en række profiler, MEN forskellen er bare at Canada har den største bredde i verden. Holdet er et godt miks af rutine og unge spillere. I Canada er det således at vil man i betragtning til OL som ung spiller, ja så tager man også en tørn på VM holdet i årene inden et OL.

Målmænd
Cam Ward (Carolina Hurricanes), Pascal Leclaire (Columbus Blue Jackets), Mathieu Garon (Edmonton Oilers).

Det var egentlig ventet at Canada vil tilføje en af deres helt store kanoner i målet efter de røg ud I playoff, men både Brodeur og Giguerre har takket nej. Mens Luongo allerede tidligt takkede nej tak, da han lige er blevet far, og hans kone har været igennem en besværlig fødsel, og Luongo har derfor valgt familien. Det er det fremtidens mænd der skal holde buret rent for canadierne. Cam Ward og Pascal Leclaire skal kæmpe om startjobbet, mens Mathiue Garon formentlig ikke får meget spilletid. Ward har ikke været helt på toppen i år, men Ward styrede for 2 år siden Carolina Hurricanes til Lord Stanley, og er helt sikkert fremtidens mand. Pascal Lecalire har overrasket alle med hans stærke spil, og er en af sæsonens største overraskelser. De 2 er meget lige, og det bliver dagsformen der afgør hvem af dem der vinder jobbet som starter.

Backs
Dan Hamhuis (Nashville Predators), Logan Pyett (Regina Pats/WHL), Jay Bouwmeester (Florida Panthers), Mark Giordano (Moscow Dynamo/RUS), Brent Burns (Minnesota Wild), Duncan Keith (Chicago Blackhawks), Steve Staios (Edmonton Oilers), Mike Green (Washington Capitals), Ed Jovanovski (Phoenix Coyotes).

En ikke skræmmende, men omvendt rigtig mange gode backs. Der er et godt mix af rutine og fremtidens spillere. Ed Jovanovski, Steve Staios og Jay Bouwmeester tilfører rutine og hårdhed, mens man i Mike Gren(Den mest scorende back i NHL i år), Brent Burns og Duncan Kith har fremtidens mænd. Mark Giordano og og Logan Pats er med for at lære. Det bliver vigtigt for Canada at de unge spillere kan stå for presset. Kreativiteten for de canadiske backs skal komme fra især Duncan Keith, Brent Burns og selvfølgelig Mike Green.
Alt i alt er det canadiske forsvar ganske stærkt, men man kunne måske godt ønske sig 1 eller 2 rigtig gode backs på holdet.

Forwards
Derek Roy (Buffalo Sabres), Patrick Sharp (Chicago Blackhawks), Eric Staal (Carolina Hurricanes), Chris Kunitz (Anaheim Ducks), Dany Heatley (Ottawa Senators), Jonathan Toews (Chicago Blackhawks), Kyle Turris (Wisconsin /WCHA), Shane Doan (Phoenix Coyotes), Jamal Mayers (St. Louis Blues), Cory Emmerton (Brampton Battalion/OHL), Jason Chimera (Columbus Blue Jackets), Martin St-Louis (Tampa Bay Lightning), Ryan Getzlaf (Anaheim Ducks), Rick Nash (Columbus Blue Jackets), Sam Gagner (Edmonton Oilers), Jason Spezza (Ottawa Senators).

Kort og godt VM bedste forwards finder vi her, og der er både stjerner og unge super talenter imellem. Superstjernen Dany Heatley stiller op sammen med hans kæde kammerat Jason Spezza, og mon ikke de bliver parret sammen med Rick Nash også har du ellers kanon kæde. 2 kæden kunne meget vel komme til at bestå af Ryan Getzlaf, Martin St. Louis og Shane Doan. Så er det undertegnedes håb at coach Ken Hitchcock vælger at sætte Chicagos 2 unge kommende superstjerne Patrcik Sharp og Jonathan Toews sammen med Eric Staal. Canada vil formentlig i maneg kampe køre på 4 kæder, og 4 kæden kunne meget vel hedde Derek Roy, Chris Kunitz og Jason Chimera. Men selvfølgelig det er kun undertegnedes gæt.

Konklusion
VM Guld eller fiasko det er det scenarium de canadiske spillere har at forholde sig til. Undertegnede ser da også presset som Canadas største forhindring i at genvinde guldet. Holdet er på papiret det klart bedste hold, og en rigtig dygtig hockeybookmakers som Expekt * er helt nede i 2,10 på Canada som vinder.

Rusland


Igen i år og som altid er spørgsmålet med russerne, om de mange egoer på holdet kan forenes. Sidste år på hjemmebane satte egoerne en stopper for russisk succes, og igen i år tvivler undertegnede på at Rusland kan skabe den holdspirit der er nødvendig for at gå hele vejen. Talentet på holdet kan dog på ingen måder diskuteres.

Målmænd
Mikhail Biryukov (MVD Moscow Region), Semen Varlamov (Lokomotiv Yaroslavl), Alexander Yeremenko (Salavat Yulayev Ufa).

Det er ikke må målmandspositionen Rusland vinder VM. Alle 3 målmænd er ganske ordinære, og med San Jos Sharks nede 3-0 til Dallas i NHL håber russerne meget på at kunne tilknytte super målmanden Evgeni Nabokov. Han har udtalt lidt af hvert omkring hans interesse for at deltage, og hvis Sharks skulle ryge ud af slutspillet er undertegnede overhovedet ikke sikker på at Nabokov vælger at stille op. Rusland skal have bedre hjælp fra deres målmænd end de har fået i de senere år hvis de skal have succes.

Backs
Defenders (9): Dmitri Vorobiev (Lada Togliatti), Denis Grebeshkov (Edmonton Oilers), Dmitri Kalinin (Buffalo Sabres), Konstantin Korneyev (CSKA Moscow), Andrei Kuteykin, Vitaly Proshkin (both Salavat Yulayev Ufa), Daniil Markov (Dynamo Moscow), Evgeni Medvedev, Ilya Nikulin (both Ak Bars Kazan).

En rigtig solid enhed anført, som bliver anført af Daniil Markov som har massere af erfaring fra NHL, samt den gamle ræv Dmitri Kalinin, som altid levere varen på landsholdet. Unge Denis Grebeshkov har i år været overraskende god for Oilers, og er formentlig fremtidens mand for Rusland. Det vil pynte meget på den russiske defensiv, hvis de kunne tilføje en Andrei Markov fra Montreal eller andre NHL backs i løbet af turneringen.

Forwards
Forwards (17): Evgeni Artyukhin, Petr Schastlivyy (both CSKA Moscow), Maxim Afinogenov (Buffalo Sabres), Konstantin Gorovikov, Maxim Sushinsky (both SKA St. Petersburg), Danis Zaripov, Sergei Zinovyev, Alexei Morozov (all Ak Bars Kazan), Ilya Kovalchuk (Atlanta Thrashers), Nikolai Kulemin (Metallurg Magnitogorsk), Sergei Mozyakin (Atlant Mytishchi), Alexei Tereshchenko (Salavat Yulayev Ufa), Fedor Fedorov (Dynamo Moscow), Alexander Ovechkin, Alexander Semin, Sergei Fedorov (all Washington Capitals), Alexander Radulov (Nashville Predators).

De russiske forwards er uden tvivl de spillere i verden der kan mest med pucken individuelt, men kan de få det til at fungere sammen. Samarbejde, og arbejde for holdet har og vil altid være de russiske spilleres problem. De russiske spillere er vant til andre arbejder for dem, og de skal derfor sjældent tænke defensivt. Det er blandt andet derfor at man i Washington sjældent ser Semin og Ovechkin spille i samme kæde. De vil begge gerne have pucken, men er ikke meget for at for arbejde foran mål eller hjemad i banen. På landsholdet er de nød til at arbejde defensivt, også kniber det ofte med motivationen for Russerne. Det talent det russiske hold besidder kan dog bære dem langt hen ad vejen.
Kædemæssigt må man forvente at den Russiske træner Bykov holder Bars Kazan kæden samlet, da de må vurderes at have været den bedste kæde i Europa de diste par år, og sidste år var de også fremragende. Mens Fedorov formentlig kommer til at spille imellem Kovalchuk og Ovechkin. Angående Ovechkin er der i øvrigt stadig tvivl om hans medvirken, men mon ikke at det russiske forbund og Capitals løser det.

Konklusion
Kan Rusland spille sammen som hold, og arbejde begge veje i banen,er chancerne for succes rigtig gode. Det har undertegnede dog sin tvivl om de kan, men talentet kan tage dem et langt stykke af vejen, og man skal bestemt ikke afskrive Rusland. Rusland havde det hele serveret på et sølvfad sidste år, men formåede alligevel at dumme sig i semifinalen imod Finland, og undertegnede tvivler også på russerne kan holde hele vejen igennem denne turnering.

Tjekkiet


Tjekkerne kommer med et rigtig godt hold, og er blandt undertegnedes favoritter til at vinde VM. Tjekkerne har fået overtalt så store stjerner som Patrcik Elias og Tomas Kaberle til at stille op, og med dem i spidsen er vejen banet for tjekkisk succes.

Målmænd
Milan Hnilicka (Salavat Yulayev Ufa/RUS), Marek Pinc (Liberec), Adam Svoboda (Slavia Prague).

Tjekkerne har rigtig mange klasse keepere, men ingen af dem er med her. Tjekkerne sætter igen deres lid til den erfarne Milan Hnilicka, og han er en rutinere herre og en sikker sidste skanse. Man havde håbet må at få en Tomas Vokoun overtalt, men det er ikke lykkedes. Hnilicka er dog rigtig rutineret og med det forsvar han har foran sig, råder tjekkerne efter undertegnedes vurdering over den bedste defensiv ved denne slutrunde.

Backs
Tomas Kaberle (Toronto Maple Leafs/NHL), Filip Kuba (Tampa Bay Lightning/NHL), Jan Hejda (Columbus Blue Jackets/NHL), Zbynek Michalek (Phoenix Coyotes/NHL), Ladislav Smid (Edmonton Oilers/NHL), Karel Rachunek (New Jersey Devils/NHL), Petr Caslava (Severstal Cherepovets/RUS), Vladimir Sicak (Ceske Budejovice).

Tjekkerne kan mønstre de fleste af deres bedste backs, og det ser altså rigtig skræmmende ud. Anført af NHL spillerne bliver tjekkerne igen rigtig svære at spille imod i deres egen zone. man besidder både fysiske backs der kan spille det hårde spil i bander, og man råder også over flere glimrende quaterbacks til at styre powerplayet.
Intet mindre end verdensklasse kan bruges om denne enhed.

Forwards
Patrik Elias (New Jersey Devils/NHL), David Krejci (Boston Bruins/NHL), Tomas Fleischmann (Washington Capitals/NHL), Radim Vrbata, Martin Hanzal (both Phoenix Coyotes/NHL), Ales Kotalik (Buffalo Sabres/NHL), Jiri Novotny (Columbus Blue Jackets/NHL), Zbynek Irgl (Lokomotiv Yaroslavl/RUS), Leos Cermak (Liberec), Tomas Rolinek (Pardubice), Ladislav Kohn (CSKA Moscow/RUS), Jakub Klepis (Slavia Prague), Petr Kumstat, Vaclav Skuhravy (both Karlovy Vary).

Superstjernen Patrick Elias har takket ja tak til at spille, og meget af den tjekkiske offensiv kommer til at hænge på ham. Der er dog flere andre rigtige gode forwards med. Vrbata, Kotalik, Fleischmann og Hanzal er alle fremtidens spillere for tjekkiet og har alle i år haft gode sæsoner i deres respektive NHL klubber. Desuden skal man huske på at Rangers er nede 0-3 til Pittsburgh i playoff, og ryger de ud er der mulighed for at få Jagr og Straka på holdet. Offensiven ser rigtig god ud for tjekkerne, og får de det til at stemme kan de blive rigtig ubehagelige at have med at gøre. Dog vil forstærkningerne fra Rangers pynte!

Konklusion
Tjekkerne ligner en af de hold som kan drille Canada. Faktisk mener jeg at efter Canada er Tjekkiet det hold med størst chance for at vinde VM. Defensiven er så fremragende, at det sagtens kan opveje den måske lidt tynde offensiv.

USA


Et spændende hold. I defensiven kunne det have set bedre ud, men skidt er det ikke, og i angrebet har man både talent og rutine.

Målmænd
Craig Anderson (Florida Panthers), Robert Esche (Ak Bars Kazan/RUS), Tim Thomas (Boston Bruins).

Tim Thomas bliver det klare 1. valg, og han har i år været fremragende for Bruins, og har en stor andel i deres succes. Esche har i år spillet i Europa, men har flere år i NHL, og er en glimrende keeper med massere af rutine. Craig Anderson har været backup i flere NHL klubber, men har aldrig rigtig fået sit gennembrud. Det er undertegnedes vurdering at Anderson bliver 3. valg på målmandsposten.

Backs
Keith Ballard (Phoenix Coyotes), Tom Gilbert (Edmonton Oilers), Tim Gleason (Carolina Hurricanes), Matt Greene (Edmonton Oilers), Paul Martin (New Jersey Devils), Mark Stuart (Boston Bruins), James Wisniewski (Chicago Blackhawks).

Havde alle USA backs været tilgængelige tvivler undertegnede meget på at nogen af de overnævnte havde være med. De er alle det man kalde middelklasse backs. Paul Marin og Mark Stuart bidrager med rutine, og man må formode de vil få en del istid. Tom Gilbert har fået sit gennembrud hos Oilers i år, og været rigtig god. Matt Grene forventer Edmonton Oilers sig en del af, men har iår kun i glimt vist sit potentiale. Det kunne sagtens have set bedre ud for USA, men det kunne også sagtens have været værre. Så alt ialt ser det ganske fornuftigt ud for USA på backsiden.

Forwards
David Backes (St. Louis Blues), David Booth (Florida Panthers), Dustin Brown (Los Angeles Kings), Adam Burish (Chicago Blackhawks), Jeff Halpern (Tampa Bay Lightning), Patrick Kane (Chicago Blackhawks), Phil Kessel (Boston Bruins), Peter Mueller (Phoenix Coyotes), Patrick O´Sullivan (Los Angeles Kings), Zach Parise (New Jersey Devils), Jason Pominville (Buffalo Sabres), Drew Stafford (Buffalo Sabres), Lee Stempniak (St. Louis Blues).

USA stiller med flere rigtig spændende unge forwards, og især Patrcik Kane bør man holde et vågent øje med. Han er formentlig fremtiden spiller for USA, og har i år været helt forrygende i Blackhawks. Men der er også andre spændende unge spillere med som Peter Mueller, og Phil Kessel. Mens man i Jeff Halpern, Lee Stempiak og Zach Parise også har rutinen med.
En meget spændende gruppe af forwards, og får de det først til at køre, kan de blive rigtig spændende at følge.

Konklusion
USA er i samme gruppe som Canada, og de 2 kommer nok til at kæmpe en hård kamp om 1. pladsen i gruppen. USA har i år et rigtig spændende hold, og undertegnede vil ikke udelukke at det sagtens kunne ske at USA kommer helt til semifinalen.

TV-Guide


Her er TV-programmet for VM-kampene i den Indledende Runde. Kampene vises på TV2 Sport, TV2 Sport HD og Viasat Sport 3.

TV-kampene til Mellemrunden bliver lagt på TV-Guiden så snart holdene kendes.

Link til vores Ishockey TV-Guide her:
http://www.betxpert.com/tv.asp?sport=hockey

Evt. spørgsmål til Guide-ansvarlig Kim Kjer: [email protected]

Fredag d. 2. maj
18:55-21:25 Danmark-Tjekkiet: TV2 Sport, TV2 Sport HD

21:25-00:00 Canada-Slovenien: TV2 Sport

Lørdag d. 3. maj
00:55-03:30 Rusland-Italien: TV2 Sport HD, Viasat Sport 3

01:15-03:45 USA-Letland: TV2 Sport

18:55-21:25 Hviderusland-Sverige: TV2 Sport, TV2 Sport HD

21:25-00:00 Tyskland-Finland: TV2 Sport

Søndag d. 4. maj
01:15-03:45 Slovakiet-Norge: TV2 Sport

18:55-21:30 Tjekkiet-Rusland: TV2 Sport HD

21:25-00:00 Letland-Canada: TV2 Sport

Mandag d. 5. maj
00:55-03:30 Danmark-Italien: TV2 Sport, TV2 Sport HD, Viasat Sport 3

21:25-00:00 Finland-Norge: TV2 Sport

Tirsdag d. 6. maj
00:55-03:30 Sverige-Frankrig: TV2 Sport, TV2 Sport HD

18:55-21:25 Rusland-Danmark: TV2 Sport, TV2 Sport HD

21:25-00:00 Canada-USA: TV2 Sport

Onsdag d. 7. maj
00:55-03:30 Tjekkiet-Italien: TV2 Sport, TV2 Sport HD

01:10-03:45 Norge-Tyskland: Viasat Sport 3

18:55-21:30 Sverige-Schweiz: TV2 Sport HD